@Vader
Tja, mecz był dosyć ciężki dla "Caps" a gdy padł dosyć "kuriozalny" gol na 1:1 dla "Panter" było widać przez chwilę lekkie załamanie ekipy z Waszyngtonu i właśnie te podwójne przewagi straszne, lecz i pechowe ponieważ w tym meczu "Caps" obijali słupki i poprzeczkę razem wzięte z 5-6 razy. Btw niezła ciekawostka z dziadkiem Fedorovem.
@lemex
Bardzo dobry typ, sądzę że wreszcie "Diabły" pokonają NYR choć nie musi to być dzisiaj, i mieć w sezonie zasadniczym 8. porażek lecz wygrać "tylko" 4. z nimi w PO i będzie bardzo pięknie. Mogę powiedzieć tyle że jako kibic "Diabłów" najbardziej boję się właśnie Nowego Yorku jako przeciwnika NJ tak szybko w PO.
A ja dziś doszedłem do innej walki o dobrych rywali na początku PO która też jest bardzo ciekawa, scenriusz mocno naciągany lecz jak dla mnie bardzo realny do spełnienia.
Pittsburgh Penguins u Philadelphia Flyers
Godzina rozpoczęcia : 21:05
Do bardzo ciekawego spotkania dojdzie w hali Wachovia Center w Filadelfii gdzie "Lotnicy" będą podejmować w ostatniej kolejce rundy zasadniczej
NHL "Pingwinów" z Pittsburgha jest to jeden z nielicznych spotkań dzisiejszego dnia gdzie obie ekipy mogą dzięki korzystnemu "dla siebie" rezultatowi tego spotkania jeszcze ułożyć sobie rywali w 1. rundzie PO, i tutaj już rozjaśniam że nawet mistrzostwo Konferencji dla Pittsburgha nie powinno ich skusić by wygrać te spotkanie, lecz gdyby się tak zdarzyło rywalem w 1. rundzie Play Off byłaby właśnie strasznie nie wygodna dla "Pingwinów", Philadelphia która prowadzi 4-3 w rywalizacji w sezonie zasadniczym z gośćmi tego spotkania, gdyby ten mecz odpuściliby sobie gracze z Pittsburgha i oddali zwycięstwo zajęliby 2. miejsce w Konferencji i graliby z 7. miejscem czyli Ottawą Senators która nie może znaleźć się po ostatnim transfer deadline, no i oczywiście ma plagę kontuzji gdzie ich najważniejszy zawodnik "Alfie" czyli Daniel Alfredsson nie zagra w pierwszej rundzie PO, a bez niego Ottawa w tym sezonie wygrała zaledwie 2. spotkania w sezonie zasadniczym na 12., więc kto by nie chciał grać z "Senatorami"?, ale co na to "Lotnicy"?, ich zwycięstwo w tym meczu też im pasuje ponieważ nie trafią na właśnie "Pingwinów" z którymi jak napisałem prowadzą w sezonie zasadniczym lecz to zawsze ekipa nie obliczalna a w składzie mają takie gwiazdy jak np. Crosbiego, Talbota czy Małkina, a zwycięstwo Flyers pozwoli na awans na 6. pozycję w Konferencji Wschodniej i na grę z "Caps" czyli ekipą Washington Capitals z którymi bilans mają wyrównany 2-2 w sezonie zasadniczym, lecz lepiej trafić właśnie na Capitals którzy oczywiście też posiadają gwiazdy takie jak Ovechkin, Backstrom czy Kozłov lecz "Lotnikom" gra się z nimi też bardzo dobrze, a "Caps" nie grali w PO już od paru ładnych lat i mogą nie podołać kolejnej presji.
Typ : Philadelphia ML Kurs : 2.25 0:2
bwin
EDIT: Bez jaj, nie myślałem że będzie to aż takie łatwe dla "Lotników" że nawet Biron zanotuje shuutout, lecz oglądając mecz miało się odczucie że "Pingwiny" naprawdę odpuszczają.