>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
nbd 485

nbd

Użytkownik
Oby sie dzisiaj udalo, bo ladne kursy kusza ;)

Chrobry Glogow v NMC Powen Zabrze
Same ciekawe pojedynki dzisiaj. Na pierwszy ogien spotkanie druzyn walczacych o TOP 8. Chrobry ostatnio nie zachwyca - slaby mecz w Pulawach i mizerna wygrana z Nielba (na dodatek tylko dzieki niefrasobliwosci rywali). Po drugiej stronie waleczny beniaminek. Bardzo podobal mi sie ich ostatni mecz z Plockiem. Co prawda spartolili druga polowe, ale pierwsza w ich wykonaniu byla naprawde dobra. Dzisiaj rywal jakby troche latwiejszy. Motywacja po obu stronach bedzie zapewne duza, jednak mam jakies dziwne przeczucie, ze to Powen zgarnie 2 punkty. Sa w lepszej formie niz Chrobry, poza tym jestem zdania, ze maja lepszy sklad. Kursy nie odzwierciedlaja potencjalow obu druzyn, wiec warto zaryzykowac.
NMC Powen Zabrze @3.60 Expekt
⛔ 29:29

Warmia-Anders Group-Spolem Olsztyn v Zabglebie Lubin
Zgadzam sie z tym, co napisal andrzej78. Nie ma takiej roznicy w grze obu tych druzyn, zeby tak faworyzowac Zaglebie. Warmia z nozem na gardle - przegrana definitywnie skazuje ich na play-out (chociaz nawet wygrana niewiele im zmienia - jednak mimo wszystko poprawia ich bilans punktowy, a to tez sie liczy). Uwazam, ze z mocnym dopingiem i grajac u siebie, Olsztyn jest w stanie ograc Zaglebie, ktore gra zbyt slabo, by ryzykowac na nie kursem tego typu. A wiec Olsztyn.
Warmia-Anders Gropu-Spolem Olsztyn @2.40 bet365/Betclic
✅ 26:22

MMTS Kwidzyn v Tauron Stal Mielec
I znowu polecam gre na &#39;nie-faworyta&#39;. Co prawda obie druzyny walcza o TOP 3 i jak najlepsze rozstawienie przed play-offami, ale sadze, ze to Mielec ma wieksze szanse w tym meczu. Przede wszystkim graja rowno przez caly sezon - niewazne gdzie, niewazne z kim. Kwidzyn zaliczal juz po drodze wystepy gorsze i lepsze - ogolnie uwazam, ze to juz druzyna w jakims stopniu gorsza po odejsci Markuszewskiego. Na pewno sie dzisiaj postawia i nie bedzie to mecz latwy dla zadnej z druzyn, ale po raz kolejny powolujac sie na wlasna ocene potencjalow obu ekip, uwazam, ze warto zaryzykowac gre na gosci.
Tauron Stal Mielec @2.55 Betclic
⛔ 36:28

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
adqs nieobecny, więc trzeba za niego czynić honory. Wisła za kilkanaście minut zmierzy się z zespołem z Legnicy. Po przerwie w rozgrywkach, Legniczanie oba mecze wygrali. Skromnie, bo skromnie, ale trzeba przyznać, że w Olsztynie sprawili dość sporą niespodziankę. Wisła natomiast w ostatnim swoim meczu przegrała z Metalurgiem. Zawiodłem się postawą kilku zawodników. Co prawda Kubisztal rzucił kilka bramek (bodaj 6), ale jego ostatni rzut karny w meczu przemilczę. Postawa kilku innych graczy też pozostawiała wiele do życzenia. Wielokrotnie było widać bezradność i rzuty z kompletnie nieprzygotowanych pozycji. W tym meczu motywacja była, ale nie potrafili udowodnić tego na tle czysto sportowym. Teraz do Płocka zawita drużyna z Legnicy. Noc spędzili w Płocku, więc zespół będzie wypoczęty. Tym razem to właśnie zespół z Legnicy będzie zmotywowany do walki, bo takie mecze nie zdarzają się często. Linia handicapu jest wysoka, chociaż zdecydowanie lepiej pobrać coś w grze live, bo z pewnością będziemy świadkami nieco wyższego handi w granicach 8-9 bramek, ale grunt to wyczuć odpowiedni moment. Wisła nie spina się na drużyny z rodziny ogórka, dlatego nie widzę w tym meczu pogoni Wisły za jak najwyższym wynikiem.
Płock - Legnica | Legnica (+7,5) [1,85] Tobet ✅ 38:32
E:
@unicaja
Przywykłem do tego, że Polsat rozkochał się w Orlen Arenie...

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Linia handicapu jest wysoka, chociaż zdecydowanie lepiej pobrać coś w grze live, bo z pewnością będziemy świadkami nieco wyższego handi w granicach 8-9 bramek, ale grunt to wyczuć odpowiedni moment.
Na live się nie nastawiaj ???? . Transmisji z meczu brak a to równa się brakowi tego meczu na live u buków... Typ popieram ale sam nie gram nic z tego spotkania.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Stal - Warmia over 57.5 @ 1.85 Tobet
Tutaj krótko, bo i tak nie mam za bardzo dzisiaj czasu. W tym meczu myślę, że będzie wysoki wynik. Wiadoma też sprawa, że akurat mojej skromnej osobie dobrze wychodzi nie wiedzieć czemu typowanie u/o bramkowych, no ale czasami zdarzają się takie szarże. W tym roku Stal zdobyła już 4 punkty w 3 spotkaniach i myślę, że dziś dopisze kolejne 2 i to po spokojnym meczu. Warmia nie jest specjalnie lubiana po ostatniej akcji z powtórzonym meczem, zatem tu o motywację Mielca jestem spokojny. Wtedy mieliśmy linię 65.5 a teraz aż o 8 bramek niższy próg. Na pewno Stal w tym sezonie gra lepszy difens, ale też w ostatnich meczach nie do końca. U siebie na pewno zagrają to co najlepiej potrafią czyli atak pozycyjny zakończony szybkim rzutem (Sobut w formie, zatem tu może być dużo dużo bramek) + baza na dobrym przygotowaniu fizycznym i wybieganiu. Dziwnie jestem spokojny, że te 33-36 bramek Stal rzuci. Pozostałe Warmia jednak mimo wszystko powinna dorzucić do tego overa, coby nie powiedzieć, lekko ta ich forma poszła w górę, choć czy wygranie z równie daremnym Zagłębiem o tym może świadczyć? Dziś się dowiemy.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Po weekendowych emocjach w Lidze Mistrzów, czas na rywalizację dwóch najlepszych polskich zespołów ostatnich lat, czyli ligową &quot;Świętą Wojnę&quot;.
W kieleckiej Hali Legionów już dziś o 20.00 Vive podejmuje aktualnego mistrza Polski - Wisłę Płock.
Oba zespoły awansowały ostatnio do TOP 16 Ligi Mistrzów, co jest największym sukcesem polskiego szczypiorniaka w historii, ale do rzeczy...;)
W PGNiG Superlidze Vive po 18.kolejce ma na swoim koncie komplet zwycięstw...
Wisła zajmuje 2.msce z bilansem 14-2-2. Słaby w wykonaniu Nafciarzy był koniec 2011.roku, gdzie prezentowali słabą formę i ulegli chociażby w Olsztynie Travelandowi, czy też zremisowali w Wągrowcu z Nielbą...
Faworytem są niewątpliwie Gladiatorzy Wenty (kursy ~1.10), ale ja jednak gram coś w stronę Płocka...
Ostatnie 2 sezony to 7 ligowych spotkań pomiędzy tymi zespolami i bilans 3-1-3, a ten remisowy pojedynek ostatecznie wygrany przez Płock.
W Kielcach bilans 1-1-1 i wyniki 29:32 (kurs na gości 15 !), 31:25 i wspomniany remis 26:26 (30:32)...
O składach wiadomo wszystko, może i Vive świeższe, bo grało mecz w sobotę w Kielcach, natomiast Wisła w niedzielę w Petersburgu, może i Wisła w lidze prezentuje się mniej okazale, może i miała słabszą grupę w LM, ALE... handicap 7.5 na Płock uważam za przesadzony...
Nie można wykluczyć meczu na styk, bo ta rywalizacja rządzi się swoimi prawami, co pokazały poprzednie finały i kurs ~1.10 na Vive zagrają tylko szaleńcy, więc ja proponuję :
Wisła Płock + 7.5 @ 1.68 Tobet ✅ IZA
Dodam, że transmisja na Polsacie Sport od 20.00;)

Otrzymane punkty reputacji: +16
belchior89 269

belchior89

Użytkownik
Już tylko 8h pozostało do szlagieru polskiej ligi i właściwie nie wiem co napisać...
Nie będzie to spotkanie z ogromnym obciążeniem psychicznym jak Finały PO to jednak wszyscy zapowiadają walkę na całego. Zwycięzca zyska delikatną przewagę przed walką o Mistrzostwo Polski. Większość ekspertów i zawodników spodziewa się zwycięstwa podopiecznych Wenty. Ja jestem daleki od jakiegokolwiek typowania. Zadecyduje wiele aspektów, czynników. Po pierwsze:
1) Bramkarze. Obaj w znakomitej formie. Nie można jednak grać rewelacyjnie co parę dni. W końcu musi przyjść jakiś delikatny dołek. Pytanie, kto &quot;padnie&quot; pierwszy. Cleverly czy Wichary ? Przewagą kielczan w tym elemencie gry może być Sławomir Szmal. Bardzo możliwe, że przy kryzysie Marcusa Sławek odpali i będzie bronił na wysokim procencie.
2) Michał Jurecki vs. Michał Kubisztal. Główne &quot;armaty&quot; swoich klubów. Jurecki pokazuje niesamowitą formę z świetnymi rywalami. Nie jestem pewien, czy też na tę wysoką skuteczność Kubisztala nie ma czasem wpływu bardzo słaba obrona przeciwnika. Powiedzmy sobie szczerze, że Rumuni nawet nie starali się do Niego wyjść. Można oczekiwać, że Wisła zagra w sporym wymiarze czasowym w obronie 5-1, z wysuniętym naprzeciw Dzidziusiowi Wiśniewskim. Będzie to okazja do zagrania kilku popisowych akcji dla Urosa Zormana. Jeżeli kielczanie poradzą sobie z tą formą obrony na początku, Lars szybko powróci do klasycznego 6-0. Zresztą tym samym może &quot;odwdzięczyć się&quot; Wenta. Nie jestem przekonany czy mistrzowie Polski poradzą sobie w ataku pozycyjnym bez Kubisztala.
Duża odpowiedzialność będzie spoczywała na barkach Eklemovica. Na Dobelseka bym na miejscu płockich kibiców nie liczył. Jeżeli nafciarze chcą powalczyć o najwyższe cele w hali legionów formą błysnąć musi Bostjan Kavas. Chrapkowski jest cieniem zawodnika sprzed roku. Mało prawdopodobne, iż dzisiaj się to zmieni.
Polecam 7-minutowy filmik, przed &quot;Świętą wojną&quot;. Wspomnienia byłych zawodników Iskry z meczów z Petrochemią.
http://tv.vivetargi.pl/pl/filmy/mecze,wywiady,Publicystyka,Komentarze,Rozmowy/Przed-meczem-z-Wisla-Plock
Niech to będzie święto polskiego szczypiorniaka. Jak już wcześniej pisałem, odradzam jakiegokolwiek typowania tego spotkania. Równie dobrze Kielczanie mogą ograć Płock tymi ośmioma golami.

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
W mojej ocenie zdecydowanie lepszym pomysłem od 1x2 czy handicapów będzie dzisiaj granie linii na zawodników w tej świętej wojnie kielecko - płockiej. Typy i kursy z oferty tobet:

Zeljko Musa under/over 3.5 @1,75 ⛔
Co potrafi kołowy z Chorwacji widzieliśmy już w 3 meczach LM i na krajowym podwórku. Powiem w ten sposób, że robi on na mnie niesamowite wrażenie. Chłop jak tur, siła ogromna a przy tym zwrotność i koordynacja ruchowa na najwyższym poziomie. Trochę liczb na poparcie typu, bramki Żeljko w dotychczasowych występach w LM: 5 w Veszprem, 3 w Silkeborgu (ale tam potrzeby spinania się nie było), 6 przeciw Niedźwiedziom. W pierwszym spotkaniu w Płocku Rastko zdobył 8 bramek będąc pierwszą opcją na kole. Wiem że parę dorzucił z karnych lecz nie wyobrażam sobie żeby dzisiaj nie rozpoczął meczu w wyjściowym ustawieniu Chorwat oraz by nie dostał kilku świetnych piłek bądź od Tkaczyka, bądź Urosza. A on już będzie wiedział jak te sytuacje przekuć na zdobycie bramek.

Adam Wiśniewski under/over 2.5 @1,75 ✅
Skrzydłowy Nafciarzy ostatnio jakby w lepszej dyspozycji, 6 trafień w Petersburgu i przede wszystkim lepsze nadzieje na przyszłość. Oczywiście jedna jaskółka... Niemniej jednak nie sądzę aby jakiejś kontry Adam nie skończył, swoje piłki na skrzydło na pewno również dostanie. Mimo, że Markus świetnie broni skrzydła to wg mnie warto zagrać ten typ, zwłaszcza że linia niewysoka a forma zdaje się wracać do swojego poziomu. 2 x ze skrzydła, 1 kontra i mamy linię przekroczoną, uważam że to fajny pomysł. W Płocku 3 bramki Wiśniewskiego tak dla przypomnienia.

Michal Kubisztal under/over 5.5 @1,95 ⛔
Po prawdzie nie ma co pisać od nowa, po analizę odsyłam do pierwszego meczu obu ekip:
http://forum.bukmacherskie.com/f33/pgnig-superliga-2011-2012-a-63954-3.html#post2489801
Dzisiaj od 20ej wszyscy przed tv :cool:. Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +5
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja uważam, że Vive spokojnie sobie poradzi. Ich gra mi się podoba, Wisła często rozczarowuje. Pomimo, że spinają się na lepszych rywali to widać wiele mankamentów w grze Orlenu Wisły. Nieskuteczność bije po oczach, rzuty z nieprzygotowanych pozycji, nawet Kubisztal potrafi rozczarować kibiców. Ten jego karny z Metalurgiem był po prostu wybitny, metr nad bramką. Ja wiem, że to nie powinno być wykładnikiem gry zawodników, ale często widać taką bezradność. Jeśli nie mają dnia, to po prostu grają słabo. Nawet ze słabszymi rywalami mają problemy. Vive masakruje praktycznie każdego w lidze. Grają u siebie powinni narzucać sporo tych bramek. Uważam, że Wisła straci swój największy argument czyli własną halę. Pałeczkę przejmie teraz Vive i to oni powinni miażdżyć w tym meczu. Niech się Wisła powoli przyzwyczają, bo w następnym sezonie będą dostawać po 15 bramek w plecy od drużyny z Kielc. Wiślakom pęknie żyłka i połapią trochę kar, a Vive ich będzie rozbijać. Czuję kompromitację płockiej drużyny.
Vive - Wisła | Vive over 32,5 [1,80] Tobet ⛔ 26:22

Otrzymane punkty reputacji: +3
belchior89 269

belchior89

Użytkownik
Jako, że rzadko kiedy mamy możliwość obstawiania overów zawodników w polskiej lidze ostatecznie skusiłem się na jeden typ.
Denis Buntic over 3.5 @ 1.72 ✅ Już po 30 minutach księgarnia ;)
Denis nie jest ostatnimi dniami w dobrej dyspozycji. Sam podkreśla, że jest na siebie bardzo zły z tego powodu. Pomimo to zagra dzisiaj parę dobrych minut, bo przecież nie ma kto Go zastąpić. Płocka obrona będzie głównie skupiała swoją uwagę na Michale Jureckim po drugiej stronie boiska. Chorwat powinien mieć ciut więcej miejsca w dzisiejszym meczu. Lekki spadek formy nie przeszkodzi mu moim zdaniem w rzuceniu 4 bramek Wiśle. Przecież nie zapomniał jak się rzuca. Z Niedźwiedziami spod Moskwy zdobył 3 bramki. A przecież poziom obu przeciwników jest z goła odmienny.
Do tego polecam typy wspomniane w postach Ramzesa oraz Unicaja: over Zelijko Musy i over bramkowy na Gospodarzy.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Kwidzyn+Mielec 2,72(brutto) StS

Kwidzyn i Mielec rywalizują o 3plac przed play offami. Różnica między ekipami to tylko 1 punkcik(choć kwidzyn ma lepszy bilans bezpośredni to można zaokrąglić do dwóch ???? ), więc na strate punktów nie mogą sobie pozwalać. Ze stawką jednak nie szaleje bo i Warmia i Jurand potrzebują punktów jak ryba wody i na pewno tanio skóry nie sprzedadzą. Stawiam jednak na doświadczenie ekip przyjezdnych.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Do ciekawego pojedynku dojdzie w Wągrowcu. Nielba w tym roku jeszcze nie wygrała i obsuneła się w tabeli. Ale jak podkreśla trener i zawodnicy sama gra w ostatnich meczach nie była taka zła. Chyba w końcu czas na przełamanie. Z drugiej strony Powen, jak dla mnie czarny koń rozgrywek. Są już blisko utrzymania ale napewno też myślą o 6 miejscu które da realną szansę powalczenia o półfinał. 2,55 na Zabrzan kusi zagrać.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dziś pełna kolejka, a tu kompletna cisza :]
No nic, ja dziś widzę niezły kurs na Płock. Teoretycznie Mistrzowie Polski mogliby odpuścić, ale wpadek jakie już w tym sezonie zaliczyli - jest bardzo dużo. Forma jest przeciętna, ale na Mielec to powinno wystarczyć. Mielczanie walczą o TOP4, ale tak jak mówię, w obecnej formie ciężko widzę ich widzę tutaj. Generalnie nie ma takiej opcji by Płockowi zdarzały się porażki w lidze już na tym etapie, teraz forma musi być tylko i wyłącznie wyższa. Oszczędzanie się przed Kielem? No fajnie, ale mecz za 10 dni więc jeśli mają się oszczędzać, to bardziej w sobotę z Kwidzynem. Jakby jednak chcieli to mają solidne rezerwy. Teoretycznie: Dobelsek, Kavas, Eklemovic i Chrapkowski to szrot. Ale akurat dwaj pierwsi walczą o nowy kontrakt i muszą się popisać. Ten ostatni szuka formy, a przy skali jego talentu musi ją znaleźć. Dodatkowo, myślę, że jeśli Seier/Wichary zagra na przyzwoitym poziomie (żadnych fajerwerek nie oczekuję) to Nafciarze powinni sobie poradzić. Mielec raczej nastawia się już na pojedynek z Azotami w PO.
Płock @ 1.55 B365 ✅ 28:34
W Legnicy dojdzie do pojedynku walczącej o życie Miedzi grającej w 10 chłopaków z Powenem, który ostatnio jest naprawdę w gazie by nie powiedzieć on faja. Miedzianka od początku tej rundy leci schematem: mecz dobry - mecz chujowy. I ten ostatni zdecydowanie był dobry. Co by nie powiedzieć, ale porażka 3 bramkami nawet z grającymi słabo Azotami na ich terenie w tak beznadziejnym składzie personalnym i pamiętając, że to bardziej Miedź to przegrała niżli Azoty wygrały to spotkanie. Tak przynajmniej słyszałem. Powen ma natomiast duży, szeroki skład i powinni sobie ze zmęczeniem poradzić. Pamiętajmy, że z ekipą Chrobrego wciąż grają o 6 miejsce, a ono jest mocno strategiczne zważywszy na fakt, że z miejsca siódmego pewnie trafią na Orlen Wisłę Płock, a oni na PO powinni już być w formie. Powen wg mnie wygra, to już ograna drużyna, jako drużyna. Bo graczy ogranych to oni mieli od początku, teraz dotarli się jako zespół, i jeżeli trafią w PO na Kwidzyn to ja im ogromnie kibicuję a także widzę ich szansę.
Powen @ 1.6 B365 ✅ 24:31
W Kielcach starcie Vive z Azotami. Ja widzę tu jednak trochę spacer VTK. Nie spodziewam się specjalnie też słabego tak jak w sobotę meczu Azotów. To zespół potrafiący dobrze zagrać z mocnym przeciwnikiem, a mecz w Puławach z Iskrą (28:43) traktuję jako wyjątek od reguły. Teraz liczę na to, że nie odpuszczą. Na pewno będą walczyć do końca, choć sprawa TOP4 przed PO jest już przegrana. Ale ale Azoty, na pewno dzisiaj powalczą, bo w tym zespole, jak tylko w niektórych Superligi (niestety) jest spora rywalizacja, a druga linia, z którą co wierzę, obronie VTK może być ciężko jest świetnie obsadzona. Generalnie typ bardziej na przeczucie, ale ja tu widzę jednak sporo bramek i walkę po stronie KSA.
Azoty +12.5 @ 1.85 Tobet ✅ 35:24

Otrzymane punkty reputacji: +47
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No i Cóż, ostatnia kolejka w superleague to i sobota cudów może być. W porażki Kielc i Plocka raczej nie wierzę, zwłaszcza że rywal tych drugich gra o przysłowiowe złote kalesony. Kurs na Orlen nie powala, ale i tak jest nieźle jak na nich.
Na początek jedziemy do mojego miasta. Tam Azoty pogodzone już chyba z losem zagrają z walcząc o życie Zagłębiem. Zagłębie, pod wodzą nowego trenera troszeczkę podniosło swoje i tak niskie loty. Ale już można powiedzieć że na playoff zasługują. Zwycięstwo w ich przypadku oznacza awans dalej bez oglądania sie na resztę. Azot po raz kolejny bez Zydronia i Bałwasa. Dwóch lewoskrzydlowych. Pierwszy wypadł z uwagi na sprawy pozasportowe, drugiemu przytrafiła sie kontuzja. Na skrzydle zagra zatem Witkowski. W mojej ocenie, Azotom nie powinno specjalnie zależeć na wygranej, nawet jeśli to Zagłębiu daje szanse. A już kurs proponowany przez naszych ulubiencow zachęca.
ZL @ 3.25 ⛔
W Wagrowcu mecz o przeżycie. Tu stawka teoretycznie sa playoff ale myślę że i Miedzi i Nielby gracze znają prawa dżungli. Ale w twardej grze o utrzymanie na pewno każdy punkt będzie na wagę złota. Widzę tutaj wygraną gospodarzy. W bezpośrednich pojedynkach z sąsiadami w tabeli rzadko dostajemy takie kursy w Miedzi narzeka sie na sytuację kadrowa, pisałem o tym 3 dni temu. Grają 10 graczami i nie jest łatwo o optymalna formę i przygotowanie. A rywal też slaby. Ale kadrowo dużo lepszy. W tym roku gubią punkty ale tu już tego nie zrobią. Kurs zdecydowanie zachęca.
Nielba @ 2 Tobet ⛔
W Ciechanowie kolejny mecz o wszystko. Warmia ostatnio ograła Nielbe i teraz powinna powalczyc w Ciechanowie. Jurand chyba niestety, mimo że walczący to zespół, jest zbyt slaby na te ligę. Warmia ma kilka wariantow na większości pozycji zatem kondycja powinna być ich atutem. Nie mówię o doświadczeniu. Mimo wszystko, forma również za Olsztynem. Kurs po raz kolejny, fajny.
Warmia @ 2.3 Tobet ✅
I przechodzimy do meczów Chrobrego i Wisły. Raczej ci pierwsi powinni wygrać, liczyłem jednak na równe kursy. W Plocku raczej w ciemno można stawiać na Wisłę, która powoli sie rozkręcą. O wygraną jestem spokojny, ale o jakies handi już niekoniecznie. No i mecz w Zabrzu. Na pewno zabrzanie powalczą ???? przepraszam za długość posta, ale pisany z telefonu. Zatem. Lubiącym peffki polecam Nielbe i Wisłę @ 2.3. Oferta dla ryzykantow to Zagłębie @ 3.25 i Warmia @ 2.3. Ni mniej, ni więcej jednak, wszystko wejdzie ;) pozdrawiam.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Nie żebym zapił czy zapomniał o moim dziale, tak po prostu wyszło, że o pierwszych meczach PO jakoś była cisza ???? Niestety, inni też milczeli.
Jutro 2 arcyciekawe mecze, a ja z racji arcyujowej klawiatury opiszę je dość krótko.
W Zabrzu Powen podejmie Kwidzyn. Wydaje mi się, że czeka nas ciekawe spotkanie, co Zając formę swoim chłopakom przygotował to respekt naprawdę ;) Wygrał z Kielcami, w Kwidzynie te smrodu narobił MMTS, zatem można czuć się mocno. A Kwidzyn jakoś bez przekonania, wydawało się, że łapią FAJA na koniec zasadniczej po tym wysokim zwycięstwie nad Mielcem, ale później już jakoś niemrawo.
Wydaje mi się, że doświadczenie to na pewno coś w czym Kwidzyn przewyższa Zabrze, ale poza tym nie mają się czego bać. W obronie myślę, że ten mecz się rozstrzygnie, ale na pewno nie spodziewałbym się wyniku 15:22. Kwidzyn nieraz na wyjazdach wygrywał w plejof, stąd może jest kursowym faworytem. Patrząc na formę zabrzan, nie mogę się oprzeć temu, że jest inaczej.
Powen @ 3.2 Expekt ⛔
No i w Puławach mecz. Będą emocje. Będzie wesoło, jeśli mające mocarstwowe plany odpadną i przegrają u siebie. Ja jestem zdania, że nadzieje kibiców KSA będą żyły do środy, kiedy to dojdzie do trzecigo meczu.
Tydzien temu Azotom nie udało się wygrać, od początku padakę grali po czym jakoś tam się ocknęli. Duet Lipka - Wolański udowodnił jednak, że to niekoniecznie w Puławach mają najlepszą bramkę. Pewnie jak to bywa w takich meczach, sędziowie raz czy drugi dali karę z dupy Azotom i jakoś to poszło.
Nie pamiętam wygranej Stali w Puławach, nic nie może wiecznie trwać? Może, ale sądzę, że znane z falującej formy Azoty jutro dość dobrze zagrają. Na pewno obawiać się mielczanie muszą puławskiej drugiej linii i obrony Azotów. To jest najgroźniejszy ich atut, to jest to co ćwiczyli bardzo mocno w tygodniu.
Azoty @ 2.7 B365 ✅
Po prostu ciężko przejść obok takich kursów na lekkich dogów, a może nawet minimalnych faworów? Pamiętajcie o ewentualnej OT, zabezpieczcie się X/DNB/ML ;)

A 220

andrzej78

Użytkownik
Warmia-Nielba 2 2,95 tobet
27.03 godz 18:00
Końcówke rundy zasadniczej Nielba miała fatalną ale w play-out nastąpiło przebudzenie i bilans dwóch kolejek to dwa win&#39;y w tym bardzo ważne wyjazdowe 2pkt w Lubinie. Do kolejnego meczu nielbiści przystępują więc na luzie psychicznym. Takiego komfortu nie ma Warmia, choć ich bilans play-out też jest w sumie nienajgorszy bo z dwóch wyjazdów mają 1punkcik, a ten punkcik na koniec może zrobić różnice. Ale żeby myśleć o utrzymaniu warmia ten mecz musi wygrać, ale właśnie.. jak się musi to nie zawsze wychodzi. Nielba nie musi ale na pewno chce wygrać i po takim kursie warto zagrać. Jak dla mnie to w tym meczu faworyta nie ma i każdy wynik możliwy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Już z 3 tyg minęło od ostatniego mojego posta tutaj co jest dziwnym zrządzeniem losu, ale chyba zdaje się tyle trwała przerwa.
W starciach o utrzymanie wydaje mi się, że dziś będzie górą Warmia, która już chyba nie ma tych problemów jakie miała wczesniej.
Ale powinno być dobrze, Jurand chyba już za bardzo nie wierzy w utrzymanie, strasznie słabo to wylgąda, a kibicowałem im. No nic, w każdym razie na stronie Warmii piszą, że wstęp za free, nowy trener, gość, który grał w Warmii przez lata, przecież na pewno wpoi walkę tym gwiazdkom.
Jurand też powalczy, ale jednak w takiej sytuacji naprawdę ciężko już o grę drużynową, nie jest wesoło tam na pewno, zwłaszcza, że z pieniędzmi tam też ciężko.
Olsztyn pozbył się Tłuka z ławki, dlatego ja jestem spokojny o ich zaangażowanie, dobór taktyki i tyle. 1.35 można brać do dubla.
Warmia @ 1.35 Tobet ✅ 38:27

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
ostatnio była propozycja do dubla, teraz ja dam w miarę ciekawego singla, a dubla można znaleźć w dziale EuroPuchary, choć to tylko Liga Mistrzów i jej dziwne zdarzenia. W polskiej lidze absolutne granie o pietruche, poza trzema meczami, choć mi sie wydaje że z polfinalistow Mielec podejdzie na dużym luzie. Chłopaki umieją grac dobry handball. Ostatnio jeszcze bardziej karcą tzw. szybkim środkiem, zresztą podobnie jak Kwidzyn. W meczu Mielca z Kielcami, zwykle over typowane na ślepo, jakoś specjalnie teraz również nie mam wątpliwości że Kielce dadzą Mielcowi pograć. Typ opisywany przy okazji poprzednich spotkań, zajrzyjcie, poszukajcie.
Również w Plocku over wydaje sie niegłupią myślą, czuje że Kwidzyn znowu powalczy. Ale może stać się to co w Kielcach i cóż wtedy? No właśnie, odjazd, strata, zatem handi to ryzyko, czuje super mecz.
Kielce over 65,5 @1.8 tobet
Plock over 54,5 @ 1.8 tobet
jadę do Warszawy już niedługo, zatem trochę chaotycznie i na szybko pisany z telefonu post, pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +4
A 220

andrzej78

Użytkownik
Fortuna na over w Kielcach wystawiła linie 63,5, wczoraj 1,85 dziś 1,75 i pewnie będzie lecieć jeszcze. Ale do dubla w sam raz. Ciekawie wyglądają kursy na Miedź i Zabrze

nbd 485

nbd

Użytkownik
Orlen Wisla Plock v MMTS Kwidzyn
Zaczne dzis od &#39;typu-ciekawostki&#39;. Kto ogladal zeszlotygodniowe Final Four, ten wie. Kto nie ogladal - coz, Plock jakos nie zachwycal forma i jakoscia gry. Najjasniej grajacym zawodnikiem byl zdecydowanie Wichary, ale reszta druzyny swoja gra sie do niego nie dopasowala. Co innego MMTS - podobala mi sie ich konsekwencja w graniu tego, co mieli zalozone. Teraz mamy polfinal, motywacja duza u obu zespolow i jakos jestem przekonany, ze ta motywacja + calkiem niezla forma pozwoli Kwidzynowi wygrac przynajmniej jeden mecz podczas tego weekendu. Kto wie - moze nawet i dzisiaj? Po takim kursie warto.
MMTS Kwidzyn @6.00 Betsafe
⛔ 42:19

Warmia-Anders Group-Spolem Olsztyn v Zaglebie Lubin
Pojedynek &#39;na szczycie&#39; wsrod grajacych &#39;na dnie&#39;. Obie druzyny punktowo zrownane, obu zwyciestwo dzisiaj niemalze gwarantuje utrzymanie, obie druzyny po stosunkowo niedawnej wymianie trenerow, no i wlasnie - kto zaprezentuje sie lepiej? Kursy faworyzuja gospodarzy, jednak wg mnie szanse rozkladaja sie bardziej po rowno, stad uwazam kurs na Zaglebie na male value. Obie druzyny w gruncie rzeczy prezentuja sie slabo, wiec ciezko oprzec sie na jakichs konkretnych argumentach. Stawiam jednak na rutyne trenera Szafranca i to, ze uda mu sie poderwac swoich podopiecznych i ograc, rownie przecietnego jak oni sami, rywala,
Zaglebie Lubin @2.75 Tobet
✅ 31:34

PBS Jurand Ciechanow v Nielba Wagrowiec
Krotko, zwiezle i na temat. Mecz bez historii - Jurand leci z ligi, a Nielba musi wygrac, jesli liczy na utrzymanie (co w kontekscie straty punktow przez Olsztyn lub Lubin daje im szanse na 9. miejsce). Watpie, zeby mimo deklaracji trener Noch byl w stanie poderwac swoich zawodnikow do gry na takiej mobiliziacji, jaka beda mieli dzis gracze z Wagrawca. Stad stawiam na pewne zwyciestwo przyjezdnych.
Nielba Wagrowiec -2.5 @1.90 Tobet
✅ 24:32

SPR Chrobry Glogow v NMC Powen Zabrze
Tu widze podobna sytuacje - Chrobry swoje juz zrobil, gwarantujac sobie utrzymanie w tym sezonie. Powen rozkrecal sie w miare trwania sezonu i okazalo sie, ze przedsezonowi kandydaci do spadku potrafili powalczyc i nieduzo im brakowalo, zeby awansowac do polfinalu. No a skoro passa niezla, to mozna sprobowac zawalczyc o 5. miejsce na koniec sezonu, bo na pewno jest ono w zasiegu zabrzan. 2.50 na gosci? Zajaczkowski odwalil w tym klubie kawal dobrej roboty, wiec z przyjemnoscia zaryzykuje i powierze mu swoje pieniadze.
NMC Powen Zabrze @2.50 bet-at-home/Betsson/Tobet
✅ 27:33

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom