>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
nbd 485

nbd

Użytkownik
Wczoraj calkiem niezle wyszlo, to sprobujemy jeszcze dzisiaj.

Vive Targi Kielce v Tauron Stal Mielec
Jak wiadomo, wynik wczorajszego meczu nie do konca odzwierciedlal jego przebieg. Dopiero koncowka meczu pozwolila wypracowac Vive tak duza przewage (zwiekszyli ja z pieciu do trzynastu punktow, w ciagu osmiu minut). Poza tym Stal grala bardzo ambitnie i jesli dzisiaj zaprezentuja sie podobnie, to mysle ze nie przegraja az taka roznica, jak wczoraj. Dlatego mysle, ze calkiem nieglupim pomyslem jest
Tauron Stal Mielec +12.5 @1.85 Tobet
⛔ 42:24
25:6 po pierwszej polowie, wiec nie bylo tu czego szukac...

Siodemka Miedz Legnica v Azoty Pulawy
Tu sytuacja jest rozna dla obu klubow - Miedz zrobila juz duzo wiecej, niz od niej oczekiwano i spokojnie utrzymala sie w lidze, mimo problemow finansowych. Azoty kolejny raz myslaly o medalu i kolejny raz nierowny sklad im te pomysly z glowy wybil. Szansa na zachowanie twarzy mialo byc podium w Pucharze Polski, ale z tego planu tez nic nie wyszlo. Mimo wszystko widac, ze ta &#39;lepsza&#39; czesc zespolu gre ciagnac potrafi i bedzie chciala sie dobrze zaprezentowac w dwumeczu z Legnica. Dla Pulaw brak piatego miejsca bedzie niesamowita porazka. Mimo slabszej gry w ostatnim czasie, Azoty dalej sa po prostu klubem lepszym na te chwile, wiec powinny poradzic sobie z Miedzia na wyjezdzie, zeby uniknac nerwowki na swoim parkiecie.
Azoty Pulawy @1.68 Tobet
⛔ 24:22
I dlatego wlasnie Pulawy nie maja medalu... ????

Orlen Wisla Plock v MMTS Kwidzyn
Krotko, bo szkoda wiecej pisac. Zmieniam to, co napisalem wczoraj. Z taka gra Wisly i MMTSu to bedzie szybkie 3:0 na rzecz druzyny z Plocka. Pogromu takiego jak wczoraj sie nie spodziewam, ale proponowany handicap powinni pokryc bez problemu. O jakiejkolwiek grze na MMTS mozna myslec (jesli w ogole) dopiero w przyszlym tygodniu. A na dzisiaj:
Orlen Wisla Plock -6.5 @1.80 Tobet
✅ 30:23

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Warto chyba pójść w Płock jutro. W pierwszym meczu kompletnie stłamsili Kwidzyn, to była rzeź przysłowiowa i w sumie dosłowna patrząc na grę w II połowie I meczu. Teraz debiut nowej hali w Kwidzynie, wiadomo jak jest. Po ledwie paru treningach na nowej hali, czucie nowego boiska nie jest zbyt dobre, a tym z Płockiem czy innymi Kielcami można pograć, tj. &quot;czuciem&quot;. Tego nie będzie, Płock wiemy jak wyglądał w debiucie w Orlen Arenie. Niby nieźle, ale jednak zabraklo sporo wtedy z Kielcami do wygranej.
Kurs jest w miarę zacny, można dubelka z Liskami sobie zagrać, Płock powoli wskakuje na obroty, i powinien rozstrzygnąć rywalizację 3:0.
Płock @ 1.40 Bwin ⛔ 26:26 (choć pewnie jakiś buk rozliczył na plus :p)

A 220

andrzej78

Użytkownik
Płock do jakiegoś dubla w sam raz, choć Kwidzyn u siebie na pewno tanio skóry nie sprzeda.

Azoty-Miedź 2 4,85
Miedź +4,5 1,85 fortuna

No myślę że taki kurs na gości warto za drobne zagrać. A już handikap myślę że ciężko będzie azotowcom ogarnąć. Miedź w grudniu okrzyknięta już została spadkowiczem ale jakoś ogarnięto problemy a chłopaki pod okiem Motyczyńskiego rzutem na taśme awansowali do ósemki. Po stronie miedzi na pewno duża motywacja, zrobili swoje a na pewno chcą osiągnąć jeszcze więcej. Natomiast obawiam sią o motywacje i chęci azotowców, niby chłopaki zapowiadają walkę o piąty plac, ale ostatnio też pojawiły się jakieś mniejsze czy większe urazy: Łyżwa,Przybylski,Kolew.
Wydaje mi się że jutro można spodziewać się dość równego meczu a losy awansu roztrzygną się w końcówce.
Pierwszy mecz 24:22 dla Miedzi

A 220

andrzej78

Użytkownik
Zabrze-Głogów

Tutaj uważałbym z optymistycznym graniem na Powen bo jednak wynik pierwszego ustawił na 95% losy dwumeczu. Zabrze wydaje się być w najwyższej formie spośród ekip walczących o 5-8 ale ten mecz mogą wygrać ale nie muszą a 1,45 nie powala. Już lepiej chyba spróbować chrobry+2,5. Ewentualnie za drobniaki można spróbować remisik upolować ????

Stal-Vive

Tutaj standardowo, overek. Linia 63,5. W pierwszym meczu w kielcach był zonk i under, ale w drugim już tak jak miało być. Myślę że teraz też będzie dużo brameczek

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Tutaj standardowo, overek. Linia 63,5. W pierwszym meczu w kielcach był zonk i under, ale w drugim już tak jak miało być. Myślę że teraz też będzie dużo brameczek
Który bukmacher wystawił taką linię. Jak dla mnie to bardziej do grania under.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Nielba-Warmia under58,5 1,95 Tobet

Ten mecz zdecyduje która z drużyn opuści superlige. Ciężko tu wskazać faworyta, kusi kurs 2 na gospodarzy ale jednak nielbiści są ostatnio bardzo chimeryczni. Po dwóch kolejkach playout wydawało się że są w najlepszej sytuacji do utrzymania ale jednak potrafili sobie sytuacje skomplikować. Stawka meczu wysoka, a co zatym idzie pewnie będzie dużo nerwowej gry. Zanosi się na typowy mecz walki, emocji pewnie nie zabraknie. Nie spodziewam się jakiegoś wysokiego wyniku a linia i kurs w tych okolicznościach przyrody jak dla mnie atrakcyjne.

Otrzymane punkty reputacji: +4
unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik

Przed nami decydujące rozstrzygnięcia w męskiej Superlidze. Zadecydują się losy zarówno medali jak i pozostania w najwyższej klasie rozgrywkowej. W finale już niejako standardowo dojdzie do kielecko - płockiej &quot;świętej wojny&quot;, o brąz powalczą podobnie jak przed rokiem Kwidzyn z Mielcem, czyli nic nowego można by rzec, frustrująca stagnacja.
Moim zdaniem trzeba pochylić się nad meczem barażowym o ostatnie wolne miejsce w lidze na sezon przyszły. Do Przemyśla przyjeżdża Nielba i trzeba przyznać że dla ekipy z Wągrowca to nie jest nowa sytuacja. Również przed rokiem Nielbiści swój los ratowali w barażach, wówczas z Gwardią Opole wygrywając oba spotkania. Teraz rywalem jest Czuwaj, przemyślanie zajęli 2.miejsce w grupie B I-ligowych zmagań i dzięki temu otrzymali szansę walki o awans. Najpierw nie sprostali w dwumeczu szczecińskiej Pogoni (33:34 w Przemyślu i 24:36 w Szczecinie) co oznaczało że bezpośredni awans wywalczyli szczecinianie a Czuwaj o miejsce w barażu musiał walczyć z Zepterem AZS Warszawa. Ostatecznie dwumecz wygrali gracze Czuwaja ale i tak w starciu z przedstawicielem ekstraklasy nie będą faworytem. Nielbiści tak jak pisałem, zaprawieni są już w tego typu bojach i z całą pewnością można uważać ich za faworytów tegoż starcia. Przed rokiem w pierwszym meczu z tego co pamiętam były straszne męki a wynik ustalono dopiero w samej końcówce, tutaj zapewne może mecz wyglądać podobnie - Czuwaj zacznie mocno chcąc do maksimum wykorzystać atut własnego parkietu ale sądzę że Nielba jest na tyle doświadczonym zespołem że z taką sytuacją sobie poradzi bez problemu. Wg mnie tutaj faworyt jest tylko jeden.
KS Czuwaj Przemyśl - MKS Nielba Wągrowiec @1,8 tobet ⛔ 33:27
Co do spotkań o 3.miejsce to moim zdaniem próba wskazania faworyta jest tyleż zadaniem karkołomnym co po prostu mało opłacalnym po kursach wnosząc. Już sezon wstecz mieliśmy do czynienia z niezwykle zaciętymi bataliami o ten plac a teraz moim zdaniem jeszcze poziom obu siódemek jest bardziej zbilansowany. Wydaje się iż kwidzynianie powinni w swojej nowej hali cieszyć się z dwóch zwycięstw ale Stal to już na tyle uznana klasa że stać popularnych Czeczeńców na choć jedną wiktorię wyjazdową i zniwelowanie w ten sposób przewagi parkietu po stronie MMTSu. Trudno też stwierdzić czy warto coś grać w stronę linii bo mimo że mielczanie kojarzą się z overami to jednak Kwidzyn wprost przeciwnie. Mimo to byłbym skłonny zaryzykować tutaj underek ale mając w pamięci 1 mecz o brąz sprzed roku odpuszczę i poczekam jak będzie wyglądać ten sobotni pojedynek.
W meczach o miejsca 5-8 zwraca uwagę bardzo wysoki kurs na Miedź który zapewne spróbuję pograć bo widać po ostatnich występach Chrobrego że mają chłopcy trenera Markuszewskiego tego sezonu można powiedzieć śmiało dość. Dobra pierwsza część rozgrywek w wykonaniu głogowian została zamazana przez serię porażek w rundzie rewanżowej i w sumie zamiast rewelacji rozgrywek pozostał spory niedosyt. Trudny rywal w ćwierćfinale i w rezultacie walka o pietruszkę. Mecze z Zabrzem przegrane bez wielkiej walki, w przeciwieństwie do Miedzi. Legniczanie przez wielu skazani w połowie sezonu na pewną wydawałoby się banicję z ekstraklasy nieoczekiwanie pokazali wielki chart ducha i spokojnie utrzymali najwyższą klasę rozgrywkową dla Legnicy, a nawet pokusili się o play-off. Z Kielcami nie mieli czego szukać ale już walka z Azotami wyglądała ciekawie i w sumie niewiele zabrakło Miedziance o walki o 5 plac. Moim zdaniem zdecydowanie tobet przeszacował szanse Chrobrego i wobec tego mamy fajne value po stronie Miedzi z którego warto za drobniaki skorzystać.
MSPR Siódemka Miedź Legnica - SPR Chrobry Głogów @2,85 tobet ✅ 30:26

Mecz finałowy pozwolę sobie zostawić niejako na deser bo widzę że oferta powoli się rozszerza ;).

A 220

andrzej78

Użytkownik
Mam bardzo podobne odczucia do łikendowych pojedynków.
2,85 na Miedź, to po prostu trzeba zagrać, jak nie wejdzie to trudno. Ale value jest. Chłopaki z Legnicy walczą, byli blisko sukcesu w dwumeczu z Azotami i teraz też powalczą. A Chrobry też odnoszę takie wrażenie że są już na wakacjach, pograli 50minut z Zabrzem, a rewanż oddali bez walki. Mimo że kadrowo Chrobry lepszy to myślę że ambicja i wola walki gospodarzy pozwoli im jechać na rewanż z zaliczką.
Jeśli chodzi o mecze o medale to widzą mi się undery. 60,5 w Kwidzynie, dość wysoka linia. Choć oba pojedynki w fazie zasadniczej były overowe, to jednak teraz stawka meczu znacznie większa i skłaniam się do undera.
58,5 proponuje fortuna na mecz finałowy(inne buki minimalnie ale jednak niżej). Tutaj z kolei licze na wysokie % na lini Wichura vs Kasa/Marcus. Poza tym jeśli Wisła ma zamiar powalczyć to swojej szansy powinna szukać głownie w defensywie.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
W zupełności się zgadzam z Unickiem i Andrzejem
Przede wszystkim zacznę od barażu, nie opisując przesadnie finału, bo i o czym tu pisać? O tym można sobie poczytać na Sportowych Faktach, bo z całym szacunkiem, wydaje mi się ciężką sprawą wytypować wynik takiego meczu, acz skłaniałbym się ku underowi, na którego może przypoluję w finale. W barażu chyba wiadomo kto jest faworytem, raczej dysproporcja jest ogromna co widać pomiędzy Super a I ligą.
Pogoń Szczecin jako tako mogłaby powalczyć w tej superlidze, zlała zresztą Czuwaj dość mocno w pierwszym barażu. Piotrkowianin awansował, Pogoń awansowała, a Czuwaj te plany musi odłożyć o rok raczej. Oni specjalnie nie liczą na awans. Rok temu Nielba grała taki baraż, wygrywając sześcioma i czternastoma bramkami z Gwardią Opole. zeszłoroczny mecz opisany tutaj. Argumenty w sumie te same. No bo zamiast Knopa są Jankowski i Olifierczuk, a Czuwaj w miarę dobrze radził sobie w większości sezonu i nie tracił seryjnie punktów. A tak to wszystko się zgadza, trzeba w Wągrowcu zagrać już z kilkubramkową zaliczką.
Miedzianka wydaje mi się, że już pokazała kilkanascie razy, że jest drużyną w pełni praw Superligi, może i mają słabszy personalnie skład, ale wydaje mi się, że pokazali, że nie tylko to waży na to jak gra wygląda. Na pewno skład Chrobrego jest mocniejszy, to nie może ulegać wątpliwości, ale grają padakę w uj jak na razie, Zabrze ich zlało chyba +13 w dwumeczu. W Legnicy każdemu jest ciężko wygrać, zatem... no, wydaje mi się, że mamy waljułe jakiego dawno nie było.
Nielba @ 1.8 ⛔ 33:27
Miedź @ 2.85 both Tobet ✅ 30:26

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Pod Nielbą i jak się podpisuję. O Czuwaju pisałem już nieco ostatnimi czasy. Siła tej ekipy to oczywiście król strzelców I ligi Jankowski, którego jednak jeśli się wyłączy z gry w miarę skutecznie to Czuwaj przestaje istnieć w ofensywie. Skrzydła to mają już niezbyt dobre. Na I ligę wystarczało, ale Nielba to już jednak półka wyżej. No i defensywa to chyba ostatnio najsłabsza strona drużyny z Przemyśla. Jaką pracę w bramce wykonywał przez większość część sezonu Jarek Gut wiedzą Ci co widzieli mecze ligowe. Szczepaniec i Jarosz to jednak nie ta klasa.
Nielba 1,45 już Tobet⛔

belchior89 269

belchior89

Użytkownik
I kolejna &quot;święta wojna&quot; przed nami. Tym razem gra toczy się o najwyższą stawkę - mistrzostwo Polski. W tym sezonie już wiele zostało napisane na temat obu drużyn. Sytuacja ta praktycznie się nie zmienia. To wciąż Kielczanie są faworytami a Płock startuje z pozycji underdoga. Jeżeli więc ktoś chce przeczytać więcej o walce dwóch najlepszych zespołów Superligi, zapraszam do czytania analiz sprzed miesiąca, dwóch. Oba zespoły przystąpią do rywalizacji w pełnych składach. W niebieskich barwach wystąpią również Twardo i Toromanovic pomimo czerwonych kartek w poprzednim spotkaniu. Bilety rozeszły się bardzo szybko mimo wysokich cen. Przed halą zostanie zorganizowane &quot;miasteczko Tyskie&quot; (nowy sponsor v-mistrzów Polski) gdzie kibice którzy nie posiadają biletów wstępu będą mogli oglądać spotkanie na dużym ekranie ;)
Osobiście pobieram:
KS Vive Targi Kielce - Orlen Wisła Płock H(0 - 5.5) @ 1.75 ⛔
Obiektywnie patrząc, nie zagrałbym tego typu :p. Spotkanie będzie bardziej zacięte niż Finał PP. Wszystko może rozstrzygnąć się w ostatnich 10 minutach gdzie przewagę będzie miał zespół z szerszą ławką rezerwowych.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja mimo wszystko gram handi i jakoś większych obaw nie mam. Pierwsze mecze są decydujące, to one ustawiają rozgrywki i drużyna, która dziś wygra, w kolejnych meczach będzie mia &quot;z górki&quot;. Mecz w Kielcach, a Vive odczuwa sportową złość za stracone MP. Moim zdaniem bronić mistrzostwo jest trudniej i nawet kibice w Płocku mają obawy. Wczoraj gadałem z kilkoma osobami, które siedzą w ręcznej i zdecydowanie przyznają, że Wisła dziś solidnie dostanie w plecy. Podobno transfery poczynione przez Wisłę na przyszły sezon poruszyły trochę atmosferę w szatni. Nie wiem jaki to ma związek, ale powtarzam to co usłyszałem. Vive w tym sezonie jest dużo lepsze. Wystarczy spojrzeć nawet na mecze z ogórami. Kielczanie robią pogromy, a Wisła w wielu meczach męczyła się niemiłosiernie, co dało też okazję do zarobku przy łapaniu handi. Akurat ja chyba jestem najbardziej obiektywną osobą, bo losy obu drużyn są mi całkowicie obojętne. Mimo, że jestem z Płocka to powiązań z płockim szczypiorniakiem wcale nie czuję.
Vive (- 5,5) Bet365 ⛔ 28:25

waniak 179

waniak

Użytkownik
Vive - Wisła ▶ Mniej niż 56,5 goli w meczu
Jest to pierwszy mecz o mistrza kraju i obie drużyny będą tu walczyć, zawodnicy będą grać twardo o każdą piłkę, i nie sądzę aby oba zespoły się jakoś rozstrzelały tym bardziej, że oba zespoły szczycą się najlepszymi bramkarzami w lidze. Jeżeli już to w kolejnych meczach będzie można wejść w overowe wyniki.

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
No to ładnie nas załatwiła Nielbeczka... Nic to, dziś też jest dzień i próbujemy dalej. W finale obyło się bez niespodzianki choć druga połowa w wykonaniu Iskry kiepska, by nie powiedzieć fatalna. Bliżej brązu Czeczeńcy z Mielca a ostatniego wolnego miejsca w Superlidze na sezon przyszły Czuwaj Przemyśl.
Powiem szczerze, że po cichu liczyłem na taki właśnie wynik pierwszego spotkania o brązowe krążki. Naturalnie nie z tej przyczyny że kibicuje mielczanom bo to akurat jest mi obojętne kto wygra ale z powódek bukmacherskich. Nie dość że MMTS przegrywając wczoraj stracił atut własnego parkietu to jeszcze postawił się można rzec pod ścianą. Przegrana dzisiaj praktycznie oznacza pożegnanie z szansami na 3 pozycję w końcowym rozrachunku. Wspominałem już we wcześniejszej analizie że w tym przypadku mamy powtórkę sprzed roku, tj. ten sam zestaw ekip walczących o brąz. No i tu właśnie można zauważyć pewne analogie. Otóż bowiem przed rokiem pierwszy mecz o 3 miejsce również kończył się po dogrywce - wówczas górą był jednak Kwidzyn. Nazajutrz triumfowali mielczanie doprowadzając do remisu w rywalizacji. Myślę sobie iż taki scenariusz jest bardzo możliwy dzisiaj. Po prawdzie Stal już swój plan minimum osiągnęła, wygrała na parkiecie rywala i może zakończyć serię wygranymi u siebie. Z kolei Kwidzyn stoi pod ścianą, dzisiaj już musi wygrać aby prolongować swoje nadzieje na końcowy sukces. A że stać gospodarzy na to proponuję takie oto typy na ten pojedynek:
Kwidzyn @1,8 tobet ⛔ 27:31
under 61.5 @1,85 tobet ✅
W wielkim finale sądzę że płocczanie nie wykorzystawszy swej okazji wczoraj, dziś osłabieni brakiem Adama Wiśniewskiego polegną wyżej a niska linia handi zachęca aby zagrać:
Kielce -3.5 @1,72 tobet ✅ 28:21
Niestety z tego co widzę tobet znowu odstawia manianę i połączyć tego handicapu z innymi zdarzeniami się nie da. Trudno, mówi się cóż...

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
To niskie handi na Kielce poniekąd kusi, bo wydaje się, że ogromna różnica w umiejętnościach, we wszystkim itd. Ale ze swojej strony powiem, że różnica nie jest dostrzegalna, a wszystkie 4 mecze, poza jednym oczywiście, były rozstrzygane detalami, końcówkami.
Adaś Wiśniewski mam nadzieję, że wyzdrowieje, ale na pożegnanie z Płockiem (od nowego sezonu w końcu przychodzi Ivan Nikcevic:! ???? dobrze wczoraj pokazał się Joackim Backstrom. Dobrze, choć to nie dziwota (ależ się zapowiada ciekawa rywalizacja z Ghioneą...) grał Cristian Spanne. Abstrahując troszkę od meczu, to nie wiem po cholerę przedłużyli kontrakt z tym lebiegą Bostjanem Kavasem...
Wczoraj bardzo kiepski występ Wichury, co logika każe mówić, że dziś zagra na konkretnym procencie, Kubeł wczoraj również w kilku sytuacjach mnie zawiódł, a to podpalił się z rzutem, a to podał uj wie gdzie.. No szkoda.
Generalnie ja nie polecam typowania w tym meczu, bo już kilka razy się sparzyłem, a ofert na grajków nie widzę, czuję dobry mecz lewych połówek po obu stronach. Jak za dużo nie zwali Kavas, a Dobelseka będzie Walther trzymać jakieś 5m od bocznej linii, to może być wesoło dla Płocka
Btw., Unic strasznie mocno pocisnął, bo spadki można rzec rekordowe ????

A 220

andrzej78

Użytkownik
Powen-Azoty 1 2(tobet)

Bardzo fajny kursik na gospodarzy. Powen na fali, drugą część mają świetną. Azoty przeciwnie, początek sezonu świetny a im dalej w las to coś się w tej maszynce zacięło. W tym sezonie obie ekipy spotykały się 4 razy i za każdym razem wygrywali gospodarze. Myślę że tendencja będzie zachowana i to powen wygra pierwsze starcie o piąty plac. Jak dla mnie taki kurs to ładne value, spodziewałem się coś ok 1,7-1,75

Otrzymane punkty reputacji: +17
eror26 39

eror26

Użytkownik
SPOTKANIE:NMC POWEN ZABRZE - AZOTY PUŁAWY✅28-25(14-17)
TYP: 1
KURS:2.0
BUK:TOBET
ANALIZA:

Pierwszy mecz o 5 miejsce naszej rodzimej jakże bliskiej mi ligi, gdzie naprzeciwko siebie
staną zespoły z Zabrza oraz Puław. Faworytem w tym spotkaniu jest zespół gospodarzy i
slusznie, gdyż na tą chwilę dysponują oni poprostu lepszym składem, a transfery Garbacza i
Banisza tylko dodały im wiary w osiągnięcie wysokiej lokaty, .Zespół Azotów
napewno łatwo się nie podda, lecz po stracie Zydronia będzie im napewno trudniej o końcowe
zwycięstwo.W historii gier między tymi zespołami zawsze wygrywali gospodarze i zapewne
stanie się tak i tym razem wszytskie atuty zdecydowanie po stronie zespołu z Zabrza więc tak
też zagram.Kursy na to spotkanie gdzie nigdzie po 2 są więc lapać póki ciepłe a zapewne
polecą w dół ???? ps.Właśnie widzę że Fortuna już ma 1.70

Otrzymane punkty reputacji: +8
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Na łikendzie w cholerę zaskoczyła Nielba z Wągrowca, no ale skoro są słabi, to niech spadają, będzie ciekawy bój w Wągrowcu z Czuwajem, 6 bramek to już dosyć sporo, jeśli ograniczą błędy gracze Czuwaju, to jest szansa na awans.
Powen mi sie wydaje pefką, na ten moment wydaje mi się, że już to jest drużyna do walki o przyszłosezonowe medale, zdecydowanie, walka o brąz zapowiada się super. Patrząc na kadry jakimi dysponują właśnie oni, Azoty, Kwidzyn, Mielec, możemy być świadkami super sezonu, w końcu w obu zespołach zmiany na kluczowych dla nich pozycjach: Azoty mają nowe koło do ataku, Mateusza Jankowskiego a Zabrze prawoskrzydłowego Patryka Kuchczyńskiego. W tym momencie Powen lepiej się prezentuje, gra u siebie, co jest sporym atutem. Azoty podświadomie będą grać &quot;a, uj tam, u siebie odrobimy&quot; i nawet jakaś 2, 3-bramkowa porażka może ich zadowolić, ale co teraz dla Azotów się liczy, to urlopy, Powen natomiast chyba walczy o najwyższe miejsce od paru paru lat, dlatego ja jestem dziwnie spokojny o wygraną zabrzan.
Powen @ 2 Tobet✅ 28:25

Otrzymane punkty reputacji: +17
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No to mamy peFFę, niestety napotkałem się na limity. Ale myślę, że trzeba jak najbardziej pobierać, w Płocku raczej ostatni mecz tego finału. Kurde, ja wiem, że niby to Płock, niby Orlen Arena, niby nerwy, niby to, niby sramto, ale czegoś takiego się nie spodziewałem, rok temu mieliśmy w takim meczu 1.40, a za sobą mieliśmy remis 1:1 i dwa mecze pełne super emocji. Teraz tak już nie było, mieliśmy dwie jakby nie spojrzeć, pewne wygrane Kielc, a Płock... no, zagrał na miarę możliwości, naprawdę, w Kielcach bardzo słabo Misiek Jurecki, któremu Wenciak powierzył sporo miejsca w defensywie i bardzo niewiele czasu w ataku, dlatego po nim spodziewam się teraz jakiegoś wejścia pozytywnego. Zorman niby w miarę, niby jakieś asysty, a też specjalnie błysku nie zrobił. Co do czego zmierzam, to fakt, że Kielce nic specjalnego nie grały, a wystarczyło to na Płock.
W Płocku jedyne rezerwy tkwią w Kavasu, który mimo mojej niechęci do niego, co mu muszę przyznać, umie grać, ale snuje się po boisku od mniej więcej 4 miesięcy, zatem czy takie przebudzenie jest możliwe? Nie sądzę. Kubeł jest świetnym graczem, ale sam meczu nie wygra. Krótka ławka w tym meczu będzie miała, tak jak w poprzednich, ogromne znaczenie.
Generalnie, przeczuwam, że tym razem od początku, nie będzie wątpliwości odnośnie tego kto jest lepszy, nie będzie można zganiać na końcówkę, a Kielce będą wiozły przewagę od początku.
Kielce @ 1.95 Tobet / 1.90 Bwin (niższe limity) ✅ 25:27

Otrzymane punkty reputacji: +24
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom