A ja bym widział Mańka
i to mówię całkiem serio.
Tomasz jest w życiowej formie. Jutro powinna mu trasa pasować. Dzisiaj Marczyński trochę przeszarżował kiedy po pierwszym ataku Alejandro pojechał z najlepszą czwórką.... jak to w ogóle brzmi Marczyński ruszył na etapie Vuelty za Contadorem, Pitim, Purito, Froomem
....i później za to zapłacił, ale i tak przyjechał bardzo wysoko. Jutro jest trudno na początku podjazdu, później odpuszcza, ponoć wieje na szczycie i teren odsłonięty, także przewiduję mniejszą selekcję niż dzisiaj. Maniek jest szybki, generalnie to nikt na niego nie będzie zwracał uwagi w kontekście generalki, co może być atutem. Jak przetrwa to w finiszu z grupki ~ 20 zawodników nie jest bez szans
Minimalne stawki
Marczyński win @ 51 Sportingbet i podium@ 12
Nad resztą się zastanowie jutro, ale może być loteria z typami, bo nie przewiduję wielkiej selekcji i zgrabną grupkę na mecie, a w takim wypadku kto przyjedzie przed kim jest trudne do przewidzenia. Trzeba będzie szukać par w których ktoś "strzeli", co pewnie łatwe nie będzie.
Roche, Eros to dobre strzały są szybcy, podjazd powinni przetrwać. Główni kandydaci do generalki powinni się kontrolować, dlatego może być też szansa dla kogoś mocnego z drugiego szeregu (Moreno, Uran, Roche, Eros, Maniek, Niemiec, Talansky) żeby odjechać w końcówce.
Generalnie sporo znaków zapytania jak dla mnie.
Tu czwarty etap z zeszłego roku ( 5 miejsce Przemka), myślę że możemy być świadkami podobnego przebiegu rywalizacji.
cyclingnews.com/races/vuelta-a-espana-2011/stage-4/results