Kuba -
Polska
Dzisiaj po raz kolejny będe kibicował Kubańczykom. Może się powtarzam, ale gdyby Ci chłopcy mieli dobrze poukładane w głowach byliby nie do powstrzymania. Wydaje mi się jednak, że troche soda uderzyła im do głowy. Mają bardzo dobry zespół, w końcu mają dobrego atakującego, do którego można słać najważniejsze piłki. Mają dobrego Trenera, świetne warunki fizyczne. Za najtrudniejszych rywali mają jednak samych siebie.
Dzisiaj w nocy trochę jednak zaskoczyli mnie Polacy. Wiedziałem, że będą chieli wygrać boiskową inteligencją, cwaniactwem. Realizowali to jednak znakomicie, a tego się nie spodziewałem. Doskonale pracowaliśmy w polu serwisowym. Zmienialiśmy zagrywkę, cały czas Kubańczycy nie byli pewni co zagramy. Kiedy wydawało się, że pewnie zmierzamy po zwycięstwo rozpoczęły sie głupie błędy. Może za szybko uwierzyliśmy, że Kuba już jest pokonana ? Zaczęliśmy atakować bez pomysłu, mocno, bez konkretnego kierunku. W taki sposób nie wygramy. Po takich atakach najcześciej piłka ladowała Naszym atakującym pod nogami. Dobrze powiedział Pan Swędrowski "Nie możemy iść na wymianę ciosów, bo przegramy". Poszliśmy i efekty widać. Brakuje wsparcia dla Kuby Jarosza. Obecnie żaden z przyjmujących nie jest w stanie zapewnić Nam regularnej, dobrej gry w ataku. Nie rozumiem zmian z Michałem Winiarskim. Dzisiaj nie pomógł nawet w obronie, o ataku nie wspominam.
Dzisiaj spodziewam się po Kubańczykach takiej samej gry. Oni nic u siebie nie zmienią. Mogą jedynie poprawić przyjęcie ( Widziałem lepsze spotkania u nich w tym elemencie ) i przede wszystkim wyeliminować własne błędy. Będą przeważać w bloku, którego Nam brakuje. Zabraknie najprawdopodobniej Libero Gutierreza, który wczoraj nabawił się kontuzji.
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na statystyki. Nie wiem kto je sporządzał, ale to jakieś brednie. Wątpie, żebyśmy mieli tak słabe przyjęcie, bo wyglądało to całkiem dobrze.
Propozycja:
Kuba -1.5 seta @ 1.72
Unibet
Argentyna -
Niemcy
Niemcy przeważali w każdym elemencie. W pewnych momentach Argentyńczycy poprostu nie istnieli. Przede wszystkim brakowało im bloku i mocnej zagrywki.
Niemcy przyjmowali większośc piłek bardzo spokojnie a potem Grozer lub Kromm zdobywali swoje kolejne punkty. Bardzo fajnie zaprezentowali się środkowi. Chciałoby się powiedzieć: W końcu ! Max Gunthor bezbłędny w ataku i znakomity w bloku. Była obawa, że nie wystąpi Max Bohme, który po wypadku był trochę pokaleczony jednak wystąpił i zaprezentował się z bardzo dobrej strony. Mieliśmy okazję po raz pierwszy w tej edycji zobaczyć Libero Sebastiana Prusenera.
Dzisiejszej nocy nie spodziewam się jakiejś znaczącej odmiany gry reprezentacji Argentyny.
Niemcy nadal powinni przeważać i powinni odnieśc drugie zwycięstwo w Argentynie.
Propozycja:
Niemcy @ 1.72
Unibet
Niemcy -1.5 seta @ 2.40
Unibet
Przepraszam, że tak krótko, ale jutro będe miał więcej czasu, więc opisze wszystkie spotkania na spokojnie. Być może jeszcze trafi się jakaś powtórka i będe mógł przyjrzeć się pewnym elementom jeszcze raz dokładniej.