>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kolarstwo 2012 - Vuelta a Espana (18.08-09.09)

Status
Zamknięty.
przemasso 38

przemasso

Użytkownik
STS nas obdarza promocjami więc trzeba korzystać. Tak jak wyżej już dawid.400 wspomniał Cunego z Gilbertem oraz Marczyński w parze z Niemcem. Tomek powinien dojechać jutro może nawet w top5. Ostatni podjazd spróbować jechać blisko Rodrigueza i będzie dobrze. Dam jeszcze Rodrigueza z Valverde. Podjazd totalnie dla Purito. W dodatku po trzecim etapie już będzie wiedział żeby pedałować do końca :p

Philippe Gilbert - Damiano Cunego 2 @ 2,25 STS ?:34 ✅ Jak byłem postawić to kurs już tylko 1.82 był.
Marczynski T. - Niemiec P. 1 @ 1.67 STS :zoltakartka:16:14 ⛔
Rodriguez J. - Valverde A. 1 @ 1.50 STS 1:3 ✅
AKO(już po odliczeniu podatku): 4.96 ⛔

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
STS daje rade po raz kolejny, Cunego po jeszcze lepszym kursie niż w Tobecie, no ale jest podatek. @przemasso na Purito bym uważał, Valverde jest mega wkurzony a i jemu pasuje ten profil. Kurs na Marczyńskiego z Niemcem zaniżony więc według mnie jak już grać to lepiej ten typ zagrać w bukach internetowych po 1,85 chodzi. Ja natomiast widzę dwa mega typy i jak wyrwie się z pracy to jutro gram takiego dubla:
Alejandro Valverde - Philippe Gilbert 1 @ 1,30 STS ✅ 3-53
Przeciwko Gilberto napisałem już wszystko on jest słaby, po prostu. Valverde wydaje mi się że na ten moment jest najmocniejszy w stawce, jest mega wkurzony na Sky więc jutro będzie miał coś do udowodnienia. A ten profili mu zdecydowanie odpowiada.
Robert Gesink - Juan Jose Cobo 1 @ 1,55 STS ✅ 10-12
Cobo przegrał ze zdrowiem tą Vueltę, Gesink jest mega mocny i widać że człowiek ze szkła będzie walczył o czołowe miejsca. Cobo pęka na nawet mniejszych etapach więc nie ma możliwości by był przed Holendrem.

Otrzymane punkty reputacji: +15
wasek1 135

wasek1

Użytkownik
Przepraszam bardzo. Kto ustala te pary i kursy w STS? Oni chyba patrzą na ranking UCI i na podstawie tego to wybierają. Ale dla mnie to oczywiście lepiej.

Gilbert P.-Cunego D. 2 @ 2,25 STS ✅
Przejrzałem parę ofert i w sts jest na razie najlepsza. Jakim cudem Gilbert ma być lepszy od Cunego? Klasykowiec, radzący sobie na pagórkach z doświadczonym góralem? Cunego jest w żadnej formie, ale przecież Philipe nie będzie cisnął na tym etapie. Chyba że buki wiedzą coś może że zabierze się w ucieczkę. W każdym etapie górskim Cunego był lepszy od Belga a raz o 14 minut. To pokazuje podejście do gór obu kolarzy. Heh ten STS.

Valverde A.-Gilbert P. 1 @ 1,3✅

Niby mały kurs, ale w STS akurat na pozbycie się podatku. No tutaj przeszli samego siebie. Valverde dobry góral, był liderem wyścigu, wygrał górski etap z Purito, stracił koszulkę dlatego że Sky &quot;za mocno pracowało&quot;. W ogóle nie ma o czym mówić.

Zaryzykuję też w Expekcie Eros Capecchi - Andrew Talansky 2 @ 2,15⛔
Na 4 etapie Capecchi 22, 9 sekund za 19 Andrew. Na etapie 3 odpowiednio 7-9. Różnice są minimalne jak widać i myślę że warto zaryzykować.

Dziwi mnie że wystawili pary z Gilbertem i po takich kursach. Coś mówił że zabiera się w ucieczkę? Buki mają swoje wtyki.

Otrzymane punkty reputacji: +9
lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Nie będę opisywał po panowie wyżej opisaliście, a dla mnie to lokata.
Wczorajsze lokaty to były chyba w Amber Gold ???? . Ale to nic, trzeba dziś nadrobić, dwa razy z rzędu koledzy nie powinniście się mylić. Wczoraj ten Benati jakoś na drugim miejscu, naprawdę się zdziwiłem, mam nadzieję że dziś to nie inwestycja w Amber Gold, ale w prawdziwe złoto ???? .

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Wczoraj znów niepowodzenie. Podobnie jak większość, zaskoczył mnie Daniele Bennati, który bardzo dobrze zafiniszował na drugim miejscu. Sam etap bez historii, od początku wszystko układało się na finisz z dużej grupy. Druga wygraną na tegorocznej Vuelcie odniósł John Dagenkolb. Niemiec bardzo dobrze wykorzystuje nieobecność najlepszych sprinterów. Zawiódł mnie wczoraj trochę Ben Swift i Jose Rojas. Obaj pogubili się na samej końcówce.
Dziś kolejny górski etap z bardzo ciekawą końcówką. Najpierw mamy długi podjazd, zjazd i znów podjazd do samej mety (krótki i niespecjalnie trudny). Wielu w faworyci dzisiaj widzi Purito Rodrigueza. Jeśli chodzi o faworytów to nie spodziewam się dużych różnic. Może komuś uda się odjechać na kilka sekund, ale chyba nic więcej. Liczę, też że z dobrej strony pokażą się Polacy. Może o dobre miejsce powalczy dziś Tomasz Marczyński.
Oferta specjalnie szału nie robi. Zagram dzisiaj:

Robert Gesink
- Igor Anton 1,50 sportingbet ✅ 10 - 27
We wcześniejszych etapach grałem Antona. Teraz pora na Holendra. Gesink zaskakuje mnie dobrą dyspozycją na Vuelcie. Na obu etapach przyjechał wyżej od Antona. Cały czas trzyma się faworytów. Jest szybkim góralem więc może dziś powalczy nawet o wygraną? Natomiast Anton to spory zawód. Przygotowywał się specjalnie na Vueltę, a jego forma znów nie zachwyca. Dziś pewnie przyjedzie z najlepszymi bo finałowy podjazd nie jest zbyt trudny, ale wg mnie zafiniszuję gorzej od Gesinka.
Chyba spróbuje tez zagrać:
Nicolas Roche - Bauke Mollema 2,10 sportingbet ✅ 9 - 21
Roche bardzo podoba mi się w tym roku. Na Vuelcie też jest w dobrej formie. We wtorek przyjechał na 5 miejscu, odjeżdżając w pewnym momencie Contadorowi. Myślę, że po takim kursie można spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +12
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Utrudniona jutro końcówka, cośtam jest pod górę, więc znów wygląda świetnie dla Dege. Przed Vueltą nie wierzyłem w serie sprinterskie, ale Argos świetnie odnajduje się w końcówkach, ładnie pracują, no i waleczność Johna mi zaimponowała w pogoni za Benną na wczorajszym etapie. Swifty odpuścił, jak zobaczył że traci.
Degenkolb - Swift 1 1.53 sportingbet ✅
Dostałem wczoraj dychę od b365, to poszło na tego mojego nieszczęsnego Rojasa. Jeśli nie na takim profilu, to kiedy? &quot;Czołg&quot; Steegmans również zawodzi na tym wyścigu, taki pojedynek przegranych ;]
Rojas - Steegmans 1 1.85 b365 ✅

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 6
Bez wielkiego jaranka na jutrzejszy etap, kompletnie nie mam pomysłów co do etapów sprinterskich na tej Vuelcie. Myślałem nad graniem TAP3 Vivianiego ✅ ale ten finisz łatwy nie jest więc może Bennati TAP3 ⛔? nie wiem. Gram jeden typ a mianowicie
John Degenkolb - Ben Swift 1 @ 1,55 Expekt ✅ 1-10
Gram to co DW. John i całe Agros Shimano wyglądają na etapach sprinterskich bardzo dobrze, mają już dublet teraz jest wielka szansa na hat-tricka. No i powinien być, jutro finisz wymagający jak dla sprinterów a Degenkolb to bardzo silny sprinter. Powinien spokojnie w czołówce zafiniszować. Swift mnie nie przekonuje, ja tak ogólnie to nie uważam go za wielkiego sprintera. Potrafi zafiniszować, ale to raczej zawodnik na szybkie sprinty a nie na wymagające.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
No i nadszedł czas by coś zagrać z longtermu ;]
Wygra drużynówkę:
SKY 2.10 b365 ⛔ szybko się to zmienia ;]
Myślałem, że po dzisiejszym popisie siły będzie niższy kurs ;]
Minutka przewagi to lichy zapas, ale zawsze coś. Ale ja w Rabobank nie wierzę. Duet Bauke/Gesink robi wrażenie, ale tu bym się spodziewał jazdy w stylu: raz lepiej, raz gorzej. No i TenDam to jednak nie jest poziom na TOP10 GT. Katiuszy brakuje 3 zawodnika, reszta się nie powinna liczyć.
Bardziej bym się tu Movistaru obawiał, choć mają już 4 minuty z kawałkiem straty. Cobo wydaje się, że przetrwał problemy zdrowotne i będzie tylko lepiej. Ale do Valverde i wysokich gór zawsze jestem sceptycznie nastawiony. Quintana czy Benat potrafią ugryźć w górach, ale wyżej od SKYowców ich nie stawiam.
O ile jakieś dzikie ucieczki wielominutowe nie będą dojeżdżać, to SKY to powinno ogarnąć. Ich forma jest cały sezon na wysokim poziomie. Froome mieli jak Armstrong za najlepszych lat, a duet Kolumbijski dzielnie go wspiera. Myślę, że cała trójka może skończyć wyścig w 10. Choć gór jeszcze sporo przed nami i wszystko może się zdarzyć ????

K 2,4K

kcz18

Użytkownik
Drużynówka
Popieram typ DW. Ale nie wiem, czy czegoś nie wiem. Patrząc na GC na oficjalnej stronie, trzech najlepszych zawodników Sky ma inny gorszy czas niz podany jest w drużynówce, zreszta niemożliwym jest osiagnięcie 65h gdyż trzech Rodriguezów miało by 66 z kawałkiem, może mi ktoś wytłumaczyć, co tam jeszcze decyduje?

Z góry dziękuję i powodzenia życzę ;)

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
To jest niezależne od generalki. Nazwisko nieważne, ale koszulka drużyny ????
Czas 3 najlepszych zawodników z danej ekipy sumuje się po każdym etapie(bonifkat nie wliczamy).
A połączone czasy ze wszystkich etapów dają klasyfikację końcową.
BTW dziś ponoć etap kończy się tu, przynajmniej na jakiejś części toru ;]

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 1,5K

kulu

Użytkownik
Wczorajszy etap z bardzo ciekawa końcówką. Tak jak można było się spodziewać etap dla Rodrigueza, który powiększył przewagę w generalce o kolejne sekundy. Zaskoczeniem jest bardzo dobra postawa na ostatnim podjeździe Chrisa Froome&#39;a. Wydawało się, że to zbyt szybki podjazd dla niego, a Fromme potrafił zaatakować, zgubił Contadora i Valverde. Wcześniej bardzo dobrą pracę dla niego wykonali Kolumbijczycy ze Sky. Widać siłę w angielskiej grupie także na Vuelcie.
Ja myślę o innym typie długoterminowym: Wygra wyścig - Christopher Froome 2,20 sportingbet
- udało utrzymać mu się bardzo dobrą formę z Tour de France
- mocna grupa do pomocy
- znakomita jazda na czas
- bardzo dobrze radzi sobie w wysokich górach, powinien zgubić Purito, a wg mnie Contador na którymś etapie przeszarżuję
Co o tym sądzicie?
Podoba mi się także typ na Sky w drużynówce. Uran i Henao ciągle blisko Froome&#39;a, przyjeżdżają wysoko i na pewno będą walczyć o dobre miejsce w generalce.
Jeszcze wracając do wczorajszego dnia. Powoli kształtuję nam się grupa najlepszych kolarzy. W &quot;10&quot; raczej nie ma przypadkowych zawodników. Podoba mi się postawa trójki z Rabobanku (Gesink, Mollema, Ten Dam) i Roche. Dalej bardzo dobrze trzymają się dwaj Polacy. Marczyński i Niemiec znów przyjechali w Top-20 i powoli pną się w górę w generalce.
Ponownie zawiódł wczoraj lider Euskaltel Igor Anton, który stracił kolejne sekundy. W generalce jest 17 i traci już 2:06 do Rodrigueza.
Dziś natomiast etap dla sprinterów. Końcówka lekko pod górę preferuję mocnych sprinterów. Faworytem po wcześniejszych sprintach jest na pewno John Dagenkolb. Ja chyba spróbuję dziś zagrać Bena Swifta. Na pierwszym sprinterskim etapie był 3, a na drugim miał problemy - był blisko kraksy i odpuścił walkę w samej końcówce. Swift to silny, masywny sprinter, a końcówka właśnie dla takich kolarzy. Brytyjczyk dostanie pewnie wsparcie od kolegów z grupy.
Miejsce na podium - Ben Swift 1,66 sportingbet ⛔ /znów Swift się pogubił, spory zawód
I chyba jeszcze zagram:
John Degenkolb - Allan Davis 1,41 sportingbet ✅ 1 - 3
Niemiec w świetnej formie. Dwa wygrane sprinty i silna grupa do pomocy to na pewno przemawia za Dagenkolbem. Argos-Shimano skupia się tylko na płaskich etapach. Mają za zadanie wyprowadzić Dagenkolba na jak najlepszej pozycji na ostatnich metrach. Na razie udaje im się to znakomicie. Davis także finiszuję dobrze ( 2 i 7 miejsce), ale chyba nie jest tak mocny jak zawodnik Agros-Shimano. Wg mnie dziś ponownie lepszy będzie Dagenkolb

K 1,5K

kulu

Użytkownik
8 etap:
Dziś kolejna próba sił dla faworytów wyścigu. Faworyci do wygrania etapu to przede wszystkim trójka: Joaquin Rodriguez, Chris Froome i Alberto Contador. Trasa wygląda bardzo ciekawie. Praktycznie cały etap zawodnicy jadą pod górę. Końcówka etapu to podjazd, zjazd i stromy podjazd do samej mety.

Premie górskie:
Alto de la Comella (158,2 km; długość 3,8 km; średnio 5,2% – kategoria 2)
Collada de la Gallina (meta; długość 7,2 km; średnio 8%; max 15% – kategoria 1)
Jeśli miałbym coś zagrać z miejsc na etapie to wybrałbym chyba:
Kto stanie na podium - Chris Froome 1,60 sportingbet ⛔
Froome przyjeżdża cały czas z najlepszymi. Od początku wyścigu pokazuję moc. Zajmował już 2 i 3 miejsce na etapie. W czwartek sam spróbował ataku. Wg mnie taki podjazd pasuję mu bardziej niż wcześniejszy. Do tego ma bardzo dobrą grupę do pomocy. W zależności od potrzeby mogą gonić rywali lub podkręcać tempo na ostatnim podjeździe.
Nicolas Roche - Robert Gesink 1,71 sportingbet ⛔
W generalce trochę wyżej jest Gesink (dzięki drużynowej czasówce), ale wg mnie w lepszej formie jest właśnie Roche. Dla porównania miejsca na trudniejszych etapach.
Roche: 11 - 5 - 9
Gesink: 10 - 22 - 10
Na dwóch etapach blisko siebie, raz zdecydowanie wyżej przyjechał Roche. Irlandczyk z AG2R wygląda bardzo dobrze na podjazdach. Myślę, że dziś długo będzie trzymał się najlepszych, może nawet spróbuję jakiegoś ataku? Gesink jest czwarty w generalce (przed wyścigiem nie spodziewałem się, że przygotuję dobrą formę), ale jedzie tylko przyzwoicie/solidnie - ale bez żadnego błysku. Wg mnie to Roche będzie dzisiaj lepszy.
Można też zagrać:
Nicolas Roche - Bauke Mollema 1,55 sportingbet ✅
Podobny typ z trochę mniejszym kursem. Tutaj też Roche powinien być lepszy. Holender w generalce jest 7 tuż za Irlandczykiem. Miejsca na etapach górskich: 6 - 9 - 21

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
W stsie dziś brak baboli. Pewnie rzucają promocje 2 razy na wyścig, żeby ktoś tam w ogóle zagrał ;]
No i jak tu się nie wkurzyć, wpłacam kasę do bwina by zagrać Frum-Anton i Purito-Cunego i co? Nie można łączyć...

Popieram typy na Niki Roche&#39;a. Brakuje mi jakiejś fajnej pary na Capecchiego. Ten duecik może sporo zwojować na tym wyścigu ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 8
Dzisiaj mamy prawdziwą petardę, trasa etapu wiedzie praktycznie czały czas pod górę to na dodatek dwa ostatnie podjazdy bardzo wymagające.
- Alto de la Comella (kat. 2; 158,2 km; 3,8 km; 5,2%)
- Collada de la Gallina (kat. 1; meta; 7,2 km; 8%)
Może w statystykach wjazd na Alto de la Comella nie wygląda strasznie ale tam kolarze będą mieli już 155 km w nogach. Finiszowy podjazd na Collada de la Gallina i tak nie jest usytuowany na szczycie tego wzniesienia bo kolarze nie byli by w stanie tam wjechać i tak na ostatnich 2 km jest ponad 20% nachylenia!!
Profil etapu wygląda tak:

Ostatnie km tak:

Co tu dużo mówić jest ogień i będzie mega ciekawie. Mocno liczyłem że STS znowu wypali z jakimś znakomitym typem no i jest Roche - Talanski jednak kurs i brak drugiego typu do dubla spowodował że tam nie zagram.

Daniel Moreno - Steve Morabito 1 @ 1,60 Sportingbet ✅ 5-19
Pojedynek zawodnika Katiuszy i BMC. Moreno widać że jest w dobrej formie jednak nie bardzo się wychyla bo Purito jest liderem i bardzo mocno pomaga swojemu koledze. Na 3 etapach górskich jakie mieliśmy zawsze przyjeżdżał w czołówce. Morabito dla mnie spore zaskoczenie tej Vuelty zawodnik BMC też przyjeżdża z najlepszymi, ale dla mnie to nie jest zawodnik na dzisiejszy finałowy podjazd. Tam jest tak stromo że trzeba mieć dynamikę podobną do Purito, Contadora czy nawet Moreno a Steve takiej nie ma. On potrafi wjechać na wysokie wzniesienia ale tylko swoim tempem. BMC też nie ma zawodnika który mógłby mu pomóc. Ja tak sobie analizowałem etapy i jeśli Moreno ma gdzieś wygrać etap to dzisiaj jest do tego idealny moment. No i sam mówił że ten etap bardzo mu odpowiada.

Alberto Contador - Christopher Froome 1 @ 2,00 Tobet
✅ 3-4
Chyba dzisiaj będzie za stromo dla Chrisa, jest widać w formie, ostatnio razem z Purito urwał Contadora na 19 sekund, więc Alberto musi nadrabiać. Po tamtym etapie Hiszpan mówił że nie zafiniszował bo po prostu łapały go skurcze i cały etap źle się nawadniał. Myślę że drugi raz takiego błędu nie będzie i będzie ogień w wykonaniu El Pistolero. Te 20% to wprost idealne by skoczyć przy takiej dynamice jaką ma Hiszpan, Froome to taki czołg który jedzie cały czas równym tempem ale jak by Purito i Alberto we dwóch uderzyli w jednym momencie to Brytyjczyk odpadnie. No i kurs 2 to mimo wszystko value ;)

Otrzymane punkty reputacji: +10
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Nie wiem co odwaliło sportingbetowi, ale już rzucili ofertę na jutro :O Chyba najszybciej w historii.
W Barcelonie ta kilometrowa hopka, a i sama końcówka lekko pod górę.
Purito? Czegoś spróbuje na bank. Ballan/Gilbert też dobra szansa dla nich. Jest też Breschel, ale jemu chyba forma uleciała całkowicie w przeciągu 2 tygodni.
Może też Valverde, bo w takiej formie się go nie spodziewałem zobaczyć na tej Vuelcie.
Ze sprinterów to Rojas przetrwa, może Degenkolb, innych może zatrzymać.
Roche - Cobo 1 1.71 ✅
Roche szybszy. Nawet przy finiszu z peletonu może wjechać wysoko. Dobra końcówka pod Irlandczyka. Cobo wciąż się boryka z problemami ze zdrowiem i ciężko mu będzie coś osiągnąć, a po dzisiejszej stacie to pozostaje mu jedynie tyrać na Valverde.

Otrzymane punkty reputacji: +12
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 9
Ciężko coś oszacować na tym etapie, jak będzie mocne tempo to sprinterzy poodpadają i tak pewnie niektórzy spasują bo ta hopka przed Barceloną nie jest wcale taka mała. Kompletnie nie mam większego pomysłu jak ugryźć ten etap, dla mnie jest on idealny dla kolarzy klasycznych i takie BMC jak chce coś ugrać na tej Vuelcie to ma szansę tylko dzisiaj, Ballan i Gilbert to dobre działa na ten etap.
Gianni Meersman - Philippe Gilbert 2 @ 2,95 Betsafe ✅ 9-1 była czujka :cool:
Jest value w tym typie. Meersman to sprinter który może mieć problemy z przejechaniem tych dwóch finałowych wzniesień do tego finisz lekko pod górę więc zawodnik Lotto-Belisol będzie miał nie małe problemy. Przeciwko Gilbertowi jak nakręcony stawiałem na górskich etapach co było w pełni uzasadnione. Jednak dzisiaj jest idealnie dla niego. Hopki które wymęczą sprinterów i finisz lekko pod górę. Ze sprinterów dojechać tam może Degenkolb, Rojas, Bennati, Breschel i może ktoś jeszcze, wszystko będzie zależało od tempa. Kurs zachęcający do grania, a Belg jeśli chce chociaż lekko poprawić swoje morale i wyniki musi być dzisiaj wysoko.

Otrzymane punkty reputacji: +9
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Typu nie neguję, i też widzę value w Gilbercie. jedna tylko taka mala uwaga to taka, że Meersmana charakteryzuje się jako &quot;hilly sprinter&quot; co 19 miejsce na szóstym etapie (z mocną pagórkowatą końcówką) zdaje się potwierdzać. Główne pytanie jak zmotywowany będzie Gilbert. Kilku kolarzy w tym właśnie on ewidentnie traktują Vueltę jako formę przygotowań do MŚ. Kto więc wie, czy dzisiaj Gilbert, Ballan, czy Breschel nie sprawdza nogi/formy.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
9 etap:
Trochę spóźniłem się z typowaniem - oferta już pozamykana. Może później poszukam jakiegoś ciekawego zakładu live.
Profil etapu:

Premie górskie:
Alto de la Collada de Clara (71,4 km; długość 6,4 km; średnio 5,4% – kategoria 3)
Alto de Montjuic (192,9 km; długość 1,1 km; średnio 8,1% – kategoria 3)
Tak jak wspomnieliście wcześniej dzisiejszy etap trudny do jakiegoś konkretnego typowania. Trasa chyba za trudna dla sprinterów, ale także zbyt łatwa dla faworytów wyścigu. Wg mnie liderzy pojadą dziś spokojnie na remis.
Otwiera się spora okazja dla harcowników i zawodników lubiących klasyki. Moim zdaniem ucieczka ma dziś spore szanse powodzenia. Jeśli utworzy się mocna grupa kilku/kilkunastu kolarzy to taka akcja ma duże szanse na powodzenie. Ważne, żeby nie zabrał się z nimi ktoś będący wysoko w generalce. Wg mnie powinni dziś powalczyć tacy zawodnicy jak: Gillbert, Stybar, Ballan, Tiralongo, van Summeren czy Kessiakoff, a może po raz pierwszy pokażę się Moncoutie? Liczę, że do akcji ruszy któryś z Polaków. Może Maciej Paterski albo Maciej Bodnar?

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Dopiero teraz miałem możliwośc obejrzenia powtórki, miazga Marczyński :grin:
A myślałem, że na podobny wynik co Huzar na Giro to sobie poczekamy. Super, ze w końcu Phil coś wygrał. Purito ma już fajną przewagę w generalce, a Anton jakby się odradzał powoli(w zeszłym roku pod koniec już wjeżdżał z najlepszymi Angliru), tu na podium nie ma szans, ale 5-6 miejsce realne.
Obaj Polacy w generalce miejsca 11 i 13, no jest szansa na skończenie w 10, ale jednak wątpię by Marczyński wytrzymał ten tryptyk w Asturii, ale miejsce w 20 powinno być. Czasówką wiele nie stracą, ale Monfort, a szczególnie Talansky moga ich przeskoczyć. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

K 1,5K

kulu

Użytkownik
Jednak zaskoczył mnie trochę przebieg wczorajszego etapu. Sama końcówka wyglądała też trochę trudniej niż na profilu. Bardzo dobry atak Purito Rodrigueza, który odjechał wspólnie z Gilbertem. Tylko czemu przez chwile zastanawiali się na szczycie wzniesienia? Czemu kalkulowali? Wg mnie powinni jechać cały czas na maksa, wtedy Rodrigueza zyskałby pewnie kilka sekund więcej. Purito i tak chyba może być zadowolony. Wczoraj zyskał kolejne sekundy i w generalce ma już 53 sekundy przewagi nad Froome&#39; em i 1:00 nad Contadorem.
Warte podkreślenia jest pierwsze zwycięstwo w tym sezonie Gillberta. Czyżby szykował formę na MŚ? Na wczorajszym etapie pokazał, że forma chyba wraca.
Wyróżnić trzeba także znakomitą postawę Tomasza Marczyńskiego. Polak finiszował wczoraj na bardzo dobrej czwartej pozycji. Przemysław Niemiec był 12, obaj utrzymali swoje miejsca w generalce. Moim zdaniem któryś z Polaków skończy Vueltę w pierwszej &quot;10&quot;. Brawo Polacy! Oby tak dalej!
Co sądzicie o typie:
Klasyfikacja punktowa - Joaquim Rodriguez 1,91 sportingbet
Hiszpan n razie prowadzi w klasyfikacji punktowej. Czołówka wygląda tak: Rodriguez 86, Dagenkolb 76, Valverde 76, a Contador ma 46. Hiszpan ma spore szanse utrzymać prowadzenie. Do końca wyścigu przewaga trudnych, górskich etapów. Obawiam się trochę Dagenkolba, który szaleję na płaskich końcówkach (naliczyłem jeszcze 4 szanse dla niego). Ważne w tej klasyfikacji mogą być pierwsze dni po przerwie. Chciałbym poznać zdanie innych co do typu?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom