>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Vuelta a Espana (18.08-09.09)

Status
Zamknięty.
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Moglby mi ktos sprawdzic jak spisuje soiie Morabito z BMC na czasowkach, dejwi licze na ciebie ????
Ja mam wynik z tegorocznego Tour of Austria. W całym wyścigu zajął drugie miejsce za Fuglsangiem.
7 etap to indywidualna jazda na czas - 24,1km. Pierwsza trójka to Pinotti, Vandewalle i Rabon. Marabito zajął 18 miejsce ze startą 1:23 do Pinottiego.
Castroviejo był 11, a Fuglsang 12.

inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
no wlasnie pytam o formę Monforta bo jakos nie moge go nigdzie znalezc ????
czy ktos bardziej zorientowany moze sie wypowiedziec na temat jego szans ??

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
W Tour de France Monfort w czasówkach był 11 i 24, więc w sumie nie najgorzej, ale wydaję się, że wtedy był w lepszej dyspozycji niż obecnie, niby jest w czołówce, ale zupełnie nie widoczny, na górskich etapach zawsze w pewnym momencie odstaje i przyjeżdża ok. 50 - 1 min straty do najlepszych. Od Talansky &#39; ego na pewno będzie gorszy, to jest pewniak.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ciężko sobie wyobrazić, by Purito jutro nie wygrał... Ale po takim kursie podziękuję, bo wiele się może wydarzyć na takim potworku. Frooma i Valverde jakoś nie widzę na takiej ściance walczących o zwycięstwo. Anton jeśli forma rzeczywiście idzie w górę też powinien być wysoko. Bauke w tym roku bezbarwny, w zeszłym roku robił pudła na takich końcówkach.
Może STS sprawi jakiś prezent i wystawi np parę Rodriguez - Gilbert, czy coś w ten deseń ;]
Contador TOP3 2.30 unibetus ✅
Purito pewnie i wygra, ale wicelider Vuelty łatwo się nie podda. Na takich % utrzymają się tylko najlepsi, jest szansa sporo zyskać. Raczej podium zarezerwowane dla wielkiej 4, z tym, że kilometrów w nogach Księgowemu przybywa i forma powinna iść w górę.
No bo kto inny? Gilbert po 300 metrach się zasapie. Podobnie Ballan czy Meersman. Przy 29% to tam się ledwo będa trzymać kołami drogi ???? Takie skrócone Angliru.

Otrzymane punkty reputacji: +12
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Dzisiejsza czasówka sprawia, że Vuelta będzie bardzo ciekawa. Po dzisiejszym etapie pierwsza czwórka mieści się w minucie. Sporym zaskoczeniem (pewnie nie tylko dla mnie) jest bardzo dobra postawa Purito Rodrigueza. Hiszpan zajął 7 miejsce tracąc tylko minutę do Contadora. Zapewne sam w to nie wierzył, ale utrzymał po czasówce pozycje lidera w klasyfikacji generalnej. Bardzo dobrze pojechali pozostali faworyci wyścigu. Contador udowodnił, że przygotował bardzo dobrą formę na Vueltę, Froome pojechał na swoim dobrym poziomie, a Valverde szczerze mówiąc bardzo mnie zaskoczył - nie spodziewałem się, że wykręci tak dobry czas.
Dobrze czasówke pojechali także Hiszpanie z Movistaru: Benat Intxausti i Jonathan Castroviejo, Richie Porte oraz Andrew Talansky, który dzięki dobrej jeździe awansował na 8 miejsce w generalce.
Zawiódł trochę tony Martin, który nie zmieścił się w pierwszej dziesiątce. Słabo pojechał Igor Anton, ale tego raczej można było się spodziewać.
Polacy przyzwoicie choć liczyłem na trochę lepsze wyniki. Najlepszy był Maciej Bodnar - 26. Tomasz Marczyński był 43, a Przemysław Niemiec 59. Rafał Majka i Maciej Paterski ukończyli czasówkę jeszcze dalej, ale oni mają inne cele w tym wyścigu. Marczyński i Niemiec utrzymali miejsce w Top-20 wyścigu.
Na koniec trzeba napisać o zawodniku, który zrobił dziś świetny wynik. Fredrik Kessiakoff trochę niespodziewanie wygrał dzisiejszą czasówkę wykręcając bardzo dobry czas. Pokonał Contadora o 17s, a Froome o 38s. To pokazuję jak Szwed był dzisiaj mocny.
Tak czy inaczej dzisiejsza czasówka sprawia, że kolejne górskie etapy będą bardzo ciekawe. Faworyci są blisko siebie i to górskie etapy rozstrzygną kto wygra wyścig. Jutro pierwsza próba sił po czasówce. Etap bardzo płaski z fajnym podjazdem (bardzo stromym - średnie nachylenie tej premii górskiej 3 kategorii wynosi 13 %) na samym końcu. Emocje gwarantowane.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 12
Wysokościówkę finiszu wstawił DW to może ja wstawię jak to na żywo wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=K-a6Br31Zlw
Jest petarda co?
No jest, teraz mam taką bekę z buków że wystawiają Gilberta jako 4 w kolejności do wygrania etapu ???? jakim prawem ja się pytam? przecież on zdechnie tam jak pies. Wszystkie bety z normalnymi góralami gram jutro all-in jak się takowe pojawią.
Finisz ma takie statystyki: Mirador de Ézaro (kat. 3; meta; 1,9 km; 13,1%) w krytycznym momencie mamy ponad 29% nachylenia przecież tam samochodem ledwo da się wjechać :razz:
Alejandro Valverde - Alberto Contador 2 @ 1,85 Tobet ✅ 3-2
Gram na Alberto. Jutro go widzę przynajmniej na podium jak nie jako zwycięzcę etapu. Niby etap dla Purito ale skok Contador ma podobny. Valverde jest mocny, ale jutro będzie bardzo ciężko, będzie sporo ataków z czołówki. Pewnie na początku dwaj Kolumbijczycy zrobią podkładkę pod Frooma i to może zaszkodzić Alejandro.
Niestety sprzątnęli mi z Tobetu parę Intxausti - Henao więc jutro gram tylko jedną parę, no chyba że STS z czymś bajecznym wyskoczy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Niestety sprzątnęli mi z Tobetu parę Intxausti - Henao więc jutro gram tylko jedną parę, no chyba że STS z czymś bajecznym wyskoczy.
Dawida nie ma a moze ktos inny odpowie mi co warto w tej parze grac bo juz tobet i inni ponownie dali ja do oferty ?

Taki etap z takim podjazdem i cisza ? Moze napisalby ktos przeciwko ktorym zawodnikom warto dzis pograc ? Gilbertowi na pewno ale z kim.. ? I co z tym Henao i reszta ?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ja bym cos napisal ale czasu brak, co do tej pary o ktora pytales to chcialem grac na Iczaustiego ale po kursie tobetowskim czyli 1,95 a nie takim jaki widzialem w pinnacle czyli 1,5. Przeciwko Gilbertowi w kazdej parze mozna na live grac oczywiscie z jakims normalnym goralem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
5.5 na Rodrigueza w dzisiejszym etapie w unibecie można złapać teraz. Według mnie spokojnie peleton dogoni czwórkę uciekających, a porównując poranne 1.7 i obecne 5.5 to jest bardzo przyzwoity kursik.
Do usunięcia później.

Otrzymane punkty reputacji: +11
przemasso 38

przemasso

Użytkownik
Taki etap z takim podjazdem i cisza ? Moze napisalby ktos przeciwko ktorym zawodnikom warto dzis pograc ? Gilbertowi na pewno ale z kim.. ? I co z tym Henao i reszta ?
Ja bym cos napisal ale czasu brak, co do tej pary o ktora pytales to chcialem grac na Iczaustiego ale po kursie tobetowskim czyli 1,95 a nie takim jaki widzialem w Pinnacle czyli 1,5. Przeciwko Gilbertowi w kazdej parze mozna na live grac oczywiscie z jakims normalnym goralem.
Tyle, że Gilberta to się nawet w sts już nauczyli, żeby zestawiać z klasykowcami jak np. Ballan.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Na początek gratki, że udało wam się złapać Purito po takim kursie. Hiszpan znów dziś pokazał moc - piękny atak i kolejna wygrana. Rodriguez zyskał kolejne sekundy do klasyfikacji generalnej. Sam podjazd - miazga. Niektórzy zawodnicy praktycznie stawali w miejscu! Podjazd krótki, ale bardzo męczący - kolarze przekraczali linie mety bardzo zmęczeni.
Faworyci blisko siebie czego można było się spodziewać. Jednak ponownie słabość pokazał Froome. Ciekawe jak wytrzyma cały wyścig.
Optymalną formę łapie chyba Igor Anton. Dziś nawet próbował atakować - nieudanie, ale blisko pierwszej czwórki wyścigu. Ponownie ładnie pojechali Gesink, Moreno i Roche. Trzeba przyznać, że Rabobank przyjechał mocny na Vueltę.
Pochwalić trzeba także dwójkę Polaków. Przemysław Niemiec finiszował na bardzo dobrej 9 pozycji, a Tomasz Marczyński był 21. Obaj dalej znajdują się w pierwszej dwudziestce wyścigu.
Jutro etap dla sprinterów albo harcowników.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 13
Jutro płasko na finiszu jednak sam etap nawet wymagający. Znowu Degenkolb no chyba tak bo on nie ma tu godnego rywala. Chociaż jutro nie ma utrudnienia na finiszu więc może taki Viviani odpali. Gram jeden typ, jak to na płaskie etapy przystało szczególnie go nie polecam ale uważam że wejdzie.
Gianni Meersman - Ben Swift 1 @ 1,727 Sportingbet ⛔ 18-9
Lotto już nie ma zawodnika na generalkę więc fajnie by było jakby urwali jakiś etap. Meersman jest w formie i przede wszystkim jest szybki. Na wszystkich płaskich etapach był w najlepszej 10 więc to jest super wynik. Swift jest kompletnie bez formy i bardzo zagubiony na finiszu, bo nie dość że Sky robi mu niezłą podkładkę i traci siły to Ben nie potrafi tego wykorzystać. Zawsze daj się zamknąć. Tak wszyscy się nim zachwycali a on jedzie piach, praktycznie oprócz drugiego etapu to on nie liczy się na finiszach. Ogólne wyniki w tym sezonie też zdecydowanie przemawiają za Meersmanem który na San Sebastian był 3, w Romadii spisywał się całkiem fajnie. Swift oprócz niezłego TdP i Szwajcarii nic nie jedzie. W Hiszpanii zdecydowanie widać że SKY jest kompletnie ujechane całym sezonem i nie zdziwię się jak jutro nie dostanie żadnego pomagiera na finiszu.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
W ofercie na dzisiejszy etap raczej ciężko znaleźć coś ciekawego. Kursy na Dagenkolba są bardzo małe, wiec chyba nie warto ryzykować. Czuję, że Niemiec może dziś nie wygrać sprinterskiego finiszu. Chyba nie jest aż tak mocny by wygrać 5 razy z rzędu finisz z peletonu. Jego główni rywale to: Bennati, Davis, Viviani i Bouhanni, a może w końcu przebudzi się Swift?
Spróbuję chyba pograć na nieduża stawkę:
Miejsce na podium - Davide Bennati 2,50 sportingbet ⛔ /sprinterzy nie walczyli dziś o wygraną
Włoch na razie jedzie wyścig bardzo dobrze. Na sprinterskich końcówkach był: 10 - 2 - 5 - 3. Udanie finiszował także na trudnej końcówce 9 etapu gdzie uplasował się na 5 pozycji. Zawodnik Radioshack pokazuję, że jest mocny w Hiszpanii. W klasyfikacji punktowej jest 6, ale jeśli chodzi o sprinterów przegrywa tylko z Dagenkolbem. Wg mnie ma spore szansę żeby ukończyć dzisiejszy etap w Top-3.
Na koniec mam pytanie, gdzie waszym zdaniem jest najlepszy Livebetting jeśli chodzi o kolarstwo. Może bym coś pograł, a przyznam, że słabo się orientuję.
O teraz znalazłem coś fajnego w STS-ie:
Davide Bennati - Joaquin Rojas Gil 1,40 ✅
W tym wyścigu zdecydowanie lepiej jeździ Bennati. Przypomnę jego miejsca na sprintach: 10 - 2 - 5 - 3. Dla porównania miejsca Rojasa na etapach dla sprinterów: 23 - 16 - 8 - 14. Widać zdecydowaną różnicę. Myślałem, że Hiszpan powalczy u siebie o jakieś zwycięstwo etapowe, a tu straszna kicha. Rojas wygląda na trochę zagubionego (jeszcze bardziej niż Swift), jakoś specjalnie nie angażuję się w sprinterskie rozgrywki. Jak dla mnie typ na Bennatiego jest bardzo pewny.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
2 lata temu zmarł Profesor Fignon.

Jutro zaczynamy tryptyk i większe góry. Z graniem Contadora bym uważał, bo jednak Piti i Purito jadą życiówkę na tym wyścigu, a może na live będą lepsze kursy ;] Jakieś typy na wygraną czy TOP3 też mi się nie widzą, bo mało ucieczek dojeżdżało do tej pory, dziś chyba po raz 1.
Przemek po TOP10 ????
Anton - Moreno 1 1.90 sb ⛔
Moreno będzie się pewnie więcej na Purito oglądał i tempo pewnie też będzie musiał dyktować jak ich zostanie kilku.
Nieobliczalny Igor może wszystkim wrzucić kilkadziesiąt sekund, może też przyjechać w grupetto. Ale na etapie wczorajszym i tym do Andorry pokazywał przebłyski formy. Początek wyścigu chyba miał taki przymulony z powodu wysokich upałów. Powinno być lepiej.
JROD - Froome 1 1.45 ✅
Rodriguez w życiowej formie, Froome im dalej w wyścig tym gorzej i taka tendencja powinna się utrzymywać.
Niemiec - Winner 1 2.20 b365 ✅
Myślę, że sprawa liderowania w Lampre może się szybko odwrócić. Przemek zaimponował mi wczoraj, myślę, że trafił idealnie z formą w 3 tydzień. Doświaczeniem bije Kolumbijczyka, który przecież debiutuje w GT i nie musi być tak świetny jak na początku wyścigu.
Vamos!

Otrzymane punkty reputacji: +9
F 24

faulik

Użytkownik
Gesink-Fromme 1 2,65 SB
Trzeba grac! Golym okiem widac ze Froome zajechany. Na finalowym podjezdzie zaatakuje czolowka i Froome nie da rady, odpusci. Gesink jedzie bardzo dobry wyscig, ma silna grupe.
// Proszę przynajmniej o podanie bukmachera.Kozi.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 14
No to zaczynamy prawdziwe ściganie. Jutro pierwsza część Tryptyku Asturii. Kto jutro wygra? na pewno faworytem jest Contador i Froome bo im najbardziej odpowiadają długie na równym poziomie nachylenia podjazdy. Chris niby wygląda na zdrowo ujechanego ale da radę, na pewno jutro da radę ale np w poniedziałek może mieć serdecznie dosyć. Purito i Valverde jadą Tour życia, im nie odpowiadają długie wzniesienia jednak łatwo nie odpuszczą, bo mają dobrych pomocników takich jak Moreno czy Intxausti. Dam sobie rękę uciąć że jutro w ucieczce będzie Lagutin i Mouncoutie. Dzisiaj typów nie będzie bo ja mam serdecznie dosyć i spadam spać, jednak widzę już ofertę w STS i bukmacherach internetowych i wiem jedno jutro zarobimy ;)
Premie górskie:
Alto de Castro (kat. 3; 34,4 km; 4,7 km; 5,9%)
Alto de Vilaesteva (kat. 2; 71 km; 9,5 km; 4,5%)
Alto de O Lago (kat. 3; 90,4 km; 8,4 km; 4,1%)
Alto Folgueiras de Aigas (kat. 1; 125,6 km; 9,7 km; 6,7%, max 10%)
Puerto de Ancares (kat. 1; meta; 9,5 km; 8,1%, max. 12,8%)
Mapa, profil, podjazdy na 14 etapie
HTML:
[URL='http://img17.imageshack.us/img17/9340/69260038.gif']http://img17.imageshack.us/img17/9340/69260038.gif[/URL]
Nie mniej jednak zapraszam do dyskusji na temat jutrzejszego, arcyciekawego i arcyważnego etapu ????

S 145

superg

Użytkownik
A ja uderzę w STS
Niemiec - Nocentini 1 @ 1.5
Moncoutie - De Gendt 1 @ 1.45
Talansky - MArczynski @ 1.42
AKO 3.08

Pierwsza para, Przemek się ewidentnie rozkręca i wjeżdżamy w jego tereny. Mocno wierzę w to ze awansuje do dychy. Na tych trudnych etapach przyjeżdża wysoko, w czwartek zaczynając podjazd z niskiej pozycji był 9ty i wygrał z Nocentinim w jego terenie. Rinaldo to świetny zawodnik, specjalista od pagórków, zawodnik szybki. W górach wysokich też jest niezły, ale Niemiec w formie powinien go objechać.
De Gendt dziś w ucieczce, na pewno się sporo ujechał. MOncoutie dwa tygodni się wozi na ostatnim miejscu w grupie tylko po to żeby powalczyć w górach o etap i koszulkę co mu si udaje rok w rok. Dla niego wyścig zaczyna się tak naprawdę jutro.
O ile w przypadku Przemka jestem optymistą, to Tomek według mnie nie da rady. Nie jest góralem tak naprawdę, nigdy nie jechal tak długiego wyścigu etc.
Jak dla mnie powinno łatwo to siąść.
Można też spróbować Tiralongo - Jeanneson na Włocha na podbicie, ale tu obaj mają straty w generalce i ktoś może pójść w ucieczkę co jest trochę loterią. Zdecydowanie silniejszy jest Włoch.
Jest jeszcze Moreno - Intxausti 1 @ 1.45 to zauważyłem później ale o typ jestem względnie spokojny, Dani jest w kapitalnej formie, Intxausti miał momenty słabości w górach. Obaj są głównymi pomocnikami odpowiednie Purito i Valvrde, ale mogą jechać też swoją generalkę, aczkolwiek Moreno jest zdecydowani wyżej i prędzej poświęcony zostanie Benat

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Alejandro Valverde - Christopher Froome 2 @ 2,33 Betsafe ⛔ 3-5 :-(
Przesada z tym kursem. Czy Froome jest ujechany sezonem czy nie dowiemy się w poniedziałek kiedy skumuluje się kilka górskich etapów. Wczoraj było płaski przedwczoraj tylko miażdżący finisz, jeszcze wcześniej czasówka i dzień wolny. Także wiele obciążeń nie było. A to że Froome tracił na stromych ściankach było niemal pewne. Dzisiaj długi wymagający i wyniszczający podjazd. Dla mnie Froome jeszcze dzisiaj będzie wysoko i taki kurs uważam za value. Potrafi on wjeżdżać na długie podjazdy takie jaki mamy dzisiaj. Valverde przeciwni, co prawda ma Tour konia ale, no właśnie widzę kilka ale. Po pierwsze on woli jakieś spore nachylenia, bardzo strome ale raczej krótkie podjazdy. Np na tym etapie co wiatr podzielił peleton i Valverde został widziałem pewną słabość u niego, a no właśnie tą słabością był wjazd na dość długi podjazd, niby początkowo odrabiał ale później zdechli pomocnicy i Valverde miał spore kłopoty na szczęście aż tak wiele tam nie stracił. Może argument absurdalny ale ja tak to widziałem. Dzisiaj jest czujka że Krisu będzie wysoko.
Przemek Niemiec - Rinaldo Nocentini 1 @ 1,50 STS ✅ 12-40 to były lokaty..
Andrew Talanski - Tomasz Marczyński 1 @ 1,42 STS
✅ 6-9
No i na koniec złoty dubel z STS. Niemiec dzisiaj będzie wysoko, to podjazd dla niego, noga jeździe i widać że na najważniejsze etapy przyszła super forma. Jeśli nie tracił na ściankach to wiedz że coś się dzieje. Dzisiaj przy dobrym układzie przyjedzie za 4 tenorów. No i drugi typ przeciwko Tomkowi on chyba woli z kolei ścianki niż długie wyczerpujące podjazdy. Talanski niekwestionowany lider Garminu, jest widać nieźle przygotowany, raczej podjazd 9 km z nachyleniem 8% powinien mu pasować. Oczywiście chciałbym żeby Tomek był wysoko i niech będzie ale o jedną pozycję za Andrzejem.

S 145

superg

Użytkownik
W Stsie lokata, kto lepszy w generalce na koniec Niemiec - Marczyński 1 @ 1.6
Gorąco polecam, dzisiaj chyba ostatni moment na zagranie

K 1,5K

kulu

Użytkownik
No to dzisiaj zaczyna się prawdziwy wyścig. Przed nami trzy bardzo trudne, górskie etapy i to dzień po dniu. Te trzy etapy na pewno ustawią wyścig i sprawdzą siłę poszczególnych zawodników. Tutaj już nie da ukryć się słabości, ciężko też będzie liczyć na pomoc kolegów z grupy.
Profil dzisiejszego etapu + premie górskie wrzucił dawid.400 więc nie będę die rozpisywał na ten temat. Praktycznie cały czas zawodnicy będą jechać góra-dół, a ściganie kończy długi, stromy podjazd.
Miejsca etapowe raczej trzeba odpuścić (kurs na Contadora szału nie robi), możliwy jest jakiś odjazd ucieczki która zostanie odpuszczona. Ciężko tak naprawdę przewidzieć taktykę grup. Liderzy nie mogą też dziś zamęczyć swoich pomocników, bo na pewno odbiłoby się to na kolejnych etapach. Myślę, że lepiej skupić się na parach. Tym bardziej, że można znaleźć coś ciekawego.
Alberto Contador - Joaquin Rodriguez 1,40 sportingbet ⛔
Contador mówił, że szczyt formy osiągnie w trzecim tygodniu ścigania, który właśnie się zaczyna. Już na poprzednich etapach widać było, że forma zwyżkuję. Purito raczej wygrywał na wcześniejszych etapach, ale to były profile pod niego. Dziś jest zupełnie inaczej. Finałowy podjazd zdecydowanie faworyzuję Contadora. Jeśli pojedzie w swoim stylu - duża liczba mocnych ataków to powinien zgubić, zamęczyć swoich rywali. Na mecie do zdobycia są także bonifikaty więc na pewno dziś na mecie nikogo nie przepuści.
A co sądzicie o tym?
Bauke Mollema - Sergio Louis Henao 2,25 sportingbet ⛔
Trójka z Rabobanku (Gesink, Mollema, ten Dam) spisuję się bardzo dobrze. W tym sezonie Rabobank raczej zawodził na Giro i TdF, a tutaj bardzo miła niespodzianka. Mollema jedzie generalkę i na pewno nie odpuści, a że potrafi jeździć w górach udowodnił nie raz. Natomiast dwaj Kolumbijczycy chyba odpuścili już walkę w generalce i pewnie bardziej się skupią na pracy dla Froome&#39;a. Gdy wykonają swoją pracę mogą odpoczywać przed kolejnym trudnym dniem. myślę, że po takim kursie można spróbować.
Kogo widzę dzisiaj wysoko oprócz czwórki faworytów? Jak wspomniałem dobry wyścig jedzie trójka z Rabobanku, powoli dobra formę łapie Igor Anton. Dobry wyścig jedzie także Nicolas Roche. Wysoko powinien być też daniel Morelo. Liczę oczywiście na dobrą postawę Polaków, szczególnie Przemka Niemca.
Podoba mi się też granie na Przemysława Niemca w parze z Rinaldo Nocentinim. Polak lepiej jeździ takie podjazdy. No i zgadzam się z wami, że kolarz Lampre ma szansę ukończyć cały wyścig w Top-10.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom