To jest bardzo proste ???? Wyobraź sobie podobną sytuację w piłce nożnej. Masz utalentowanego 18-letniego Lewandowskiego i na przykład oddajesz go, bo w dobrej formie jest Saganowski czy kto tam inny gra w polskiej lidze kopaczy. Czy to jest normalne patrzeć na kogoś przez pryzmat formy, której nie da się utrzymać w większym przekroju czasowym? Btw. młodość też ma swoje prawa, a uwierz mi, że nie każdy 20-latek ma kilka walizek pieniędzy w nominałach po 100$ ???? więc nie dziwne, że chciał się chłopak zabawić.Wytłumaczcie mi fenomen pisania o Seguin z Dallas i odnoszenia się do "średniowiecza " jak to Bruins mogli go oddać. To juz drugi sezon tego gracza w barwach Dallas więc nie rozumiem... Poza tym sens tej wymiany był bardzo prosty, Tyler w barwach Bruins złapał tzw syndrom "sody" i niekoniecznie granie w hokeja było u niego na miejscu numer 1, wolał się zabawić itp. Bruins oddali go bo w zamian zyskali L. Ericssona który w tamtej fazie sezonu był w bardzo dobrej formie i grał o wiele lepiej niż Tyler. To że Seguin gra teraz tak jak go na to stać to nic dziwnego, bo jak się trenuje i podchodzi do tego na 100% to z takim potencjąłem można być gwiazda ligi. Bruins podjeli na tamtą chwile jedyna rozsądna decyzję
Pozdrawiam.