Dobrze opisane, ale zabrakło mi najpewniejszej, w mojej opinii pary z Greipelem, więc ją podam
Andre Greipel - Alexander Kristoff 1,70 STS
92-6 ????
Greipel na tej stronie już opisany dość dokładnie, więc nie będę powtarzać, wystarczy przewinąć kilka poprzednich postów. Natomiast Kristoff, no cóż raz mu zaufałem i mało brakowało, a bym się przejechał, problemy z objechaniem Degenkolba to jednak niezbyt dobry sygnał. Norwegowi brakuje ewidentnie i szybkości i przyspieszenia, nie wiem czy coś poszło nie tak z formą, bo przecież wejście w wyścig miał obiecujące.
Drugi typ na dzisiaj to:
Fernando Gaviria - Dylan Groenewegen 1,65
forbet/
fortuna 93-1
Po takim kursie to już można w tej parze Gavirii zaufać. Wczoraj Dylan dał zarobić, a przy okazji podbił kursy na Kolumbijczyka, więc jest okej. Wczoraj Holendrowi pomógł silny wiatr od czoła, wychodząc z dalszych pozycji korzystał z osłony jadących przed nim, Gaviria i Sagan musieli niemal od początku z tym walczyć i to w mojej opinii zadecydowało. Oczywiście Groenewegen jest w tym roku w wysokiej formie i jest bardzo szybki, ale czuję, że Gaviria dzisiaj weźmie rewanż.
Dodatkowo:
Peter Sagan TOP 3 1,6
fortuna 2
Jednak zmiany...
Tu nie ma co się rozpisywać. Słowak cały czas się kręci w czołówce, czy jest w mega formie, czy korzystając ze słabości rywali to już inna sprawa. Zbiera te punkty na zieloną koszulkę i poza top3 na sprinterskich końcówkach nie wypada, więc wierzę, że tak będzie i dzisiaj. Jedyne zagrożenie widzę w tym, że dzisiaj pofałdowany teren i może w końcu jakaś ucieczka zagrozić peletonowi, chociaż nie bardzo w to wierzę.
Szukałem w H2H jakiejś pary z Majką na płaskie etapy, bo wygląda naprawdę fajnie ta taktyka Bory.
Dzisiaj mamy taką parę:
Bob Jungels - Rafał Majka 2,10
forbet/2,05 STS
34-35
No już bliżej być nie mogło...
Za drobniaki spróbuję. Rafał korzysta bardzo dużo na aktywności Bory na rzecz Petera Sagana. Dotychczasowe pozycje obu kolarzy na sprinterskich to odpowiednio 15,14,25 i 32 Jungelsa i 10,54,50,21 Majki - jak widać 2 razy wyżej był Rafał, 2 razy wyżej Bob. Przy czym na drugim etapie Rafał został spowolniony przez tą kraksę w końcówce. Za drobne można puścić, ale bez szaleństw, bo to mimo wszystko zawsze jest loteria wśród kolarzy nie walczących o zwycięstwo.
live komuś się przyda. Ja zdążyłem po wysłaniu postu jeszcze zagrać te typy.