Dzisiaj typowanie LŚ wyszło dobrze, ale mogło być świetnie gdyby Kubańczycy nie oddali Bułgarom prawie wygranego meczu, prowadzili 2-0 i mieli przeewagę w 3. secie by przegrać po TB, gdzie co ciekawe także prowadzili 8-5. No cóż ich dzisiejsze zachowanie na boisku chluby nie przynosi, zapomnieli chyba, że na przeciw siebie mają jedną z najlepszych ekip na świecie - Bułgarię, a te uśmieszki Leona były kompletnie nie na miejscu. Teraz zastanawiam się na typem na drugi mecz, z jednej strony Kubańczycy będą chcieli się zrewanżować i wygrać, jednak z drugiej strony mając już prawie pewny awans mogą powtórzyć swoją postawę z dzisiaj.
Rano oglądałem mecz Chin z Holandią, wygrali pomarańczowi 3-2 jednak liczba błędów jakie popełnili jest naprawdę rzadko spotykana na takim poziomie, aż cud, że zdołali wygrać. Pytanie czy tyle błędów popełnią w dwóch meczach pod rząd? Myślę, że raczej nie, więc typ na ich zwycięstwo po 1,72 można zagrać.
A odnośnie Polaków, to cóż Finowie poprawili trochę swoją grę a Polacy zostali na tym samym poziomie co wczoraj, no może ciut lepiej, to wystarczyło Finlandii na wygraną 3-0. W tym dwumeczu zabrakło zdecydowanie lidera naszego zespołu, nie było nikogo, kto pociągnąłby resztę chłopaków do walki, momentami coś tam próbowali i tyle. Łomacz w swojej grze stawia na dokładność a nie na zgubienie bloku i to przekształca się na trudności w ataku, gdyż Finowie czytali naszą grę bardzo łatwo. Mam nadzieję, że te słabe występy nie powtórzą się w Bydgoszczy, musimy liczyć na komplet punktów aby myśleć o drugim miejscu.
Na noc zostają Włosi i trzeba pomyśleć o niedzieli.