>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL Regular Season 2015/2016

Status
Zamknięty.
deepred 974,8K

deepred

Moderator
Członek Załogi
Denerwuje mnie formuła NHL. Raz 3 mecze, raz miliard... No, ale nic. Dzisiaj trzeba skorzystać z bogatej oferty i coś zarobić.
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks
Sharks OT @1,79 betsson ✅✅
Bardzo wysoki kurs dzisiaj na Rekiny, które przyjeżdżają do Pensylwanii na jeden ze swoich ulubionych terenów. Goście wygrywają tutaj nieprzerwanie od kilkunastu lat i w obecnej dyspozycji obydwu drużyn raczej nie powinno się to zmienić. Flyers bywali przecież w genialnej formie, grywali w postseason, a i tak nie potrafili ogrywać Rekinów, które fakt faktem kilka lat temu były silniejsze niż obecnie. Lotnicy nie prezentują nic szczególnego. Za strzelanie goli musiał się wziąć Gostisbehere... Giroux ostatnio co prawda również strzelił gola, ale w przekroju całego dotychczasowego sezonu skuteczność jego i Voracka to jakiś żenujący żart. Lotnicy są jedną z najgorszych drużyn w lidze i trudno się dziwić, skoro nie poczynili żadnych wzmocnień w żadnej z formacji, a jeszcze osłabili bramkę.
Co do ekipy gości, to kontuzjowany od dłuższego czasu jest Couture, ale jego braku aż tak nie widać, głównie dzięki świetnej dyspozycji Warda. Dobrze gra Joe, nieźle Marleau i jakoś to się z przodu kręci. Do tego oczywiście dochodzi niesamowita wręcz aktywność fałszywego obrońcy w postaci Burnsa i można tylko pozazdrościć Rekinom gry w ataku. Z tyłu również fajnie. Nie tak idealnie jak na początku sezonu, gdzie Martin nie wyciągał niemalże nic w sieci, ale na słabiutkich Lotników powinno to wystarczyć. Ostatnio overowo w Bostonie, ale między tymi drużynami jest albo mocno overowo, albo mocno underowo. Gra Rekinów z pewnością może się podobać, w przeciwieństwie do tego, co prezentują Lotnicy, którzy wyglądają fatalnie.

Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche
Matt Duchene over 0,5 punktu @1,85 unibet ✅✅
Do Pensylwanii przyjeżdżają Lawiny, które ostatnio notują coraz lepsze wyniki. Jednym z autorów progresu w grze gości jest właśnie #9. Duchene punktuje niemal w każdym meczu i praktycznie niemożliwym jest, żeby przez cały mecz przy jakimkolwiek golu swojej ekipy nie brał udziału. No chyba, że Avs są PK. Goście pokazały skuteczność w meczu z Habs. Można powiedzieć, że &quot;Condon pękł&quot; po dobrym początku w bramce. Widać, że Price jest w goaltenderem nie do zastąpienia. Lawiny grają bardzo skutecznie. Oprócz Duchene wyróżnia się także MacKinnon, który również często bierze udział w akcjach bramkowych Lawin.
Pingwiny ostatnio pokonały Dzikusów, którzy w delegacjach często tracą swoje atuty, które pokazują na własnych śmieciach. Błysnął Malkin, który punktował przy każdym golu Pens.
Duchene nie za bardzo lubi grać z Pingwinami, ale jego obecna forma powinna odblokować ten achievement. Ciężko jest zatrzymać rozpędzonego Matta, i myślę, że Pens mogą się dzisiaj o tym kilkukrotnie przekonać.
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes
P.K. Subban to score @5,50 betsson ⛔⛔
Po raz kolejny typuję gola mudżina. Nie muszę chyba tłumaczyć, że ryzyko tego betu jest spore. PKS strzelił zaledwie jednego gola i to wturlanego. Regres w stosunku do poprzedniego sezonu spory. Najgorsze jest to, że Subban jest aktywny pod bramką i strzela mnóstwo. Problem jest ze skutecznością. Jego slapshoty zawsze sprawiały problem bramkarzom, ale teraz jest inaczej. Może wypada wreszcie się przełamać. Rywal nie jest zbyt wymagający. Ostatnie dwa mecze Habs to żenada, porażka 1-6 z Avs i wygrana 4-3 OT z Nucks. Habs powrócili w tym meczu z 0-3. P.K. jest podrażniony i widać to w każdym meczu. Czas na jego gola, inaczej chłop eksploduje. Jest napakowany jak kabanos i przypomina trochę boksera przed walką, który walczy z tym, żeby nie pękły mu jaja od nadmiaru nasienia. Jak mawia klasyk: &quot;trzeba się wyluzować&quot;. Panie Subban, zrób pan to wreszcie, bo się pan zamęczysz.​

Otrzymane punkty reputacji: +8
ajgro 55

ajgro

Użytkownik
Ode mnie na dzisiaj dubel:
Canadiens &#39;60 @ 1.80 + Blues &#39;60 @1.73
AKO 3.13
Co tu dużo pisać, dwa zespoły które w tym sezonie są bardzo mocne grają z przeciwnikami mocno średniego kalibru. Canadiens po dwóch porażkach w tym mocnej wtopie 1:6 u siebie z Avs wygrali w po drogrywce z Canucks i wydaje się, że wracają na właściwe tory i zadyszka przeszła. Coyotes ich dzisiejsi rywale trzeci mecz z rzędu w drodze dwa pierwsze dostali mocno po dupie - oba po 5:2 od NYI i Jackets- i ciężko się spodziewać, żeby dzisiaj się przełamali. Na wyjazdach co prawda nie wypadają najgorzej jednak z przeciwnikami ze wschodu dostają regularnie. bilans 2-4-1. W dodatku Canadiens u siebie są mega mocni, na 10 spotkań przegrali tylko dwa razy, nie wspominając o różnicy klas obu zespołów. Drugi mecz do dubla to Nutki, które grają z Sabres. Oba zespoły obniżyły loty ostatnio, szczególnie mam tu na myśli Blues, których porażki w ostatnich meczach z Hawks i Rangers jeszcze można zrozumieć, ale na 1:3 z Columbus już usprawiedliwienia zbytnio nie ma. Dali plamę i z pewnością będą chcieli ją dzisiaj zmazać. Buffalo za to jest w tym sezonie na pewno groźne ale ma wyraźne problemy z drużynami z czołówki. Ostatnie dwa mecze pod rząd z wyżej notowanymi Sharks i Stars to dwie porażki, ponadto w tym sezonie ulegali też Penguins, Canadiens oraz Tampie. Na ich korzyść nie przemawia też bilans spotkań z Nutkami - ostatnie 6 meczy to 6 wyraźnych porażek Sabres. AKO całkiem ciekawe, więc próbujemy ???? )
Co do Twojego typu na Sharks @DeepRed:
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks
Sharks OT @1,79 Betsson
Ja bym tego meczu nie ruszał. Jasne wszystko przemawia za Sharks, bilans, ostatnia forma wyjazdowa czy nawet kadrowo Flyers względem gości wypadają blado. Okej z Kings pechowo przegrali po karnych tracąc gola na sekundy przed końcem. Ale jednak oglądałem ich ostatnie dwa spotkania i Philly w obu tych meczach przeważała, widać, że ta drużyna ma potencjał i coś dobrego zaczyna się dziać tylko potrzeba tej iskry jakieś dobrej serii, żeby to wszystko rozruszać. Plus nikt nie lubi grać przeciwko nim na ich lodzie. Flyers ostatni raz wygrali z Sharks w sezonie 2000-01, ostatnie 5 meczy u siebie też przegrali, ale myślę, że dzisiaj przyszedł czas na skończenie tych niechlubnych rekordów i przełamanie, szczególnie że Sharks w tych ostatnich meczach wygrywali nieznacznie.

sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
:hokej: #20

New York Rangers 60&#39;
vs Tampa Bay Lightning

▶ [ 2.490 ]
Stawka: 50.00 zł
Ewentualny zysk: 74.50 zł
Bukmacher:
Pinnacle
Mam nadzieje, że słaby okres mam już za sobą i teraz będzie już tylko lepiej, pasuje miesiąc zakończyć jakąś fajną serią. Pod lupę biorę spotkanie w Tampie na Florydzie. Tamtejsze Błyskawice podejmować będą aktualnego lidera konferencji Wschodniej. Lightning w tym sezonie zawodzą swoich kibiców, grają słabo czego odzwierciedleniem jest pozycja w tabeli. Trudno szukać w tej drużynie ekipy, która jeszcze nie tak dawno wałczyła o Puchar Stanley&#39;a w finale zeszłorocznych PO. W bramce gospodarzy ujrzymy dziś Bena Bishopa. Patrząc w stronę można powiedzieć zupełnie co innego. Swoją grą sprawili, że mają właśnie na koncie 9 zwycięstw czyli wyrównali serie Habs z obecnego sezonu. Co prawda w ostatnich meczach szczęście im trochę dopisało, ale jak to mówią &quot;szczęście sprzyja lepszym&quot;. Genialna forma Lundqvista sprawiła, że cała drużyna może czuć spokój jeśli akcja toczy się po ich stronie tafli. Dziś w bramce nikt inny jak właśnie Henrik. Strażnicy będą mieli dziś okazję zarówno wyskoczyć na czoło tabeli i stać się samotnym liderem oraz pobić aktualny rekord sezonu zwycięstw bez porażki. Patrząc na dyspozycję obu zespołów i to komu szczęście sprzyja nie widzę innej opcji jak zwycięstwo gości. Rengers regularnie dają mi zarobić więc dziś też im zaufam. Przeczucie mów mi, że się nie zawiodę.

sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
Co do Twojego typu na Sharks @DeepRed:

Ja bym tego meczu nie ruszał. Jasne wszystko przemawia za Sharks, bilans, ostatnia forma wyjazdowa czy nawet kadrowo Flyers względem gości wypadają blado. Okej z Kings pechowo przegrali po karnych tracąc gola na sekundy przed końcem. Ale jednak oglądałem ich ostatnie dwa spotkania i Philly w obu tych meczach przeważała, widać, że ta drużyna ma potencjał i coś dobrego zaczyna się dziać tylko potrzeba tej iskry jakieś dobrej serii, żeby to wszystko rozruszać. Plus nikt nie lubi grać przeciwko nim na ich lodzie. Flyers ostatni raz wygrali z Sharks w sezonie 2000-01, ostatnie 5 meczy u siebie też przegrali, ale myślę, że dzisiaj przyszedł czas na skończenie tych niechlubnych rekordów i przełamanie, szczególnie że Sharks w tych ostatnich meczach wygrywali nieznacznie.
Ja akurat popieram typ Deepa, ba nawet więcej... pograłbym to w regulaminowym czasie, ale jak zobaczyłem kurs na Rengers to nie mogłem przejść koło tego obojętnie. Rekiny w tym roku będą walczyć o PO więc muszą takie mecze wygrywać. Historia pokazuje, że Sharks to nie jest wygodny rywal dla Lotników. Zdaje sobie sprawę, z tego że historia w hokeja nie gra, ale w przypadku niektórych drużyn to się sprawdza. W zeszłym roku z takich &quot;historycznych&quot; pojedynków ustrzeliłem kilka razy fajne kursy. Tutaj też bym zaryzykował. Ponadto jeśli już o hisotri mowa to warto zwrócić uwagę na spotkanie Capitals i Stars - tam też można zauważyć podobną zależność na korzyść ekipy z Dallas. Czasem psychika może zdziałać więcej niż forma. Zawodnicy mając na uwadze niekorzystne serie z poprzednich lat potrafią przegrać mecz, który w danym momencie wydaje się być formalnością.

shl-hokej 224

shl-hokej

Użytkownik
TB - NY
Typ 1 @ 2.70 bet365
Ja zdecydowanie inaczej podchodze do spotkania na Flotydzie niz Sparki. Ny oczywiscie mega forma, ale jak to w sporcie bywa musi przyjsc slabszy okres. Czemu wlasnie teraz? Bo wygrywaja juz od jakis 3 tygodni a w hokeju rzadko mozna utrzymac sie na szczycie dluzej, tym bardziej w NHL. Starystycznie rzecz ujmujac... z kazdym kolejnym meczem strata punktow przez Ny jest wieksza. Co do TB to fakt... slabo zaczeli, ale ta druzyna ma potencjal, a kiedy nie zaczac odbudowywac formy i swoich morali jak po zwyciestwie nad liderem Konferencji.
Floryda - Anaheim
Typ 2 @ 2.65 bet365
W drugim meczu podobnie ide w kierunku ekkipy ktora zawodzi. Dol tabeli to nie miejsce dla Kaczorow, ostatnie wyniki nie rewelacyjne ale pokazujace ze cos drgnelo. Na Pantery powinno wystarczyc. Sory za bledy ale pisane z telefonu.

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Boston Bruins - Minnesota Wild
over 5,5 @ 2,29 Pinnacle ✅ 4:2 ✅

Dziwią mnie te kursy. Zacznijmy od tego że w bramce Bruins zagra dziś Gustavsson. Nie broni może najgorzej, ba statystycznie lepiej niż Rask ale mimo wszystko jest to goalie niższej klasy niż Fin. To na pewno sprzyja overowi. Między słupkami Wild tradycyjnie Dubbyk. Ale i on po ubiegłym sezonie w którym narobił ogromnych apetytów, delikatnie mówiąc zawodzi. Patrząc na jego staty tylko z drużyny Dzikusów widzimy w tym sezonie SV% 907 a w ubiegłym 936 i GAA. kolejno 2,55 w tym sezonie i 1,78 w ubiegłym. Różnicę widać gołym okiem i nie trzeba być nawet wielkim specjalistą czy koneserem NHL by to zauważyć. Ale nie tylko w tym upatruje tutaj wysokiego wyniku. Powołam się także na średnią liczbę bramek Bruins u siebie a wynosi ona równo 7. Natomiast Wild na wyjazdach mają średnio 5,7 bramki na mecz czyli ponad linię. Szans upatruje też w PP. Bruins są ofensywą nr 1 jeśli chodzi o gry w przewagach. Skuteczność w tym elemencie wynosi aż 35,2%. Nie wspominam o tym bez powodu z racji tego że Wild są defensywą nr 29 jeśli chodzi o grę w osłabieniach ze skutecznością 74,4%. Co ciekawe ostatnie miejsce zajmują właśnie Bruins z 70,8% &quot;skutecznością&quot;. Jest to na pewno niechlubny rezultat ale sprzyja zdecydowanie wysokiemu wynikowi ponieważ powinniśmy zobaczyć dużo bramek w grach 5vs4.

Dodatkowo z tego spotkania:
over 1,5 goli w przewadze @ 2,36 Betsson ⛔ 1

oraz bez analizy:
Washington Capitals - Dallas Stars over 5,5 @ 2,05 b.win ⛔ 2:3
Florida Panthers - Anaheim Ducks Ducks ML @ 2 Pinnacle ✅ 1:3
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets Blue Jackets ML @ 2,29 Pinnacle ⛔ 3:0
Tampa Bay Lightning - New York Rangers Rangers ML @ 1,92 MarathonBet ⛔ 2:1

Głównym typem jednak, granym najgrubiej jest over. Reszta dodatkowo za drobne.

Otrzymane punkty reputacji: +23
U 0

Usunięty użytkownik 118192

Gość
Tampa Bay Lightning - New York Rangers
Rangers 60&#39; @ 2,40 (Betsafe)

Muszę przyznać, że jestem zaskoczony tak dużym kursem na Rangersów. Tampa w porównaniu do poprzedniego sezonu prezentuje się bardzo słabo, skuteczność w ataku leży i kwiczy. Po średnim meczu z Toronto do bramki gości wraca Lundqvist, więc Pieruny powinny mieć zdecydowanie trudniejsze zadanie, niż Liście w ostatnim meczu. Jeśli po tamtym meczu Rangersów ktoś mógł uważać, że zaczyna się jakiś kryzys w grze zawodników z New York, to po tak długim odpoczynku powinni potwierdzić, że dążą do pierwszego miejsca w konferencji. Nie wykluczam tego, że mecz będzie zacięty, ale według mnie skuteczność w ataku przechyli szalę zwycięstwa na stronę gości.

M 340

macvas

Użytkownik
Ja również dzisiaj stawiam na niżej notowanych:
Capitals - Stars
Typ: Capitals KZ @ 1,78
Na pierwszy rzut oka granie tego meczu to czyste szaleństwo i ja to kupuję. Caps są nieobliczalni i potrafią położyć każdy bet. Przyznam, że ich mecze (zwłaszcza w Verizon Centre) już kilkukrotnie zrujnowały mój budżet, ale nie zrażam się i staram wyciągać wnioski, a te są następujące:
1. Ovi wczoraj zagrał czwarty mecz bez gola.. i nie pomogło nawet zestawienie w głównej linii z Backstromem (czego kibice nie widzieli od roku). Wygląda to tak, że przełamanie przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie &gt;&gt; czyli w chwili jak ja zagram Alexa w drugą stronę. Odpowiadam, że dzisiaj konsekwentnie gram na Ovi to score, więc jak coś Wy grajcie inaczej ;)
2. Faworytem jest Dallas, które notuje świetną wyjazdową passę (wygrali 8 na 9 ostatnich wyjazdów), do tego Gwiazdy mają jeden z lepszych stats jeśli idzie o gole podczas gry w przewadze. W stolicy często gęsto gospodarze łapią głupie kary, co wybija ich z rytmu i nieraz przesądza o losach meczu. Dallas nie przebacza takiej gry, a h2h z ostatnich kilku sezonów z Caps mają bardzo korzystne.
3. Co prawda Caps wzięli rewanż na Detroit, ale ich gra w ofensywie nadal mnie nie przekonuje. Na własnej tafli muszą dzisiaj dać z siebie maxa i pokazać dużo więcej zaangażowania niż ostatnio z Flames, bo inaczej widzę tutaj kilku bramkowe zwycięstwo gości.
Mając powyższe na uwadze, liczę że trener Trotz ma już plan na to jak nie dać się wypunktować gościom i odpalić Owcę. Jak pisał mój przedmówca, każde passy się kiedyś kończą, a w tym meczu naprawdę jest z czego wybierać. Stawiam, że Dallas wreszcie spuchnie, a Caps zaskoczą.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Boston Bruins - Minnesota Wild
Minnesota OT ⛔ ⛔ 4:2
(2,08) Unibet
Dzisiaj znowu idzie ryzykowny typ, z mojej strony. I to myślę, że jeszcze bardziej ryzykowny niż to jaki był jakiś czas temu kiedy też stawiałem przeciwko Niedźwiadkom. Teraz po drugiej stronie Dzikusy. Dlaczego bardziej ryzykowny, chociażby dlatego że ze znanych źródeł w Minnesocie nie zobaczymy dalej Zacha Parise. Który z pewnością wie co zrobić aby wygrać w pojedynkę mecz. Choć trzeba przyznać, że kapitalną robotę za niego wykonuję Vanek. Zawodnik który strzela dwa gole w takim krótkim czasie. Zwykle nie gra tych minut zbytnio dużo, ale jest niebezpieczny a co najlepsze jest nieuchwytny dla swoich rywali. Dobra nie ma co się że tak powiem pieścić ale kluczem dla mnie i do wygrania tego betu jest to, że w Bruins nie zobaczymy dzisiaj między słupkami Raska, ale Gustavsona. Ten już nie ma takich wysokich not jaki ma pierwszy goalie Bostonu. Chociażby patrząc na sezon ubiegły. Natomiast Rask w tym sezonie też gra bez jakiejś regularnej formy. Miewa wpadki, ale bardziej tutaj kuleje defensywa Bruins. A jeszcze bardziej Chara, który trzeba powiedzieć szczerze, zwolnił swoje obroty i nie ma już tej szybkości co wiele razy potrafił oddawać jeden strzał niebezpieczny z niebieskiej. Teraz tego nie ma, może coś pękło albo coś mu się nie podoba. Lucic, jednak odchodząc do Kings którego też zbyt nie trawię, to jeszcze grając w Bruins było widać więcej tej zaciętości w grze Bruins a przede wszystkim tej agresywności. Spooner może się podobać bo jest efektywny podczas gry w przewadze. Ale Minnesota patrząc chociażby na h2h i to właśnie w Bostonie, potrafi wygrywać bez grania DOGRYWKI! Nawet wtedy jak nie grał Parise, bo miał może jakieś przeziębienie, czy lekki uraz. Liczę tutaj na podobny scenariusz. Plus jest taki, że nie będzie bronić Rask, tylko drugi goalie Bostonu. Dlatego uważam, że Minnesota to będzie wykorzystywać, ale powoli do celu.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Canadiens - Coyotes
Subban strzeli gola
5,50 Betsson⛔ 10 min w PP i lipton
Propozycję miałem zamieścić znacznie wcześniej, ale deszcz pewnie nie tylko mnie zagonił do łóżka.
W przypadku Subbana najlepsze jest to, że wciąż się uczy. Z każdym kolejnym sezonem eliminuje niedociągnięcia, których jest dość sporo. Jeżeli zaczynamy od słabych stron, lećmy konsekwentnie: blind passy, opłakane w skutkach turnovers, IQ trochę szwankuje w strefie obronnej, problemy z koncentracją i dyscypliną, kary łapane w krytycznych momentach.. Patrząc nieco bardziej awangardowo, te wszystkie słabości dodają trochę uroku, bo gdyby wyobrazić go sobie bez wyżej wymienionych, z dużym prawdopodobieństwem mielibyśmy obrońcę, który deklasuje resztę stawki z gigantycznym marginesem. A tak kiedy wszyscy zaczynają się zachwycać, przychodzą 2 gorsze mecze, durna strata krążka czy coś podobnego, i #76 schodzi na ziemię. PK jest najbardziej spektakularnym puck-moving D w całej lidzie. Przy czym najbardziej spektakularny nie znaczy najlepszy ;) Nawet jeśli przesadnie nie lubi się Montrealu ani samego Subbana, to trzeba uczciwie przyznać, że kiedy znajduje się w swojej optymalnej dyspozycji, nie ma obrońcy, którego ogląda się z taką przyjemnością. Zone entry jest elementem, jaki udało mu się opanować do perfekcji. Demoniczna szybkość i wjeżdża jak w masło w niemal każdej sytuacji. Niezwykle agresywny styl jazdy na łyżwach, pochylona sylwetka, genialna koordynacja ruchowa, spec od fore-checkingu i ten piorunujący slap shot.. Co więcej, strzały wyglądają świetnie od strony technicznej, PK potrafi trochę &quot;zwolnić&quot; rękę i posłać coś lżejszego w zamieszanie przed bramką. Od lat fundament w PP, ale też ważne ogniwo w zabijaniu kar. Kondycja nie do zdarcia, w ubiegłym roku 6 spotkań z +30 minut TOI, a tak to regularnie ponad 25. Charyzma do pozazdroszczenia, prawdziwy dynamit, każda drużyna potrzebuje kogoś, kto swoją żywiołowością zachęci do walki. IMO jest lepszym kandydatem na kapitana, ale dajmy MaxPacowi czas. Na dodatek świetny gość poza lodem, co rusz angażuje się w życie społeczne. Mecze pokazowe, spotkania z dzieciakami, autografy podpisywane zawsze z uśmiechem na twarzy.. Nawet w czasie wolnym wpakuje się w jakąś uliczną gierkę z adeptami i adeptkami hokeja. Wszyscy zachwycają się kiedy znany sportowiec wpłaci kwotę rzędu kilku-kilkunastu tysięcy dolarów na jakąś fundację (co stanowi nie powiem jaką część jego wynagrodzenia), podczas gdy PK całkiem niedawno wpłacił 10 milionów$ na szpital dziecięcy w Montrealu, a wcześniej regularnie wspierał organizacje mniejszymi kwotami. Żeby było zabawniej, niektórzy wciąż uważają, że to wszystko na pokaz :rolleyes: Widocznie spora rzesza osób nie może się pogodzić z tym, że można być jednocześnie wspaniałym sportowcem i tak samo dobrym człowiekiem. Ale to tradycyjnie taka mała dygresja, nie do końca związana z samym zakładem. Tak czy inaczej 1 bramka na koncie furory nie robi, choć #67 w każdym spotkaniu marnuje przynajmniej kilka świetnych okazji. Po blamażu z Colorado (jeden stracony gol na konto duetu Markov-Subban) tak jak obiecał w mediach zagrał bardzo przyzwoicie przeciwko Canucks. Jako że dalej nie mam zaufania do defensywy Coyotes, Subban jest dla mnie faworytem do trafienia. Okazji do gier w przewadze nie powinno zabraknąć, szans w 5 on 5 też będzie sporo, kurs do zaakceptowania, więc próbujemy konsekwentnie w najbliższych spotkaniach, począwszy od dzisiejszego.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Detroit Red Wings
: Los Angeles Kings
: 1ML @1.96 Betsson✅

Value w tym typie nie ma, a i pewien jestem, że większość osób swoje typy skieruje w stronę drużyny z LA. Ostatnimi czasy o Kings można mówić w samych superlatywach. Bardzo dobry PK i przyzwoity PP. Wygrali 8 z ostatnich 10 spotkań. Fajnie ostatnio wygląda Lucic i w końcu wnosi coś do drużyny. Co ciekawe zdobył on 6 bramek i w każdym z tych spotkań Kings wygrywali.

Jeśli chodzi o Wings to od początku sezonu mieli bardzo duży problem z oddawaniem strzałów. Było ich bardzo mało, a co gorsze ich rywale oddawali ich znacznie więcej. Różnica kilkunastu strzałów była normą. Jednak od pewnego czasu wygląda to wszystko o wiele lepiej. Oddają trochę więcej SOGów, a i tych różnic nie ma wielkich. Wrócił Magic Man i chociaż na razie prezentuje się przeciętnie to kwestia czasu kiedy nas wszystkich oczaruje. Wings mają niesamowity talent w O-Line.
Z, Pasza, Nyquist, Tatar, Abdelkader to niesamowicie uzdolnieni zawodnicy. Dodam Larkina, który jako rookie czaruje wszystkich.

Mega ważnym czynnikiem jest występ Mrazka, który jest jednym z lepszych bramkarzy w lidze. Ostatnie 4 spotkania to SV%
.970 .1000 .903 .926

Dla mnie kwestią czasu jest kiedy Wings odpalą na 100%. Ostatnie 10 spotkań między tymi teamami to aż 9 wygranych gospodarzy. Wings udało się wywieźć ten jedyny win z LA.

Kings are 5-24-1 in the last 30 meetings in Detroit.

Co ciekawe w bramce Kings prawdopodobnie dziś Enroth. Mimo tego, że notuje on świetny początek sezonu uważam, że w końcu pęknie. Jest on zwykłym przeciętniakiem.

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings
Marian Gaborik under 0,5 punkta @ 1,85 Ónibet ✅ ✅ ✅

Dziwi mnie ten kurs. Buki na under 5,5 dają zaledwie @1,5 a ja osobiście nie spodziewam się szaleńczej wymianie ciosów. Mimo wysokiej pozycji w tabeli Kings mnie nadal nie przekonują. Nie przekonuje również Gaborik wszak ten kurs traktuje jako prezent. Słowak w tym sezonie zdobył zaledwie 4 punkty na 18 rozegranych przez siebie spotkań. To zaledwie średnio 0,22 punktu Kanadyjskiego na mecz. Tak dla porównania w ubiegłym sezonie ta średnia wyniosła 0,68 a więc kolosalna różnica. Gaborik pomimo tego że gra w pierwszej linii, na lodzie spędza zawsze ok 14 minut. Spowodowane jest tym że na tej samej pozycji gra znakomicie spisujący się w tym sezonie Toffoli. Dziś też na pewno nie zagra więcej jak 15 minut. Wato zaznaczyć także iż nie gra on pierwszych skrzypiec w Power Play w którym gra niewiele.
W obliczu powyższych faktów dziwią mnie kursy 50vs50 na punkt Gaborika i pobieram value.

Otrzymane punkty reputacji: +5
shl-hokej 224

shl-hokej

Użytkownik
NY - Montreal
Typ 1 @ 2.35 unibet
Jak dla mnie bet dnia. Miejscowi w mojej opinii są w znacznie lepszej formie niż Kanadyjczycy. Widzę, że po ostatnich niepowodzeniach i powrocie Price&#39;a między słupki kursy zaczynają lecieć na gości, ale to tylko lepiej dla mnie. Islanders mają znakomity skład. Od początku sezonu nie do końca wszystko było poukładane, ale ostatnie mecze mogą się podobać. Moim zdaniem NY ma skład na co najmniej pierwszą trójkę i sądzę, ze w następnych tygodniach będziemy obserwować marsz w górę tabeli. Co do Montrealu... muszą mieć chwilę słabości bo jest to normalne. Price&#39;a po kontuzji więc też nie powinien być &quot;nie do przejścia&quot;.

deepred 974,8K

deepred

Moderator
Członek Załogi
Price&#39;a po kontuzji więc też nie powinien być &quot;nie do przejścia&quot;.
Nie sądzę, żeby był do przejścia. Poza tym mówisz, że Habs muszą mieć chwilę słabości. Przecież oni właśnie są w lekkim dołku, Isles nie grali od 4 dni, Habs b2b, a to może działać w dwie strony. Brak rytmu meczowego może wpłynąć na niekorzyść Isles. Żeby nie offtopować:
Edmonton Oilers - New Jersey Devils
Oilers over 2,5 @1,95 betsson ✅✅ ????
Ciekawy bet. W obydwu ekipach rezerwowi goaltenderzy. Nilsson i Kinkaid. Obydwaj panowie z pewnością nie gwarantują sukcesu i spokoju na tyłach.
Skupię się na Oilers, którzy na swoich śmieciach grają bardzo przyzwoicie. Mierzą się jednak z nadspodziewanie groźnymi Diabłami, które pokazują (przynajmniej na ten moment), że nie będą chłopcami do bicia i zwykłymi leszczami, które przed rozpoczęciem sezonu pogodziły się z tym, że będą rywalizować o 12 miejsce w konferencji.
Nafciarze jak zwykle są przeciętniakami, ale w pojedynczych meczach grają na prawdę dobrze. Ostatnio 4 porażki w 5 meczach, ale oprócz Kojotów były to bardzo mocne drużyny, faworyci do zagrania w finałach. Bardzo dobrze gra Hall, który jest najgroźniejszym graczem Oilers. Gospodarze troszkę zgaśli po stracie McDavida, który w tym roku już nie zagra. Ostatnie miejsce w Konferencji Zachodniej z pewnością nie jest tym, czego oczekiwano po Nafciarzach. Oilers potrafią grać ciekawie, ale są drużyną bardzo chimeryczną i uzależnioną od pojedynczych zawodników, jak Nugent-Hopkins czy Hall właśnie.
Diabełki za to spisują się bardzo dobrze. Do zwycięstw husarię z NJ prowadzi Mike Cammalleri, który jest najlepszym aktualnie zawodnikiem hokeistów z Newark. Bardzo dużo punktuje, nie ważne, czy 5v5, czy PP. Jest gracze, który otrzymuje sporo minut, i głównie na nim opiera się gra w ataku Diabłów.
Dlaczego over Oilers? Bo nadchodzić powoli będzie czas dogów. Nafciarze rzadko pokrywali linię z Diabłami. Mecz ogólnie nie zapowiada się szczególnie overowo i właśnie na przekór oczekiwaniom gram over Oilers, którzy są ostatnio w bardzo dobrej formie strzeleckiej i pokrywali overy w meczach ze znacznie lepszymi drużynami od Devils.​

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Hurricanes - Leafs
Kadri strzeli gola
4,70 Óni✅ piąteczka, Nazem!
Podejście numer dwa. Charakterystykę znajdziecie tutaj: http://forum.bukmacherskie.com/f274/nhl-regular-season-2015-2016-a-125065-11.html#post5757390
W spotkaniu z Avalanche kolejne dwie genialne okazje i Berra w tym meczu broniący raczej przeciętnie, musiał &quot;wyciągnąć&quot; akurat jego strzały (w tym jeden świetny tip in). Od czasu poprzedniej analizy Nazem uderzał nieco rzadziej i ciut bardziej dokładnie. Jak widać jednak nie na tyle dokładnie, gdyż wciąż tylko jedna bramka w dorobku. Najświeższa historia pokazuje, że Leafs nie mają patentu na Hurricanes, ale Nazem zaaplikował im łącznie 3 bramki, dorzucając parę asyst. Tym razem nie ma co szukać na siłę konkretnych argumentów jak w przypadku moich analiz dotyczących m.in Phaneufa. Kadri po prostu zacznie strzelać, taki stan nie może trwać wiecznie. Kurs z meczu na mecz rośnie, a jego szanse na bramkę na pewno nie maleją. Toronto nie ma niczego do udowodnienia, choć poprzednie wyniki mogą wlać trochę optymizmu. Leafs to nie jest projekt o nazwie playoff, ale zastanawiam się, czy będą w stanie potwierdzić naprawdę przyzwoitą dyspozycję pokonując teoretycznie najsłabszego oponenta minionych tygodni, który wybitnie im nie leży. Warto zagrać, #43 nie zwolni obrotów, a kiedy nastąpi przełamanie, to później już poleci jak woda z kranu.

Otrzymane punkty reputacji: +12
shl-hokej 224

shl-hokej

Użytkownik
Nie sądzę, żeby był do przejścia. Poza tym mówisz, że Habs muszą mieć chwilę słabości. Przecież oni właśnie są w lekkim dołku, Isles nie grali od 4 dni, Habs b2b, a to może działać w dwie strony. Brak rytmu meczowego może wpłynąć na niekorzyść Isles. Żeby nie offtopować:

Przecież właśnie o to mi chodzi... w chwili obecnej są pod kreską z formą. Co do Price&#39;a to wszyscy go gloryfikują podobnie jak Heńka w Rangers. Dwie świetne postacie, ale to tylko ludzie. Nie ma szans, że będą grac minimum na .930 w każdym spotkaniu. Co do tych dni przerwy i rytmów meczowych to mam zupełnie inne zdanie. Właśnie te przerwy pozwalają na codzienny trening i poprawę elementów gry. W mojej opinii tylko pomagają. Nie mam co dyskutować, bo jak to w NHL puntów widzenia jest tyle co kibiców ???? Trzymam kciuki za twój typ i zwłaszcza za mój bo postawiłem na niego hehehe

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: New York Islanders - Montreal Canadiens
Poniżej 1,5 bramek pierwsza tercja ⛔ ⛔
(1,85) Betsson
Jeszcze jakiś czas temu stawiałem na Habs, kiedy gościli u siebie wyspiarzy. Którzy umiejętnie podeszli do tego meczu wygrywając 4:1. Bardzo dobrze zagrali, bo do tego bardzo rozsądnie i konsekwentnie. Pierwsza tercja trochę bez pomysłu na ataki, trochę chaosu z jednej i drugiej strony dopiero w drugiej zaczął się mecz. Montreal pierwszy strzelił w meczu i ostatni zakańczając w całym meczu wygraną w tamtym spotkaniu. Tutaj teraz sprawa się wydaję także podobna, ale też nie aż do końca taka pewna. W bukmacherce z resztą nie ma nigdy pewniaków, dlatego śmieszy mnie fakt jak ktoś piszę że ma coś pewnego i wie, że to na milion procent wygra ???? zawsze są haczyki, tak jak i w życiu. Ale tutaj ja widzę jednak mało bramek w pierwszej tercji. Wyspiarze grają słabo. Przegrywają seriami a u siebie też jakoś nie potrafią się przebudzić. Mimo, że ostatnie dwie wygrane gospodarzy to wygrane, ale ja dalej nie mogę się przekonać do ich gry. Wczorajszy mecz w Montrealu dość dla Habs bolesny. Porażka z Kojotami, którzy chyba na dobre będą psuć humory ekipom z górnej półki. Poza tym Montreal słynie z gry zachowawczej i statycznej, co często skutkuje dla nich dopiero w połowie meczu (2- i koniec 3 tercji).. Dzisiaj już wraca Price między słupkami. Który jak wiele razy wspominałem jak ma dzień konia, jest nie do zatrzymania. Ale czy na pewno uda mu się zatrzymać ataki Isles, w pierwszej tercji? Pewności też nie mam ale coś mi się widzi tutaj że Wyspiarze będą się bardzo męczyć. Będą owszem mieli swoje okazję, ale Montreal ma w defensywie terminatora. Subban, gość który nie wymięka jak stoi oko w oko z rywalem. Markov też całkiem nieźle noty ostatnio wyłapuje. Montreal będzie chciał wygrać, ale trochę zamieszania w pierwszej tercji też zobaczymy, bo nie sądzę żeby od razu się na siebie rzucili z workiem bramek. Zwykle w pierwszych tercjach w NHL ekipy próbują wyznaczać swój rytm i cel w meczu, ale to nie wszystko się tak fajnie przekłada. Montreal dużo tych bramek Wyspiarzom w delegacjach nie strzela, ale potrafi z nimi wygrywać, dlatego nie mam zamiaru przeciwko nim stawiać w tym meczu. Idę w stronę bramek... widzę tutaj maks jedną w pierwszej odsłonie meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +10
sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
:hokej:

New York Rangers 60&#39;
vs Florida Panthers

▶ [ 2.250 ]⛔
Bukmacher:
Pinnacle
Drużyna z Nowego Jorku została ostatnio sprowadzona na ziemie przez słabo grające Błyskawice. Kubeł zimnej wody powinien sprawić, że Rengers w końcu zejdą na ziemie i zaczną grać na swoim poziomie. Trzeba otwarcie powiedzieć, że seria imponująca jednak ostatnie mecze to jedynie szczęście i dobra postawa Lundqvista. W ofensywie Strażnicy prezentowali się słabo, marnowali wyśmienite okazje bramkowe i w rezultacie przelała się czara goryczy. Dziś odwiedzą Sunrise, gdzie Bank Atlantic Center rozegrają mecz tamtejszą ekipą Panter. W drużynie gospodarzy coś ostatnio zaskoczyło i zdołali wygrać kilka spotkań jednak szczerze mówiąc przeciwnik nie był zbyt wymagający. Panthers nie są wymagającą drużyna i Strażnicy powinni sobie z nimi poradzić w regulaminowym czasie. W bramkach zobaczymy prawdopodobnie Lundqvista i Luongo. Spróbuje dziś jeszcze raz. Jeśli dziś nie poprawie skuteczności to odpuszczam na kilka dni.

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 340

macvas

Użytkownik
Jets - Coyotes&#39;60
@3,50 betclic
Nie rozumiem tego kursu na Arizonę (wg mnie powinien być poniżej 3) i dlatego postanowiłem go pograć. Zmierzą się ze sobą sąsiedzi w tabeli patrząc wg konfy, do tego Winnipeg nie powala skutecznością na własnej tafli. W tygodniu ledwo co zakończyli fatalną passę sześciu kolejnych porażek odprawiając Vancouver, a buki już stawiają ich w roli faworytów na tą noc. Na podstawie czego ja się pytam?
Weźmy pod lupę Kojoty, które niemrawo weszły w sezon, ale na obecnym etapie ich akcje idą w górę. Dziś w nocy czwartym meczem kończą wyjazdową trasę 1-2-0. Owszem stat niezbyt udany, ale weźmy pod uwagę ich łączny bilans away 6-1-1-4 do tego ostatnich rywali (Montreal) i wygraną 2:3. Już samo to budzi zastanowienie co do podanych kursów. Siła ofensywna, pomimo kilku kontuzji nadal jest po stronie Kojotów &gt;&gt; Hanzal dosyć regularnie trafia do siatki, a w odwodzie jest jeszcze niezły Szwed Ekman-Larsson. Z drugiej strony u gospodarzy pod znakiem zapytania stoi występ Wheelera - motoru napędowego jeśli idzie o bramki. Nie wiem z kim Jets chcą znaleźć receptę na Smitha (wybronił 31 strzałów z Canadiens) ale wydaje mi się, że będą potrzebowali dzisiaj czegoś więcej niż szczęście, aby dociągnąć korzystny wynik do OT. Sorry, ale dzisiaj nie widzę drugiej wygranej z rzędu Jets.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Senators - Flyers
Zibanejad strzeli gola
4,50 Betsson✅ super, młody
Wybaczcie lakoniczną analizę, ale czas nagli.
Minie jeszcze trochę czasu zanim Mika przeobrazi się w centra nr 1 z prawdziwego zdarzenia. Jeśli chodzi o to co za Oceanem nazywają tools, ma praktycznie wszystko, by nim zostać. Wśród młodych Szwedów wyrasta na lidera jeśli mówimy o wizji gry. Fantastyczne no look passy, wirtuoz gry na maleńkich przestrzeniach, nie boi się wpakować między 2-3 zawodników. Gdyby nie on, Senators nie byliby mistrzami tic-tac-toe. #93 rozumie passing game, ale to co go wyróżnia to fakt, że dysponuje decydującym podaniem. Chyba prawie wszystkie bramki Karlssona padły po dograniach Szweda. Ma w sobie żyłkę power forwarda, przy czym nienagannie ślizga się na łyżwach i ma mięciutkie ręce. Niezwykle rzadko schodzi poniżej 50% na wznowieniach, gra defensywna już teraz na poziomie wyższym niż u większości stawki. Bardzo solidny strzał, Szwedzi dawno nie mieli zawodnika który tak pięknie składałby się do uderzenia. Nawet firmowe zagranie Stamkosa, czyli strzał &quot;z kolana&quot; u Miki wygląda znakomicie. Jakby tego było mało, bez krążka też czuje się jak ryba w wodzie, dzięki czemu niespecjalnie trudno znaleźć go doskonale ustawionego. Przypominam, że ten gość ma tylko 22 lata. W ostatnich spotkaniach sporo primary A i kapitalnych szans do zdobycia bramki. W poprzednim meczu nie uznano mu trafienia, bo goalie drużyny przeciwnej został staranowany przez jednego ze swoich obrońców, którego z kolei wykoleił zawodnik Sens. Ta reakcja łańcucha doprowadziła do anulowania gola. Phila cudem nie straciła bramki w 60&#39; z Sharks. Trzeba też uczciwie przyznać, że sami również byli blisko trafienia. Oczekuję bardziej otwartego starcia i bramki popularnego DJ Z-Bad (jak oni na to wpadli to ja nie wiem).

Otrzymane punkty reputacji: +78
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom