Napiszę to zanim Bora wystartuje - Najlepszym czasowcem BORY jest w tym momencie Maciek dla mnie - a to jakby nie patrzeć ....dopiero 9-ty czas na TofCalifornia. Burghart i Postlberger ...to jedyni członkowie 10-tej ekipy czasówki z Mistrzostw z zeszłego roku . Nie ma Barty i Konrada - i oni mają być lepsi od Bauera, Durbridge'a Hepburna oraz Haymana .......dziwne chyba ?Mam zwyciestwo BMC ... do tego Bora lepsza od Orici Scott i to cale Lotto Soudal wyzej od ekipy Rekina...niby wierze ale jednak ciezko zeby Bora wskoczyla na podium...ehhh
No chyba nie sugerujesz, że większość ludzi którzy dzisiaj postawili swoje ciężko zarobione w kopalni pieniądze nie sprawdziła składów druzynówki z mistrzostw świata z zeszłego roku tych drużyn (plus 1 minuta dla Micheltona i podobny do dziś skład - znacznie słabszy skład Bory )...oraz na przykład wyniki czasówki w Californi z tego roku (7 Bauer, 15 Hepburn, 22 Yates vs 9 Bodnar , 30 Rafał ) - przecież to sugerowałoby totalne amatorstwo ?dziwne ?? jakie forum tacy fachowcy od konkretnych dyscyplin. nie wiem czy ktokolwiek sugeruje się typami podawanymi tutaj, przecież to na stracie równa się ze stratą pieniędzy w większości przypadków
Muminiasty - nie obraź się Broń Boże na eksperta z połowy etapu ???? Ja nie chcę źle tutaj dla nikogo . Jedyne co zasugerowałem to to , że skoro poszedł typ na Borę to po wyniku Micheltona na 1 pomiarze , dokładnie na podstawie analiz powinniscie ludziom sugerować wyjście z tego typu . Ja nie jestem wróżką i nie wiem co się stanie na końcu - wyniki , które podałem są przecież ogólnie dostępne i wszytcy zapewne je znają i się nimi także sugerują . Życze Borze lepszego wyniku niż Scott - ale patrze obiektywnie na to co się dzieje (90% moich typów to live- gram niewiele pre - więc tutaj zasugerowałem coś tylko co sam gdzies wykorzystałem )A może wielcy eksperci, którzy się obudzili w połowie etapu poczekają na finisz wszystkich chociaż?
Odpowiem tak, gram to u polskich buków, nie wiem jaki buk i czy daje możliwość cash outu zakładu pre w kolarstwie w czasie, gdy już etap się zaczął. STS, z którego kurs podał kolega Grzesznik oferował do startu ekipy Scott cash out z minimalnym zyskiem na samym wahaniu kursów. W trakcie etapu takiej możliwości nie było. Dodatkowo ja akurat w czasie etapu wracałem z pracy, nie miałem dostępu do forum, więc nawet jakbym miał wiedzę, o której już pisałem nie miałem fizycznej możliwości tu tego sugerować.Jedyne co zasugerowałem to to , że skoro poszedł typ na Borę to po wyniku Micheltona na 1 pomiarze , dokładnie na podstawie analiz powinniscie ludziom sugerować wyjście z tego typu .
Możecie być pewni, że dobrze wiem kto i w jakich składach jeździ drużynówki. Barta, przy całym szacunku to już nie ten poziom, jego obecność na pewno pozytywnie by nie wpłynęła, Konrad to nie czasowiec, więc bez znaczenia. O Durbridgu pisałem podając typ, wczoraj poobijany, dzisiaj widziałem, że na rekonesans (nie wiem jak na etap) wyruszał obandażowany, więc miałem powody, brzydko mówiąc "liczyć" na jego słabszą dyspozycję, on wczoraj kulał idąc do autokaru. No i sorry, ale podawanie wyników z Tour of California, gdzie taki Bodnar był w okresie na przełomie roztrenowania po klasykach/ przygotowania do Touru to żaden wyznacznik, możemy wziąć wyniki z Majorki z początku roku i na ich podstawie rzucić, że Degenkolb będzie faworytem sprintów...Najlepszym czasowcem BORY jest w tym momencie Maciek dla mnie - a to jakby nie patrzeć ....dopiero 9-ty czas na TofCalifornia. Burghart i Postlberger ...to jedyni członkowie 10-tej ekipy czasówki z Mistrzostw z zeszłego roku . Nie ma Barty i Konrada - i oni mają być lepsi od Bauera, Durbridge'a Hepburna oraz Haymana
Panowie ja gram livy na podstawie tego co dzieje się podczas trwania wyscigu - mogę Wam zagwarantować , że nawet słynny zielony365 czasem się zagapi i jesli zobaczycie krakse zawodników i szybko zakumacie kto w niej leży to raz na 10 kraks można zagrać coś takiego za pieniądze , które pozwalaja na zycie z samego grania. Wczoraj do grania był np pan w zielonej koszulce jak zmieniał rowerek (u innego z oferentów) . Nie napiszę nic takiego podczas trwania wyścigu bo takie rzeczy trwaja czasem 10-15 sek a czasem 30-40 ale wtedy każdy ładuje ile może i gdzie może w tego typu pary . Także przykro mi ale samych typów ode mnie ciężko oczekiwać - ale pokazuje Wam na co warto zwrócić uwagę ????Pan pisz więcej!
Dziś mamy finisz lekko pod górę. Sagan powinien to ogarnąć gdyż jest stworzony na takie końcówki. Jednak ja tę parę bym zostawił w spokoju.Sagan - Kittel 1.6
Dupont jest w dobrej formie ostatnio i mi sie ten typ podoba. Druga sprawa to co mówił muminiasty , troche male te kursy żeby coś z kolarstwa po takich ruszać.Dupont - Boudat 1.42
Loteria bo wjezdzaja w grupie ale akurat Fuglsang to z tego co pamiętam lubi jezdzic wysoko w peletonie. Ale i Yates po dwoch kraksach moze wyciagnac wnioski i trzymac sie wysoko.Mogę się zapytać co myślicie o zagraniu na Fuglsanga przeciwko Yates'owi
Wczoraj chwilę popisaliśmy o błędach bukmacherów i dziś dwaj , którzy w niedziele trzymali zbyt długo pana w zielonej koszulce już nie mają oferty live na TDF. Oczywiście zapewne to czysty przypadek i być może od jutra znów powrócą do live........ale nie da się ukryć , że oni także czytaja forum i zdają sobie sprawę ze swoich błędów. To jest także powodem tego , że nikt kto korzysta z ich błędów nie podaje tego niestety publicznie - ponieważ skutkuje to bardzo często poprawą z ich strony ????Panowie ja gram livy na podstawie tego co dzieje się podczas trwania wyscigu - mogę Wam zagwarantować , że nawet słynny zielony365 czasem się zagapi i jesli zobaczycie krakse zawodników i szybko zakumacie kto w niej leży to raz na 10 kraks można zagrać coś takiego za pieniądze , które pozwalaja na zycie z samego grania. Wczoraj do grania był np pan w zielonej koszulce jak zmieniał rowerek (u innego z oferentów) . Nie napiszę nic takiego podczas trwania wyścigu bo takie rzeczy trwaja czasem 10-15 sek a czasem 30-40 ale wtedy każdy ładuje ile może i gdzie może w tego typu pary . Także przykro mi ale samych typów ode mnie ciężko oczekiwać - ale pokazuje Wam na co warto zwrócić uwagę ????
Też popieram typ. Latour nie jest wcale tak szybki, by walczyć na finiszu, a Vuillermoz o wiele lepiej sobie radzi na ściankach i takich odcinkach jak dzisiejszy.5. Etap
Pierre Latour - Alexis Vuillermoz 2.15 STS
Pojedynek kolegów z zespołu, przy czym dla mnie para 50/50 a nawet ze wskazaniem na bardziej doświadczonego w tej parze Alexisa. Jest on bardziej dynamiczny w finiszu, a bardziej stromy fragment powinien przejechać nie gorzej niż Pierre. Po takim kursie według mnie warto to spróbować.