Spotkanie : Minnesota Wild
: Detroit Red Wings
Typ : 2ML
Pięknie !! Już mam w d*** inne kupony ????
Kurs : 2.35
Buk : Betsson
Analiza :
Godzina 19:00 to czas gdy na lodowisku w Minnesocie spotkają się dwie drużyny walczące o awans do PO. Jest to pierwszy z dwóch b2b meczów dla tych drużyn,które również jutro spotkają się w Detroit. Wild mimo 7 miejsca i przewagi 4 punktów nad 8 drużyną nie mogą być pewni awansu,gdyż zarówno Yotes jak i Stars będą walczyć do końca.Detroit aktualnie 9 miejsce, mają 3 punkty straty do 6 Rangers którzy mają rozegrane 2 spotkania. więcej. Wild wracają z road tripu z którego przywieźli 3 punkty z 3 spotkań,natomiast Detroit pomimo wielkich braków kadrowych wygrali 3 spotkania z 4 w tym z mocnymi Leafs i Pingwinami. Pomimo wielkich braków kadrowych jakoś zbierają te punkty i tu z pewnością trzeba wyróżnić dobrze grających Alfiego i szczególnie Nyquista. Chociaż Detroit straciło aż 4 bramki w spotkaniu z drużyną z Pittsburga to dobre noty zebrał Howard,który wiele razy popisywał się świetnymi obronami.Nie będę ukrywać, że jest to dla mnie typowe spotkanie na przełamanie. Detroit przegrało 4 spotkania z rzędu na wyjeździe,Minnesota jest mocna u siebie, do tego od przełomu listopada/grudnia Wings nie wygrali 3 spotkań z rzędu. Nie widzę tu nic przemawiającego za Detroit, ale jednak jakoś jestem dziś bardzo spokojny. Możliwe, że to przez to, że ostatnio za dużo czytam i oglądam wywiadów trenera Babcocka, który w znany dla siebie sposób wypowiedział się o meczu z Penguins :
"
My popełniliśmy kilka błedów,oni także, ale to ostatecznie nam udało się wygrać."
Strzelec GWG z tego meczu powiedział :
"
To wielkie. To był straszny Rollercoaster.Walczyliśmy,a my się nigdy nie poddajemy."
Tak jak wspomniałem jest to typ na przełamanie, ta liga sprawia wiele niespodzianek i chociaż wygrana DRW nie byłaby jakimś wielkim surprisem to liczę, że dziś odniosą zwycięstwo i wskoczą na 8seed.
Spotkanie : Dallas Stars
: Ottawa Senators
Typ : 1 60'
Kto nie wygrywa z Sens ten cienias
Kurs : 2.00
Analiza :
Drugie spotkanie to mecz pomiędzy drużynami które są w głebokim kryzysie. Mowa oczywiście o Dallas Stars i Ottawie Senators. Uwaga! Dallas 4 porażki z rzędu, stracone aż 20 bramek. Sens 5 porażek z rzędu i straconych 25 bramek. Jak widzimy średnio drużyny tracą po 5 bramek na spotkanie co jest wynikiem żałosnym. Od kiedy Lehner stoi w bramce drużyny z Ottawy jestem spokojny o to, że będą tracić bramki. Dziś zapowiada się, że wystąpi kolejny raz. Oba teamy preferują ofensywny
hokej. Dallas strzela u siebie średnio ponad 3 gole,Senators tracą średnio over 3 bramki w delegacji. Drużyna gości swoimi ostatnimi występami przekreśliła szanse na PO,a Dallas mimo straty 4 punktów do Kojotów,to mają jeszcze 1 mecz więcej do rozegrania. O tej sytuacji wypowiedział się zawodnik Gwiazd Horcoff :
"
Jeśli wygramy jutro,to wrócimy na właściwe tory.Czas abyśmy nałożyli presję na drużynę z Phoenix."
Przy obecnych problemach drużyn sam wynik ciężko wytypować, jednak ja liczę, że to Dallas walczące o PO,wracające na swoje lodowisko i mające w świetnej formie Benna i Seguina odniesie wygraną nad Senators.
Spotkanie : Toronto Maple Leafs
: Montreal Canadiens
Typ : 1ML
Kurs : 1.93
Analiza :
OStatnie spotkanie które mnie zainteresowało to Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens. 4:3,2:4,5:3,3:4, to wyniki jakie padały w spotkaniach między tymi drużynami. Cyferki te mówią nam,że były to bardzo wyrównane mecze. Toronto które odniosło 4 wygrane między 6-14 marca wpadło w dołek od kiedy kontuzji doznał podstawowy Goalie Bernier,jednak jest szansa, że dziś wróci między słupki. Jego zmiennik wpuścił 11 bramek w 3 spotkaniach notując słabe .882SV%. Po drugiej stronie mamy Canadiens, którzy po IO spisywali się beznadziejne,jednak wygrali ostatnie 3 spotkania z 4. Ważny mecz dla obu drużyn, bo mają podobną ilość punktów i nie są jeszcze pewne awansu do PO. Na pewno na wyniki Toronto ma też wpływ to,że w ostatnich 5 spotkaniach tylko 2 bramki strzelili Kessel i JVR,ale dziś pora się przebudzić. W poprzednich 4 meczach z Habs Kessel zebrał 6pts(2G,4A),a JVR strzelił 5 razy. Ja swoje pieniądze lokuje dziś na Liście. Grają na własnych śmieciach i liczę, że po 3 porażkach dziś przy pomocy swoich gwiazd wygrają to spotkanie.
Strzelcy :
Jamie Benn strzeli gola/2.40/Betsson
Mój ukochany <3
J. Van Riemsdyk strzeli gola/2.35/Betsson
Phil Kessel strzeli gola/2.60/Betsson
CIEKAWOSTKA - Jeśli dobrze sprawdziłem to Detroit i Devils to jedyne zespoły, które od grudnia nie potrafią wygrać 3 słownie TRZECH spotkań z rzędu.
Czy zostanie Status Quo? Dowiemy się już dziś ???? Lets go Wings
No to Devils jedyni w lidze zostali ????