To i ja napiszę o moich propozycjach na dzisiejszą czasówkę. Faworytów do wygrania dzisiejszego etapu jest trzech: Froome, Contador i Martin. Dwóch pierwszych walczy o triumf w całym wyścigu, natomiast dla Martina to sprawdzian przed MŚ. Profil (spory garb w połowie trasy) trochę sprzyja Purito, ale jestem pewny, że i tak straci dziś prowadzenie w generalce. Contador i Froome to specjaliści od czasówek i myślę, że pokonają go dziś gdzieś o 2 minuty, a może nawet więcej.
W ofercie znalazłem kilka ciekawych typów:
Andrew Talansky - Richie Porte 1,45 STS
9 - 6
Talansky to bardzo dobry czasowiec. To młody zawodnik i największe sukcesy dopiero przed nim. W tym roku zajął drugie miejsce w Tour de Romandie - na czasówce przegrał tylko z Bradleyem Wigginsem (podobnie jak w całym wyścigu). W generalce jest na Vuelty jest na 15 miejscu, ale po bardzo dobrej czasówce może wskoczyć nawet do "10". Gram go w parze z Richie Porte. Doświadczony kolarz Sky, który także dobrze jeździ na czas. Jednak nie będzie miał takiej motywacji jak zawodnik Garmin. Na dodatek może powtórzyć się sytuacja z TdF gdzie Richie Porte odpuścił pierwszą czasówkę. Oszczędzał siły żeby na następnych etapach pomagać Wiggo.
Chris Froome - Alberto Contador 1,60 sportingbet
3 - 2
Froome to obecnie czołówka jeśli chodzi o czasówki. znakomite wyniki na TdF i IO mówią same za siebie. Forma Contadora po przerwie spowodowanej zawieszeniem to dalej trochę niewiadoma. Na razie pojechał tylko czasówkę na Eneco Tour. W tej parze stawiam na Froome'a który pojedzie dziś na pewno na maksa. Wie, że w górach może stracić trochę w pojedynku z koalicja hiszpańską i tutaj musi szukać przewagi.
Jonathan Castroviejo - Benat Intxausti 1,40 bet365
10 - 5
Castroviejo to znakomity czasowiec, reprezentował Hiszpanie na IO. Ma 25 lat, a już sporo wygranych czasówek na mniejszych wyścigach. Dziś powinien spokojnie wykręcić czas na top-10. Wg mnie ma nawet szansę na top-6. Intxausti w pojedynku z nim na dzisiejszej czasówce jest bez szans.
Jak takie czasówki jeździ Eros Capecchi? Jeśli solidnie kto można spokojnie zagrać:
Eros Capecchi - Nicolas Roche 1,85 sportingbet
Roche czasówki jeździ słabo. W tegorocznym TdF był 23 i 77, a w górach spisywał się dobrze. Gdyby nie czasówki spokojnie skończyłby wyścig w pierwszej "10".
Podoba mi się też typ zaproponowany przez dawid.400:
Jonathan Castroviejo - Kristoff Vandewalle 1 @ 1,62 Tobet
Kurs na de Gendta w parze z Gillbertem spadł już do 1,60