Tak jak wspominał
wonderkido dzisiejsza oferta znacznie bogatsza od wczorajszej i dzisiaj również trzeba będzie popróbować.
Buffalo Sabres - Boston Bruins
Analizę piszę będąc fanem Bruins, więc z góry przepraszam za ewentualny brak obiektywizmu.
Szable grały wczoraj mecz z Panterami, z którymi walczą o zajęcie innego miejsca niż ostatnie w konferencji. Nawet wczoraj Szable nie potrafiły strzelić gola. Z pewnością nie jest to dla nich budujące. Bruins nie grają szczególnie dobrze w defensywie, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby to właśnie obrona była kluczem do zwycięstwa nad Szablami.
Mecz z Montrealem co prawda przegrany, ale można było zauważyć już jakieś pozytywne aspekty w grze ofensywnej Miśków. Dobrze wprowadził się wprowadzony przed paroma dniami Gagne i z pewnością będzie on wzmocnieniem formacji ofensywnej. Przed gośćmi dzisiaj wyborna szansa na gładkie zwycięstwo i odblokowanie takich graczy jak Marchand, czy Lucic, którzy nie mogą się jeszcze odnaleźć pod bramką rywala. Bruins formą nie błyszczą, ale spotkanie, które dzisiaj przed nimi mają obowiązek wygrać.
Bruins 60' / 1.80 / bet365 0-4
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs
Powtórka ze wczorajszego meczu, z tą różnicą, że teraz gramy na tafli Skrzydeł. Jak powszechnie wiadomo takie spotkania często bywają złudne i triumfatorzy pierwszego spotkania często przegrywają. Mimo wszystko decyduję się zagrać na gospodarzy.
Oglądałem fragmenty wczorajszego spotkania i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony grą Skrzydeł, którzy zagrali swój najlepszy mecz w sezonie. Byli bardzo szybcy i często pchali krążek przed bramkę. Moją tezę potwierdza na przykład pierwsza bramka Franzena po genialnym zagraniu Zetterberga, który zagrał absolutnie fantastyczny mecz i mimo, że nie trafił do siatki, to zanotował 4 asysty pierwszego czy też drugiego stopnia. Widać, że Szwed wraca do wielkiej formy, a partnerują mu też wspomniany Franzen, czy Nyquist. Widać, że ta
trójka jest ze sobą bardzo dobrze zgrana. Z pewnością jednym z głównych czynników jest to, że wszyscy troje są Szwedami. Szkoda, że Franzen nie wystąpi w dzisiejszym meczu z powodu kontuzji nogi, w jego miejsce powinien się pojawić albo Abdelkader albo Tatar. Liście oddały "zaledwie" 24 strzały, co nie jest zbyt wygórowanym wynikiem biorąc pod uwagę ich potencjał ofensywny. Świetny mecz w bramce Wings zagrał Howard.
Jeżeli Skrzydła znowu narzucą swój styl gry i będą pchać krążek przed bramkę, tak jak to robili minionej nocy, to o wynik jestem spokojny. Mimo wszystko uważam, że dzisiaj będą mieli o wiele trudniej o zwycięstwo niż wczoraj.
Red Wings (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) / 1.81 / PinnacleSports 1-0 OT
EDIT: To co wyrabiają panowie Gustavsson i Bernier w pierwszej tercji to jest coś niesamowitego.
Piękna radość Wings po golu Zetterberga. :grin::grin: