Brazylia -
Korea Południowa
Canarinhos napotykają na swojej drodze najsłabszą ekipe w tegorocznej edycji Ligi Światowej. Azjaci nie ugrali nawet seta w pierwszych czterech spotkaniach. Dzisiaj w nocy raczej przełamanie nie nastąpi. Reprezentacja Brazylii zdołała się już zrehabilitować za porażkę z Holendrami 0:3, teraz za wszelką cenę jeszcze raz będą chcieli pokazać swoim kibicom, że był to tylko jeden, słabszy mecz. O Brazylijczykach można by pisać długo. Tylko po co ? Wydaje mi się, że dzisiaj rozpoczną w ustawieniu: Rezende-Visotto-Murillo-Giba-Rodrigao-Lucas-Mario ( Libero ). Siła ognia jest spora i nie widze żadnych szans dla Azjatów.
Propozycja:
Under 130.5 pkt. @ 1.85 Unibet
USA - Egipt
Nie widziałem jeszcze Faraonów w tej edycji. Z tego co jednak czytałem to znacząco poprawili swoją grę w porównaniu z poprzednim sezonem. Potrafili napsuć krwi zarówno Finom jak i silnej reprezentacji Rosji. Świetnie prezentuje się przede wszystkim Ahmed Abdelhay. Reprezentacje Stanów Zjednoczonych widziałem w starciach z Rosjanami i nie wyglądało to dobrze. Nie ma tam zawodnika, który jest takim typowym pewniakiem. Gra w ataku nie ma się na kim opierać. Riley Salmon jest zawodnikiem niskim, ale posiada bardzo dobrą technikę. Wykorzystywał ją w starciach z Rosjanami i był najlepiej atakującym zawodnikiem w swojej ekipie. Patak, Lotman, Rooney i Anderson w meczach z Rosjanami spisywali się bardzo, bardzo przeciętnie. Atutem
USA jest świetnie grający w bloku David Lee. Byc może przeciwko Egipcjanom wystąpi Priddy.
Propozycja:
Egipt +2.5 seta @ 1.90 Unibet
Argentyna -
Niemcy
Niemcy po przygodach w trakcie podróży do Argentyny. Nie wiem w jaki sposób wpłynie to na ich dyspozycję. Wydaje mi sie jednak, że są oni w stanie pokonać gospodarzy dzisiejszego spotkania. Grozer, Kromm czy Schwarz rozegrali dotychczas po jednym, góra dwóch dobrych spotkaniach. Zarówno Georg jak i Robert są w stanie pociagnąc grę swojej drużyny. Bardzo wysocy i czasami zabójczo skuteczni. Średnio podoba mi się gra Bohme, który dzisiaj raczej nie wystąpi. Lepiej prezentuje się Gunthor. Pisałem juz przy okazji innych spotkań, że bardzo podoba mi się gra niemieckiego Libero Ferdinanda Tille. Znakomicie uwija się w obronie. Po stronie Argentyny prym wiedzie Alejandro Spajic. Pomimo tego, że lata lecą ten środkowy cały czas prezentuje bardzo wysoki poziom. Guillermo Garcia również jest ważnym ogniwem swojego zespołu. W raz z Ocampo potrafia stworzyć super groźną parę przyjmujących. Słabiej ostatnio grającego Scholtisa zawsze może zastąpić nieobliczalny Pereyra, który napsuł krwi Naszej reprezentacji.
Reprezentacja Niemiec nie była w stanie przeciwstawić się reprezentacji Kuby.
Argentyna walczyła i nawet w jednym spotkaniu doprowadziła do TB. Wydaje mi się, że siatkarze Trenera Lozano zwyciężą w pierwszym spotkaniu. Nie spodziewałbym się jednak szybkiego spotkania.
Propozycja:
Niemcy @ 2.00 Unibet
Niemcy +1.5 seta @ 1.50 Unibet
Kuba -
Polska
Tutaj już bez analizy. Opisywałem poszczególne spotkania Kubanczyków i Polaków i nie chce mi się tego samego powtarzać ???? Nie widzę elementu, którym moglibyśmy nastraszyć Kubańczyków. Nasi rywale posiadają piekielnie mocną zagrywkę, skuteczny, bardzo wysoki blok. W ataku oczywiście są jedną z najlepszych drużyn na świecie. Wydawało mi się przed pierwszymi meczami, że ich mankamentem będzie obrona i przyjęcie. Z tego co widze znacząco poprawili się w tych elementach. Może nie jest to jeszcze perfekcyjny odbiór, ale jest co raz lepiej. Poza tym wystarczy, że Kubańczycy podbiją sobie piłke do góry, Hierrezuelo ma i tak wiele opcji w ataku i każdy ze skrzydłowych jest w stanie skończyć sytuacyjną piłkę.
Nasza reprezentacja gra co raz lepiej, jednak do bardzo dobrej dyspozycji trochę Nam brakuje. Na Kubie gra się wszystkim bardzo ciężko. Nasi zawodnicy nie maja obecnie ani porażającej zagrywki ani bardzo skutecznego bloku. Będzie bardzo ciężko ugrac cokolwiek.
Propozycje:
Kuba -2.5 seta @ 2.95 Unibet
Kuba -1.5 seta @ 1.60 Unibet
Przepraszam, że tak króciutko, ale idę się chwilkę wyspać. Mecz Brazylii chyba odpuszcze i poszukam sobie powtórki. Będe śledzić spotkanie Argentyny z Niemcami i Kuby z Polakami więc jeżeli ktos chce abym przesłał mu wynik to zapraszam na PW ????