Ja mam, przynajmniej dla mnie ciekawą, przyznam, że trochę patriotycznie podszedłem
3. ETAP
Mitchelton Scott (na forbecie Orica Greenedge dalej) - Bora Hansgrohe (Bora-Argon 18) 2,80
forbet 4-7
Czekałem na tą parę od końca 2.etapu, szczerze przyznam i dla mnie po tym kursie must bet. No widząc leżącego Durbridge'a, dwukrotnie zamieszanego w kraksy Yates'a nie mogę nie spróbować Bory w tej parze. Szczerze to według mnie nic nie tłumaczy takiej dysproporcji w tej parze. Z jednej strony mamy mocnych Bauera, Hepburna i Durbridgea, który leżał, solidnego Impey'a, Howsona, który szału nie robi, Hayman'a który jest w miarę silny, ale czasowcem to on nie jest i do tego dwójka Yates (lekko poobijany) i Nieve, którzy silnikami napędowymi nie będą. Z drugiej strony Bodnar w świetnej formie, Burghardt i Oss, czyli dwa potężne silniki na takie etapy, Sagan, który też umie jechać długo mocnym tempem, Postelberger, którego stać na mocne zmiany no i słabsi Majka, którego trzeba dowieźć (podobnie jak po drugiej stronie Yates'a) oraz Muhlberger i Poljański, którzy zrobią tu bardziej za statystów. Na korzyść Bory przemawia to, że żaden z nich nie leżał, co prawda w końcówkach pracowali trochę na przodu peletonu, ale bez przesady. Kolejny punkt, który przemawia na niekorzyść australijskiego team'u to fakt, że startują jako pierwsi, nie będą wiedzieli jak inni jechali dany odcinek, natomiast Bora będzie mieć pełny przegląd sytuacji. Zaznaczę też, że miedzy startem jednych a drugich mamy prawie dwie godziny różnicy, może zmienić się trochę wiatr, co może wpłynąć na wyniki, chociaż według prognoz warunki powinny być zbliżone dla wszystkich. No i było widać dzisiaj po etapie i po portalach społecznościowych, że atmosfera w Borze jest bardzo dobra, natomiast po kraksie Yates'a widać było dużo nerwowości, niby detal, ale to też może mieć wpływ. Reasumując po tym kursie muszę spróbować, przy czym jako, że to TTT to bardzo delikatną stawką
I bez argumentów, bardziej na czutkę próbuję jeszcze delikatniej
QuickStep - Sunweb 2,50
forbet, według mnie trochę przesadzony kurs jednak.