>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mój system na gole

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Panowie,
wyczucie to nie jest system. Jest albo system albo wyczucie.
Wierzę, że system zostanie uporządkowany. W innym wypadku pozostanie Wam jedynie &quot;wyczucie&quot;.
Zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi ale co do systemu to tu go niema i wątpliwa sprawa by powstał przy takim podejściu ,,,,,

acetate 474

acetate

Użytkownik
Ok, czepiacie sie tego, ze trzeba &quot;wyczuc&quot; mecze. A powiedzcie, czy w zwyklej progresji tez mozna grac jakiekolwiek mecze, czy trzeba je jednak &quot;wyczuc&quot;? Nie mozna grac obojetnie jakiej druzyny, bo to nie skonczy sie niczym dobrym, trzeba mniej wiecej wiedziec co sie gra. To mialem na mysli piszac &quot;wyczuc&quot;.
Co do systemu, ja bym widzial taką wizję na podstawie wszystkich wnioskow wyciagnietych osobiscie i z tego tematu:
1. Zawsze czekamy na wynik do przerwy, CHYBA ze do tego czasu wpadną minimum 3 bramki, jest duzo atakow, oraz wpadly jakies zolte/czerwone kartki. 3 bramki to absolutne minimum, w innym przypadku granie over jest ryzykowne i kazdy musi sie z tym liczyc. Bramki powinny byc w jakichs odstepach czasowych, jesli wpadly 3 bramki w ciagu 2 minut to nie za dobry znak, ze to value.
2. Majac przykladowo 3:1 do przerwy spelniajac powyzsze zalozenia, gorna granica overu to jak dla mnie 5,5, warto rowniez zagrac 4,5 z dwoch-trzech takich meczy i tez mozna cos wygrac. Oczywiscie mozna ryzykowac wiecej, ale to juz sprawa indywidualna.
3. Podobnie jest z underami przy stanie 0:0, warto tutaj poczekac pare minut po rozpoczeciu drugiej polowy i wtedy grac under 2,5 albo 1,5 jak ktos woli ryzykowniej. 0,5 nie polecam ;-)
4. Łączyć 2-3 mecze, raczej nie wiecej. Kurs 1,5 z dwoch w miare &quot;pewnych&quot; meczy, opisanych na zasadach powyzej tez jest spoko.
5. Oczywiscie, zawsze sie musi zdarzyc wpadka, nie ma przeciez osoby ktora zawsze typuje bezbłędnie, prawda? I tutaj z pomoca mogla by przyjsc progresja. Wg mnie wystarczy spokojnie 4-5 poziomow, gdyz dobierajac wlasciwie mecze nie powinno sie zdarzyc tyle wpadek pod rząd. Ale dmuchając na zimne, mozna sie zabezpieczyc na 8 poziomow i grac do woli wtedy ;-)
Innym sposobem progresji moze byc gra zmiennymi stawkami, podbijajac ja co 10 zl. Np pierwsze 10 zl ugramy po 2 zl, nastepne po 2,50, nastepne po 3 zl itp, w ten sposob malo ryzykujemy, a jesli przegramy cofamy tą progresję do kwoty ktora jest poziom nizej.
6. Inne uwagi to UWAZAC z meczami i raczej nie szalec za bardzo z podbijaniem overow widząc jak wchodzą gole, bo moga przestac nagle wchodzic. Sprawdzone w praktyce ;-)
7. I chyba najwazniejsze: SZUKAC VALUE! W roznych meczach stawki na undery i overy moga sie BARDZO roznic! Pamietajcie o tym i nie grajcie na sile, szukajcie value.
To chyba poki co tyle, zapraszam do dyskusji

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Czytam i nie wierze, przez 8 stron dyskutujecie o tym &#39;systemie&#39; , który jak sam autor stwierdził opiera się głównie na &#39;farcie&#39;. Ale jaja.
Moze &#39;system&#39; to zle okreslenie, ale wystepuje tutaj pewna prawidlowosc, ktorej nalezy sie troche uwagi ????
Mysle, ze wszystko zalezy tutaj od %owej ilosci padania 4+ bramki w meczach w ktorych padly 3 gole przed przerwa.
Ktos tutaj na poczatku pisal, ze z 84 sotkan ktore przeanalizowal wyszlo mu 14% - brak bramki.
Jesli wiec na over 3,5 mamy kurs &lt; 1,14 gra jest nieoplacalna. Jesli kurs jest &gt;1,14 wtedy jest ten minimalny zysk.
Sprawa jest prosta, jesli te 14% to jest wlasciwa liczba (a z moich skromnych wyliczen, narazie zestawienie 60 spotkan z 3 dni wynika, ze jest zawyzona) to kazdy bet over 3,5 po kursie &gt;1,14 jest zarobkiem.
Jak dla mnie to jest czysta ma-te-ma-ty-ka ????

S 1

szkot80

Użytkownik
Niektórzy też tutaj się czepiają że dyskutujemy o &quot;systemie&quot; . Jak wcześniej zostało wspomniane , to nie jest system lecz SPOSÓB na grę. Tak jak również pisałem w większości meczy których wynik do przerwy jest dosyć wysoki pada bramka w drugiej połowie. W tym momencie to od Was zależy jaki mecz wybierzecie . W niektórych meczach kurs na następny minimalny over oscyluje w granicach 1,16 - 1,25 także kursy na prawdę są przyzwoite .

acetate 474

acetate

Użytkownik
No ze wpadlo 5 bramek w pierwszej polowie, a w drugiej zadna.
A bramki w pierwszej polowie wpadaly w roznych odstepach czasu.

A 85

aksior

Użytkownik
Pisałem na początku tematu- to nie jest żaden system ???? mało tego to nawet nie jest metoda gry, ze względu na brak uporządkowania i pewnych ścisłych założeń. Jedynie czym można to nazwać sposobem gry. i jak ktoś wyliczył i juz napisał to tylko loteria. Chociazby mecz Polaków z Andora która jest w rankingu FIFA ostatnia w tabeli(zajmuje 205 miejsce) wynik do przerwy 3:0 po przerwie 4:0 czysta loteria i tyle. I co najważniejsze mecze które sa do tego sposobu gry dobre- tj. u17, u19,u20 towarzyskie itp już się kończą. W ciagu roku nie ma za dożo tego typów meczów. W zwykłych ligach jedynie w holenderskiej może to mieć zastosowanie.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
No ze wpadlo 5 bramek w pierwszej polowie, a w drugiej zadna.
A bramki w pierwszej polowie wpadaly w roznych odstepach czasu.
Tak, ale tutaj nie chodzi o 2 polowe...w tym meczu wazna byla 3 bramka.
Po tym jak padla 3 bramka, jeszcze w trakcie I polowy, trzeba bylo zrobic bet na over 3,5 i over 4,5...
&#39;Prawidlowosc&#39; o ktorej wczesniej pisalem polegala na tym, ze w meczach w ktorych padaja 3 bramki w pierwszej polowie druzyny strzela jeszcze &quot;srednio&quot; 2,2 bramki do konca spotkania...i tak sie tez stalo w tym meczu, tylko, ze te 2 bramki padly jeszcze w pierwszej polowie, a nie w drugiej ????

lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Jeżeli ktokolwiek z Was jest w stanie przedstawić jakieś porządne statystyczne dane(pewnie w necie gdzieś jest) , zdarzenia gdzie w pierwszej połowie mieliśmy over 2,5 lub wyżej , a w drugiej padło również over np. 1,5 i jaki był na to kurs, to po analizie można sobie samemu wyciągnąć wnioski.
Ważna jest też specyfika meczu, trzeba rozróżniać pewne pod grupy, jak reprezentacje/kluby i dalej ligi europejskie/azjatyckie/amerykańskie, towarzyskie/pucharowe/kwalifikacyjne. I tutaj też pewnie do każdej statystyka będzie inna.
Może i w tym &#39;sposobie&#39; jakaś idea jest, ale jego analiza i to jak został przedstawiony na początku, cholernie odstrasza.

p.s - pisząc solidna próbka, chciałbym po 1000 meczy z każdej grupy o jakiej wspomniałem :p

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Jeżeli ktokolwiek z Was jest w stanie przedstawić jakieś porządne statystyczne dane(pewnie w necie gdzieś jest) , zdarzenia gdzie w pierwszej połowie mieliśmy over 2,5 lub wyżej , a w drugiej padło również over np. 1,5 i jaki był na to kurs, to po analizie można sobie samemu wyciągnąć wnioski.
Ważna jest też specyfika meczu, trzeba rozróżniać pewne pod grupy, jak reprezentacje/kluby i dalej ligi europejskie/azjatyckie/amerykańskie, towarzyskie/pucharowe/kwalifikacyjne. I tutaj też pewnie do każdej statystyka będzie inna.
Może i w tym &#39;sposobie&#39; jakaś idea jest, ale jego analiza i to jak został przedstawiony na początku, cholernie odstrasza.

p.s - pisząc solidna próbka, chciałbym po 1000 meczy z każdej grupy o jakiej wspomniałem :p
To troche czasu zajmie, ale da sie zrobic. Spotkan w ktorych padly ponad 3 bramki w pierwszej polowie nie ma az tak duzo. Narazie mam spisane 75 z przeciagu ostatniego tygodnia. Jak skoncze to moze sie podziele z tymi ktorzy byli grzeczni :p
Po drugie, po raz kolejny powtarzam, ze tutaj nie chodzi o ilosc goli w 2 polowie (!!) tylko o ilosc goli po pierwszych 3 golach jesli te padly w przeciagu pierwszych 45 minut.
Jesli w meczu padly 3 gole do 30 minuty gry to juz (nie czekajac na druga polowe) warto postawic dwa overy:
Over 3,5 i over 4,5
Mecz ktory kolega &#39;acetate&#39; przed chwila przetoczyl jest swietnym przykladem.
3:0 po 35 minutach 2xbet over i juz do przerwy jest zysk. Po przerwie nie wpadlo nic ale my i tak bylibysmy na + ????

V 31

vector77

Użytkownik
problem ppolega na tym ze wiekszosc meczy to rozgrywki u19 i roznica poziomow jest ogromna. we wszystkich przykladach przewija sie u19. w normalnym futbolu sie tak czesto nie zdarza no chyba ze obserwujemy nizsze ligi gdzie roznica miedzy druzynami jest wieksza.

ogolnie to moze poprostu grac 4.5 przed meczem albo grac na wynik. w bahu mamy opcje ze wszystkie wyniki powyzej 4 bramek dla jednej druzyny to zwyciestwo. czyli do stanu 3-3 3-2-3-1 itd mamy kursy na poszczegolne typy. wyniki z 4 czyli 4-0 0-4 itd sa rozliczane jako jedno zdarzenie i mamy na to jedą stawke.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Jesli ktos nie chce grac to nie musi grac. Ja tez nie jestem w 100% pewny tego sposobu gry, ale nie neguje go argumentami, ze wiekszosc meczy to U19 (szczegolnie, ze tak nie jest i z moich 75 spotkan spisanych druzyn &lt;U21 jest ...3 ).
Ale nie bede namawial. Kazdy niech robi co chce... ????

pioterek944 16

pioterek944

Użytkownik
Zgadzam się z wami że to nie system ale sposób gry,myślę że zakończę ten temat ponieważ tak jak tutaj wszyscy piszą to nie jest system.Mam nadzieję że komuś się przyda ten sposób gry.Powodzenia

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Nie ma co konczyc tematu, bo moze komus cos wpadnie do glowy i poradzi nam wszystkim cos na temat.
Przyjmijmy, ze to nie jest system i tyle, i prowadzimy dalej dziennik by po jakims czasie zobaczyc czy ten sposob dziala czy nie. ????

agarak 27

agarak

Użytkownik
Witam. Zainteresowana tematem dokonałam analizy meczów na podstawie wyników podawanych w sportingbet (dziesięć dni od 28 maja do 7 czerwca 2012r.). Tabele podają wyniki łącznie 290 meczów. W tej liczbie 73 zakończyły się wynikiem 2 bramek do przerwy, 31 – trzech a 8 czterech i więcej. Niżej podaję, w ilu meczach nie strzelono ani jednej bramki w drugiej połowie (liczba w nawiasie):
- dwie bramki do przerwy – 73 (18)
- trzy bramki do przerwy – 31 (6)
- cztery i więcej bramek do przerwy – 8 (1).
Wynika z powyższego, że w co czwartym przypadku nie ma ani jednej bramki w drugiej połowie, gdy w pierwszej padają dwie bramki i co piątym przypadku nie pada ani jedna bramka w drugiej połowie, gdy w pierwszej padają 3 bramki. Ujmując zagadnienie odwrotnie – to przy 2 i 3 bramkach w pierwszej połowie mamy odpowiednio 75% i 80% szansy na bramkę (bramki) w drugiej połowie.
Osobiście zaskoczyło mnie, jak duże jest prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzenia w postaci bramki w drugiej połowie, gdy w pierwszej połowie padają &quot;tylko&quot; dwie bramki. Zastanawia również fakt, że stopień prawdopodobieństwa wystąpienia tego zdarzenia nie jest o wiele niższy, niż przy 3 bramkach w pierwszej połowie – gdy tymczasem takich sytuacji jest o wiele więcej i zdecydowanie łatwiej znaleźć mecz z dwoma bramkami w pierwszej połowie, niż z trzema.

D 77

dalik

Użytkownik
Jakie ligi analizowałaś?
Teraz jest dużo meczów kobiet i młodzików a tam bada wiele bramek.
Jak się zaczną ligowe mecze to już nie będzie tak kolorowa.
W ligowych spotkaniach pada mało bramek.
Wyjątkiem są 3 i 4 ligowe mecze (polecam 3 i 4 ligę polską) niestety na Bet365 raczej na live takich meczy nie będzie.
Sposób jakiś jest ale:
- nie można ślepo stawiać meczów.
- trzeba dogłębnie analizować każde obstawiane spotkanie (m.in. kartki)
- nie grać za duże kwoty
- nie szarpać się na wyniki over 7.5
- można spróbować zastosować progresję (myślę , że 4 progi są w zasięgu budżetu każdego gracza, a tyle progów jakąś szansą już jest)

agarak 27

agarak

Użytkownik
Jakie ligi analizowałaś?
Można sobie zobaczyć w sportingbet - to co podają w swoim archiwum zakończonych meczów. Oczywiście pewne ligi będą inaczej wyglądały, mi jednak chodziło o wskazanie na pewną prawidłowość na grupie dużej ilości (290) rozegranych meczów.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Witam. Zainteresowana tematem dokonałam analizy meczów na podstawie wyników podawanych w sportingbet (dziesięć dni od 28 maja do 7 czerwca 2012r.). Tabele podają wyniki łącznie 290 meczów. W tej liczbie 73 zakończyły się wynikiem 2 bramek do przerwy, 31 – trzech a 8 czterech i więcej. Niżej podaję, w ilu meczach nie strzelono ani jednej bramki w drugiej połowie (liczba w nawiasie):
- dwie bramki do przerwy – 73 (18)
- trzy bramki do przerwy – 31 (6)
- cztery i więcej bramek do przerwy – 8 (1).
Wynika z powyższego, że w co czwartym przypadku nie ma ani jednej bramki w drugiej połowie, gdy w pierwszej padają dwie bramki i co piątym przypadku nie pada ani jedna bramka w drugiej połowie, gdy w pierwszej padają 3 bramki. Ujmując zagadnienie odwrotnie – to przy 2 i 3 bramkach w pierwszej połowie mamy odpowiednio 75% i 80% szansy na bramkę (bramki) w drugiej połowie.
Osobiście zaskoczyło mnie, jak duże jest prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzenia w postaci bramki w drugiej połowie, gdy w pierwszej połowie padają &quot;tylko&quot; dwie bramki. Zastanawia również fakt, że stopień prawdopodobieństwa wystąpienia tego zdarzenia nie jest o wiele niższy, niż przy 3 bramkach w pierwszej połowie – gdy tymczasem takich sytuacji jest o wiele więcej i zdecydowanie łatwiej znaleźć mecz z dwoma bramkami w pierwszej połowie, niż z trzema.
Tak ale pamietaj o kursie na over 2,5. Jesli bedzie kurs na kolejna bramke wynosil 1,15 to cala gra sie nie oplaca, bo na dluga mete bedziemy w plecy. Inaczej sie to ma jesli mamy 3 bramki i stawiamy na over 4,5 po kursie &gt;1,6.
Wywal mecze z 2 bramkami w 1 polowie. Jest ich za duzo i jak sama widzisz wieksza szansa jest gdy padly 3 bramki w pierwszej polowie niz 2.
Przyklady z wczoraj.
Jamsankosken Ilves - Ilves3-5 (do przerwy 2-1) bramek po 3 golu - 5
Persipura Jayapura - PSAP Sigli 7 -1 (do przerwy 5-0) bramek po 3 golu - 5
Mornar Bar - Berane - 3-0 (do przerwy 3-0) bramek po 3 golu - 0
Sparvagens - Strömsbergs 2-4 (1-2) bramek po 3 golu -3
WIdac wyraznie, ze przy betach na over 3,5/over 4,5 i over 5,5 przy plaskiej stawce 1j (badz cokolwiek chcecie) bylby plus...
PS. I nie pie****cie juz o tym, ze to same mecze mlodziezowek i kobiet czy tam towarzyskie bo tyle razy sie to pojawialo i tyle razy mowilem, ze to nie jest prawda, ze zaczynam myslec, ze macie klapki na uszach i oczach. :p
Wszystkie mecze ktore podaje sa na LIVE Bet365 i sa to mecze lig azjatyckich, skandynawskich i innych.

Do góry Bottom