>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata 17.04-03.05.2010

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
hehe , ale między panami M and S iskrzy ???? Ronni jakby trochę olewał Marka, ale ten próbuje na maksa wkurzyć Ronniego. Jeszcze ta pięść zaciśnięta na koniec sesji w stronę Ronniego i to tak obcesowo ...

Strasznie nie podoba mi się postawa Marka i życzę wygranej Ronniemu. Widać chwilami straszne wkurzenie u niego i zniechęcenie do pojedynku. Z jednej strony pewnie chce utrzeć nosa młokosowi ale z drugiej może mieć dosyć takiej postawy i może go to ostro irytować i będą pojawiać się błędy.

Oby poziom był dobry.
Mnie bardziej zirytowała postawa O&#39;Sullivana w stosunku do sędziego, Leo Sculliona. Pyskowanie, wyśmiewanie, przedrzeźnianie i nie zgadzanie sie w taki sposob z decyzją osoby decydującej o tym czy jest styczna bila czy jej nie ma uważam za karygodne i dziwie się, że Scullion wytrzymał nie dając temu panu kary frejma.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
No to też chociaż tam chodziło o to aby nie powtarzać partii . Jednak takie coś nie ma takiego wpływu na mecz. Później chamstwo Marka gdy chwilkę później po zagraniu Ronniego zaczął dopytywać czy teraz też styczna. Ronni coś mu odpowiedział krótko i na temat jednak tego już nie było słychać. Ogólnie atmosfera taka sobie. Jeżeli chodzi o zawodników to zdecydowanie gorsze zachowanie Marka.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No to też chociaż tam chodziło o to aby nie powtarzać partii . Jednak takie coś nie ma takiego wpływu na mecz. Później chamstwo Marka gdy chwilkę później po zagraniu Ronniego zaczął dopytywać czy teraz też styczna. Ronni coś mu odpowiedział krótko i na temat jednak tego już nie było słychać. Ogólnie atmosfera taka sobie. Jeżeli chodzi o zawodników to zdecydowanie gorsze zachowanie Marka.
Nie, ja mówie o innej sytuacji. Tam nie było mowy o powtórce partii.

Tej sytuacji o której ty mowisz, nie kojarze, być może Selby zrobił tak aby zakpić z wcześniejszych żenujących zachowań O&#39;Sullivana.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Wydaje mi się, że mówisz o tej stycznej bili na czerwonej bodajże w 12 frejmie gdzie Ronni twierdził iż jest styczna a sędzia, że jej nie ma. Gdyby nie było stycznej, to mogliby się bawić w przepychanie białej bili i wkońcu powtórka partii byłaby możliwa.

Ja mam stosunek do obydwuch neutralny. Nie przepadam za Selbym ale też nie jestem fanem Ronniego. Jednak nie można wszystkiego najgorszego zrzucać na Ronniego. Jego zachowanie może jest lekceważące ogółem ale Mark konkretnie działa na Ronniego. Nie ma sensu dyskusja który z nich zachowuje się gorzej. Mi osobiście bardziej nie podoba się postawa Marka.

By Ass: Tak o tej. Ale przepychanie nie trwalo by bez końca.. Partie pozniej albo wczesniej sytuacja byla podobna i w koncu ktos popelnil blad przy przpeychaniu.

porky 104

porky

Użytkownik
Rzeczywiście, w meczu Osa - Selby aż iskrzy i mimo, że nie popieram takiego zachowania jakie zaprezentował Ronnie, to cieszę się że jest tak a nie inaczej, bo sportowa złość w obu zawodnikach na wysokim poziomie. ???? Jeżeli Mareczek bardziej się postara i jeszcze mocniej będzie &quot;denerwował&quot; humorzastego O&#39;Sullivana, to może być bardzo ciekawie. Selby to zawodnik o bardzo mocnej psychice a Rakieta to Rakieta.. Spodziewam się jeszcze dużo emocji w tym spotkaniu i wcale nie byłbym zdziwiony gdyby młodszy z Anglików sprawił tu dużą niespodziankę (kurs w granicach 5).

Wracając jeszcze do meczu Dott - Allen, to niestety moje przypuszczenia się spełniły i Mark nie dał rady Szkotowi. Wielka szkoda bo zawodnik z Irlandii Północnej wyszedł na dwu-frejmowe prowadznie i nie potarfił postawić kropki nad i. ???? Dott czeka na przeciwnika z pary O&#39;Sullivan - Selby i jedynie można sobie wyobrazić jak będą wyglądały kursy na ten mecz. ;)

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Assitalia jesteś uprzedzony do Ronniego z jakichś tylko Tobie znanych powodów i wygłaszasz sądy niezgodne z prawdą. Zdecydowanie bardziej chamskie było - i tu zgadzam się w 100% z przedmówcą - zachowanie Selbiego. Selby ma jakiś problem najwidoczniej i to chyba z samym sobą. Ronnie od zawsze był taki - z dystansem do siebie, ironiczny i jest git. Mi to odpowiada. Jak sie komuś nie podoba to ma pecha. Ronniego bronią wyniki. Natomiast zachowanie Selbiego to było coś w stylu - zabieram zabawki i idę do innej piaskownicy. Żenujące.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Widze ze jakies ciekawe zdarzenia mnie omineły :p
Ja tam od poczatku liczylem na Wygrana Sullivana i mam nadzieje ze sie nie pomyle ????
Ależ mi szkoda tego Allena tak jeszcze chciałem dodać...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Assitalia jesteś uprzedzony do Ronniego z jakichś tylko Tobie znanych powodów i wygłaszasz sądy niezgodne z prawdą. Zdecydowanie bardziej chamskie było - i tu zgadzam się w 100% z przedmówcą - zachowanie Selbiego. Selby ma jakiś problem najwidoczniej i to chyba z samym sobą. Ronnie od zawsze był taki - z dystansem do siebie, ironiczny i jest git. Mi to odpowiada. Jak sie komuś nie podoba to ma pecha. Ronniego bronią wyniki. Natomiast zachowanie Selbiego to było coś w stylu - zabieram zabawki i idę do innej piaskownicy. Żenujące.
A ty jesteś nieobiektywny. Jeżeli Tobie podoba się jego zachowanie, to ok. Mi nic do tego. Mnie się nie podobają i Tobie również nic do tego. Dlaczego jestem uprzedzony? Dlatego, że nie podoba mi się jego styl bycia, zachowanie i jeszcze wiele innych rzeczy, z których &quot;zasłynął.
Co takiego strasznego zrobił Selby oprócz tego, że zakpił z kretyńskich pretensji wielkie pana O&#39;S?

porky 104

porky

Użytkownik
Ass, fakt faktem że Ronnie niepotrzebnie się kłócił z sędzią ale ten gest Selbyego po tym jak sobie podali ręce na zakończenie sesji był bezsensowny.. Dla mnie Mark wiele stracił bo zawsze uważałem go za gracza który jako jeden z nielicznych świetnie potafi trzymać emocje na wodzy, a tu taki klops..

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Ass cały czas ubliżasz w pewien sposób Ronniemu . Wielokrotnie tutaj broniłeś Ronniego za jego olewcze zachowania , a dzisiaj nagle najgorsze zachowanie świata. Mark świety, a Ronni jak nie żenujący to już kretynem się staje ...
Ronni ma takie podejście do snookera i chyba dobrze my, jak i ty od dawna o tym wiemy. A zachowanie marka to czyste chamstwo do przeciwnika. Coś w stylu zaciskanych pięści po każdej wygranej piłce w tenisie kobiet. To jest czyste oddziaływanie na nerwy rywala. Teraz w ostatniej partii znowu jakieś głupie żarty. Mark wie, że jego główną bronią tutaj jest wkurzenie i wyprowadzenie z równowagi Ronniego i co chwile to czyni. Ronni co chwile uciera mu nosa.
Naprawdę, możemy mieć odmienne zdania ale to nie jest tak, że nagle wszystko jest czarno białe.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ass, fakt faktem że Ronnie niepotrzebnie się kłócił z sędzią ale ten gest Selbyego po tym jak sobie podali ręce na zakończenie sesji był bezsensowny.. Dla mnie Mark wiele stracił bo zawsze uważałem go za gracza który jako jeden z nielicznych świetnie potafi trzymać emocje na wodzy, a tu taki klops..
Zgadzam się, to było niezbyt fajne ze strony Selby&#39;ego. Ja nawet powiem, że nigdy Marka nie lubilem, ale dziś to nie on jest głownym winowajcą całego zamieszania choć to zachowanie na pewno in minus dla młodszego Anglika.

Ass cały czas ubliżasz w pewien sposób Ronniemu . Wielokrotnie tutaj broniłeś Ronniego za jego olewcze zachowania , a dzisiaj nagle najgorsze zachowanie świata. Mark świety, a Ronni jak nie żenujący to już kretynem się staje ...

Ronni ma takie podejście do snookera i chyba dobrze my, jak i ty od dawna o tym wiemy. A zachowanie marka to czyste chamstwo do przeciwnika. Coś w stylu zaciskanych pięści po każdej wygranej piłce w tenisie kobiet. To jest czyste oddziaływanie na nerwy rywala. Teraz w ostatniej partii znowu jakieś głupie żarty. Mark wie, że jego główną bronią tutaj jest wkurzenie i wyprowadzenie z równowagi Ronniego i co chwile to czyni. Ronni co chwile uciera mu nosa.

Naprawdę, możemy mieć odmienne zdania ale to nie jest tak, że nagle wszystko jest czarno białe.
Tak broniłem bo mimo, że za nim nie przepadam to często staje sie on, przesadnie, obiektem krytyki i wyśmiewania, przede wszystkim przez pana P.Kruka z Eurosport.pl

Co do dzisiejszej sytuacji, to ja rozumiem wszystko, wiązanie buta na stole, czy poddawanie meczu bo mi sie nie chce grac, ale nie gdy ktoś krytykuje w taki sposób sędziego. Sędzia w snookerze to postać święta i nie wolno robić czegoś takiego jak on dziś zrobił. Szczegolnie nie przystoi to wielkiemu mistrzowi.
A pisząc, że on ma takie podejście do snookera, ehh.. sorry, ale zastanów się o czym ty mówisz. W takim razie możemy powiedzieć, że Selby ma właśnie w podejściu do gry irytowanie rywala, Maguire i Lee sprzedawanie meczów, McLeod zanudzenie każdego itd..

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
To są głupie porównania poprostu, nie można inaczej ich nazwać, żaden argument. Niechce mi się szukać na forum wypowiedzi na temat Ronniego i ich cytować. To co mówisz o podejściu do sędziego - ja się z tym zgadzam. Ale nie można widzieć tylko tego. Albo jestem obiektywny i oceniam zachowanie każdego albo żadnego. Ronni zachował się źle pod tym kątem , a Mark pod innym. A nagle się okazuje, że Ronni jest kretynem. Nie ma sensu dalej o tym dyskutować. Każdy może mieć swoją opinię , ale nie można całkowicie dyskredytować jednego zawodnika na rzecz drugiego i tyle. Ja wogólę nie neguję tego, że Ronni źle postąpił. Poprostu dla mnie gorzej zachowuje się Mark. Koniec tematu .

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Na gorąco..

Selby - O&#39;Sullivan - jak można poddać mecz przy jednym snookerze?
Murphy - Carter - jak można nie trafić żółtej stojącej w kieszeni?

Selby ma spore szanse wygrać te mistrzostwa, w finale być powinien. Carter natomiast.. ludzie, uwierzcie mi, oglądałem cały mecz i ten człowiek grał beznadziejnie... Tyle farta mieć to aż niesprawiedliwe.

porky 104

porky

Użytkownik
Na gorąco..

Selby - O&#39;Sullivan - jak można poddać mecz przy jednym snookerze?
Murphy - Carter - jak można nie trafić żółtej stojącej w kieszeni?

Selby ma spore szanse wygrać te mistrzostwa, w finale być powinien. Carter natomiast.. ludzie, uwierzcie mi, oglądałem cały mecz i ten człowiek grał beznadziejnie... Tyle farta mieć to aż niesprawiedliwe.
Jak to w sporcie bywa - nie zawsze wygrywa ten kto na to zasługuje. ;) Murphy rzeczywiście nie popisał się na tej żółtej, no ale cóż..
Tak na sucho mogę napisać, że teraz dla mnie faworytem całego turnieju jest Robertson.. Selby mimo że zagrał dzisiaj nieźle, w mojej opini nie zasługuje na miano Mistrza Świata. Jeżeliby Australijczyk tego dokonał to byłby to niesamowity sezon dla nie go (najpierw max, a teraz MŚ) ???? .

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
oglądałem cały mecz i ten człowiek grał beznadziejnie... Tyle farta mieć to aż niesprawiedliwe.
Szczęście sprzyja lepszym.
Ronnie się nie popisał dziś. Od stanu 11-9 cztery frejmy w plecy. Bardzo słabo grał bo Selby też się co chwilę mylił na łatwych bilach a Ronnie nie potrafił tego wykorzystać. W taki sposób się nie da wygrywać, niestety. Też uważam, że Selby na tytuł nie zasługuje i w zaistniałej sytuacji życzę zwycięstwa w turnieju Robertsonowi bądź Carterowi.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Szczęście sprzyja lepszym.

Ronnie się nie popisał dziś. Od stanu 11-9 cztery frejmy w plecy. Bardzo słabo grał bo Selby też się co chwilę mylił na łatwych bilach a Ronnie nie potrafił tego wykorzystać. W taki sposób się nie da wygrywać, niestety. Też uważam, że Selby na tytuł nie zasługuje i w zaistniałej sytuacji życzę zwycięstwa w turnieju Robertsonowi bądź Carterowi.
Znam też &quot;głupi ma zawsze szczęście&quot;. I którego sie będziemy trzymać?
Skoro Selby nie zasluguje, to czemu zasługuje Carter?

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Skończmy z tym kto powinien, kto nie. Wiadomo, że zawsze będą odmienne zdania. W praktyce (na myśli mam przebieg meczu jedynie) powinni w półfinale grać O&#39;Sullivan, który roztrwonił dużą przewagę oraz Murphy, żółta o której mówicie... Do tego jak już Ass wspomniał Ali miał trochę szczęścia, które jednak w snookerze jest bardzo potrzebne.
Oferta na półfinały:

W teorii ze spotkania Selby - Dott zwycięsko powinien wyjść ten drugi, jednak życzę mu porażki. Nigdy nie należał do moich ulubieńców, a już to co robił wczoraj - żenada. Dott jakoś tak powraca do formy, nie zanudza już grą jak gdy zdobywał Mistrzostwo w 2006 roku. Będzie mu ciężko, ale liczę, że powalczy.
Drugie spotkanie może być bardzo wyrównane. Minimalnie większe szanse daję jednak Australijczykowi, chyba, że Carter mocniej się &quot;zepnie&quot; i nie będzie liczył już tylko na szczęście...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Podsumowanie meczów ćwierćfinałowych.

Na pierwszy ogień Allen - Dott. Irlandczyk z Północy moze być sobie sam winien, że nie wykorzystal kilku okazji, kiedy jego prowadzenie było wysokie. Dott pokazał, że nigdy sie nie poddaje i ukarał Allena za to, że nie zdołał wygrać gdy miał ku temu spore szanse.

Dalej Robertson - Davis. Steve zrobił i tak bardzo dużo podczas tego turnieju. Należą mu się brawa, w końcu nie codzień ogrywa sie obrońce tytułu. Robertson w obecnej sytuacji wyrasta na faworyta turnieju. Tak banalnej drabinki jak on nie miał chyba nigdy nikt: O&#39;Brien, Gould, Davis, teraz beznadziejny Carter. Żyć nie umierać i oby żył, bo kupon na jego wygraną w mistrzostwach ciągle jest w grze.

Następny mecz to pojedynek wspomnianego Cartera z Murphy&#39;m. Kto oglądał więcej niż ostatni frejm wie, że Ali jest w półfinale tylko dzięki ogromnemu fartowi. Nie chce mi sie teraz wyliczać w jakim frejmie i konkretnie w jaki sposób, ale szczęscie bardzo sprzyjało Kapitanowi. Z taką grą jednak, jeśli już co drugie zagranie nie będzie miał farta, polegnie w półfinale z Robertsonem. I oby tak się stało bo jego półfinał to już kompromitacja poziomu tego turnieju, ale finał byłby kompletną klapą.

Ostatnie spotkanie to Selby - Ronnie. Tu już wszystko zostało powiedziane. Dodam tylko, że sprawdziły się słowa Williamsa, że &quot;Ronniego może pokonać tylko on sam&quot;. Tak też się stało, a poddawanie decydującej partii przy potrzebie jednego snookera to dla mnie żenująca postawa.

Aktualna oferta na zwycięzce:

Gdybym nie grał przed turniejem na Robertsona to pewnie po takim fajnym kursie bym się skusił.

I szeroka oferta na półfinały:

Moim zdaniem w finale zagrają Robertson i Selby choć jeśli zamiast Selby&#39;ego będzie tam Dott to też nie będe zaskoczony. Aż dziw bierze, że on może zagrac w finale. Nie prezentuje nic nadzwyczajnego, ale gra równo i co najważniejsze jest bardzo silny psychicznie. Spodziewam się, że dla Selby&#39;ego to może być trudniejszy mecz niż ten z O&#39;Sullivanem i po takim kursie na zwycięstwo Anglika czy handicap ja tego nie ruszam. Najlepszy wydaje sie typ na over 29 frejmów. 17-12 dla którejś ze stron? Jak najbardziej.

U Robertsona z Carterem gram na Kangura. Boję się trochę tego, że tak jak pisałem wcześniej nie miał mocnego rywala, ale po tym co pokazał wczoraj Carter to i z nim Australijczyk powinien wygrać. Handicap? Całkiem możliwy.

____

Na koniec ciekawostka, jak informował eurosport.pl, onet.pl i oficjalna witryna światowego snookera dziś rozegrany zostanie jeden frejm upamiętniający ten oto mecz:
czyli finał mistrzostw świata pomiędzy Davisem, a Taylorem z 1985 wygrany przez tego drugiego na czarnej bili.
Co ciekawe Bet365 wystawil kursy na to zdarzenie, o to one:

Mając na uwadzę to co wyprawial podczas tegorocznych MŚ Davis powinien on bez problemu wygrać, a kurs nie jest zły. Jednak spodziewam się, że obaj panowie, będą robić małe show i być może i tym razem wszystko zakończy się na czarnej bili. Kto wygra 25 lat po słynnym finale? Licze na rewanż Davisa, ale grać na niego nie będe.

sythev 0

sythev

Użytkownik
Mark Selby moim zdanie wygra turniej ????

By Ass: Fajnie. A może by tak coś więcej? Edytuj post i dopisz jakieś przemyślenia, albo pójdzie on do kasacji.

finishline 0

finishline

Użytkownik
Czemu tak uważasz? Moim zdaniem większe szanse ma albo Ali albo Robertson. Selby fakt, wygrał z O&#39;Sullivan ale ten mozlwie że był cały w nerwach po stycznej bili ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom