Ottawa Senators vs NY Islanders
Ponownie typ na Ottawę? Czemu nie, skoro przyjeżdżają Wyspiarze? Ottawa prezentuje równy poziom, zagrali bardzo dobrze w meczu z Buffalo, które przecież również jest w formie. Islandersi, no cóż, ledwie 21 miejsce w lidze, słaba gra szczególnie na wyjazdach, najmniej strzelonych goli w lidze - jakos nie widze ich w play offach w tym roku. Nie idzie im również gra z Ottawą - ostatni raz wygrali z nimi na wyjeździe blisko 5 lat temu. Czy przełamią złą passę? uważam że nie, tymbardziej ze dzisiaj w bramce nie zobaczymy Ricka DiPietro, tylko niedoświadczonego Wade'a Dubielewicza. Wade zagrał juz w 5 meczach w tym sezonie. Przepuścił średnio 4,04 gola na mecz a jego skutecznosc to ledwie 86,8%. Zagrał dość dobrze z Toronto w osttanim meczu, jednak to było we własnej hali i ze słabymi Klonowymi Liściami... Między innymi z tych powodów ośmiele się nawet postawić handi na Ottawę.
Mój typ: 1 @ 1,55 / Ottawa -1,5 @ 2,05 (5:2)
Edmonton Oilers vs Anaheim Ducks
Odrodzenie Kaczorów? Moim zdaniem tak. To co pokazują w ostatnich meczach mozna porównać do ich poczynań z zeszłego sezonu. Nie wiem czy moze wpłynęło na to powrót Scotta Niedermayera, czy moze przejście do Anaheim jednego z najbardziej doświadczonych hokeistów
NHL - Douga Weighta. Jednak dobra forma Kaczek to fakt. Świadczy o tym chociazby ostatni mecz z San Jose. Wygrana 2:5 na wyjeździe z jedną z najlepiej broniących druzyn
NHL - to robi wrażenie. Co prawda Edmonton wygrało juz z nimi 3 razy, ale moze czas na przełamanie? Dzisiaj wśród nafciarzy nie zobaczymy bramkarza Dwayne'a Rolosona oraz jednego z najskuteczniejszych graczy tej druzyny - Alesa Hemsky'ego. Liczę na przełamanie Anaheim w tym spotkaniu. Nie sądze żeby rozstrzygnęło się to w dogrywce - ile razy Edmonton moze remisować? Ostatnie 6 meczy to 4 remisy...
Mój typ: 2 @ 2,15 (1:2)