Mistrzostwa świata w piłce ręcznej kobiet
Brazylia - Serbia
Serbia ::: 2,00 ::: Betsson ::: 3/10
Brazylia to coś jak
Holandia w piłce nożnej na Mundialu w RPA 2010, wygrali wszystko... oprócz ostatniego meczu. Brazylijki świetnie grają, czarny koń turnieju bezapelacyjnie, co lepsze pokonały już w fazie grupowej Serbię. Obydwa półfinały były rozczarowaniem, Polkom jak i Dunkom nic nie wychodziło, a Brazylijki i Serbki zdominowały rywalki pod każdym względem.
Jak będzie w finale? Czy historia lubi się powtarzać? Czy jednak nic dwa razy się nie zdarza? Moim zdaniem to drugie powiedzenie się sprawdzi.
Serbia gra u siebie! Hala będzie wypełniona po brzegi, cały kraj patrzy na ich waleczne dziewczyny.
Serbia ma w tym meczu podwójny handicap: sędziów i własną halę. Brazylijki zrobiły to co miały zrobić na tym turnieju, ale tak jak w meczu z Polską, przeciwko gospodyniom gra się o wiele trudniej i w niedzielnym finale skazuje je na porażkę.
Czy warto bawić się w handicapy? Ja tylko przypomnę żenujący finał mistrzostw świata mężczyzn z tego roku gdzie w finale
Hiszpania skompromitowała Duńczyków... Wygrali 35:19 !
Wynik:
22:20
Dania - Polska
Polska ::: 3,80 ::: Betsson ::: 1/10
Kto śledzi moje typy już jakiś czas ten wie, że Shakal nie kieruje się przy typach czymś takim jak patriotyzm, sympatia itp. Z Serbkami polskie dziewczyny skazywałem na porażkę, a w tym meczu który jest dla mnie 50/50 (nawet lekko faworyzowałbym tutaj Polki) gram z czysto sportowego jak i bukmacherskiego punktu widzenia na skład Pana Rasmussena.
Polska to taki kraj który jest specjalistą od meczy o 3 miejsce, a kurs jaki oferują nam bukmacherzy to nic innego jak świetnie wszystkim znane słowo "walju". Eksperci od piłki ręcznej pisali jednogłośnie:
"Duńki grają słabo na tym turnieju i wyszedł im jedynie mecz z reprezentacją Niemiec". Trzeba się z tym zgodzić, lepsze wrażenie na mnie zrobiły nasze dziewczyny w meczu przeciwko Rumunkom jak i Francuzkom. Nawet największy laik od piłki ręcznej jakim jestem ja to zauważy, a kurs na Danię 1,40 to
bukmacherskie harakiri!
Wynik:
30:26