>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Mistrzostwa Świata w siatkówce mężczyzn - Polska 2014 (30.08-21.09)!!!

Status
Zamknięty.
pablo92 531

pablo92

Użytkownik
USA- Iran
Typ: USA (-5.5)
Kurs: 1.90 Buk: WilliamHill
⛔

Spotkanie w którym ciężko wytypować faworyta. Według bukmacherów większe szanse mają Amerykanie . Zgadzam się z tą opinią i także uważam że to USA wygra to spotkanie .
W pierwszych spotkaniach lepiej zaprezentowali się Irańczycy którzy dość niespodziewanie pokonali faworyzowanych Włochów 3:1 . Amerykanie męczyli się z Belgami i wygrali dopiero po tie-breaku 3:2 .
Oglądałem spotkanie Amerykanów i nie spodziewałem się że będą mieli aż tyle problemów z Belgami jednak boisko zweryfikowało ambicje Amerykanów.
Jak to się mówi pierwsze koty za płoty . Jutro Amerykanie napewno zaprezentują się zdecydowanie lepiej .
Irańczycy zdobyli w spotkaniu z Włochami aż 15 pkt z bloku co jest bardzo dobrym wynikiem. Uważam że z Amerykanami nie zdobędą aż tylu . A gra blokiem może zadecydować o końcowym wyniku jutrzejszego spotkania.
Przed MŚ Amerykanie grali z Irańczykami 4 razy i 3 razy zwycięsko wychodzili z tych pojedynków Amerykanie i jutro powinno być podobnie .
Uważam że jutro Amerykanie pokażą swoją siłę i dadzą ugrać Irańczykom max 1 set dlatego handi (-5.5) jak najbardziej do pokrycia .

Belgia-Portoryko
Typ: Portoryko (+2.5 seta )
Kurs: 1.69 Buk: Pinnaclesports
⛔

Kolejne spotkanie jakie na jutro wybrałem to pojedynek Belgów którzy w pierwszym spotkaniu dość niespodziewanie postawili się Amerykanom i przegrali dopiero w tie-breaku , z nieobliczalnymi Portorykańczykami którzy również postawili się faworyzowanym Francuzom . Owszem wynik 3:0 dla Francuzów może sugerować że zespół Portoryko zagrał słabo jednak oglądałem to spotkanie i dopiero w końcówce każdego z setów Francuzi przejmowali inicjatywę i wygrywali seta.
Zespół Portoryko skazywany jest na pożarcie jednak uważam że jutro powalczą z Belgami i przynajmniej tego jednego seta wygrają .

Francja-Włochy
Typ: Włochy (-1.5 seta)
Kurs: 1.95 Buk: WilliamHill
⛔

Spotkanie dwóch europejskich zespołów w którym faworytem wydają się być Włosi . Włosi w 1 kolejce przegrali dość gładko z Irańczykami 1:3 i jest to uważane za największą niespodziankę 1 kolejki MŚ.
Szczerze mówiąc jestem zaskoczony postawą Włochów w meczu z Iranem i uważam że jutro bedą starali się pokazać że jednak Włosi potrafią grać bardzo dobrze w siatkówkę. W meczu z Iranem oczywiście brylował Zaytsev który zdobył
19 pkt jednak sam napewno jutro nie pokona Francuzów i tacy zawodnicy jak Kovar oraz Parodi powinni jutro poprawić swoją grę a wtedy Włosi łatwo uporają się z Francuzami . Włosi są znani z tego że grają bardzo dobrze zagrywką jednak z Iranem zdobyli tylko 3 pkt i jutro myślę że też poprawią się w tym elemencie .
Francuzi po wygranej 3:0 z Portorykańczykami pokazali że są mocni jednak ich gra była strasznie nierówna i Włosi którzy są klasowym zespołem nie zmarnują szans jak Portoryko i w decydujących momentach piłki będą posyłane do Zaytseva który rozstrzygnie losy setów. Najlepiej punktującym zawodnikiem Trójkolorowych w meczu z Portoryko był znany z występów w Plus Lidze Rouzier . Jednak z ataku Francuzi zdobyli tylko 36 pkt na 76 ogólnie zdobytych co jest bardzo słabym rezultatem . Portoryko podarowało Francuzom aż 27 pkt co jest bardzo dużą ilością pkt. Włosi napewno nie podarują tak łatwo Francuzom tylu punktów.

Podsumowując uważam że Włosi jutro pokażą że są jednymi z głównych faworytów do wygrania MŚ i pokonają Francuzów 3:1

Fatalny dzień mam nadzieję że ostatni w tych MŚ :?

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Australia-Polska
Polska -2,5 1.75 bet365
✅
Patriotycznie i hurraoptymistycznie.
Myślałem, że kurs będzie oscylował w granicach 1.50, ale jest mała niespodzianka, przynajmniej moim zdaniem.
Pierwszy mecz Polaków taki sobie, solidny to chyba najtrafniejsze stwierdzenie. Dobrze funkcjonowało to co miało funkcjonować czyli przyjęcie, fatalnie za to gra z wysokich piłek i to będzie nasz największy problem w dalszej fazie.
Australia bez większych problemów pokonała Kamerun, ale przeciwnik nie był zbyt mocny.
Gra dość prosta, oparta w głównej mierze na atakującym Edgarze, który poza siłą nie ma jednak zbyt wielu atutów, mi osobiście podoba się gra środkowego Zingela.
Starają się ryzykować na zagrywce z różnym skutkiem, są do ruszenia w przyjęciu. Skład dość młody, zobaczymy jak u nich z presją.

Otrzymane punkty reputacji: +1
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
USA - Iran​

Obie drużyny trochę inaczej rozpoczęły LŚ. Iran zagrał świetne spotkanie przeciwko Italii (która zagrała znacznie poniżej oczekiwań), a Amerykanie jednak trochę niemrawo zaprezentowali się w meczu z Belgią.
Obie drużyny świetnie się znają. Sporo sparingów między tymi ekipami przed MŚ. Wyników przytaczać nie będę, bo Amerykanie grali w naprawdę różnych zestawieniach.
Iran to dobrze zbilansowany zespół. Mają problemy w przyjęciu, ale trzeba ich zagrywką ruszyć. Dobry mecz skrzydłowych w ataku przeciwko Italii. Cały zespół bardzo fajnie pracował blokiem.
Amerykanie nie zachwycili. Bardzo przeciętnie w bloku, kiepsko też wyglądał Anderson, który w 5 secie pojawił się już na pozycji przyjmującego. Ciężko to wytłumaczyć aklimatyzacją, bo trochę wcześniej byli jednak w Niemczech gdzie rozgrywali ostatnie sparingi.
Pomimo tego, że Iran pokonał ostatnio Włochów to jednak taki styl jaki prezentują Włosi czy Amerykanie im po prostu nie leży. Tylko, żeby pokonać Iran trzeba być w dobrej dyspozycji. Włosi nie byli (grali naprawdę źle i w sumie tylko Zaytsev coś tam próbował), Amerykanie jak na razie też nie zachwycili.
Wchodziłbym mocno w Amerykanów, ale nie po tym co zaprezentowali w pierwszym meczu. Nadal są faworytami, ale ciekawe czy zaskoczy Anderson, czy dobrze będzie funkcjonować Muagututia (czy Ciarelli/Lotman) w zastępstwie Rooneya. Za dużo wątpliwości.
W trzech setach się to nie powinno skończyć.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.42 Pinnacle ✅

O Włochach troszkę już pisałem wyżej. Zaliczyli falstart i przede wszystkim nieciekawie wyglądali. Bardzo, bardzo średnio spisywali się w polu zagrywki, a bez tego elementu czasami jednak po prostu zaczyna im brakować argumentów.
Dobrze wyglądał Zaytsev, chociaż to też nie było optimum. Kovar bardzo przeciętnie, to samo Parodi. Szczerze? Travica pokazał to o czym już od dawna się mówi. Jak jego drużynie idzie to nie przeszkadza i potrafi solidnie rozgrywać. Problem jest wtedy jak drużyna gra słabo, a on nie pomaga tylko zaczyna przeszkadzać. Nie chcę go obwiniać za porażkę z Iranem, bo zespół grał źle, ale rozregulował strasznie swoich atakujących, łącznie ze środkowymi.
Na grę Francuzów trochę zerkałem w meczu z Portoryko. I grali strasznie luźno, ale z pełnym przekonaniem, że wygrają ten mecz. Na pewno nie chcieli pokazać wszystkiego co są w stanie zagrać.
Dobrze prezentowali się w ataku, całkiem dobrze w bloku. Strasznie mi się podoba ten zespół i ten system gry. Polacy idą w tym samym kierunku i sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało za jakiś czas. U Francuzów to już jest bardzo dobrze dopracowane.
Bardzo dobrze, że jest Rouzier w tej drużynie, bo na tej pozycji były problemy w poprzednim sezonie. Rouzier jest jaki jest, bywa chimeryczny, ale to i tak jest półka wyżej od Sidibe czy Moreau.
Dużo tutaj będzie zależeć od Włochów. Jeżeli znowu będą zagrywać na takim poziomie jak w meczu z Iranem to mogą ten mecz nawet przegrać.
Z jednej strony Włosi po stracie punktów z Iranem &quot;muszą&quot; wygrać. Z drugiej strony Francuzi to strasznie niewygodny zespół i nawet przy dobrej postawie Italii jest w stanie nawiązać wyrównaną walkę.
Idę w stronę overa 3.5 seta.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.46 Pinnacle ✅

niewidzialny 238

niewidzialny

Użytkownik
USA - Iran ; USA 1,50 Unibet ⛔
Jak dla mnie faworytem tego spotkania są zdecydowanie Amerykanie , w pierwszym meczu z Belgami zagrali źle , może troche zlekceważyli rywali , czuli sie zbyt pewnie , tego nikt nie wie . Jednak mają oni znakomity zespoł z wyróżniającym sie przyjmującym Andersonem , bardzo dobrym środkowym Lee , bardzo dobrym rozgrywającym Christenson , jednym słowem jest sie czego bać . Zespoł Iranu , w Lidze Światowej traktowani byli jako czarny koń turnieju , grali tam naprawdę świetnie , potrafili wygrać z każdym , ale czy można tak długi czas utrzymać taką formę ? Tak wiem wygrali z Włochami , ale ten kto mecz oglądał doskonale widział , ze Włosi grali bardzo słabo , blokiem nie zdziałali prawie nic , zagrywka nie siedziała , nie umniejszam Irańczykom bo pokazali kilka fajnych zagrań , ale czy USA , które straciło juz pkt w tych mistrzostwach , moze sobie pozwolić na stratę kolejnych ? Jak dla mnie wyjdą na ten mecz bardzo zmotywowani i pokonają zespoł Iranu.

Serbia-Argentyna ; Serbia 1,40 Unibet✅
No i drugi mecz o którym troszkę napisze . Tak gram na Serbów , może to dziwne , po tym co pokazali oni w swoim pierwszym spotkaniu , ale trzeba ich zrozumieć . Grali z gospodarzami , 60 tysięcy ludzi przeciwko nim , widac , ze byli stremowani , nie wiedzileli zbytnio co dzieje sie na boisku , Polacy przewyższali ich w każdym aspekcie gry, . Ale czy można zagrać , jeszcze gorzej . Wydaje mi się , ze po meczu z Polakami , Serbowie doszli do siebie i na drugi mecz wyjda mega zmotywowani i skoncentrowani , bo porażka z Argentyną pozbawi ich szansy walki o medale. Moim zdaniem Serbowie nie zaprezentowali jeszcze w tym turnieju swoich prawdziwych możliwości , ale mam nadzieję, ze przekonamy sie o nich już dzisiaj. Przyglądałem sie Argentyńczykom w ich pierwszym spotkaniu na tych mistrzostwach z Wenezuelą i szału na mnie nie zrobili , powiedzmy sobie szczerze , Wenezuela to drużyna z dolnej półki ,a jednak sprawiła w 1 secie troche problemów zespołowi Argentyny . Jak dla mnie Argentyna nie ma atakującego , bo leworęczny Gonzalez grał bardzo słabo , dużo wyrzucał po autach i widać po nim , ze nie jest zbyt pewny swojej gry . Wracając jeszcze do Serbów , w swoim drugim meczu na pewno lepiej zaga Atanasiejevic , a jak wiadmo od jego gry wiele zależy . Więc po krótkiej analizie dwóch spotkań proponuję:

USA + SERBIA AKO=2,13 Unibet POWODZENIA! ⛔

Pomogłem? Kliknij Dzięki!

Otrzymane punkty reputacji: +19
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Na szybko bo czasu mało
Serbia (1.43) Marathon
Dobry kurs na Serbów, może i zagrali patole z Polakami, ale obecnie Argentyna wygląda tragicznie po prostu. Nie widziałem ich meczu z Wenezuelą, ale z tego co wiem to Velasco uparcie stawia na Uriarte zamiast De Cecco, co jest jak dla mnie jakimś absurdem, bo każdy wie, że Uriarte to co najwyżej słabsza wersja genialnego Luciano. Kolejna sprawa jest taka, że do konczenia piłek to Argentynie został już praktycznie tylko Conte, reszta jakieś kompletne dno. Serbowie powinni sobie poradzić.
Wenezuela (1.27) Marathon
Kamerun w pierwszym meczu tragedia kompletna, nie wyobrażam sobie ich zwycięstwa tutaj, maks seta urwą

K 163

koticzek

Użytkownik
USA - Iran
Widzę że dalej wszyscy wierzą że USA wróci do formy z LŚ ja jednak tak mocna bym na to nie liczył. Od ich pierwszego meczu minęło 2 dni wiec diametralnej zmiany bym się nie spodziewał. Brak formy szczególnie widać po Andersonie a bez niego Amerykanie tracą bd jakości. Dodatkowo moim zdaniem widać brak Rooney który trzymał przyjecie w tym zespole. Muagututia o ile jeszcze jakoś radzi sobie w ataku to w przyjęciu jest o wiele gorzej. Podsumowując USA bez odejścia na prawe skrzydło do Andersona i bez przyjęcia o które raczej będzie ciężko z dobrze serwującymi Irańczykami powinno przegrać to spotkanie. Co prawda jest jeszcze świetny Sander ale sam meczu nie wygra tym bardziej że on tez nie jest w tej dyspozycji jak w LŚ.
Iran po raz kolejny pokazuje, że należy do światowej czołówki a kolejne zwycięstwo ze światową czołówką (Włochy) to na pewno nie przypadek.
Iran zdecydowanie pokazał że jest w formie. Dobra gra praktycznie w każdym elemencie siatkówki, świetny rozgrywający i trener który bardzo dobrze ich prowadzi. Dodatkowa Iran jest ciężko złamać nawet jeśli przegrywają pierwszego seta to nie poddają się i walczą do końca, a jeśli złapią swój rytm są wyjątkowo trudni do zatrzymania.
Przewiduję zwycięstwo Iranu, może nawet za 3pkt.
Iran @ 2.50 ✅✅✅
Iran(-1,5) @ 4.00 ⛔
Polska(-2,5) @ 1,80 ✅✅✅

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Belgia-Portoryko
Powyżej 172,5 1.70 bet365
⛔
Nie wiem co myśleć o pierwszym meczu Belgów, niby całkiem niezły wynik, ale nie do końca jestem przekonany, że był to efekt ich dobrej gry tylko jednak bardziej słabszej postawy Amerykanów.
Baeyens sporo rotował składem, dobrą zmianę dał między innymi Van Walle. Nie najgorzej wyglądali w bloku, trochę słabo w przyjęciu i na zagrywce, na siatce również wybitnie dobrze to nie wyglądało.
Bardzo duża liczba błędów własnych, zwłaszcza z pola serwisowego.
Portoryko na tle nie do końca dobrze dysponowanych Francuzów wyglądało nawet nieźle, chyba na swoim poziomie zagrali, gdyby nie końcówki setów to całkiem śmiało mogli coś ugrać w tym meczu.
Podobała mi się gra Torresa, widać, że ma trochę siły w łapie, ciągle na niezłej skuteczności Soto, choć to jego przyjęcie dalekie od ideału.
Trochę słabo wyglądali w bloku, zagrywka niby mocna, ale podobnie jak w przypadku Belgów sporo błędów.
Jak na razie obie drużyny bardzo nierówne, Belgia faworytem i raczej ten mecz wygrają, ale jakiś głupio przegrany set może im się tu przydarzyć.

Kamerun-Wenezuela
Powyżej 3,5 1.55 Pinnacle
✅
Mecz o 5 miejsce w grupie, więc jest o co się zabijać.
Obie drużyny słabiutkie strasznie, obie w pierwszych meczach w miarę nieźle zaczynały jednak później było tylko gorzej.
Wenezuela ma bardzo młody skład sporo jest tam niedokładności, z Argentyną bardzo słabo wyglądali na siatce, blok i zagrywka również nie powalały, warto jednak zwrócić uwagę na grę ich kapitana, Pinerua, może to być ciekawy zawodnik.
Kamerun podobnie w pierwszym meczu, również kiepsko wygląda gra w bloku, przyjęcie również nie najlepsze.
Chyba na plus można im zapisać zagrywkę i grę pary Mboulet-Wounembaina. Teoretycznie doświadczenie powinno być także po ich stronie.
Mecz dwóch słabych zespołów, ale nie wiem czy kurs na Wenezuelę nie jest zbyt zaniżony i czy będą w stanie trzy sety zagrać na równym i w miarę dobrym poziomie, ta jedna partia dla Kamerunu wydaje się być całkiem realna.

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Obstawiaj MŚ w Siatkówce

Odbierz zakład bez ryzyka 75 PLN!

1. Załóż konto w Betsson ze specjalnego linku:
====&gt; SUPER PROMOCJA na Betsson&lt;====

=====&gt;KLIKNIJ I ZAREJESTRUJ SIĘ &lt;=====
(Tylko rejestracja z tego linku upoważnia do otrzymania 2 BONUSÓW: 100% do 120PLN + darmowy zakład 200PLN)

2. Wpłać 75 PLN

3. Zagraj zakład na MŚ

4. Aktywuj zakład bez ryzyka na kuponie

O co chodzi?

Wystartowały Siatkarskie Mistrzostwa Świata! Betsson ma dla Ciebie coś specjalnego z tej okazji - zagraj zakład bez ryzyka za 75 PLN, jeśli nie uda Ci się wygrać, to zwrócimy Ci kasę na konto bez żadnych warunków obrotu!
Brzmi dobrze?
Sprawdź zasady promocji i typuj z nami

Zagraj

Jak otrzymać zakład bez ryzka?

• Zdeponuj minimum 75 PLN podczas trwania Mistrzostw Świata.
  • Wartość zakładu bez ryzyka to 75 PLN
  • Zakład bez ryzyka musi zawierać przynajmniej jeden typ na MŚ w Siatkówce.
  • Zakład bez ryzyka można aktywować, zaznaczając odpowiednie pole na pasku zakładów, po dokonaniu swoich wyborów.
  • Zakład bez ryzyka można odebrać jeden raz, tylko na jednym pasku zakładów i w pełnej kwocie.
  • Wygrane netto na Zakładzie Bez Ryzyka (Wypłata-Stawka) muszą zostać obrócone 1 raz przy kursie 1,50 lub wyższym.
  • Zakłady systemowe nie liczą się w tej promocji
  • Ta kampania trwa od 30 sierpnia do 21 września 2014.
  • Betsson zastrzega sobie prawo do anulowania tej kampanii w jakimkolwiek momencie i bez obowiązku wcześniejszego powiadomienia graczy.

maxti 234

maxti

Użytkownik
Argentyna - Serbia

typ: Argentyna +1.5 seta @2.00⛔
typ: Powyżej 182.5 pkt @1.95
⛔
Bet365​

Spotkanie w grupie A, prawdopodobnie między tymi drużynami toczyć się będzie walka o 2 miejsce w tej grupie. Argentyna pierwszy swój mecz wygrała z Wenezuelą 3:0, a Serbowie w meczu otwarcia ulegli gospodarzą turnieju 3:0 i nie zdołali ugrać nawet 20 pkt w żadnym z setów. To spotkanie raczej nie powinno zakończyć się szybkim zwycięstwem którejś z drużyn przewiduję długie emocjonujące spotkanie.

Wenezuela - Kamerun

typ:Wenezuela @1.30✅
typ:Wenezuela -1.5 seta @1.70✅

o 16:30 zmierzą się outsiderzy grupy A, wyjście której z tych drużyn było dosyć sporą niespodzianką, zgodnie z oczekiwaniami obydwie przegrały swoje pierwsze mecze nie zdobywając nawet seta, najbliżej tego była Wenezuela przegrywając pierwszego seta 23:25.
Te ekipy spotykają się po raz pierwszy w historii, ale tutaj raczej do niespodzianki nie dojdzie Kamerun to drużyna jedna z najgorszych na tych mistrzostwach stawiam tutaj na gładkie zwycięstwo Wenezuelczyków .

Otrzymane punkty reputacji: +3
bankroll 696

bankroll

Użytkownik
Spotkanie: USA-Iran
Typ: 2
Kurs: 2,5 bet365
pyk ✅
Analiza: Zacznijmy od tego, ze jankesom wypadl Roney i tym sposobem maja sraczke. Anderson dolaczyl do druzyny na 2dni przed mistrzostwami i forma jego zostala w salonie tatuazu (swoja droga fajna dziara). Spory bol glowy mial kolcz amerykancow i zdecydowal sie przesunac Andersona na nominalna pozycje, czyli przyjecie. Na ataku postawili jankes na Clarka, ktory moim zdaniem jest conjwyzej przecietny. Slaba ta jego lewa reka, dosc czesto podbijany i nieskuteczny. Fakt, jest jeszcze Sander, ktory ciagnie obecnie ekipe za uszy ale forma z finalu ligi swiatowej, gdzie jankesi zagrali dwa bardzo dobre spotkania w polfinale i finale, poszla w las. Iran nie ma problemow kadrowych. Swietne rozegranie i gra z wszystkich stref wyszla Wlochom bokiem. Wlosi chyba mieli podobna sytuacje co obecnie jankesi i Iranczycy skrzetnie to wykorzystali. Dzisiaj spodziewam sie wygranej &quot;koz&quot;, jak to ich okreslaja komentatorzy Polsatu. Podobno kozy po meczu na balange już zaproszone, wiec Iran kasuje dzisiaj kolejne punkty.

Otrzymane punkty reputacji: +22
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Argentyna(+1,5) - Serbia
1 @ 2
Bet 365
Nie odważyłbym się postawić na Serbów po takim kursie i po tym jak zagrali w sobotę. Nie jestem jakimś ekspertem od siatkówki i mało kiedy typuje coś z tej dyscypliny ale grali bardzo kiepsko zero przyjęcia, w ataku lipa w zagrywce też nie wiele robili szkody. Argentyna solidny zespół i na pewno powalczy i wole na nich postawić z handicupem po takim ładnym kursie niż czyste zwycięstwo Serbów po 1,40.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
USA - Iran @ 1.5 Bet 365
Moim zdaniem bukmacherzy zachłysnęli się zwycięstwem Iranu nad Włochami w pierwszym meczu. Jednak według mnie to Włosi byli słabi. Iran grał poprawnie ale nie nadzwyczajnie. Amerykanie zagrali pierwszy mecz z Belgią przeciętnie. Anderson jeszcze bez błysku jednak z każdym meczem będzie lepiej. Świetnie grał Sander 24 punkty. Moim zdaniem dziś może być walka ale Amerykanie będą górą. Iran już blisko czołówki światowej , lecz według mnie to jeszcze nie teraz czas na sukces.

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
:siata: USA - Iran ✅✅✅
Typ: Iran
Kurs: 2.50
Bet365
Analiza: Jak dla Mnie idealnie. Fajny kurs + druzyna ktora nie stoi na straconej pozycji. Ogladalem mecz z Włochami i musze przyznac zadziwili Mnie. Fakt we Włoszech błyszczal tylko 1 zawodnik Bułgar no ale obrona piłek Irańczyków ich małe błędy, dobry serwis oraz atak zlozyly sie na zwyciestwo. USA wymeczylo wygrana 3:2 z Belgami co chluby im nie przynosi a Iran napewno bedzie chcial powtorzyc swoj wyczyn jak w poprzednim meczu jesli zagraja jak w nim sądze że rozprawiaja sie z USA bez problemu.
+ Ja u naziemnego dałem też spoko kurs. USA (-1,5 seta) - Iran na 2 1.60 w Fortunie ???? ✅✅✅
:siata: Australia - Polska
Typ: DW 0:3
Kurs: 1.7
Buk: Fortuna
Analiza: Piekny kurs powiadam wam. Skoro z Serbia gladko wygrali to czemu nie z gorsza teoretycznie Australia? Oni raczej wybitni w siatke nie sa moze i robia progres ale zeby wielki to nie widze by mogli zaskoczyc Polakow we wlasnym kraju i urwac im seta. Jesli zagraja przynajmniej 70-80% co z Serbia to bez problemu poradza sobie z Kangurami.

anzelmo 263,9K

anzelmo

Użytkownik
02 Sep 2014, 20:15 » Volleyball » World » World Championship » Australia - Poland
typ 1 (AH +2.5 Sets) ⛔
kurs 2,20
Bet365

Po naszym meczu z Serbia można odnieść wrażenie ze typ nie realny ale...ja uważam ze to spotkanie łatwe dla nas nie będzie- mamy stare porachunki z kangurami.. trzeba im przyznać ze robią systematyczne postępy maja ciekawy środek niezłą zagrywkę na ataku wiadomo Edgara tak słabo na przyjęciu jak Serbia grac nie można...po prostu to była kpina.Nasi zagrali dobre zawody ale po drugiej stronie było tło...zobaczymy czy dzisiaj ten flot będzie robił taka różnice...Ja uważam ze wygramy to spotkanie ale...seta goście sa w stanie ugrać.Ryzykuje bo kursy smaczne: over 3,5 seta i pkt w stronę kangurów.

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Finlandia - Korea Południowa
Typ: Korea (+2.5 seta)
Kurs: 1.29 Buk: Betsson
⛔ :;/:
Spotkanie grupy B w którym faworytem wydają się być gracze ze Skandynawii.
Czy będzie to aż tak jednostronne widowisko bardzo w to wątpię .
Nawet linie jakie wystawiły buki sugerują że nie będzie to spotkanie w jedną stronę . Linia na poziomie 185.5 jest bardzo wysoką linią . W pierwszym meczu Finlandia wygrała bardzo szczęśliwie z Kubańczykami 3:2 chociaż przegrywała już 0:2 w setach . Koreańczycy mieli w pierwszym spotkaniu napewno mniej wymagającego przeciwnika jakim jest Tunezja. Wygrali to spotkanie 3:1 .
Podsumowując uważam że to spotkanie napewno nie skończy się w 3 setach , ponieważ Finlandczycy mają sporo przestojów w grze, a gracze z Azji też będą walczyli o każdą piłkę i przynajmniej jednego seta ugrają .

Niemcy-Kuba
Typ: Niemcy (-1.5 seta)
Kurs: 1.77 Buk: Marathonbet
✅
Spotkanie w grupie B w której zmierzą się ekipy naszych Zachodnich sąsiadów z nieobliczalnymi Kubańczykami . Faworytami tego spotkania są Niemcy jednak kurs na nich poleciał już bardzo znacząco i teraz wynosi tylko max 1.40 dlatego gram z opcją że Niemcy wygrają z handi.
Uważam że Niemcy mogą oddać max 1 seta Kubańczykom którzy w pierwszym spotkaniu przegrali z Finlandią 2:3 chociaż wygrywali już 2:0 . Niemcy natomiast w pierwszym spotkaniu MŚ grali z faworytem do zdobycia Pucharu MŚ Brazylijczykami i przegrali gładko 0:3 . Dlatego uważam że jutro pokażą się ze zdecydowanie lepszej strony i udowodnią że mogą być czarnym koniem tegorocznych MŚ .

Otrzymane punkty reputacji: +10
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Wenezuela - Kamerun​

Dwie najsłabsze drużyny grupy A, które będą miały pewnie ostatnią szansę na wygraną w tych MŚ.
Wenezuela przeciętny zespół. Grają toporną siatkówkę. Całkiem przyzwoite warunki fizyczne, niezła dynamika, potrafią mocno uderzyć. Tylko, że to wszystko jednak strasznie jednowymiarowe i przy lepiej poukładanych taktycznie zespołach to się źle kończy. Potrafią całkiem przyzwoicie zagrywać.
Szczególnie atakujący Pinerua powinien się wyróżniać.
Kameruńczycy wesoły zespół, fajnie się na nich patrzy. Tylko, że w siatkówkę grają mocno średnio. Strasznie to wszystko chaotyczne, słabiutko bronią, naprawdę kiepsko przyjmują. Trochę więcej spodziewałem się po Wounembainie, a jakoś na tle kolegów się nie wyróżniał. Kody młody, bardzo wysoki zawodnik, ale jednak sporo braków.
Na pewno nie będzie to mecz na wysokim poziomie i ciężko to wszystko może się oglądać.
Lepiej powinni wyglądać Wenezuelczycy, którzy coś jednak potrafią. Trochę mniejsza stawka, bo jednak drużyny dosyć słabe.

Typy:
Wenezuela @ 1.36 Pinnacle ✅
Wenezuela (-1.5 seta) @ 1.73 Pinnacle ✅

Belgia - Portoryko​

Belgia przyzwoity mecz z USA, przegrany ostatecznie 2:3. Tylko ciężko stwierdzić czy była to bardzo dobra gra Belgii, czy jednak znacznie słabsza postawa USA. Według mnie bardzo dużo od siebie dołożyli Amerykanie.
Siłą Belgii jest zespołowość. Wyrównany zespół, prawie na każdej pozycji bardzo solidny zmiennik. Mają trochę braków, o których pisałem wcześniej czyli np. gra w bloku (chociaż przeciwko Portoryko nie powinno to być widoczne), gra w ataku przy słabszym przyjęciu.
Portoryko niby nie przegrało jakoś wyraźnie z Francuzami, ale Francuzi grali trochę jednak &quot;oszczędnie&quot;. Nie chcieli pewnie pokazać wszystkiego, a i tak kontrolowali przebieg spotkania i była pewność, że zakończą to w trzech setach.
Nie mają jakiś wybitnych warunków fizycznych. Starają się coś kombinować, uruchamiać środkowych, ale mnie ten zespół zupełnie nie przekonuje. Brakuje lidera, bo Soto to już najlepsze lata ma za sobą. A nie jest to też tak równy zespół jak Belgia, żeby ten lider potrzebny nie był.
Liczę tutaj na pełną mobilizację i zaangażowanie ze strony Belgów. Urwali punkt Amerykanom, mają bardzo trudnych kolejnych rywali i jeżeli chcą powalczyć o awans (będzie ciężko) to muszą tutaj wygrać za 3 punkty.
Oczywiście Portoryko też zdaje sobie sprawę, że Belgia to najłatwiejszy rywal z jakim tutaj na MŚ zagrają, ale nie mają zbyt wielu argumentów po swojej stronie.

Typ:
Belgia (-1.5 seta) @ 1.43 WilliamHill ✅

Otrzymane punkty reputacji: +41
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
:siata: Francja - Włochy
Francja ::: 2,62 ::: Bet365 ::: 2/10 ⛔
Francja +1,5 seta ::: 1,90 ::: Bet365 ::: 2/10
✅
Jestem co prawda tak zwanym kibicowskim &quot;Januszem&quot; jeśli chodzi o siatkę, bo tylko śledzę wyniki większych turniejów na poziomie reprezentacyjnym, ale w tym meczu trzeba mieć na uwadze, że Francja wygrała ostatnich 5 spotkań z Włochami, do tego dwa razy jako niefaworyt.
W grupie odpadnie prawdopodobnie Portoryko, ale kto następny? Grupa niezwykle mocna i wyrównana, są jeszcze Stany Zjednoczone, Iran, czy Belgia. Nikt tutaj nie chce odpaść z turnieju już w tej fazie. Dlatego Francja podejdzie do tego meczu o pełną stawkę pewnie. Włosi na ostatnich 15 spotkań wygrali tylko 4 razy, 11 razy przegrali na poziomie reprezentacji. Francja na ostatnie 25 meczy, tylko 5 razy przegrała. Dla mnie kursy powinny wskazywać delikatnie na Francję w granicach 1,70. Włosi faworytem po takim meczu z Iranem, gdzie każdy ekspert od siatki podkreśla, że zagrali jak na nich żenującym poziomie? Do tego dobry kurs na Francję, wszystko na nich wskazuje.
Wynik: 25:20 25:20 23:25 13:25 12:15 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Są już pierwsze kontrowersje i nie ma się czemu w sumie dziwić. Nie będę tutaj oceniać czy atak Andersona był po bloku czy nie, bo nie o to tutaj chodzi.
Chodzi mi o sens sprawdzania bloku na podstawie takich beznadziejnych kamer. Przecież w większości sytuacji (a sporo spotkań i sporo sytuacji już na tych MŚ widziałem) nie da się stwierdzić czy ten blok był. Nie widzę po prostu sensu w ocenianiu takich spornych sytuacji na podstawie takich kamer.
Tak się szczycą Polsatowcy, że system czelendż to polski wynalazek. Nie ma się tutaj czym chwalić, bo jest to strasznie niedopracowane.
Wczoraj chyba jeden komentator Polsatu (nie pamiętam nazwiska) krytykował system, który był na WGP w Japonii, czyli znany z tenisa Hawk-Eye. Tam wszystko jest klarowne. A tutaj w sytuacji, w której chodzi o boisko/aut i tak ciężko to czasami wszystko ocenić.
Według mnie beznadziejna decyzja o sprawdzaniu bloku z tych kamer. Naprawdę nie ma to sensu.

niewidzialny 238

niewidzialny

Użytkownik
Są już pierwsze kontrowersje i nie ma się czemu w sumie dziwić. Nie będę tutaj oceniać czy atak Andersona był po bloku czy nie, bo nie o to tutaj chodzi.
Chodzi mi o sens sprawdzania bloku na podstawie takich beznadziejnych kamer. Przecież w większości sytuacji (a sporo spotkań i sporo sytuacji już na tych MŚ widziałem) nie da się stwierdzić czy ten blok był. Nie widzę po prostu sensu w ocenianiu takich spornych sytuacji na podstawie takich kamer.
Tak się szczycą Polsatowcy, że system czelendż to polski wynalazek. Nie ma się tutaj czym chwalić, bo jest to strasznie niedopracowane.
Wczoraj chyba jeden komentator Polsatu (nie pamiętam nazwiska) krytykował system, który był na WGP w Japonii, czyli znany z tenisa Hawk-Eye. Tam wszystko jest klarowne. A tutaj w sytuacji, w której chodzi o boisko/aut i tak ciężko to czasami wszystko ocenić.
Według mnie beznadziejna decyzja o sprawdzaniu bloku z tych kamer. Naprawdę nie ma to sensu.
ten ,,czelendż,, na tych mistrzostwach jest niedopracowany , przy stanie 3:1 w tei-breku bodajże Ghafour posłał ewidentnego asa , a sędziowe po sprawdzeniu w komputerku pokazali aut..

Otrzymane punkty reputacji: +3
przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Zgadzam się w 100%. Miałem tylko nadzieję, że sędziowie nie zdecydują się zmienić decyzji, po tym jak zawodnicy zakończyli już mecz, podali sobie ręce i zmierzali do szatni.
Jeśli na tych challengach sędziowie widzą tyle ile my w TV to szkoda się w to w ogóle bawić. Przytoczony przez ciebie system z tenisa jest świetny, ale on rozstrzyga tylko czy piłka była w polu czy nie. Przejście po bloku wydaje mi się dużo trudniejsze do zrealizowania. Ponadto zastanawiam się jaki jest margines błędu. W przypadku mundialu w piłkę nożną czytałem że margines wynosił do 0,5m. W moim odczuciu to bardzo dużo, kiedy czasem decydują milimetry.
Dziwię się tylko jednemu. Dziś używa się kamer, które potrafią zarejestrować ogromną ilość klatek na sekundę. Z takiej powtórki byłoby dużo łatwiej to ocenić. A nie taki challenge, gdzie pierwsze ujęcie jest przed uderzeniem w piłkę, a drugie już za blokiem. To samo jest czasami w przypadku oceny czy piłka była w boisku. Pierwsze ujęcie piłka jeszcze w powietrzu, drugie piłka już po obiciu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom