>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PGNiG Superliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Stal - Vive
Jeden z ciekawszych dzisiejszych meczów, mimo tego, że faworyt jest jeden jedyny. Na pewno w Mielcu nie mogą być zadowoleni z początku sezonu, remis porażka i wygrana nie koniecznie zadowalają Skutnika. Przyznać jednak należy, że każdy z tych meczów mógł się zakończyć zupełnie inaczej, i Mielec mógł mieć teraz zarówno komplet punktów jak i okrągłe zero.
Vive sezon rozpoczęło w swoim stylu, deklasując 3 pierwszych rywali różnicą kilkanastu bramek. Już w pierwszym spotkaniu nie dali szans Miedzi, w Wągrowcu przegrali jak dobrze pamiętam pierwszą połowę z ambitnie grającą Nielbą i w niedzielę rozbili po prostu w pył Zagłębie Lubin.
Mielczanie jak do tej pory zaskakują dość niskimi wynikami, ale przez grzeczność należy wspomnieć, że zwykle na wyjazdach w ich meczach padały niskie wyniki. Mecze u siebie to już troszkę inna bajka, i na pewno mecz z Zabrzem to potwierdził, bo tu wynik był już dość wysoki.
W meczach Mielca z Kielcami w poprzednim sezonie padały bardzo wysokie wyniki, i tak też moim zdaniem będzie tym razem. Przede wszystkim nie spodziewałbym się cudów po kielczanach w defensywie, na pewno rozluźnienie przed Ligą Mistrzów może być spore, ciężko zresztą o pełną koncentrację, gdy gra się z rywalami pokroju zeszłotygodniowego Zagłębia.
Mielec przeciwko Kielcom nie może przeciwstawić zbyt wiele. Nie straci 25 bramek, nie będzie co chwila kontrował, dlatego główną ich bronią będzie gra szybkim środkiem i może nieraz kontrą w drugie tempo. Jak dla mnie Kielce jutro mogą spokojnie rzucić koło 40 bramek, inna sprawa czy Mielec dorzuci te 24, co moim zdaniem jest prawdopodobne.
Typ: Over 63.5 @ 1.7 Fortuna ✅ 68 [28:40]

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 0

dawid_95

Użytkownik
A przepraszam , że sie wtrącam , ale...
Skoro Reflex Miedz Legnica jest aż takim faworytem tego spotkania to dlaczego Twoja (Kolega nbd) stawka jest TYLKO 4/10 ????
A jeśli chodzi o analize to nie zgodzę się z nią. To że trener sie zmienił miało wpływ (co można było zauważyć w 1 i 2 kolejce) , ale to nie znaczy , że zespół jest osłabiony. Piszesz Kolego o MMTS-e jakby z dnia na dzień zaczęli tam grać juniorzy albo jacyś nowisjusze , a jak wiemy tak nie jest . Co do trenera . Markuszewski nie jest/był złym trenerem , ale 5 sezonów to każdy już chciał zmian , i trener i sami zawodnicy . Tak więc myśle , że buki wiedzą co robią , że dają taki kurs. Chociażby dlatego , że Kwidzyn to 3-krotny medalista , gra na własnym terenie ( zaraz powiesz ,że przegrał z Azotami - to była typowa wpadka) i jeszcze jedno - nie można przegrać po raz drugi przed własną publicznością.
Nie wypada, bo taki znawca jak Ty, napewno powienien wiedzieć, że kwidzyńska hala to typowa &quot;twierdza&quot;. W poprzednich sezonach przegrywali tutaj, po walce, Wisła i Vive i tylko oni.
Oczywiście zdarzały się wypadki przy pracy(patrz Chrobry w ostatniej kolejce rundy zasadniczej, poprzedniego sezonu), ale poza tym tylko ww zespoły zwyciężały, po zaciętej walce, w Kwidzynie
Jeszcze słowo do Kolegi adqs.
Otóż w podobnym tonie wypowiadałeś o meczu Zabrze - Kwidzyn .I niestety ( dla Ciebie ) MMTS wygrał , to dodatkowo w II połowie stracili tylko 6 bramek . A twierdziłeś ,że cyt: &quot;obrona jest kiepska&quot; . Tak więc nie było aż tak źle. Myśle że Kwidzyn wejdzie na swoje obroty i będzie już tylko lepiej .
pozdrawiam i zycze wysokich wygranych

nbd 485

nbd

Użytkownik
@dawid95
Absolutnie nie traktuje Miedzi jako pewniaka i nigdzie tego nie napisalem. Uwazam tylko, ze kursy sa zle ustawione i widze value na gosci. A stawka wg mnie jest adekwatna do ryzyka, bo rownie dobrze MMTS moze &#39;odpalic&#39; i wygrac. Racja, ma argument swojej hali, ma noz na gardle i musi zaczac zdobywac punkty, ale mimo wszystko w meczu z Zabrzem wg mnie nie pokazali nic nadzwyczajnego. Przespali poczatek meczu i trzeba przyznac, ze gdyby nie niedokladnosc rzutowa Powenu, wynik moglby byc inny. No ale nie byl, wiec nie ma co gdybac ;)
&#39;Nie mozna przegrac po raz drugi przed wlasna publicznoscia&#39; - teoretycznie nie wypada, w praktyce jak najbardziej sie da. Mysle, ze Kwidzyn gra troche pod presja, ktora moze (ale przeciez nie musi) pomagac zawodnikom. Ale kadrowo Miedz nie jest banda ogorkow, wiec coz... Ja tam w nich wierze i im zaufam. A jak nie wygraja? Coz, porazki sie zdarzaja ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Jurand - Azoty
Wg mnie w tym meczu prawdopodobny jest close game, ciężko będzie którejś ze stron o odskoczenie, zwłaszcza, że oba zespoły porywającego ataku jak dotąd nie grają, zatem nie spodziewałbym się tu wielkich runów na czyjąś korzyść.
W zespole Juranda mobilizacja jest spora, mobilizuje się sam trener, od którego zawodnicy z pewnością przejmą dobrą &quot;energię&quot;, szczególny będzie to też mecz dla Olega Siemionowa, który w końcu aż 3 lata łącznie reprezentował barwy Azotów.
Azoty to jak dotąd najlepsza defensywa ligi, z najlepszym jej bramkarzem, grająca wciąż kiepsko w ataku pozycyjnym, chociaż tu na pewno tkwią rezerwowy, wiadomo, że do formy nie doszedł jeszcze Zydroń, a Masłowski i Zinczuk mimo dobrej swojej gry w 3 pierwszych meczach, potrafią więcej. Spodziewałbym się też więcej po Łyżwie, ale tu chyba czynnik psychologiczny decyduje, bo kontuzja może i nie okazała się poważna, ale na pewno siedzi w jego głowie.
W każdym razie, under dlatego, że Azoty w defensywie grają dobrze, nie popełniają w niej zbyt wielu błędów, mają będącego w formie bramkarza. Handi na Juranda , bo Azoty nigdy nie grały na wyjazdach porywająco, nie deklasowały swoich przeciwników, a beniaminek to chyba teren najcięższy z możliwych u progu sezonu.
Typ: Jurand +3.5 @ 1.9 Tobet⛔
Under 53.5 @ 1.75 Tobet ✅ 51 [21:30]

nbd 485

nbd

Użytkownik
Warmia-Anders Group-Spolem Olsztyn v NMC Powen Zabrze

Jedyny niedzielny mecz. Jak dla mnie kolejna przegrana Olsztyna. Absolutny szpital w klubie. Nie graja: Kopycinski, Gujski, Plocienniczak, Moszczynski. Sytuacja kadrowa prezentuje sie tak zle, ze niektorzy z zawodnikow graja na pozycjach, na ktorych nie grali wczesniej (vide Marcin Malewski na srodku rozegrania), a do zespolu w trybie awaryjnym zostal dociagniety Jacek Zysk, ktory jednak nie trenowal juz od jakiegos czasu, wiec nie wiem, czy na pewno bedzie wzmocnieniem takim, jakie widzi w nim trener Tluczynski. Powen ma tu przewage na wejsciu (no nie liczac moze braku Piotra Nera, w zwiazku ze smiercia corki), mam tylko nadzieje, ze unikna przestojow w grze, tak jak w ostatnim meczu z MMTSem. W tym meczu nie musi nawet chodzic o cudowna gre Zabrza, bo spodziewam sie fatalnej gry Olsztyna. Jak sie nie ma kim grac, to trzeba liczyc sie z przegrywaniem meczow. Atmosfera w zespole jest kiepska, ale wszyscy usmiechaja sie, liczac na odmiane losu. Wg mnie to jeszcze teraz nie nastapi. Nawet, jesli Tluczynski mowi, ze &#39;musza wygrac mecz, nawet jesli mieliby przez 60 minut skakac na jednej nodze&#39;. No to powodzenia.

NMC Powen Zabrze +3.5 @1.85 10/10 Tobet ✅ 24:23
NMC Powen Zabrze @3.30 8/10 bet-at-home/Betclic/Betsafe/Tobet ⛔

nbd 485

nbd

Użytkownik
Azoty Pulawy v Orlen Wisla Plock

Mecz rozgrywany awansem z okazji weekendowego wystepu Wisly w Lidze Mistrzow. Z tej wlasnie okazji pomyslalem, ze mozna poszukac tu paru niespodzianek. Wiadomo, Plock w lidze rownych sobie na dobra sprawe nie ma (no poza Vive), ale przeciw Azotom zawsze gralo im sie ciezko (vide zeszloroczne play offy: Wisla wygrala 26:25 u siebie i 30:26 w Pulawach). Nafciarzy czeka teraz prawdziwy maraton meczowy i czeste granie co 3 dni. Nie zdziwilbym sie, gdyby w niektorych meczach sie oszczedzali, by zachowac sily na trudniejsze pojedynki. Gospodarze zapowiadaja pelna mobilizacje, chec gry o pelna pule, do tego w bramce jest fenomenalnie grajacy Steczniewski. Dodatkowo warto nadmienic, ze do tej pory Azoty sa druzyna, ktora stracila najmniej bramek sposrod wszystkich grajacych w lidze druzyn. Jesli ta dyspozycja utrzyma sie i dzisiaj, to przy mozliwie oszczedzajacej sily Wisle, powinien byc mecz dosc underowy. Do tego spodziewam sie meczu raczej na styku, jak to czesto bywa w meczach tych druzyn, a przy odrobinie szczescia moze nawet jakiejs malej niespodzianki...

under 55.5 @1.90 5/10 Tobet ✅ 19:19 [38]
Azoty Pulawy +4.5 @1.85 4/10 Tobet ✅
Azoty Pulawy @5.25 2/10 Tobet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 220

andrzej78

Użytkownik
Ja też dziś licze po cichu na niespodzianke, choć będzie ciężko bo jednak nafciarze zapowiadają 100% walki i napewno zlekceważenia nie będzie. Ale myślę że gospodarze postawią duży opór i powalczą. Z powyższymi typami się zgadzam a od siebie dorzuce jeszcze:
Azoty wygrają pierwszą połowe kurs 3,35(fortuna) 3/10
i remis w pierwszej połowie kurs 9(fortuna) 1/10

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Przetarcie Plocka przed LM nie wypadlo zby okazale. Azoty okazaly sie bardzo ciezkim przeciwnikiem dla OWP, i wg relacji z meczu, Plock wcale nie musi plakac z powodu straconego punktu, moze sie wrecz cieszyc ze nie przegral. Pamietac jednak nalezy, ze takim druzynom jak Wisla nie wypada nie rzucić bramki w 10 minut, i w przeciagu calego meczu nie wyjsc z &quot;20&quot;, jak mocna obrona Azotow by nie byla.
Podobne przetarcie dzis czeka kielczan. Rowniez chlopaki Wenty zagraja z zespolem aspirujacym do medali. Na pewno Kwidzyn na dzis nie jest tak mocnym zespolem jak Azoty i nie ma jakiegos swojego ze tak powiem atrybutu. W przypadku Azotow takim jest obrona, takim sa (obaj, po wczorajszym meczu nie ulega to watpliwosci) bramkarze. MMTS pokazal sie w obronie z dobrej strony raz, tracac 15 bramek z Zabrzem, a w pozostalych meczach ten difens nie sprawial wrazenia takiego, ktory moze przeciwstawic sie Iskrze.
Vive na 3 (albo 4, nie pamietam dokladnie, a sprawdzac bardzo mi sie nie chce) dni przed meczem z Veszprem na pewno nie zagra dzis na 100%. Wiedziec jednak kielczanie musza, ze rywal to grozny zespol. W sobote VTK pokonały Mielec na wyjezdzie, zdobywajac az 40 bramek. W zespole Kielc da sie zauwazyc duzy rozklad w zdobywaniu bramek, nie ma wyraznego lidera. W zwiazku z tym, mysle, ze Iskra nie bedzie miala specjalnego przestoju w zdobywaniu bramek. Nie da sie ukryc, ze MMTS moze i nawet powinien powalczyc, bo nie ma nic do stracenia. Dlatego typ ponizej.
Typ: Over 58.5 @ 1.7 Tobet ✅ 61 [39:22]

Otrzymane punkty reputacji: +8
A 220

andrzej78

Użytkownik
Zabrze-Ciechanów 1 1,50(sts, fortuna)
Legnica-Olsztyn 1 1,75(sts)

Bardzo przyjemne kursy na gospodarzy. W Zabrzu pojedynek beniaminków, potencjał sportowy po stronie gospodarzy. Własna hala,kibice a dodatkowo goście bez najlepszego do tej pory w swojej drużynie Michała Prątnickiego.
W Olsztynie w dalszym ciągu problemy kadrowe. Co prawda warmia ostatnia się przełamała,ale wymęczone 24:23 z Zabrzem raczej powodem do wielkiego optymizmu nie jest. Miedź do tej pory spisuje się całkiem nieźle i powinna jutro wykorzystać problemy gości. A jak będzie? Przekonamy się w sobotni wieczór.
Myślę jeszcze o underach w obu tych meczach ale póki co nie ma jeszcze linii.

nbd 485

nbd

Użytkownik
Zaglebie Lubin v Stal Mielec

Niedzielny mecz. Ostatnie w tabeli Zaglebie (przy okazji, jedyny klub bez punktow) podejmie u siebie Stal, ktora to po ostatnich dwoch porazkach (&#39;wkalkulowana w lige&#39; z Vive i nieprzewidziana z Miedzia) szukac bedzie zwyciestwa. Lubin prezentuje sie na chwile obecna gorzej niz fatalnie. W dalszym ciagu nie potrafie znalezc zadnego atutu w druzynie gospodarzy. Wyglada na to, ze jest to pierwszy w kolejnosci faworyt do spadku, wrecz murowany. Na pewno nie da sie im odmowic motywacji, bo wierze w to, ze beda chcieli wygrac. Jednak to samo mozna powiedziec o Stali, ktora poza tymi checiami ma jeszcze po swojej stronie dobrych graczy. Ciezko napisac o tym meczu cokolwiek wiecej - sadze, ze bedzie to mecz bez zadnej historii. Po prostu uwazam Stal za duzo lepsza druzyne i licze na jej wygrana.

Stal Mielec @2.05 7/10 Betsafe ⛔ 28:27

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Ode mnie na dziś, krótko, grany lekki dubel:
Warmia +10.5 ✅ 21:31 + Wisła -9.5 ⛔ 32:26
W tych spotkaniach spodziewam się wyrównanej walki i raczej blowoutu.
Warmia w dotychczasowych meczach u siebie, potrafiła postawić się zawodnikom z Kielc, co innym jakoś nie przychodziło zbyt łatwo. Warmiacy jak nie spojrzeć na tabelę, są jej największym negatywnym zaskoczeniem. Wymęczona wygrana z beniaminkiem to jedyne jak dotąd punkty olsztynian w tym sezonie. Jeśli chodzi o Kielce, to tu na pewno trzeba wspomnieć o pierwszym spotkaniu w LM. Słaba postawa w meczu z Veszprem zapewne zaowocowała mocniejszymi treningami po tym meczu, by na drugi mecz w tym tygodniu - starcie z Lisami z Berlina - forma VTK była jak najlepsza. Warmia musi odzyskać formę, to oczywiste. Trzeba jednak jakoś zapełnić Uranię, bo frekwencja w meczu z Zabrzem była tragiczna. W zespole z Warmii i Mazur zagrają trzej do niedawna zawodnicy Kielc: Moszczyński, Żółtak i Kotliński. Szczególnie rozstanie tego drugiego zaszokowało, a i nie było zbyt eleganckie. Warmia, co może nie pokazują rezultaty, gra troszeczkę lepiej niż w pierwszych meczach sezonu, i dziś na pewno pójdzie z Kielcami na ostrą walkę.
Drugi z dzisiejszych meczów to mecz Wisły z Powenem. Wisła po szczęśliwym zwycięstwie z Constantą i przed niedzielnym meczem w słoweńskim Koprze na pewno nie może już sobie pozwolić na niefrasobliwość, jaka miała miejsce w zeszły wtorek w moim mieście. Nie da się ukryć, że Powen to nie ta klasa co Azoty, a i ich forma jednak jeszcze nie jest tym, na co ja osobiście liczę. W zespole z Zabrza wciąż szwankuje atak, a to może być woda na młyn dla Nafciarzy, którzy grają naprawdę dobrze, śmiem twierdzić, że najlepiej w lidze. Mecz ten podobnie jak ten w Olsztynie może mieć trochę podtekstów, w końcu w Zabrzu trenerem jest Zajączkowski, któremu Płock zawdzięcza wiele, 3-krotne mistrzostwo Polski to w dużej mierze dzieło tego trenera. W Zabrzu jest też Witalij Nat, który grał kiedyś w Płocku, a także Kamil Mokrzki, w którym w Płocku wciąż pokładane są nadzieje. Moim zdaniem mecz ten wygrają pewnie Nafciarze. Przede wszystkim dlatego, że nastroje przed tym meczem są dobre, grają u siebie, rywal do Płocka wyjechał dziś. Wisła musi też pokazać, że mecze jak z Azotami więcej się nie powtórzą. Dodatkowo decydujący może być też fakt, że dziś dużo minut gry może dostać Piotr Chrapkowski, który umiejętności ma, ma wszystko, ale ma też niesamowitego rywala na lewej połówce jakim jest Michał Kubisztal. Spodziewam się dużej liczby goli Chrapka i wysokiej wygranej Nafciarzy.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja piłką ręczną obstawiam sporadycznie. Jeśli zdarzy mi się postawić nieco grosza, to musi to być konkretny typ. Dlatego wybieram w przeciwieństwie do adqs, dodatnie handi na Zabrzan. Mimo, że adqs wiedzę na temat piłki ręcznej ma miażdżącą, to mam podstawy, by nie zgodzić się z jego typem. W Wiśle jest na prawdę sporo kontuzji, trener na pewno ma w myślach kolejny mecz w LM i nie daj boże jeśli kolejni zawodnicy dołączą do grona kontuzjowanych. 9,5 jakby nie było to wysoka linia. Na pewno atutem Wisły jest fakt że mecz odbywa się w Płocku, ale myślę że Zabrzanie na ważny dla nich mecz zmobilizują swoje siły. Zajączkowski ma okazję by wykazać się w dzisiejszym meczu, prowadził płockich szczypiornistów dość długo, ale teraz jest kapitanem innego okrętu, który mam nadzieję że poprowadzi równie dobrze. Drużyna z Zabrza swój potencjał ma, nie mówię tutaj o pokonaniu Wisły, ale przynajmniej nawiązania jakiejkolwiek walki, bo porażka ponad dziesięcioma bramkami byłby bolesna.
Zabrze (+9,5) 1,95 Tobet ✅ 32:26

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na pewno dzisiejszy mecz Chrobrego z Azotami będzie najlepszym meczem tej kolejki. Zmierzy się bowiem 3 i 4 siła ligi. Mecz na pewno będzie bardzo wyrównany i nie spodziewam się, by którakolwiek ze stron zdominowała rywala. Co by nie było, bardziej przemawia do mnie drużyna z Puław. W tym sezonie jeszcze nie przegrali. 3 razy odnosili zwycięstwa i dwukrotnie zremisowali, a w ten bilans wchodzi remis z obecnym mistrzem Polski, Wisłą Płock. Pokonali też w wyjazdowym meczu Kwidzyn, a jest to nie łatwą sztuką, bowiem jest to zespół który gra bardzo dobrze we własnej hali. Dobrą informacją dla Puław jest fakt że wraca Michał Szyba, który na pewno wzmocni siłę ataku swojego zespołu. Dobrą wiadomością dla Puław jest też osłabiona kadra rywala. W ekipie Chrobrego zabraknie Piotrka Olęckiego, Kuby Łucaka i Mateusza Frąszczaka. Myślę że dzisiejszy mecz może być pojedynkiem bramkarzy, w obu zespołach są świetni bramkarze i to oni powinni mieć duży wpływ na wynik dzisiejszego meczu. Mocną stroną puławskiego klubu jest obrona. Jeśli obrona zaprezentuje się tak jak w poprzednich meczach, to o wynik jestem spokojny. Na pewno zobaczymy dużo walki, ale przecież właśnie na to wszyscy liczymy.
Chrobry Głogów - Azoty Puławy | 2 - 2,15 Bet At Home ⛔ 26:26

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jutro ciekawie wygląda typ na Nielbę. Mecz na pewno będzie wyrównany, ale tym razem na rzecz nieco niższego kursu, zabezpieczę się handicapem. Bukmacherzy jeszcze nie wystawili linii handicapów, ale podejrzewam że będzie ona na poziomie 1,5. Dla mnie byłby to idealna linia. Nie dość że zabezpieczy to remis to i jednobramkową porażkę. Z entuzjazmem się jednak wstrzymam i przejdę do główkowania nad samym typem. Obie drużyny nie najlepiej zaczęły sezon. Nielba zajmuje 10 pozycję, natomiast Stal ulokowała się dwie pozycje wyżej. Trzeba jednak wspomnieć że mecz rozgrywany będzie w Wągrowcu, a jest to trudny teren. Nielba chyba najtrudniejsze mecze ma już za sobą, bowiem mają oni już za sobą porażkę zarówno z Wisłą jak i z Vive. Dobrym wykładnikiem jest mecz właśnie z Kielcami. Stal i Nielba zagrały już mecz z Vive i ci pierwi ulegli różnicą aż 12 bramek, Nielba wypadła nieco lepiej, bo różnica wynosiła stosunkowo sporo mniej, bo była to różnica 7 bramek. Obie drużyny grały również z Zagłębiem i Nielba odprawiła tą drużynę z kwitkiem. Stal natomiast przegrała swój mecz. Pochwalić trzeba także drużynę z Wągrowca za ostatni wyjazdowy mecz, kiedy w Głogowie zagrali solidny mecz, ale przegrali jedynie jedną bramką. Ze wszystkiego trzeba wyciągać jakieś pozytywy, a jednobramkowa porażka z Chrobrym, na trudnym terenie nie jest na pewno jakaś demotywująca. W poprzednim sezonie, kiedy te drużyny grały ze sobą, zgodnie wygrały na własnych parkietach i jutro może być podobnie (przynajmniej w połowie). Jeśli chodzi o osłabienia to w ekipie z Wągrowca zabraknie Andrieja Wachnowicza oraz Bartosza Świerada. Wróci natomiast Jakub Płócienniczak i to na pewno jest dobra wiadomość dla kibiców Nielby, bowiem kołowy w końcu będzie mógł pomóc swojej drużynie w walce o punkty. Co Stal musi zrobić żeby wygrać mecz ? Na pewno poprawić skuteczność której w meczu z Zagłębiem zabrakło. Walki im nie można odmówić, ale zbyt dużo jest błędów indywidualnych i głupich strat. Nielba gra u siebie, myślę że to oni powinni ustalać warunki.
Nielba Wągrowiec - Stal Mielec | Nielba (+1,5) 1,65 Tobet ⛔ 22:31

eror26 39

eror26

Użytkownik
Nielba Wągrowiec - Stal Mielec
Under 58,5
Fortuna

Fortuna wystawiła linie 58,5. Mimo, ze w poprzednim meczu tych zespolow padl wynik 34-29 dla Nielby uważam, że dzisiaj bedzie to duzo bardziej wyrownany mecz. Oscylujacy w granicach remisu. A co za tym idzie padnie mało bramek. Obie ekipy w tym sezonie nie zdobywaja duzo bramek. Na parkiecie bedzie napewno twarda walka, wiec wynik powinien byc niski.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Legnica+6,5-Płock 1 1,85(fortuna)

Wisła musi godzić rozgrywki ligowe z liga mistrzów. Granie co 3dni, dodajmy do tego liczne kontuzje u nafciarzy i te wygrane w lidze już nie przychodzą łatwo. Remis w Puławach, niezbyt przekonująca wygrana z Zabrzem. Teraz zabraknie również pauzującego za czerwo Kavasa a to duże osłabienie na rozegraniu. Myślę że miedź się postawi i powalczy i +6,5 zapasu powinno wystarczyć.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Miedź – Wisła
W mojej ocenie w Legnicy obejrzymy dziś bardzo ciekawe spotkanie. Nie da się ukryć, że w płockiej maszynce coś mogło się zaciąć.
Miedzianka tak jak negatywną niespodzianką była przed rokiem, tak w tym roku jest naprawdę pozytywnym zaskoczeniem dla większości, choć ja przewidywałem im pod wodzą nowego szkoleniowca spokojną kwalifikacje do PO, i zwycięstwami z Warmią i Zagłębiem, legniczanie się do tego celu znacząco przybliżyli.
Jeśli chodzi o wiślaków, to jest sporo mankamentów do poprawy, obnażyli to w znakomity sposób piłkarze Cimosu Koper, którym nie sprawiało problemu powstrzymywanie ataków Nafciarzy, co dało w efekcie zaledwie 24 stracone bramki. Nie śmiem porównywać klasy legnickiej defensywy do tyłów mistrza Słowenii, ale na pewno jak na warunki superligowe to Miedzianka jest drużyną grającą naprawdę dobrą obronę, w szczególnośći w ostatnim czasie. 44 stracone bramki z bądź co bądź ciekawym zespołem Warmii i Jurandem w Ciechanowie wystawiają znakomite świadectwo Kryńskiemu oraz jego ziomkom.
Nafciarze wciąż bez kontuzjowanych zawodników, tj. Zołoteńki, Rajkovicia i Luki Dobelseka, na pewno więc druga linia ZKS-u może odczuwać zmęczenie, bo tak naprawdę Eklemović i Kavas nie mają zmiennika.
W Miedzi jak do tej pory najlepszym zawodnikiem jest Paweł Piwko, który regularnie jest czołowym strzelcem zespołu w poszczególnych meczach. Ważnym zawodnikiem jest także Aleksander Kokoszka, sporo dobrego do gry wnosi Adam Skrabania, a bramkarz Lech Kryński wraz z Jarosławem Paluchem na środku defensywy z pewnością sprawią Kubisztalowi i spółce wiele problemów.
Typ: Miedź +5.5 @ 1.95 Tobet ✅ 23:26

Otrzymane punkty reputacji: +19
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Nielba – Azoty
Pojedynek zespołu niepokonanego z takim, który w tym sezonie wygrał tylko raz. Faworytem może być tylko jeden zespół, choć ja spodziewam się ciekawego spotkania i być może pierwszej porażki Azotów.
Po stronie Nielby na pewno mobilizacja jest dość spora. Zarząd po ostatnich wyczynach, a chyba w szczególnośći chodziło o kapitalny mecz z Mielcem, postanowił odciąć zawodnikom i kadrze szkoleniowej połowę pensji. Jakkolwiek tego posunięcia by nie oceniać, to na pewno powinno to jeśli chodzi o motywację zawodników pomóc, bo nic nie motywuje tak jak pieniądze.
W Puławach początek bardzo dobry i na pewno Azoty pojadą do Wągrowca po 3 punkty, choć ja nie byłbym w tym względzie takim optymistą. Przede wszystkim pamiętać trzeba o fakcie, że nie zagra Michał Szyba czyli najlepszy strzelec i po prostu gracz puławian w większości spotkań. Urazy jednak lekko wytrącają go z rytmu meczowego.
W ostatnim meczu z Głogowem, Azoty wg trenera Kurowskiego zagrały najsłabszy mecz w sezonie. Patrząc po przebiegu meczu, KSA mogą się cieszyć z niefrasobliwości podopiecznych Markuszewskiego.
Pierwotnie mecz miał być rozegrany w Puławach, ze względu na turniej brydżowy w puławskiej hali MOSiR, mecz postanowiono przełożyć do miejscowości w Wielkopolsce.
Po stronie Nielby kontuzjowany jest Bartosz Świerad, a w zespole zadebiutuje białoruski rozgrywający Andrij Wachnowicz. Białorusin podobno na treningach prezentuje się nieźle i być może tutaj Nielba poszuka swojej szansy. W całym sezonie najlepszym strzelcem Nielby jest Przysiek, ale gro jego bramek stanowią rzuty z siedmiu metrów, które to skądinąd wągrowiczanin wykonuje świetnie.
Nielba nie dysponuje za wyjątkiem bramkarza Kubiszewskiego i w/w Wachnowicza zbyt wysokim składem, i tu także jest szansa dla gospodarzy. Azoty nie zawsze radzą sobie w obronie z szybko grającymi zespołami.
Typ: Nielba @ 3 Tobet ✅ 34:31

Powen – Chrobry
Beniaminek z Zabrza jak do tej pory jedyne punkty zdobył na własnym boisku, a Chrobry tylko dwa razy w tym sezonie miał okazję gościć na obcych boiskach.
Chrobry w tym sezonie robi pozytywne wrażenie, wygrywa prawie wszystko, przegrał tylko raz przeciwko Wiśle Płock i na pewno ta porażka ujmy im nie przynosi.
Zabrze sezon zaczęło nieźle, chociaż też przyznać trzeba, że wygrał te mecze, które po prostu powinien wygrać. Zagłębie w pierwszej fazie sezonu było po prostu kiepskie, co się powoli zaczyna zmieniać. Jurand na wyjazdach sobie do tej pory radzi kiepsko, choć postraszył mocno zabrzan na ich terenie.
Po stronie Chrobrego w tym sezonie funkcjonują obrona i bramkarze. Dobrze gra Stachera, świetnie radzi sobie Zapora. Nie do przejścia jest też środek defensywy z Paluchem na czele, w ataku dobrze funkcjonuje kontra, gdzie prym wiedzie Paweł Piętak.
Powen w ostatnim spotkaniu pokazał się z dobrej strony na Orlen Arenie, ale pamiętajmy, że Płock w ostatnim czasie gra po prostu średni siermiężny handball i ambicją można ich uszczknąć, w szczególnośći w momencie, gdy grają na pół gwizdka.
Uważam, że Chrobry podobnie jak MMTS ogra Powen na ich terenie, będąc zespołem trochę lepszym i na pewno bardziej doświadczonym.
Typ: Chrobry @ 2.55 Tobet ✅ 21:24

Otrzymane punkty reputacji: +21
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Stal - MMTS
Rewanż za świetne pojedynki w maju o brązowe medale. Wtedy minimalnie górą byli zawodnicy MMTS, a jak będzie tym razem, przekonamy się za 10 godzin.
Jak do tej pory obie drużyny trochę poniżej oczekiwań, ale gdy spojrzymy na terminarz Mielca to pewne sprawy przestają dziwić. Ciężkie mecze na początku sezonu z Miedzią i Azotami na wyjazdach oraz mecz, w którym w końcu przebudzili się zawodnicy Będzikowskiego w Lubinie, do tego mecz z Kielcami. Bilans 2-1-3 daje się wytłumaczyć.
Kwidzyn ma o jeden punkt więcej i na tę chwilę sąsiaduje ze Stalą w ligowej tabeli.
Oglądałem ostatni mecz kwidzynian w tym sezonie przeciwko Zagłębiu i dało się zauważyć, że jest to po prostu trochę słabszy team niż np. za czasów Markuszewskiego. Sporo dobrego robią Kostrzewa, Krygier, Adamuszek, dobrze broni Suchowicz. Ale brak mi w tej drużynie typowego ducha zespołu, czegoś co za kadencji trenera Markuszewskiego było bardzo widoczne. Zagłębie pokazało, że Kwidzyn przy dobrym przykryciu Adamuszka i wysuniętej defensywie radzi sobie kiepsko, jeżeli Mielec zagra dobrą obroną, pójdą z tego kontry to ten mecz wygra.
Po stronie Mielca ostatnio formą błyszczy 40-letni bramkarz Adam Wolański, i jeżeli on wejdzie w mecz, jeżeli swoje zrobią w ataku pozycyjnym i kontrach piłkarze Stali, to ja nie widzę tutaj szans dla Kwidzyna.
Typ: Stal @ 1.7 Tobet ✅ 32:30

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Zagłębie – Warmia
Pojedynek zespołów z niewielkim dorobkiem punktowym po 6 kolejkach, pojedynek takich, które to zwykle walczyyły lub miały walczyć o górę tabeli, i tak w przypadku Warmii miało być też w tym roku.
Rzeczywistość zweryfikowała te plany, bo Warmia jak do tej pory spisuje się bardzo słabo i jest zdecydowanie najsłabszym zespołem jeżeli wyciągiemy iloraz potencjału przez zdobyte punkty. W oczy rzuca się fakt, że Warmia nękana jest kontuzjami, po ich stronie brakuje zawodników przede wszystkim rozegrania. Kontuzjowani są Krawczyk, Moszczyński, Płócienniczak i Kopyciński. Do gry wróci na jutrzejszy mecz Mariusz Gujski, ale jest to na tyle wiekowy zawodnik, że po nim naprawdę w pierwszym meczu po kontuzji nie spodziewałbym się najwięcej. Brak Krawczyka natomiast jest bardzo dużym osłabieniem, zawodnik ten to bez wątpienia najbardziej kreatywny zawodnik olsztyńskiej drugiej linii.
W niedzielę oglądałem mecz Zagłębia w Kwidzynie i w tamtym meczu dało się dojrzeć gołym okiem poprawę formy względem początku sezonu. Trener Będzikowski na pewno sporo czasu spędził na treningach mentalnych, bo widać w tym zespole namiastkę zespołowości i coraz lepszą grę.
Zagłębie naprawdę sporo zawdzięczało w tym meczu w ofensywie Stankiewiczowi i Szymyślikowi. Ten pierwszy to naprawdę znakomity kołowy i śmiem twierdzić, że trener jako były obrotowy sporo pracuje właśnie nad grą z pierwszą linią. Dobrze grę prowadził Adamczak, nieźle w obronie radził sobie zespół całościowo i dobrze wyglądała gra obu bramkarzy. W każdym razie, jutro myślę, że Zagłębie przede wszystkim obroną wygra ten mecz.
Typ: Zagłębie @ 1.8 Tobet ✅ 32:19

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom