Ok, czepiacie sie tego, ze trzeba "wyczuc" mecze. A powiedzcie, czy w zwyklej progresji tez mozna grac jakiekolwiek mecze, czy trzeba je jednak "wyczuc"? Nie mozna grac obojetnie jakiej druzyny, bo to nie skonczy sie niczym dobrym, trzeba mniej wiecej wiedziec co sie gra. To mialem na mysli piszac "wyczuc".
Co do systemu, ja bym widzial taką wizję na podstawie wszystkich wnioskow wyciagnietych osobiscie i z tego tematu:
1. Zawsze czekamy na wynik do przerwy, CHYBA ze do tego czasu wpadną minimum 3 bramki, jest duzo atakow, oraz wpadly jakies zolte/czerwone kartki. 3 bramki to absolutne minimum, w innym przypadku granie over jest ryzykowne i kazdy musi sie z tym liczyc. Bramki powinny byc w jakichs odstepach czasowych, jesli wpadly 3 bramki w ciagu 2 minut to nie za dobry znak, ze to value.
2. Majac przykladowo 3:1 do przerwy spelniajac powyzsze zalozenia, gorna granica overu to jak dla mnie 5,5, warto rowniez zagrac 4,5 z dwoch-trzech takich meczy i tez mozna cos wygrac. Oczywiscie mozna ryzykowac wiecej, ale to juz sprawa indywidualna.
3. Podobnie jest z underami przy stanie 0:0, warto tutaj poczekac pare minut po rozpoczeciu drugiej polowy i wtedy grac under 2,5 albo 1,5 jak ktos woli ryzykowniej. 0,5 nie polecam ;-)
4. Łączyć 2-3 mecze, raczej nie wiecej. Kurs 1,5 z dwoch w miare "pewnych" meczy, opisanych na zasadach powyzej tez jest spoko.
5. Oczywiscie, zawsze sie musi zdarzyc wpadka, nie ma przeciez osoby ktora zawsze typuje bezbłędnie, prawda? I tutaj z pomoca mogla by przyjsc progresja. Wg mnie wystarczy spokojnie 4-5 poziomow, gdyz dobierajac wlasciwie mecze nie powinno sie zdarzyc tyle wpadek pod rząd. Ale dmuchając na zimne, mozna sie zabezpieczyc na 8 poziomow i grac do woli wtedy ;-)
Innym sposobem progresji moze byc gra zmiennymi stawkami, podbijajac ja co 10 zl. Np pierwsze 10 zl ugramy po 2 zl, nastepne po 2,50, nastepne po 3 zl itp, w ten sposob malo ryzykujemy, a jesli przegramy cofamy tą progresję do kwoty ktora jest poziom nizej.
6. Inne uwagi to UWAZAC z meczami i raczej nie szalec za bardzo z podbijaniem overow widząc jak wchodzą gole, bo moga przestac nagle wchodzic. Sprawdzone w praktyce ;-)
7. I chyba najwazniejsze: SZUKAC VALUE! W roznych meczach stawki na undery i overy moga sie BARDZO roznic! Pamietajcie o tym i nie grajcie na sile, szukajcie value.
To chyba poki co tyle, zapraszam do dyskusji