Mistrzostwa świata w piłce ręcznej kobiet
Serbia - Polska
Serbia ::: 1,42 ::: Betsson::: 2/10
Choć o piłce ręcznej nie mam większego pojęcia i jestem Januszowym ekspertem z tej dziedziny sportu to jednak uważam, że jutro nasze złotka polegną. Po wczorajszym zwycięstwie częściej słyszałem w mediach, że wicemistrzyni świata odpadły niż to, że Polki wygrały. Medialny balonik został napompowany do granic możliwości, komentatorzy sportu już widzą złoty medal dla polskiej reprezentacji. Wszystko zostało nagłośnione "tak jak zawsze".
Czym innym jest gra przy pustych trybunach, a czym innym przy zapełnionej do ostatniego miejsca hali przez fanatycznych serbskich kibiców. Już nawet nie wspomnę o tym, że sędziowie będą gwizdali pod gospodarzy tak jak to zwykle bywa na takich turniejach.
Nie będę tu przytaczał statystyk obrotowych, kołowych, skrzydłowych bo nie mam najmniejszego pojęcia o tym. Francuzkom nie wyszedł początek meczu, a później w akcie desperacji musiały rzucać z dystansu co było błędem. Co mnie denerwowało w grze polskiej reprezentacji? To, że dziewczyny potrafiły dość szybko tracić 3-4 punktową przewagę do 1 punktu. Do tego świetna postawa polskiej bramkarki przyczyniła się dość dużo do tego sukcesu. Czy tak dobry dzień przede wszystkim Gapskiej i drugiej Ani Wysokińskiej się może powtórzyć? Wątpię. Do tego na te efektowne rzucane bramki z podbiciem od podłogi moim zdaniem już się nie powtórzą.
Ten medialny sukces może przytłoczyć polskie dziewczyny i w głowie mogą już pojawić się myśli "spoczynku na laurach" bo przeciwko walczącym u siebie o złoto Serbkom może wyjść tylko bokiem.
Kibicuję oczywiście Polkom, ale większe szanse na wygraną daje oczywiście Serbkom, a wszystkim typującym na Polki radzę zagrać na zwycięstwo w turnieju po kursie w granicach 8,00-10,00, a w finale puścić w razie czego ewentualna kontrę.
Wynik:
24:18
Dania - Brazylia
Dania ::: 2,28 ::: Betsson ::: 2/10
Jak tylko zobaczyłem, że Dunki w tym meczu nie są faworytkami to pierwsza myśl "wchodzę w nie". Co prawda,
Brazylia w fazie grupowej pokonała reprezentację Danii, ale jakoś mało przywiązuję do tego uwagę. To właśnie kraje skandynawskie są światową czołówką w piłce ręcznej i trudno mi sobie nawet wyobrazić Panie z Brazylii w czołówce dwóch najlepszych drużyn na świecie. Co prawda jeszcze nie zaznały smaku porażki na tym turnieju i pokonały nawet Serbki, to jednak bardziej przekonują mnie zwycięstwa reprezentacji Danii nad Czarnogórą i reprezentacją Niemiec. To powinien być dobry zacięty mecz.
Wynik:
21:27