Spotkanie: Dallas Mavericks u Denver Nuggets (Playoff Game 5)
Który gracz uzyska najwięcej punktów?
Josh Howard (Dal) +1,5
Chauncey Billups (Den) -1,5
Typ: Billups -1.5
Kurs: 1.72
Bwin
Analiza:
Tytułem krótkiego wstępu.
Decydujący mecz dla przebiegu tej rywalizacji. Dallas za wszelką cenę będzie chciało wygrać, aby przedłużyć swoje szanse na awans do finału( szanse 1%, bo nikt z 3-0 nie wyciągnął na 4-3, a poza tym to Denver jest drużyną lepszą).Z kolei Bryłki z pewnością będą chciały wykorzystać atut własnej hali i już dziś zakończyć rywalizację. Upraszczając z lekko można powiedzieć, że gra Denver w bardzo dużej mierze zależy od duetu Carmelo-Chauncey Billups. Oni grają dobrze, Denver w zdecydowanej większości przypadków wygrywa. Słabo gra Nowitzki Dallas ma nikłe szanse na sukces, a w rywalizacji w takim przypadku żadne.
Zważywszy na to, że to decydujący mecz można śmiało twierdzić, że to Billups będzie grał dobrze lub bardzo dobrze. To jest idealny zawodnik na play off. Prawdziwy lider. Presja go nie stłamsi,bo to już stary koszykarski wyga. Nie warto pisać, bo szanujący się kibic NBA zna jego popisy w drużynie Tłoków. Oglądam te play off, zwłaszcza Nuggets i jestem pod dużym dry tej drużyny. Tranfer Billupsa to transfer roku w NBA, najprawdziwsza prawda.
Świetnie rzuca za trzy punkty i z pól-dystansu, potrafi wejść pod
kosz i zdobyć punkty, umiejętnie wymusza faule. A w rzutach osobistych mało kto w NBA jest mu w stanie dorównać, od razu przypomina mi sie Reggie Miller ????
Trochę statystyki, bo te moje wypociny póki co mało konkretne są ????
Odpowiednio
Dotychczasowa Średnia pkt w play off, skuteczność za dwa pkt, za 3 i wolne
Billups: 21.4 ; .472 ; .545 ; .953
Howard:16.0 ; .435 ; .269 ; .841
Warto zaznaczyć, że w play off na ten moment jest najlepszy(tzn. najskuteczniejszy) w całej lidze w rzutach za 3pkt i 1pkt
Punkty zdobyte przez zawodników w dotychczasowych meczach pomiędzy obiema drużynami
1 mecz: B - 6pkt ; H -15 pkt
2 mecz: B - 18pkt ; H - O pkt
3 mecz: B - 32pkt ; H - 14 pkt
4 mecz: B - 24pkt ; H - 21 pkt
5 mecz - c..l wie, to jest NBA, WHERE AMAZING HAPPENS
W każdym bądź razie:
Prawdopodobieństwo sukcesu - 8/10
wynik: 28 - 14