>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PGNiG Superliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Jak dla mnie jeden z ciekawszych meczów w tej kolejce to mecz Nielby z MMTS-em. Nielba po ostatnim bardzo dobrym meczu z Azotami na pewno spróbuje zrobić wszystko by tę serię podtrzymać, nie wiem czy MMTS ma zamiar podtrzymać złą passę, a mowa tu przede wszystkim o przeciętnej grze.
W meczu w Mielcu, Stal zagrała naprawdę przeciętnie, momentami słabo, co i tak nie było w stanie odebrać im punktów. Tylko kilka kontr, kiepska gra bramkarzy wystarczyła na brązowych medalistów poprzedniego sezonu.
Bez echa na pewno nie przeszła informacja o zawieszeniu za doping kapitana zespołu, Macieja Mroczkowskiego. Mroczkowski w meczu w Mielcu był wiodącą postacią, był mózgiem tej drużyny w dosłownym i przenośnym znaczeniu tego słowa. Rzucił 6 bramek, wywalczył parę karnych, dobrze grał z kołem i wypracowywał pozycje swoim kolegom. Jutro nie zagra. Kto w jego miejsce poprowadzi grę? Nie potrafię odpowiedzieć, nie wiem czy Waszkiewicz czy Adamuszek będą w stanie zrobić to tak dobrze.
W Nielbie jeszcze nie odmrożono pensji, i myslę, że wygrana w tym meczu pozwoli na przemyślenie tej decyzji działaczom Nielby i byc może jej zmianę na korzyść zawodników. Nielba na pewno jutro powalczy. Z Azotami kapitalnie zaprezentował się Przysiek, podobnie Gierak. Analiza bardzo krótka, bo się spieszę, ale myślę, że jej treść przemawia za drużyną, na którą gram.
Typ: Nielba @ 2.2 Tobet ⛔ 21:29

Otrzymane punkty reputacji: +9
A 220

andrzej78

Użytkownik
Zdarzenie: Wisła Płock - Vive Kielce
Typ: Vive Kielce
Kurs: 1,50
Bukmacher: STS
Data spotkania: 27.10.2011 godz. 18:00

Pierwsza odsłona świętej wojny w sezonie 2011/12. Patrząc na obecną forme obu drużyn to nie daję nafciarzom większych szans. Forma vive idzie w górę natomiast wisła gra nierówno, momenty dobrego handbala przeplata długimi fragmentami kiepskiej gry. Duży wpływ na taką postawę na pewno mają kontuzje które nie omijają płockiego klubu. Twardo,Zołoteńko,Dobelsek, Rajkowić, a teraz jeszcze Chrapkowski którego występ w czwartkowym meczu stanął pod znakiem zapytania. Co prawdo przeciwko kielcom mają już zagrać Dobelsek i Rajkovic ale nie wydaje mi się aby od razu błysnęli megaformą. W czwartkowym meczu nie zagra również Kavas który musi pauzować za czerwoną kartkę, a jest to ważne ogniwo płockiego rozegrania. W vive poza Jachlewskim chyba full skład.

// Niech będzie 1,50 po odliczeniu podatku. Hopkirk

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Bardzo fajną ofertę przygotował dzisiaj tobet na &quot;świętą wojnę&quot;. Aż 41 zakładów robi spore wrażenie na mnie a w tym linie na playerów bardzo przyjemne. Warto pograć na liderów ekip w tak ważnym meczu tym bardziej że nie są to wygórowane pułapy jak dla nich. Oto co mi się podoba najbardziej z obecnej oferty:
Buntić over 5.5 @1,85
Kubisztal over 5.5 @1,75
Nie ma chyba wątpliwości kto ma ciągnąć w ataku obie drużyny i na tych zawodników zwracam szczególną uwagę. To tyle, więcej nie widzę sensu pisać.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Ja osobiście w dzisiejszym meczu, tak jak kolega widzę over Kubła i zagram go dość mocno. Michał w ostatnim czasie gra naprawdę świetnie, tak od początku gry w Płocku jak i przez ostatnie miesiące w Fuchse. Rewelacyjna gra przeciwko Lwom (10 bramek) czy Lemgo i Kiel, gdzie był zdecydowanym liderem zespołu naprawdę grającego na wysokim poziomie. Michał przed sezonem był na ustach sporej części kibiców, wsławił się wypowiedzią, że podpisując kontrakt w Płocku podpisuje się kontrakt - rezygnację z gry w kadrze. Nie jest do to końca prawdą, bo regularnie powoływani byli Syprzak i Chrapkowski. Teraz do wspomnianej trójki dołączyli Wiśniewski, Wichary i Miszka. Właśnie, Miszka. W ostatnim czasie jest na cenzurowanym. Nie zdobył bramki z karnego, nie dał rady w kontrze w wyjazdowym spotkaniu w Skopje. Nie pisze o karnym z przypadku, nie piszę ot tak. Otóż to także może być argument dla overa Kubła. W takim meczu jak ten, na pewno będzie wykonawcą karnych, śmiem twierdzić, że wykonawcą numer 1. Teoretycznie z reguły jest nim Christian Spanne, ale nie wiem czy dziś zaryzykuje z takim manewrem trener Walther, bo pamiętamy wszyscy spotkanie z Constantą, gdzie pomimo dobrego wykonywania karnych przez cały mecz, Norweg oddał piłkę Polakowi. Mecz z Kielcami to na pewno równie nerwowa sytuacja w przeciągu całych 60 minut, jak spotkanie z Rumunami i rzut z karnego na 10 sekund przed końcem przy remisie. Nie są Rumuni rywalami tej klasy jak Kielce, to nie ulega wątpliwości, mamy dwie drużyny, których w Europie wstydzić się nie musimy. Francuz Touzolana z Bjerringbro w niedzielnym spotkaniu z Vive kilkukrotnie pokazał się ze znakomitej strony dobrymi rzutami bieżnymi i wygrywaniem pojedynków na zwodzie czy szybkościowymi z kieleckimi defonsorami. Michał nie jest takim filigranowym piłkarzem jak Francuz (195cm przy jego 1.8m), ale na pewno jak na nasze warunki ma znakomity rzut z każdej pozycji. Wiadomo, że taki typ jak ten trzeba poprzeć jakimiś statystykami. Wziąłem pod lupę występy zawodnika przeciwko Vive, na stronie ZPRP poszukałem statystyk z 3 ostatnich sezonów gry zawodnika w barwach Zagłębia Lubin. W tym czasie rozegrał on 9 spotkań przeciwko VTK łamiąc linię 5.5 7-krotnie, nie rzucając przy tym karnych. Dziś spodziewam się właśnie dobrej gry tego zawodnika i pokazywania swoich atutów w grze 1v1 przy okazji uwypuklające słabość kieleckiej defensywy.
Typ: Michał Kubisztal Over 5.5 @ 1.75 Tobet ✅ 8
Co do samego meczu, nie mam pojęcia jak będzie on wygladał. Ważny będzie jego początek, to kto będzie prowadził, ale i nie tylko. Ważnymi dla mnie aspektami tego początku będzie łatwość zdobywania bramek i tworzenia pozycji, gra bramkarzy i... praca sędziów, bo ich obiektywizmu się niestety trochę obawiam. Czekam także na linię na kary dla obu drużyn, myślę, że spokojnie 20-28 minut zawodnicy przesiedzą.

masilbn 61

masilbn

Użytkownik
Miedź Legnica - Azoty Puławy

Sobotni mecz PGNiG Superligi mężczyzn. Teoretycznie cięzko wskazac faworyta - stąd wysokie stawki u buków, jak dla mnie jednak Azoty powinny to spotkanie wygrać. Puławianie w tym sezonie prezentują się całkiem dobrze, choc ostatnio męczyli się z Zabrzem. Legnica ma gigantyczne problemy finansowe, drużyna moze się rozleciec więc atmosfera na pewno jest grobowa. Poza tym Azoty sa lepsze kadrowo i sportowo.

Typ: Miedź - Azoty - 2 @2.10 Tobet

A 220

andrzej78

Użytkownik
Nie byłbym tak przekonany do wygranej azotów. Dla Puław Legnica to trudny teren i o punkty zawsze było ciężko. Miedź dobrze zaczęła sezon i w sumie to oni byli najbliżej sprawienia największej ligowej sensacji, gdy na niewiele minut przed końcem prowadzili 3bramkami z Płockiem. Widać że Marek Motyczyński dobrze poukładał ten zespół. No te problemy finansowe na pewno mogą mieć jakiś wpływ mecz. Azoty ostatnio wygrały ale szału nie ma. Jak dla mnie ten mecz raczej No bet

Ciekawie powinno być w Zabrzu gdzie gospodarze podejmą Nielbe. Powen gra dobry difens ale w ataku jakoś argumentów nie mają, zdarzają im się długie fragmenty bez zdobyczy bramkowej. Nielba to drużyna własnego boiska ale wobec kursu 2,80 to skłoniłbym się postawić na gości.

W pozostałych meczach kursy malutkie(bo zakładam wygrane faworytów) ale jakieś ako można sklecić: Kwidzyn 1,15-1,2 Mielec 1,2-1,25 Płock 1,1-1,15 do tego można dorzucić coś z innych dyscyplin i ako ponad 2 da się zbudować ????

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Ja osobiście średnio widzę Nielbę, Powen jako own-court team takie mecze jak ten dzisiejszy wygrywać jest zmuszona. Ostatni mecz Powenu w Puławach to bardzo dobra ich walka, zaangażowanie i niezła obrona, bo o takiej musi być mowa gdy zespół na wyjazdach traci ledwie 18 bramek. Nielba w ataku gra równą padaczkę co i część drużyn w tej lidze jak Azoty czy momentami Zagłębie lub właśnie ich dzisiejszy przeciwnik. 43 bramki rzucone przeciwko Mielcowi i Kwidzynowi nie stanowi jakiegoś niesamowitego wyniku. W Powenie z tego co mówią ich zawodnicy, wszystko zazębia się, mocno widoczna jest praca trenera Zajączkowskiego, i tu widać jaka rola jest w zespole najważniejsza, chodzi o trenera. W Zabrzu nie poskąpiono pieniędzy na utytułowanego szkoleniowca i na pewno ten zespół z tygodnia na tydzień będzie stawał się silniejszym. Nielba nie gra niczego specjalnego, w tym sezonie wyszedł im jeden mecz, i nic więcej, bo na pewno nie zagrali dobrze z Zagłębiem, gdzie po prostu wyszarpali im tę wygraną w samej końcówce rozpaczliwym rzutem. Jeśli chodzi o zabrzan, mają paru zawodników bardzo kreatywnych w ataku, i liczę, że dziś się rozbujają. Mówię o Mokrzkim czy Achruku przede wszystkim, ciekawe jak zagra Lasoń, ostatnio jakby się przebudził. Dla mnie zwycięstwo Powenu kilkoma bramkami.

Kolejny mecz to pojedynek Stali z Jurandem. Tu faworyt może być tylko jeden i są nim gospodarze. Nie widzę szans Juranda z kilku powodów, a pierwszym jest przede wszystkim rosnąca forma mielczan i tu powinni być groźni dla każdego do końca roku, a przypomnę, że jeszcze 7 spotkań przed nami. Ciechanów ograł ostatnio Zagłębie dwoma bramkami, ale nie wiem czy Zagłębie potrafi grać na wyjazdach... teraz wygląda, że niestety nie potrafi nad czym mocno ubolewam, bo po meczu w Kwidzynie polubiłem ten zespół. Jurand to na pewno ciekawa drużyna, ale punkty jako przykładny beniaminek muszą zbierać u siebie ogrywając takich rywali jakich do tej pory ograli, czyli Nielbę i Zagłębie.

Mecz w Kwidzynie to kolejna część odysei, czy Warmia wreszcie się przełamie. Wg mnie nie ma na co liczyć, bo Kwidzyn troszeczkę ostatnio poprawił poziom gry, nie czarują tak jak za pana Markuszewskiego ale wygląda to już na tyle poprawnie, że mogą myśleć o obronie tego miejsca, jakie do tej pory zajmowali w latach poprzednich. Warmiacy ostatnio skompromitowali się przeciwko Stali Mielec grając większość meczu z większym czy mniejszym prowadzeniem, i teraz pada zasadne pytanie. Czy to rzeczywiście kontuzje wykończyły olsztynian? Jakkolwiek na to pytanie nie odpowiedzieć, jutro nie zagra zdyskwalifikowany Krawczyk, czyli lider ichniejszej drugiej linii. Środek będzie po raz kolejny polem do popisu dla Malewskiego czyli nominalnego skrzydłowego. O kontuzjowanych graczach Warmii nie piszę, bo ciężko trafić jakieś konkretne info, a z tego co czytam co tydzień to już ktoś ma wracać, a zwykle nie wraca... Kwidzyn również bez lidera drugiej linii i prawdopodobnie bez lidera obrony. Aczkolwiek jak tydzień temu obstawałem, że bez tych dwóch będzie ciężko, tak Kwidzyn zdemolował Nielbę tracąc w Wągrowcu ledwie 21 bramek.

Miedź zagra z Azotami. Środek tygodnia przyniósł sensacyjne informacje o możliwości wycofania się gospodarzy z rozgrywek, aczkolwiek teraz znajdujemy pozytywne info, bo podobno uregulowane zostały zaległości za wrzesień i sierpień. I jakkolwiek szanuję zdanie userów, tak teraz nie bardzo się zgodzę, żeby te zawirowania miały wpływ na drużynę Motyczyńskiego. Nie wierzę, że zawodnicy nie wiedzieli zanim info nie wpłynęło do internetu, że nie mają pieniędzy na kontach... A teraz, mając już część tych pieniędzy i grając z mocnym zespołem, na pewno będą zmotywowani by pokazać, że na te pieniądze zasługują. Na pewno na taką a nie inną sytuację finansową ma wpływ spuścizna Edka Strząbały, w którego zespół, jak okazało się na kredyt, wpompowano duże pieniądze. Teraz dysponując fajnym personalnie składem, trener Motyczyński pokazuje, że zeszłoroczne aspiracje nie były rzucane na wiatr, zapomniano tam jednak o najważniejszym czyli o trenerze. Azoty ostatnio grają średnio, i uważam, że zespół grający dobry handball, czyli ofensywny i ogólnie na tak, powinien ich pokonać. Dodatkowo za Miedzią przemawia fakt, że ciężko powiedzieć co się dzieje z Michałem Szybą, który raz gra, a raz nie jest w meczowej szesnastce. Miedzianka ostatnio pokazała nieźle się w Głogowie i na pewno spróbuje dziś odnieść zwycięstwo, które już na stałe powinno podopiecznych Motyczyńskiego włączyć do szerokiej czołówki, lub jak kto woli do górnej połowy tabeli.

Dwa ostatnie mecze to mecze naszych eksportowych drużyn i tu nie mam wątpliwośći, że po ostatnim niezłym meczu w Orlen Arenie, płocczanie sięgną po wygraną. Kurs 1.10, zatem zawsze sobie możecie do Barcelony -1.5 dołożyć ????

Dodatkowo dziwią mnie linie na mecze w Mielcu, Lubinie i Legnicy. Ze swojego ogólnego zamiłowania do częstszego grania overów niż underów, spróbuję w jakiejś sensownej taśmie takich rozwiązań, bo uważam, że Azoty na wyjeździe tak w defensywie nie czarują, z kolei Stal na własnym parkiecie zdobywa sporo goli, dodatkowo Jurand defensywnie jakoś nie podoba mi się za bardzo. W Lubinie powinniśmy obejrzeć otwarty mecz, i myślę, że 30-40 minut gospodarze powalczą o korzystny wynik.

Typy: kursowi faworyci oraz overy w meczach Zagłębie - Wisła, Stal - Jurand i Miedź - Azoty Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +8
unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Przed chwilą rzuciłem okiem co proponuje Fortunka na 10. kolejkę S-League. W oczy kłuje zwłaszcza @3,15 na Warmię ⛔. Ok, może i Nielba home to zupełnie inny zespół ale żeby byli aż takim faworytem ? Nie powiedziałbym. Wiadomo, Olsztyn czerwona latarnia ligi ale potencjał i możliwości o wiele większe niż wskazuje na to pozycja. Oglądałem cały mecz warmiaków w Kwidzynie i ta gra wyglądała bardzo przyzwoicie na tle bądź co bądź jednego z czołowych zespołów ekstraklasy. Jasne jest też to że olsztynianie wobec tylu kontuzji muszą sobie jakoś radzić (wspomnienie w poście wyżej sytuacji z Malewskim, nominalnym skrzydłowym rządzącym teraz na środku ???? ) i odzwierciedleniem tego jest piastowane miejsce w tabeli. No ale żarty się skończyły, jeszcze trochę i ekipa trenera Tłuczyńskiego będzie się bić ale nie o medale (zgodnie z przedsezonowymi aspiracjami) lecz o uniknięcie degradacji. Nadal to bardzo doświadczona ekipa z zawodnikami o uznanej klasie, że wspomnę choćby Rumniaka. Tak czy siak, wg mnie Warmia musi się w końcu kiedyś przełamać. Mecz w Wągrowcu o przysłowiowe 4 pkt, Warmia ma ich aktualnie 6 a goście zaledwie 2. Kurs na Olsztyn kusi i to mocno, myślę że przy nim będzie handi na poziomie 3-4 i na pewno je zagram.
Drugim dogiem na sobotę jest ZL ✅. Mecz, który pokaże Polsat Sport zapowiada się ciekawie. Zagłębie w podobnej sytuacji co opisana wyżej Warmia. Swoją drogą kto by pomyślał przed sezonem że te 2 ekipy będą zamykać ligową tabelę po 9 kolejkach... Chrobry jak wiadomo olał PP, co w wykonaniu coacha Markuszewskiego nowością nie jest. Wydawało się już że lubinianie - po dwóch wygranych we własnej hali z Czeczeńcami i rozgromieniu Warmii, po dobrym i wyrównanym boju w Kwidzynie przegranym w końcówce - złapali wiatr w żagle. Złudne jednak było to wyobrażenie, co udowodnił mecz z Jurandem i porażka w Ciechanowie. Z OWP walka jak równy z równym ale pamiętajmy że Lars Walter zabral do Lubinia wówczas zaledwie 4 rozgrywających. Generalnie to Chrobry nie przekonuje mnie absolutnie aby na nich grać po @1,35 i tutaj też ciekawym rozwiązaniem będzie jakieś sensowne handi w stronę Lubina. Wszak to pojedynek derbowy :cool:
Słaby kurs na Kwidzyn, spodziewałem się większego szczerze mówiąc. A wiadomo że u beniaminka łatwo nie będzie, bo gdzie ma on pkt zdobywać. W dodatku MMTS wcale mnie nie zachwycił przed 2 tygodniami, ich gra mocno faluje. Na pewno na plus zaliczyć trzeba rozwiązywanie decydujących minut, które i z Warmią i wcześniej z ZL dały tej ekipie komplet oczek. Zależnie od linii ale zastanowię się tutaj nad underem ✅, w końcu zapowiada się wyrównany bój o każdy metr parkietu.
Mecz w Zabrzu to typowy no bet, nie wiem jak sytuacja w Legnicy po groźbie wycofania drużyny z rozgrywek. Zabrze u siebie powinno takie mecze wygrywać aby spokojnie patrzeć w dalszą cześć sezonu. Ale Miedzianka się nie położy, widzę tutaj close game.
No i na koniec eksportowy duet. O meczu w Puławach pewnie napiszą adqs i andrzej, w Orlen Arenie fajnym rozwiązaniem winien być over bramkowy ale na linie jeszcze musimy parę godzin poczekać.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Mecz w Wągrowcu wygląda w mojej ocenie dość ciekawie, bo i stawka jego jest wysoka. Nielba ostatnio zaskoczyła mnie wygraną w Zabrzu, co na pewno podbudowało morale, nie dalej jak kilkanaście godzin temu jednak wągrowiczanie wrócili z Płocka gdzie nie wiedzieć czemu starali się nie ustępować zbytnio w nieporadności Orlenowi, nad czym niestety ubolewam, bo spodziewałem się wyższej wygranej płocczan, co spowodowało utratę części budżetu :p
Nielba w tym sezonie pokonała Azoty i Zagłębie na własnym boisku, Warmiacy zdołali pokonać tylko Powen w Uranii. I na pewno czas na kolejne zwycięstwa, gdyż rywale walczący o utrzymanie tak jak Warmia nieraz coś punktują, a Warmii licznik najpierw długo stał na &quot;0&quot;, po czym wskoczyło 2, które stoi do dziś. I nie wiem, ile jeszcze może ta dwójka stać, nie wiem, wydaje mi się, że lepszego momentu na przełamanie nie będzie.
Warmia, jak pisał unic, ma ciekawy skład, choć dość osłabiony. 13 graczy, w tym 3 bramkarzy, to na pewno nie jest dużo, ale Nielba również nie ma jakiejś nie wiadomo jakiej ławki, a grała w Płocku ambitnie, co może się odbić na chłopcach z Wielkopolski niestety.
W Olsztynie powoli przebudzili się Gujski, Rumniak, w dobrej formie jest Bartczak. IMO Warmiacy mają spore szanse i spróbuję handi na nich.
W Zabrzu mimo wszystko widzę wygraną zabrzan, oczywiście, kiepski mecz z Nielbą, słaby też w Przemyślu. Ale co cieszy, przebudził się Remigiusz Lasoń, który zdobył aż 13 bramek w pucharowym spotkaniu, co dało szansę Lasoniowi na ponowny jego powrót do Puław, bowiem właśnie z Azotami, Zabrze zmierzy się w ćwierćfinale PP.
Miedzianka, obok Chrobrego, chyba najmocniej skompromitowała się w rozgrywkach pucharowych, odpadając z Pogonią Szczecin, podróżując wszerz Polski, grając 80 minut. Nie wiem na ile poważnie podopieczni Motyczyńskiego do PP, ale jak znam tego trenera to raczej tego nie odpuścili, zwłaszcza, że wynik gonili.
Zabrze, po ostatniej porażce z Nielbą u siebie, musi tym razem pokonać swojego przeciwnika. Potencjalnie jest to moim zdaniem bardzo wyrównany, bo oba zespoły mają w składach bardzo fajnych zawodników. Ner, Lasoń, Bushkov vs Kokoszka, Banisz Świątek. Można wymieniać dalej.
W takim meczu jednak mogą zadecydować detale, może jakiś błąd sędziowski, trochę determinacji i na pewno po prostu szczęście. Zabrze ma za sobą także własnych kibiców i trochę mniej, zarówno kilometrów, jak i minut w nogach, a to w tej sytuacji może zadecydować.
Jeśli chodzi o mecze naszych przedstawicieli w Pucharach, które to zresztą grają w ten weekend między sobą, spodziewałbym się mimo wszystko wyrównanego meczu w Puławach, bo Azoty jako nieliczny zespół potrafią z tymi Kielcami grać, że wspomnę ostatni mecz, w lutym, w Puławach, kiedy to kielczanie mogą zastanawiać się, czy gdyby Zydroń nie pomylił się przy remisie w 57 minucie, to czy ich seria zwycięstw nie zostałaby przerwana wcześniej, tego jednak nie wie nikt. Azoty od początku sezonu są w równej, solidnej formie, jedyną poważniejszą ich wpadką jest chyba tylko wyjazdowa porażka z Nielbą , poza tym wygrane w Legnicy, Kwidzynie, remis z Wisłą. Fajna przede wszystkim jest gra Azotów w obronie, wszystko zaczyna się od jej centrum, dobrze bronią też boki w defensywie, co i daje wymierne korzyści bramkarzom, którzy dzięki takiej pomocy mogą odbijać jak najwięcej piłek. Kielce w środę grają z Ciudadem, więc na pewno troszeczkę spokojniej w tym meczu zagrają.
W Płocku myślę, że Stal, po ostatnich rewelacjach, o poważnej kontuzji Babicza, o końcu kariery Albina, nie ma zbyt wielkich szans, choć o motywację Nafciarzy też lekko się boje. Motywacja motywacją, ale pamiętajmy, że OWP musi zmazać fatalne wrażenie po ostatnim meczu z Nielbą, bo wiadomo, postawa drużyny wpłynie na frekwencję w meczu z Hamburgiem, a na frekwencji na pewno zależeć im musi. Kurs na win Płocka w fortunie wynosi 1.10, więc pewnie handi wyższe niż 6.5 nie będzie, a spokojne i pewne zwycięstwo gospodarzy około 8-10 bramek będzie w ich zasięgu.
Zostały dwa mecze, w Ciechanowie Kwidzyn będzie faworytem, ale nie wiem czy jest sens grać ich po takim kursie, chyba z 2 razy w tamtym sezonie się na nich po kursie 1.5 - 1.6 ełej przejechałem, więc tym razem podziękuję. Tak jak napisał poprzednik, sensowny w takowym meczu może być bramkowy under, bo MMTS obronnie wygląda jeszcze w miarę nieźle, a atak... cóż, kuleje. Waszkiewicz, Mroczkowski nie grają, więc ciężko, żeby ktoś to pociągnął na dłużsżą metę. Jurand ostatnio ma troche większe morale, po wygranej nad Chrobrym, zaczęli chyba wierzyć w dobry wynik na koniec sezonu, czyli utrzymanie. Na pewno Kwidzyn nie jest w takiej formie, by stawiać na nich w ciemno, w szczególności w wyjazdowym spotkaniu.
Co do derbów Dolnego Śląska, wydaje mi się, że czeka nas fajny mecz, Chrobry ostatnio słabiej, trener obawia się Zagłębia, które po serii słabych występów, odzyskało formę, by po 2 wygranych ją na powrót stracić... Chrobry powolutku gaśnie, ale jest to na pewno wciąż solidny zespół, który u siebie jest bardzo groźny. W związku z ostatnim meczem pucharowym, nie wiem czy jest sens ich grać po ~1.3, zwłaszcza, że Chrobry potrafił swego czasu ledwie wymęczyć tu wygrane z Jurandem i Nielbą, a także straciła punkt z Azotami. Zagłębie powalczyło w Kwidzynie i w lidze i w PP, powalczy też i tutaj. Handi na ZL do brania IMO.
Typy: Azoty z dodatnim ⛔
Wisła z minusowym
Warmia z dodatnim⛔
Powen✅
ZL z dodatnim✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
A 220

andrzej78

Użytkownik
Muszę przyznać że mnie również pozytywnie zaskoczyły kursy na Warmie i Zagłebie.

Nielba-Warmia 2 3,25(sts) 3/10
Pojedynek o 4 punkty, sytuacja kadrowa w warmii cały czas cieżka ale coś w tej drużynie ostatnio tak jakby zaskakiwało. Porażka z czeczeńcami dopiero w końcówce, w kwidzynie też już było blisko punktów. Nielba ostatnio bardzo chimeryczna, określana mianem drużyny własnego parkietu. Z tymże to boisko jakoś im ostatnio nie pomaga, gładka przegrana ze stalą, później łatwa wygrana z azotami i gdy wydawało się że pójdą za ciosem przyszła klęska z osłabionym kwidzynem. Warmia to ekipa na której porażkach w tym sezonie dało się ładnie zarobić, tym razem jednak liczę na ich przełamanie po bardzo sympatycznym kursie.

Chrobry-Zagłębie 2 3,55(sts) 2/10
Zagłębie po kiepskim początku sezonu gra teraz o wiele lepiej i uważam że kurs na gości jest nieco zawyżony. Oczywiście chrobry jest faworytem, własna hala i kibice mają ogromne znaczenie ale w derbach wszystko jest możliwe. Spodziewam się wyrównanego meczu więc handi na gości to moim zdaniem najlepsza opcja na ten mecz.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Jurand-Kwidzyn 2 1,45(sts,fortuna)

Chciałbym żeby to bieniaminek zdobył w tym meczu punkty ale myślę że goście ten mecz spokojnie wygrają. Zadecyduje doświadczenie i boiskowe cwaniactwo, ambicja juranda to może być za mało. Kurs mało sympatyczny ale do jakiegoś dubla w sam raz.

Azoty-Vive

Hit kolejki, i zagram w tym meczu to co przyniosło pieniążki w meczu z nafciarzami a więc:
azoty wygrają pierwszą połowe-7,85 (fortuna) 2/10 i remis w pierwszej połowie-11,5 (fortuna) 1/10
O ile na przestrzeni całego meczu vive zapewne ogarnie, o tyle wynik do przerwy jest dla mnie sprawą otwartą. Jeśli azotowcy dobrze by weszli w mecz to szanse na korzystny wynik po 30min są dość spore. Myślę że walki w tym meczu nie zabraknie i emocji będzie dużo jak na hit kolejki przystało. Handi na azoty powinno być ok 5-6 więc jak najbardziej do grania. Myślę rownież o underze gdyby linia była co najmniej 57

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Na szybko bo niedawno co wróciłem z Fortunki a zaraz mecze. Zdecydowanie najciekawiej wygląda over w Puławach. Owszem, wiadoma rzecz iż Azoty mają super defensywę, tracą najmniej bramek w lidze. Ale nie oszukujmy się, ta statystyka nieco zakłamuje obraz rzeczywistości bo nie wszyscy rywale grali swoje mecze z puławianami. Dzisiaj rywal najsilniejszy z możliwych. Kielczanie rzadko kiedy w lidze nie przekraczają linii 30 bramek zdobytych w meczu. Myślę że i dzisiaj ta zasada znajdzie uzasadnienie na parkiecie w Puławach. A trudno sobie wyobrazić żeby Puławy nie rzuciły tych 23-25 bramek. Wychodzi więc z tego rozumowania over który pograłem. Linia niewysoka więc spróbowałem zagrać over po fajnym kursie.
Azoty - Vive over 54.5 @1,70 Fortuna ✅ 28:43 izzi
Powodzenia !

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Dzisiaj pozostało do rozegrania ostatnie spotkanie 10. kolejki Super League. W Orlen Arenie miejscowa Wisła podejmować będzie mielecką Stal. Nie da się ukryć, że dla płocczan mecz ten będzie swojego rodzaju rozpoznaniem własnych możliwości przed powrotem na parkiety Ligi Mistrzów. Już w przyszłym tygodniu bowiem czeka Nafciarzy super prestiżowy pojedynek z liderem i śmiało można powiedzieć hegemonem grupy tj. HSV. Ale wracając do tematu. Nie da się analizując płocki team pominąć wątku absencji. I niestety dla podopiecznych Walthera niedobre wieści nadeszły ze zgrupowania kadry Bogdana Wenty. Mimo i tak poważnych osłabień, do grona kontuzjowanych graczy dołączył Arkadiusz Miszka. Nieciekawie także w Mielcu, podopieczni trenera Ryszarda Szkutnika łapali już powoli wiatr w żagle - wygrane w Mielcu nad Kwidzynem i Jurandem plus wyjazdowa wygrana w Wągrowcu - to pech dopadł i tą ekipę. Dzisiaj Czeczeńcy wystąpią bez Albina i Babicza, co oznacza że ich siła ofensywna ucierpi i to mocno.
Zaznaczę przy okazji że w przeciwieństwie do mielczan, dla Nafciarzy gra niepełnym składem to nie nowość, bez wiele graczy muszą sobie bowiem radzić już długi okres czasu. Dla Stali taka sytuacja to swojego rodzaju novum i zobaczymy jak zareagują na taki a nie inny splot wydarzeń. Ciekawostką jest fakt iż Stal jako jedna z ostatnich drużyn w lidze nie miała jeszcze przyjemności grać w nowej hali Wisły, mecz sprzed roku rozgrywany był jeszcze w popularnym Blaszaku. Spore osłabienia w Mielcu, Płock ma coś do udowodnienia. Myślę że spokojne zwycięstwo zanotują gospodarze.
Kurs na win Płocka w fortunie wynosi 1.10, więc pewnie handi wyższe niż 6.5 nie będzie, a spokojne i pewne zwycięstwo gospodarzy około 8-10 bramek będzie w ich zasięgu.
Aktualnie mamy handi na poziomie 5.5 i jak najbardziej popieram pomysł z minusowym hc na OWP ????.
Orlen Wisła Płock (-5.5) - SPR Stal Mielec @1,85 tobet ⛔ / over 59.5 @1,85 bet365, bwin ✅

Także fajnym pomysłem na ten mecz wydaje się over, mając na uwadze strzeleckie popisy Czeczeńców. W tobecie mamy linię 59.5 i jak najbardziej jest to przystępna opcja w moim mniemaniu.

nbd 485

nbd

Użytkownik
MMTS Kwidzyn v Orlen Wisla Plock

W cieniu kieleckiego boju w Lidze Mistrzow mamy dzis do czynienia rowniez z jedna potyczka na naszym domowym podworku. Wisla mocno oslabiona (wypadli: Miszka, Chrapkowski, Dobelsek, Twardo), do tego musza myslec o weekendowym starciu z Hamburgiem. Po drugiej stronie waleczny i ostatnio jakby lepiej grajacy MMTS, ktory po poczatkowych problemach chce po raz kolejny zglosic swoj akces do gry o podium. Wedlug mnie gospodarze nie sa dzisiaj bez szans. Pomijajac to, ze w zeszlym sezonie Wisle gralo sie u nich ciezko (co prawda dwie porazki MMTSu, ale nie za wysokie: 21:25 i 26:29), w tym sezonie zawodnicy z Plocka po prostu rozczarowuja - niby wygrywaja to, co maja wygrywac (jesli nie liczyc wpadki w Pulawach), ale to nie jest nie wiadomo jak fantastyczna gra. Brakuje na pewno skutecznosci - co widac bylo w ostatnim meczu z Nielba. Do tego wspomniane braki kadrowe i wazny mecz pod koniec tygodnia - Plock na pewno nie bedzie sie przemeczal i ryzykowal kolejnych zmeczen/kontuzji. Natomiast gospodarze - najwyrazniej w pelni swiadomi problemow swojego rywala - zapowiadaja pelna mobilizacje i walke o zwyciestwo. Ja im wierze - moze zwyciestwa nie odniosa, ale na pewno powalcza, wiec biore handicap na Kwidzyn.
MMTS Kwidzyn +3.5 @1.95 Bwin
✅ 23:26

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Bardzo ciekawie zapowiadający się mecz w Mielcu dzisiaj przed nami. Popularni Czeczeńcy kontra Bolki z Głogowa. Mecz zapowiada się niezwykle intrygująco bo będzie to spotkanie o przysłowiowe 4 pkt. Ale czy na pewno ? Pamiętamy że przed rokiem broniący się przed degradacją gracze z Głogowa nieoczekiwanie zwyciężyli w Mielcu, wówczas była to dużego kalibru niespodzianka. Pamiętajmy jednak że przed rokiem głogowianie potrzebowali punktów jak ryba wody aby uniknąć degradacji. Teraz ta swojego rodzaju hierarchia wygląda nieco inaczej. Nieoczekiwanie to podopieczni trenera Markuszewskiego rozpoczęli sezon w znakomitym stylu i wciąż utrzymują pozycję w pierwszej czwórce. Mielczanie z kolei zanotowali falstart i dopiero ostatnie ich pojedynki wróżą lepszą przyszłość dla tego klubu. Czeczeńcy jak to ich domena, muszą szybkim atakiem wybić rywalowi z głowy myśli o punktach, Chrobry przed tygodniem pokazał że potrafi wiele bramek zdobyć ale też sporą ich ilość stracić. Myślę sobie iż najrozsądniejszym typem na dzisiejszym pojedynek będzie over bramkowy, linia nie jest jakoś szczególnie wygórowana i myślę że może być spokojnie pokonana.
Stal Mielec - Chrobry Głogów over 56.5 @1,85 bwin / @1,80 tobet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Cóż, niestety Chrobry po początkowej dobrej grze difensem, dobrej grze przede wszystkim Stachery w bramce, gdzieś jakby zatracił ową dobrą grę z tyłu, bo ostatnio ponad 30 bramek rzucił im Jurand i rzuciło Zagłębie.
Coby nie powiedzieć, Stal Mielec to najbardziej ofensywny zespół ligi, który ostatnio wrócił do gry do jakiej przyzwyczaił kibiców w latach poprzednich. Na pewno z tyłu też nie może to przy takim tempie gry jeśli o stracone bramki wyglądać. Mimo całego szacunku dla Lecha Kryńskiego, nie jest tak dobrym zastępcą Wolańskiego jak Krzysiek Lipka, który nie wiem czy wrócił już do gry, ale chyba nie. Nie ma też jakiegoś zdecydowaneo lidera w defensywie, jak Grabarczyk, Gowin czy inny Paluch jeśli chodzi o zespół Stali. Moim zdaniem over to fajna opcja na ten mecz, bo nie wiem czy Czeczeńce czasem nie sprzedadzą.
Mecz w PS i PS News;)

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Ja myślę właśnie że będzie tu wymiana 2 za 2 pkt sprzed roku ale co ja tam wiem :roll:. Tak czy siak, over to najlepszy pomysł na ich mecz jak nic.
Edytuję posta jak będą kursy na jutro.
no dokładnie, 2v2 bardzo możliwe.
Też coś napiszę jutro.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No i czas na wzięcie pod lupę meczy jutrzejszych, z których - nie będę oryginalny - zajmę się meczem drużyny ze swego miasta, którą to jutro podejmie Mistrz Polski z roku 2007 oraz będący ostatnio w formie zespół Zagłębia Lubin.
Od 5-6 kolejek widać znaczącą poprawę w grze Zagłębia, a najlepszy chyba swój mecz do czasu ostatniego spotkania w Głogowie zagrali w Kwidzynie, gdzie brązowy medalista z lat poprzednich MMTS wygrał ten mecz dzięki dużej pomocy swojego bramkarza.
Azoty ostatnio z Kielcami poległy, nie boję się tego powiedzieć, po bardzo kiepskim spotkaniu, gdy uległy zespołowi Bogdana Wenty zupełnie bez walki, grając beznadziejnie z tyłu co zresztą było ich największym atutem w poprzednich 9 meczach. Teraz tego zabrakło, a atak to nie jest jakaś mocna strona Azotów, co potwierdzili w niektórych meczach, a w niektórych meczach temu zaprzeczyli. Bądź co bądź, zdecydowana większość z trzynastu dotychczas zdobytych punkciorów jest wynikiem obrony, są wynikami gry bramkarzy czy czystego fartu tak jak remisy z Płockiem czy mieleckimi czeczeńcami w pierwszej kolejce sezonu.
Zagłębie przed tygodniem pokonało Chrobrego, który na pewno nie jest już w gazie jak miało to miejsce na początku sezonu, jednak rozwalenie takiej ekipy ełej robi wrażenie, a bardzo dobrze o zespole świadczy fakt, że potrafili przez drugą połowę kontrolować mecz, co czyni z zespołu Będzikowskiego doświadczony już zespół, a w zasadzie pokazuje jego siłę, hmm... spokoju, opanowania.
W meczach bezpośrednich w Lubinie... no nie pamiętam wygranej Azotów, na pewno swego czasu udało im się zdobyć punkt, który i tak w konsekwencji nic nie dał, gdyż był to ćwierćfinał PO i w dogrywce Zagłębie pokonało Azoty.
W ZL&#39;u ostatnio wyróżnia się i to w sposób pozytywny o dziwo, bramkarz Adam Malcher, choć pomimo całej mojej niesympatii w jego kierunku, poczynił on ostatnio postępy. Na warunki ligowe niezłym obrońcą jest Paweł Orzłowski a z przodu ciągną zawodnicy pierwszej linii. Karne na rzecz Obrusiewicza &quot;przejął&quot; Gumiński, ze Stankiewiczem gra wygląda bardzo dobrze jeśli chodzi o koło, bo w/w karne właśnie Stanek wypracowuje. Druga linia to na pewno w porównaniu z Azotami nie jest taką siła, ale swoje z reguły rzucają bracia Adamczakowie i Mikołaj Szymyślik.
W Azotach wyróżniają się ci, po których tego iż wyróżniać się będą wyróżniać, spodziewałem. Łyżwa, Masłowski, Masłowski Łyżwa, czasem Zinczuk, natomiast ja niewiele fragmentów w grze Azotów w ataku pamiętam, po których powiedziałbym, że bardzo ładna akcja za nami. Czegoś takiego nie było, bo głównie właśnie tych trzech, stworzonych niemal do gry na środku zawodników daje sporo w przodzie, ale to nie jest na pewno trenera Kurowskiego wielka zasługa. W niezłej formie jest Szyba, cholera wie czego się spodziewać po bramkarzach, zatem - mój typ jest oczywisty i jest to wygrana Zagłębia.
Typ: Zagłębie Lubin @ 2.10 Tobet⛔ 27:27

A 220

andrzej78

Użytkownik
Ja również nie będę patriotą bo też zagrałem na Zagłębie. Azotowcom nie leży sala gimnastyczna SP14 ;) w Lubinie. Nigdy nie udało się tam wygrać, 2razy jak pamiętam był remis, raz z tego tytułu był punkcik a raz dogrywka w 1/4 która i tak zakończyła się porażką. Lubinianie po słabym początku teraz łapią wiatr w żagle a wygrana w derbach na pewno mocno podniosła morale. W azotach trochę niepewny jest występ Kusa, a to byłoby mocne osłabienie na kole. Niewiadomy też jest występ Tylutkiego, a szczególnie w obronie sprawdzał się dobrze. Smaczku temu spotkaniu na pewno dodaje pojedynek Malcher vs Wyszu.

Tak się zastanawiam co z tą Warmią, niby powinni w końcu wygrać ale te 1,30 to śmiech, to już chyba lepiej poszukać jakiegoś value na Juranda.

Widze że fortuna wycofała mecz Miedzi z Nielbą. O sytuacji w miedzi można poczytać na oficjalnej stronie. Taka sytuacja nie jest budująca i choć zawodnicy obiecują grę o zwycięstwo to niewiem czy tego zapału starczy. W każdym razie w tobecie Nielba po 2,75

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom