Niemcy-Tunezja
Niemcy -2,5 1.33 bet365
Kolejny raz ta sama śpiewka.
Mecz, który musi się odbyć i raczej wynik jest już znany.
Niemcy wczoraj zagrali bardzo przyzwoity mecz z Kubą, którą osobiście stawiam wyżej niż Tunezję.
Dobry mecz zagrał Grozer, o dziwo nawet podobało mi się rozgrywanie Kampy, jak jeszcze na swoim poziomie zacznie grać Kaliberda to faktycznie mogą tu jeszcze namieszać.
Fajnie wyglądają w bloku i na zagrywce, bardzo podoba mi się również gra libero Tille, który moim zdaniem dopiero od tego sezonu zagra w klubie na miarę swoich umiejętności.
Tunezja wyraźnie odstaje poziomem, mają momenty, w których pokazują w miarę przyzwoitą siatkówkę, ale są to tylko krótkie epizody.
Nawet nieźle w meczu z Brazylią wyglądał atakujący Garci, w sumie niezły zawodnik.
Podsumowując, róźnica poziomów bardzo wyraźna, drugi skład Niemców również powinien wygrać 3-0 itp. ????
Brazylia-Finlandia
Brazylia -2,5 1.61 Pinnacle
Finlandia trochę bez formy, pierwszy mecz bardziej przegrany przez Kubańczyków, później zwycięstwo z Koreą, w sumie dość przekonywujące, ale dwa sety były na styku.
Ogromnym problemem jest prawe skrzydło, Sivula wyraźnie męczy się na tej pozycji, Ojansivu pewnego poziomu nie przeskoczy, nie wiem w jak słabej formie musi być Mikko Oivanen skoro w ogóle nie wychodzi na boisko, chyba, że ma jakiś uraz o którym nie wiem.
Przyjmujący Siltala-Kunnari jakoś niespecjalnie mnie przekonują w obecnej formie.
Na pewno na plus można im zapisać rozegranie, zarówno Esko jak i Tervaportti preferują fajną, szybką grę, jest sporo środka co może się podobać.
Skład Finów bardzo doświadczony i mam delikatne wrażenie, z resztą nie po raz pierwszy, że są już trochę zmęczeni sobą nawzajem.
Brazylia wczoraj bez problemów ograła Tunezję, inaczej być nie mogło.
Trochę pograli rezerwowi, jutro raczej zagra pierwsza szóstka. Jest sporo gry środkiem, wygląda to bardzo efektownie, w sumie mecz z wiceliderem, więc jest o co grać. ????
Chiny-Bułgaria
Bułgaria -2,5 2.10 WilliamHill
A to dla zabawy.
Bułgarzy trochę bez formy, przynajmniej takie można odnieść wrażenie po pierwszych dwóch meczach, z Meksykiem w sumie spokojnie, ale bez błysku, z Kanadą porażka trochę po frajersku.
Jak na razie najbardziej zawodzą liderzy w ofensywie czyli Sokolov i Aleksiev, jest co poprawić w ich wykonaniu.
Podoba mi się gra jak na razie Penczeva, chyba najrówniej grający obecnie zawodnik, w sumie fajnie również wyglądają środkowi, do których Żekov stara się sporo wystawiać.
Chiny to przede wszystkim Zhi Juan, trzeba mu przyznać, że jak na razie gra bardzo dobry turniej, do niezłej skuteczności w ataku dodaje ciekawą zagrywkę, widać, że ma potencjał.
Mecz z kontekstu drugiej rundy ważny,
Chiny są bardzo blisko wyjścia z grupy, więc punkty z tego meczu będą się liczyć.
Liczę na przebudzenie Bułgarów, umiejętności czysto siatkarskie zdecydowanie po ich stronie.