gystlik
Użytkownik
Czytanka i gadanka po meczu Polska - Sebria. Zapraszam na kolejny tekst na Widzane znad Siatki.
Czy to ma prawo się udać ?
Czy to ma prawo się udać ?
Dodatkowo właśnie z powodu frustracji kibiców Polsat może jeszcze więcej stracić niż próbował odzyskać. Trzeba było nie płacić 15 MLN EUR skoro nie byli pewni, że uda się to zwrócić. A tak mogli zarobić na reklamach etc lub podnieść ceny innym krajom. Niestety jak zawsze najwięcej stracimy my, kibice (przypomnę, że PZPS dokładał do organizacji, a kto finansuje związek...). Przeliczą się setnie i niestety na "naszych" mistrzostwach zarobią właściciele zagranicznych streamów.A kogo to obchodzi że Solorz czy ktoś tam inny zainwestował kupę kasy? Jakoś inne kraje które wykupiły transmisje pokazują mecze na otwartych kanałach. Chcą zarobić na mistrzostwach pokazujac je na kanałach dodatkowo płatnych? no sorry ale nie tędy droga, to jest anty-reklama siatkówki w Polsce. W kraju w którym jest mnóstwo kibiców tego sportu. Ja dalej nie ogarniam jak można było zrobić takie świństwo bo inaczej tego nazwać nie można. Są to mistrzostwa dla "wybrańców" niestety...
Jak dla mnie Brazylia nie da sobie urwać punktów w tym meczu , mają świadomość , ze to jest spotkanie o 1 miejsce w grupie , co do ich formy , byli po cięzkich treningach , nogi im nie pozwalały grać . Co do Niemców sie zgodze , graja dobrze , maja dobry skład , Grozer , Schops , Kaliberda to nie są anonimowi zawodnicy . Jednak wydaje mi się , ze ten mecz zakonczy sie wynikiem 3:0 , ewentualnie 3:1 dla Brazylijczyków .Brazylia - Niemcy
Typ: Niemcy +1,5
Kurs: 2,70 unibet
Zacznijmy od tego, ze kanarki mocno faworyzowane przez wszystkich. Kazdy zainteresowany wie, ze jeszcze nie tak dawno Brazylia piekielnie meczyla sie sama ze soba. Zespol tak naprawde grajacy jedna szostko i z jedna solinda para przyjmujacych. Fakt sparingi grane przed ms wygladaly ok ale ja nadal uwazam, ze Brazylia to nie ta ekipa z czasow Giby i Ricardo. Malo tego Rezende uziemia Raphaela i Lipe. Niemcy moga byc czarnym koniem tego turnieju. Na ataku bogactwo i trener dobrze rotuje pozycja nr 4. W sparingach wiecej gral Jochen, wydaje sie, ze to jednak Grozer bedzie tym nr 1. Gracz, ktory w pojedynke moze rozstrzygnac mecz. Spory postep w Rosji, gdzie nie kazdy potrafo sie zaaklimatyzowac. O ile Kaliberda nie zostanie razaco zatrzymany, to Niemcy powalcza. Kto wie czy nie urwa calego meczu ? Jak dla mnie jeden punkt wywalcza.
Popatrz z kim w ciągu tego roku Kuba grała. Same tuzy siatkówki typu Meksyk, Dominikana, Portoryko, Tunezja, Wenezuela, trzeci garnitur amerykanów i uwaga - Surinam i Barbados ???? . Porażki z typowymi średniakami jak Turcja i Kanada świadczą o sile aktualnej reprezentacji Kuby.:siata: Spotkanie: Finlandia - Kuba
Typ: 2
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza: To chyba jakas pomyłka! Od roku Kuba przegrala tylko 2 mecze! Z Turcja i Kanada a wygrali okolo 20 meczy. Finowie maja o wiele gorsze wyniki i nie maja sie czym poszczycic. Niby Kuba to nie to samo co kiedys ale nadal dobra solidna ekipa a Finowie to sredniak Europejski wiec sami pomyslcie czy nie warto postawic w dobrej formie Kubanczykow czy na srednich Finow? Coz wasza sprawa ja was moge jedynie pokierowac :smile: