J
7K
juanroman08
Forum VIP
Chicago Blackhawks vs Edmonton Oilers
Chicago nadal nie zwalnia tempa, jednak przychodzi pewien moment w którym warto zadać sobie pytanie ile jeszcze gracze z Chicago zdołają pociągnąć bez jednoznacznej porażki :?: Zaznaczam że to co tu piszę nie ma na celu umniejszania siły oraz potencjału Hawks, jaki w tym sezonie nam prezentują. Po prostu pora rozpocząć polowanie na ich porażkę po przyzwoitym kursie. Argumenty na ich porażkę nie będą mocne, bo i takich być nie może w przypadku pojedynku z Oilers, którzy w tym sezonie jak na razie są średniakiem. Mimo wszystko Chicago dziś gra b2b, jak na razie tylko raz była taka sytuacja, jednak były to 2 pierwsze mecze sezonu, więc nie sądzę by było to jakimkolwiek odnośnikiem. Kolejna sprawa, to ten świetny goaltending który tyle razy ratował ekipę Blackhawks, dziś w bramce Emery i w mojej ocenie to jest mimo wszystko szansa dla Oilers, nie wierzę po prostu nie wierzę aby Ray nie zagrał w końcu słabszego spotkania, z całym szacunkiem dla jego umiejętności i formy, ale to jest zbyt piękne. To co może być atutem po stronie gości to z pewnością nieprzewidywalność jaką ze sobą niosą, ciężko mi przewidzieć jak dziś Nafciarze wypadną w Chicago i dlatego pokładam w nich nadzieję na przerwanie passy. Mogę być niepoprawnym optymistą, ale tą drużynę stać na dobre mecze. Dziś w bramce EDM Khabibulin, o dziwo wypada on póki co bardzo przyzwoicie, co prawda to tylko 4 spotkania, ale GAA na poziomie 1.89 jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Kolejna sprawa to skuteczność, w tym wypadku porównam Oilers do Blue Jackets i stwierdzę iż na pewno w tym aspekcie Edmonton przewyższa drużynę CBJ, porównanie dlatego ponieważ Kurtki miały wczoraj kilka naprawdę dogodnych sytuacji na pokonanie Crowford'a, ale zawiedli. Nie trzeba być mądrym żeby wiedzieć że gdy się jedzie do Chicago to przede wszystkim trzeba postawić na skuteczność. Po cichu też liczę na przebudzenie Yakupova, który początek ligi miał bardzo dobry, a teraz od 9 spotkań prezentuje regres strzelecki. Podobnie sprawa się ma z Nugent-Hopkinsem który w 16 spotkaniach zdobył zaledwie 1 bramkę. Według mnie lepszego miejsca jak Chicago nie ma aby w końcu pokazać się z dobrej strony i być na ustach w świadku NHL
Edmonton Oilers ML 60' / 2.79 ZWROT
Powrót na stare śmieci