Panowie, przepraszam za niecenzuralne słowa, ale wkurwiłem się niesamowicie, bo pod koniec pisania analiz przypadkowo zamknąłem zakładkę z forum i wszystko muszę pisać od nowa. Szlag mnie za chwilę trafi!
Dzisiaj oferta jest dosyć bogata, a ja postaram się przybliżyć to, nad czym pracowałem około godzinę... Dziś gram trzy single i typuję trzech strzelców bramek. Zapraszam do lektury...
New Jersey Devils - New York Rangers
Szczerze mówiąc lekko odechciało mi się pisać wszystko od nowa. Czego jednak nie robi się dla użytkowników naszego forum?
Diabły od początku sezonu są bardzo mocne. Ostatnia porażka z Sharks odbiła się na Rekinach, które grając b2b przegrały dzień później właśnie z Rangersami. Z pewnością dobrym posunięciem było ściągnięcie Mike'a Cammalleriego, który ma już 7 oczek w "kanadyjce". Mnie osobiście cieszy dobra gra Diabłów, które po niezbyt udanym poprzednim sezonie powracają do dobrej dyspozycji. Wydaje mi się, że i porażkę z Caps po długim road-tripie oraz przegranie meczu z Rekinami Diabły miały wkalkulowane, bo to ekipy, które mają dużą jakość w formacjach ofensywnych, nieco gorzej wygląda to w obronie zwłaszcza u Caps. No, ale nie o tym. Rangers mimo wysokiej wygranej z Rekinami nie przekonują mnie. O ile wynik 4-0 może robić wrażenie to sama gra z pewnością nie. Wydaje mi się, że pokonanie Sharks, zmęczonych ciężkim meczem z Diabłami to może być za mało no właśnie Diabły, których lodowisko to piekło dla rywali.
Devils (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) / 1.86 / PinnacleSports 3-4 OT
New York Islanders - Toronto Maple Leafs
Po udanym początku sezonu Wyspiarze ulegli Pingwinom, które bezlitośnie wykorzystały PP w tym meczu. Ciekawi mnie tylko, czy będą oni w stanie wrócić na właściwe tory. Według mnie tak się nie stanie. Dlaczego? Ano dlatego, że to najwyższy czas, żeby Liście zaczęły grać. Ile razy można dostawać po dupie? Oglądałem ich ostatni mecz ze Skrzydłami i muszę przyznać, że gdyby nie bramkarze to widowisko byłoby zdecydowanie uboższe. To co wyczyniał Gustavsson i Bernier to była istna maestria. Warto dodać, że Islanders będą musieli sobie radzić bez Grabovskiego, który doznał wstrząsu mózgu. Jest to jedno z ważniejszych ogniw w ataku ekipy Jacka Capuano. Liście już raz grały w tym sezonie w Nowym Jorku, wygrały z Rangersami, w tamtym spotkaniu również typowałem zwycięstwo Liści, więc będę konsekwentny. Czas na przebudzenie JVR, któremu wtórować będą Bozak i Kessel. Wiadomo, że jak oni odpalą to Liście będą w stanie zmiażdżyć wszystkich. Może stanie się to dzisiaj? ????
Maple Leafs (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) / 2.26 / PinnacleSports 2-5
Nashville Predators - Arizona Coyotes
Predatorzy po rozegraniu dobrego meczu z Hawks w najbardziej polskim mieście w
USA wracają na własne lodowisko, żeby podjąć będące w słabej formie Kojoty. Predatorzy grają u siebie bardzo dobrze i żeby wygrać z nimi w Nashville trzeba się mocno napocić. A kto ma się pocić w ekipie Kojotów. No bo przecież nie chyba dawna gwiazda
NHL Shane Doan, który mówiąc pół żartem, pół serio, spocony jest już dosyć solidnie przed meczem. Przecież to już nie jest młodzieniaszek. Jako, że Kojoty dopiero rozpoczynają road-trip to nie sądzę, żeby zarówno Shane jak i reszta jego kolegów rzucili się tutaj na Nashville i poświęciły cały swój zapas sił, którymi trzeba umiejętnie szafować. Wg mnie w dzisiejszym spotkaniu może być widoczny brak Martina Hanzala, i strzelanie bramek będzie w tym meczu spoczywać przede wszystkim na Boedkerze. To chyba na Predatorów nie wystarczy, tym bardziej, że ostatnio wygrywają oni u siebie dosyć pewnie z ekipa z Phoenix.
Predators (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi) / 1.67 / PinnacleSports 4-3 SO
Jako strzelców bramek w dzisiejszych spotkaniach typuję:
Brayden Schenn (Philadelphia Flyers) vs. Chicago Blackhawks / 4.45 / betsson
Dlaczego ten typ? Przede wszystkim dlatego, że uważam Braydena za jednego z najbardziej niedocenianych napastników Lotników. Każdy w pierwszej kolejności wymienia Giroux'a, Voracka, czy Simmondsa. Ja w Braydenie widzę szczerze chęci i lekką zwyżkę formy, którą udokumentował golem w meczu z Gwiazdami. Poza tym dwie asysty. Brayden z pewnością musi być bardziej skuteczny, jeżeli nie chce stracić notowań, musi brać na siebie ciężar gry w ofensywie i poprawić skuteczność. Z pewnością swoje szanse będzie w tym meczu miał, bo forma Hawks jest jeszcze daleka od ideału.
Tyler Seguin (Dallas Stars) vs. Vancouver Canucks / 2.50 / betsson
Co tu dużo mówić. Tyler wyrasta na czołowego napadziora
NHL. Oddaje mnóstwo strzałów na bramkę, które często lądują w siatce, asystuje i haruje za dwóch. Widać, że mu się najzwyczajniej w świecie chce. Formę podtrzymać nie jest łątwo, ale Nucks to nie jest chyba rywal z tej półki, który mógłby dziś Tylera powstrzymać. Wg mnie jeden z pewniejszych betów dzisiejszej nocy.
Ryan O'Reilly (Colorado Avalanche) vs. Florida Panthers / 3.50 / betsson
Przeciwnik do ogrania wymarzony. Mało atutów w grze do przodu, jeszcze mniej w defensywie. Ryan z pewnością będzie miał swoje okazje w dzisiejszym meczu. Avs póki co formą nie błyszczą, ale przeciwnik na przetarcie idealny. Ryan póki co z jednym trafieniem, ale za to pokonał bramkarza Liści. Jeżeli dzisiaj nie zacznie strzelać, to kiedy?
Z góry przepraszam za być może nie
najlepsze analizy, ale niestety czas nie pozwala mi opisać tego bardziej szczegółowo niżbym chciał.
Obyśmy po tej nocy byli bogatsi nie tylko o doświadczenie. Greetings!
EDIT: Niezła noc, ale pod względem ilości zarobionych miedziaków szału nie ma. Grając stawką 300 zł na spotkania oraz stawką 100 zł na strzelców goli udało się zarobić 229zł. (Będzie na kolejny kupon... ???? ) Miłego dnia.