his_airness
Użytkownik
Goran Dragic over 1.5 udanych rzutów za 3 pkt | @1.70 | Betsson
Słońca zagrają o 2.00 polskiego czasu w Milwaukee z Bucks. Idę w over "trójek" słoweńskiego rozgrywającego Phoenix. Warto zagrać ten typ z jakimś innym, gdyż idealnie nadaje się do dubla, a myślę, że dwie "trójki" po kursie 1.70 to swego rodzaju promocja. W tym sezonie Dragic pokrywał tę linię 15-krotnie. Tak więc udawało mu się to mniej razy, niż więcej. Aczkolwiek w ostatnich meczach rzuty zza pola dwóch punktów wychodzą mu całkiem nieźle. Pod lupę biorę ostatnich 8 spotkań w wykonaniu Suns. Dragic tylko dwa razy nie pokrył linii, którą wystawił Betsson. Jeśli chodzi o rzuty za 3 punkty, ostatni mecz z Raptors to 2/3 w wykonaniu Słoweńca. Gorzej było z Sixers, gdzie na sześć prób trafił tylko raz, ale np. w Sylwestra z Thunder zrobił 2/5, więc linię pokrywał. Wiadomo, do takich typów trzeba mieć szczęście. Dragic może "zabić" ten bet już w pierwszej kwarcie, ale może też być tak, że trafi max. 1 trójkę i będzie po zawodach. Jestem jednak dobrej myśli i gram to bez zastanowienia. San Antonio Spurs over 26 pkt w 1-szej kwarcie | @1.83 | Betsson
Mistrzowie NBA podejmą na własnym parkiecie zespół Detroit Pistons. Uderzam w over punktowy gospodarzy dotyczący pierwszej kwarty. Bardziej sugerowałem się historią bezpośrednich pojedynków SAS z Pistons niż tym, jak podopieczni Popovicha rzucają w tym sezonie w pierwszych 12. minutach. Chociaż i statystyki z pierwszych kwart w tym sezonie nie wyglądają tak źle, bo często zdarzało się, że pokrywali tę linię w swoich meczach. Co do H2H z Pistons - czasem udawało się nawet zdobyć 40 pkt w pierwszej kwarcie i nie były to wcale takie odległe czasy. Po prostu uważam, że pierwsza kwarta będzie bardzo overowa, choć czasem Spurs mają tendencję do tego, by strasznie mulić grę i pudłować. Rywal jest na fali i to może mieć dodatkowe znaczenie. Po odejściu Smitha do Rockets drużyna wyraźnie odżyła. Przede wszystkim Jennings, odrodził się też Monroe. Idę w stronę overu San Antonio, który moim zdaniem napędzą goście, którzy będą dobrze punktować na początku spotkania.Andre Drummond over 14.5 pkt | @1.96 | Betsson
Pozostaję przy tym meczu, bo dzisiaj są rozgrywane zaledwie dwa spotkania. Over środkowego Pistons wydaje się według mnie realny. Na parkietach NBA mało jest takich bestii, którzy na tablicach czują się jak ryba w wodzie, a przy tym całkiem nieźle punktują. Howard, Drummond, DeAndre Jordan, czy Gasol (tu bardziej punkty). Ktoś się może nie zgodzić i podać jeszcze kilka nazwisk, ale po prostu ci wymienieni przeze mnie zawodnicy bardzo są do siebie podobni (szczególnie Jordan i Drummond tak mi się kojarzą, że na początku przygody z koszykówką ich myliłem). Naprzeciwko Drummonda i Pistons stanie drużyna, która zrobi wszystko by obronić w tym sezonie tytuł. W tym meczu szykuje się ciekawa walka w pomalowanym, bo Splitter potrafi być bardzo dobrym obrońcą, który nie pozwala rozegrać się swojemu matchup'owi. Drummond to zawodnik, który w tym sezonie zdobywa średnio 12.8 pkt/mecz. W ostatnich dziesięciu meczach zdobywał średnio 14.9 pkt/mecz. Dlaczego wymieniłem ostatnie 10 meczów? Bo tylko w trzech z nich ta linia nie została pokryta, a ja lubię podpierać się tym w jakiej zawodnik jest obecnie formie, nie patrząc na to jak grał 3-4 tygodnie temu. Myślę, że obok Jenningsa Drummond może być ważną cegiełką w swojej drużynie, szczególnie jeśli ta będzie chciała wywieźć zwycięstwo z Texasu. Nie tylko jeśli chodzi o grę pod swoją tablicą, ale także pod tą rywala.Wczoraj 3/5, dziś 3/3. Dobry powrót. ????