vs.
Typ: Hawks +10.5 (86-73)
Kurs: 1,71
Buk: bet365
Pierwszy mecz pokazał, że Bulls będą mieli bardzo grząską drogę do finału konferencji. Nie wykluczone, że w ogóle nie dotrą do celu, gdyż w game 1 trochę pobłądzili. Nie radzili sobie ze strzelcami Hawks w postaci Joe Johnsona i Jamala Crawforda. Szwankowała egzekucja w ataku, w głównej mierze za sprawą słabej skuteczności lider Bulls, Derricka Rose'a, który dodatkowo w samej końcówce podkręcił kostkę. Nie wiem czy to bardziej zasługa mądrej obrony Jastrzębi czy kiepskiej postawy nowo mianowanego króla sezonu zasadniczego, ale Rose ani razu nie stanął na linii osobistych (!). Nie chce mi się sprawdzać dokładnie, ale 0/0 FT w statystykach Róży to na prawdę rzadkość. Hawks zagrali mądrze i skutecznie w pełni zasługując na zwycięstwo. Drugiego meczu Bulls przegrać nie mogą i za pewne nie przegrają. Nie spodziewam się jednak aż tak zdecydowanej dominacji Byków, którzy będą musieli się sporo napocić, aby zatrzymać dzisiaj graczy z Atlanty, którzy po pierwszym spotkaniu przekonali się, że nie taki byk straszny, jak go malują.
???? Ile wyniesie przewaga zwycięzcy? Poniżej 10,5 [1,85 - bwin] (13)
???? Carlos Boozer vs Josh Smith (1-0) - most points [1,85 - betsson] (8-14)
W poprzednim meczu 14 - 8 dla Boozera. Smith nie może się przełamać na półdystansie i nie wygląda dobrze w ataku. CB natomiast miał dobry moment w drugiej połowie game 1. Bulls potrzebują punktującego Boozera. Dziwi mnie dodatnie handi na Carlosa, gdyż nawet z ujemnym handi zagrałbym właśnie na niego. Dlatego pobieram ten typ bez głębszych wywodów.
???? Al Horford over 9.5 rebounds [1,85 - tobet] (14)
Hawks wrócili do pierwotnego ustawienia wyjściowej piątki z Horfordem na centrze, który rywalizuje pod koszem ze swoim kolegą z czasów szkoły średniej Jaokimem Noah. W serii z Magic grają na "czwórce" zbierał ponad 10 piłek na mecz. W ostatnim meczu zebrał 13. W dwóch poprzednich 12 i 14. Statystyki mówią same za siebie.
???? Joe Johnson over 18.5 [1,75 - tobet] (16)
Bez zbędnego gadania. Joe jest w gazie. Spłaca kontrakt i jest liderem z prawdziwego zdarzenia. 34 punkty z game 1 będzie ciężko powtórzyć, ale 19 nie powinno stanowić dla niego większego problemu.
vs.
Typ: Mavs over 90 (93)
Kurs: 1,94
Buk: betsson
Tym razem trochę krócej. Podobnie jak Bulls, Lakers muszą wygrać. Ja jednak wybieram na ten mecz over punktowy na drużynę gości. Kluczem do dobrej gry Mavs jest dyspozycja Nowitzkiego i wsparcie ławki. Ekipa z Dallas ma dużo lepszy bench, który w pierwszym meczu zrobił różnicę. Myślę, że 90 punktów zostanie dzisiaj złamane, a Mavericks powalczą z Lakers. W pierwszym meczu 96.
???? Ile wyniesie przewaga zwycięzcy? Poniżej 10,5 [1,68 - bwin] (12)
???? Shawn Marion over 12.5 points [1,85 - unibet] (14)
Ponawiam, tym razem over na same punkty. W RS notował 18.7 przeciwko LAL. W poprzednim meczu oddał najwięcej rzutów w ekipie Mavs (13), zaraz po Nowitzkim (rzecz jasna). Zabrakło skuteczności i tylko 10 punktów. Dzisiaj liczę na małą poprawę.
???? Dirk Nowitzki over 24.5 [1,70 - bwin] (24)
Dirk jest w gazie. 27.3 w serii z Blazers, 28 z LAL w game 1.