Holandia - Bułgaria 2 1.85
Najciekawiej zapowiadająca się rywalizacja w tej rundzie obok meczu Włoch z Serbami.
Holandia bardzo mocno zaczęła tegoroczną Ligę Światową. W sumie to zaskoczenia dużego nie ma bo formę trzymają jeszcze od kwalifikacji do ME gdzie zajęli drugie miejsce w grupie zaraz za Portugalią i zagrają we wrześniu barażach z Estonią. Idąc tym tokiem rozumowania nie widzę w wygranym meczu z Canarinhos wielkiej sensacji a co najwyżej niespodziankę. Co prawda mecz wygrany 3:0 ale wynik nie odzwierciedla precyzyjnie gry ( przypomnijmy ze każdy set wygrany tylko różnicą dwóch punktów ) Co więcej Brazylijczycy grają na razie w połowie drugim garniturem a podstawowi którzy zagrali byli na 120% eksploatowani w swoich klubach. Zaważyła w tym spotkaniu świetna gra środkowych : Kooistry i Bontje. Nieźle prezentuję się również van Dijk Kay na ataku.
Wracając do meczu który rozegrany będzie w Apeldoornie przyjezdni podopieczni Silvano Prandiego będą dobrze wiedzieć ze główną siłą rażenia Holendrów będzię środek. Gdyby nie to , że Bułgarzy posiadają równie świetnych środkowych można by się obawiać o ten element siatkarskiego rzemiosła. Włoski szkoleniowiec na pewno dostosuję świetną taktykę na ten mecz , ponadto jak sami siatkarze znad morza Czarnego wspominają jadą po dwa zwycięstwa by spokojnie móc podejść do meczów z Brazylią u siebie które zadecydują , która drużyna pojedzie do Cordoby. Dla mnie nie ma wątpliwości ze lepszą drużyna są Bułgarzy którzy mając takie gwiazdy jak Kaziyski , Nikołov które powinni dominować w zdobywaniu punktów w sobotnim meczu. Bardzo pozytywnie prezentuje się Żekov który posyła bardzo fajne piłki do partnerów. Jest to dopiero początkowa faza przygotowań Bułgarów do MŚ we Włoszech jednak jeżeli Bułgarzy poprawią swoje przyjęcie i wstrzelą się z zagrywką to nie widzę innego wyniku aniżeli wygranej brązowych medalistów Mistrzostw Europy z Turcji. Zagrają prawdopodobnie najsilniejszym możliwym składem jakim dysponują na czas obecny.
Do tego typa proponuję Niemców +1.5seta za skromne 1.5 oraz over pkt 185.5 w meczu Włoch z Serbami.
Rosja - Finlandia over 135.5 pkt w meczu
1.5
Moim zdaniem do napisania tej analizy wystarczy zadać sobie pytanie : Czy Rosjanie są w stanie zdemolować Finów ? Otóż wydaje mi się , że nie. Wyniki setów musiały by wyglądać w zasadzie w ten sposób ze Skandynawowie w żadnym secie ( zakładając , że oczywiście będą tylko trzy ) nie ugrali by 20pkt. Rosjanie w tym roku grają dziwną siatkówkę , wygrywają w miarę gładko z
USA , a maja problemy z wygraniem meczów z drużyną Egiptu ,która przez wielu jest uznawana za najgorszą ekipę w tych rozgrywkach. Spowodowane to jest prawdopodobnie przez okres przygotowawczy przez , który przechodzą drużyny grające w wrześniowym "siatkarskim mundialu" . Więc mając na względzie mentalność Rosjan , którzy często nie graja na 100% swoich możliwości ze słabszymi rywalami i tracąc głupie punkty nie będą w stanie wygrać w tak łatwy sposób jak wskazują na to oferowane nam "możliwości zarobku" . Nowe twarze młodzieży rosyjskiej też muszą się ograć więc po części jest to jakieś usprawiedliwienie. Finowie na MŚ nie zagrają wiec myślę , że Ligę Światową traktują całkiem poważnie i pomimo , że nie mają zbyt dużych szans na Final Six w Argentynie , zagrają na przyzwoitym poziomie i urwą co najmniej jednego seta z Rosjanami. Nie wydaje mi się żeby Rosjanie rozjechali po nich tak gładko jak wskazują na to kursy ustawione przez bukmacherów. Do reprezentacji wraca Abramov ale czy zagra , a jeżeli tak to jak przyczyni się to do zmiany rezulatatu tego do końca nie wiemy. Do Kaliningradu nie lecą Mikko Esko , Konstantin Shumov oraz Mikko Oivanen. Mam nadzieję ze debiutanci Jani Sippola oraz Jari Tuominen fajnie sie zaprezętują i wraz z Siltalą i środkowym Oivanenem rozegrają dobry mecz.
Francja - Chiny Chiny +2.5s
1.9 Chiny +1.5s
3.5 Chiny wygrywają mecz
6.75
Patrząc na kurs 1.07 na "trójkolorowych" zastanawiam gdzie jest jakikolwiek sens stawiać na Francuzów po tak małym kursie. Wg mnie kurs na Francję jest raczej zanętą na samobójców aniżeli typem for value
Zacznijmy prawić do rzeczy Więc ...
Chiny ugrały co prawda tylko seta w tegorocznych rozgrywkach Ligi Światowej i skazywani są przez bukmacherów na pożarcie przez Francuzów. Jako , że jest to drużyna dosyć nieobliczalna i potrafi spłatać figla drużynom , które z lekceważącym nastrojem podchodzą do meczu z Azjatami trzeba zawsze grać poważnie bez nonszalancji .
Francja narazie wg mnie gra bardzo niepoważnie ... a co za tym idzie można spróbować zagrać pod kraj produkujący prawie wszystkie rzeczy codziennego użytku w naszych domach Pewnie nasi przyjaciele z Azji dopiero zaczęli kilka tygodni temu reprezentacyjne treningi i w meczach z bardzo dobrze grającymi drużynami Serbii i Włoch nie zaprezentowali pełni swoich mimo wszystko przeciętnych umiejętności nie powinniśmy ich przedwcześnie przekreślać .
Francja w tym roku gra bardzo słabo w lidze światowej nie potrafiąc nawet ugrać jednego seta Serbom grającym raczej młodym i dosyć świeżo zestawionej drużynie w meczach u siebie. Nawet Chińczycy ugrali jednego seta w Belgradzie. Do składu wraca Rouzier co powinno pomóc w ataku Francuzom , bo nie spotkałem się jeszcze ze sytuacją żeby środkowy był ustawiany na ataku tak jak w ostatnim spotkaniu z Włochami. Wystarczy ze Samica zagra słabiej i siła ataku Francji na skrzydłach spadnie do minimum. Chińczycy jak to kraje azjatyckie dysponują dobrą grą w obronie i jak się postarają to są w stanie wygrać co najmniej seta , więc moim zdaniem warto spróbować zagrać coś pod Chińczyków , myślę ze handicap +2.5 jest najlepszą opcją chociaż sam spróbuje zagrać bardziej agresywniej pod Nich
Wszystkie kursy z U-nibetu