Piękny piątkowy wieczór z najlepszą ligą świata się szykuje. ???? Na początek Bruins podejmą Rangers, więc oczywiście biorę pod lupę to spotkanie.
Boston Bruins - New York Rangers
Bruins OT @1,90 betsson ????
EDIT: Zwycięstwo Bruins zasłużone po świetnym dla bezstronnego kibica meczu. Oby więcej takich spotkań!
Rangers grają road-trip na wschodzie, nie będzie on wcale łatwy. Dzisiaj ciężki mecz w Bostonie, jutro b2b z Flyers, którzy również będą b2b. Dzisiejszego zwycięzcę nie będzie wcale łatwo wytypować. Decyduję się jednak zagrać na jeden z moich ulubionych klubów. Dlaczego?
Rangers ostatnio złapali zadyszkę, porażka 1-5 z Habs i słabiutki występ Heńka Ludqvista, który dzisiaj powinien być mimo wszystko lepiej dysponowany. W bramce gospodarzy najprawdopodobniej Tuukka Rask. Jego występ nie jest potwierdzony, ale ostatnio Jonas bronił w Michigan przeciwko Skrzydłom, więc teraz zapewne Julien będzie rotował składem.
Gra Bostonu może się podobać. Wielkich gwiazd to tutaj szczerze mówiąc nie widzę. Bramkarze obydwaj klasa światowa, natomiast z przodu takim statusem może się poszczycić tylko Bergeron. Wielu zawodników Bruins to przeciętniacy, którzy dobrze funkcjonują grając zespołowo. Bruins nie mają wielkich indywidualności i gości z wielkim ego, którzy wywyższają się i psują atmosferę. To z pewnością atut tej ekipy. Poprzedni sezon nieudany, ten wygląda póki co całkiem przyzwoicie. Streak 4 zwycięstw za nimi, więc tylko to kontynuować.
Rangers chyba nigdy mnie nie przekonają. Grają minimalistycznie, no chyba, że mają z kimś "kosę" albo są podrażnieni. Ich mecze są niezbyt ciekawe do oglądania, na swoich śmieciach chimeryczny, na wyjazdach również bez większej stabilizacji w grze, dodatkowo dzisiaj przyjeżdżają na bardzo niekorzystny dla siebie lód, na którym niemalże zawsze przegrywają. Są takie mecze, że choćbyś był w niesamowitym gazie, to na tym lodzie przegrywasz. Tak jest chociażby w tym przypadku, ale najlepszym jest chyba przepadek na linii Flyers-Blackhawks. Po prostu Jastrzębiom Lotnicy nie lezą. I tyle, bywa. Rozkręcił się nieco Rick Nash, ale wydaje mi się, że zawodnicy Bruins będą w stanie go zatrzymać i skutecznie uprzykrzyć mu życie. Według mnie duże zagrożenie może płynąć ze strony McDonagha, który z meczu na mecz wygląda coraz lepiej, sporo uczestniczy w akcjach ofensywnych i próbuje uderzać z daleka.
Reasumując, rozpatrzyłem wiele aspektów tego spotkania i wychodzi mi na to, że to Bruins zainkasują dwa punkty w tym spotkaniu i tak też typuję.
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning
Remis @3,90 betsson
blisko ????????
Ryzykownie, bardzo ryzykownie. Oczywiście jak na
hokej i jak na ten sezon. Obydwie ekipy rzadko remisują w tym sezonie, natomiast w bezpośrednich konfrontacjach w Waszyngtonie bardzo często bywają wyrównane mecze. Ostatnio co prawda Caps wygrali 4-2, ale poprzednie mecze to w wielu przypadkach remisy. Typ czysto statystyczny, przede wszystkim historia wskazuje na to, że może być tutaj remis. Grane na wyczucie bez merytorycznych uwag i argumentów.