Wczoraj wyszło bardzo fajnie, więc dzisiaj próbujemy ponownie coś uciułać na NBA.
Zacznę od razu od najciekawsze spotkania, które odbędzie się w kalifornijskim Oakland. Dwie świetnie grające w ofensywie ekipy się dzisiaj spotkają. Ostatnio 4/4 jeżeli chodzi o spotkanie GSW - OKC. Dzisiaj również pogramy strzelców, ale to może za moment. Pierwsze spotkanie prawie w najsilniejszych zestawieniach obydwu ekip. Mówię prawie, bo Warriors wciąż bez Boguta. Mimo wszystko parę miedziaków w to spotkanie zainwestuję. Ciekawi mnie dzisiaj matchup pomiędzy Currym a Westbrookiem. Do prawdy ciężko stwierdzić, który z tych rozgrywających jest lepszy. Raz jeden raz drugi popisuje się fantastycznym spotkaniem, rzucają dużo punktów i to na fajnej skuteczności. Za rzuty z dystansu bardziej cenie Stephe'a, ale Russell to król gry 1v1. Łatwość z jaką ten facet mija rywali i wjeżdża pod
kosz bądź dogrywa na czystą pozycję jest zdumiewająca. Spotkanie według mnie zapowiada się raczej overowo, chociaż wiadomo, że bywają mecze, że "nie siedzi". O to się jednak zbytnio nie martwię, bo obie ekipy preferują szybką koszykówkę opartą na szybkich i dynamicznych akcjach, a nie denną i mozolną. Po raz kolejny biorę pod uwagę czynnik mobilizacji, który jest szalenie ważny. Sądzę jednak, że obydwie ekipy działają na siebie bardzo mobilizująco i tutaj nikt nie odpuści nawet na centymetr. Na dzisiaj proponuję następujące typy.
oOoOoO sorry za znaki gimbusa, ale jak zobaczyłem tę ofertę to aż się za głowę złapałem! Nie wiem czy to podpucha, ale ja to pobieram natychmiastowo!
K. Durant over 2,5 udanych rzutów za 3 punkty / 1.96 / betsson
Tylko do tego typu dodam komentarz. Szweduchy chyba zwariowały.
Według mnie Kevin jest w stanie pokryć tę linię w pierwszej kwarcie i bez wahania wchodzę w to grubo.
S. Curry over 2,5 udanych rzutów za 3 punkty / 1.57 / betsson
S. Curry over 38,5 (punkty + asysty + zbiórki) / 1.80 / betsson
K. Thompson over 20,5 punktu / 1.72 / betsson
R. Westbrook over 23,5 punktu / 1.70 / betsson
Pobierajcie Duranta w tym czasie, bo może się betsson zorientować. Ja za chwilę edytuję post i piszę następne analizy!
W poniższym spotkaniu również zaproponuję overki. Do Staples Center w Los Angeles przyjeżdżają zawodnicy z Atlanty. Hawks to nie jest drużyna wyrachowana i grająca brzydko jak w poprzednim roku. W tym są wyraźnie nastawieni na ofensywę. Dzisiaj rzucać nie powinni mieć trudno, bo Clippers mistrzami obrony nie są. Zapowiada się kolejny Run & Gun tak jak w powyżej opisanym przeze mnie meczu. Tutaj jednak bardziej skupię się na overze w całym spotkaniu, a strzelców będę opisywał w dalszej kolejności. Clippers to ekipa grająca ofensywnie, bo tylko tam ma coś do zaoferowania chociaż i tak nie zawsze. Nie jest to jakaś piękna
koszykówka, tylko zwyczajne oddawanie rzutów z półdystansu i dystansu. Umówmy się, tam pod
kosz nie ma komu wjeżdzać. W okolicach trumny stoi biedny DeAndre, który nie potrafi nic zrobić, jeżeli nie jest grany alley-oop. Tylko to potrafi. Granie tyłem do kosza, bądź przodem i rzuty od tablicy nie są jego najsilniejszą stroną. Z sezonu na sezon Clippers grają coraz gorzej. Przynajmniej według mnie. Co innego Atlanta, która gra bardzo dobrze i wykorzystuje dobrze swoich strzelców - Millsapa i Korvera. W bardzo dobrej dyspozycji znajduję się Jeff Teague, który też gwarantuje kilkanaście punktów. Jakby tego było mało zawsze można zagrać akcję 3-4 metry od kosza pod Horforda, który akurat z półdystansu rzuca bardzo dobrze. Szczerze mówiąc typ gram bardziej na wyczucie, bo wszyscy muszą rzucać na dobrej skuteczności, żeby to weszło, ale jestem dobrej myśli.
Over 206,5 / 1.68 / bet365
+ za drobne
Hawks / 2.90 / bet365
EDIT: NAWET NIE CHCE MI SIĘ ZAKREŚLAĆ PRAWIE WSZYSTKIEGO NA CZERWONO. PRZEPRASZAM, JEŻELI KTOŚ DZISIAJ ZMOCZYŁ DUPĘ NA MOICH TYPACH. SAM JESTEM NA SIEBIE WKUR*****, ŻE TAK TO WYSZŁO...