Sporo ciekawych spotkań przed kilkudniową przerwą. Nie przepadam za typowaniem przed takimi przerwami, bo często padają dziwne wyniki. Zawodnicy mają różne podejście. Niektórzy już czują zapach wolności, a innym w głowach pojawiają się już plany na mnóstwo wolnego czasu. No nic, spróbujemy. Ciężko wytypować zwycięzcę któregokolwiek spotkania. Wszystkie pary wydają się być mocno wyrównane. Jedynie Dynamo Mińsk wydaje się być w dużo lepszej dyspozycji niż Niżnekamsk chociaż chyba powinienem napisać odwrotnie - Wilki są w dużo gorszej dyspozycji niż Dynamo. Wczoraj szpital opuścił Klinkhammer, ale czy wspomoże dzisiaj swoją drużynę na lodzie? Ciężko powiedzieć. Mimo niskiego kursu zaryzykuję zwycięstwo Białorusinów w czasie regulaminowym, bo to co prezentuje ostatnio ekipa przyjezdnych to... ciężko skomentować. Minczanie powinni zacząć powoli łapać wiatr w żagle po stracie Sharangovicha. Mają kim postraszyć ofensywnie, a między słupkami sytuacja jest stabilna. Jeśli obrona się nie pogubi to pewnie wejdzie nawet jakiś handicap.
Dynamo Mińsk -1.0 @1,90 4/10 Unibet
Oprócz tego spróbuję ustrzelić dwa remisy. Pierwszy w Kazachstanie, a drugi w Helsinkach. Barys prezentują bardzo dobrą formę. Jedynie ostatnio w meczu z Sibirem coś nie wyszło, ale winę zrzucił bym bardziej na wypadek przy pracy niż słabą formę Barysa. Magnitka ostatnio trochę nierówno. Będzie to dla nich wielka szansa na wskoczenie na trzecią pozycję konferencji natomiast dla Barysa nadarzy się okazja na skrócenie dystansu do czołówki i co ważniejsze - zbudowanie przewagi nad pościgiem. Jeśli chodzi o mecz w Helsinkach to oba zespoły radzą sobie ostatnio dobrze i dla mnie to taki typowy mecz 50/50 więc nie mógłbym typować nic innego jak tylko podział punktów. Może SKA prezentuje lepszy styl, ale Jokerit gra u siebie i to wyrównuje szanse.
Remis w Kazachstanie @3,95 1/10 Unibet
Remis w Helsinkach @4,20 1/10 Unibet
Jeśli miałbym strzelić kto dzisiaj napsuje najwięcej krwi faworytom to celował bym w Kunlun. Smoki brały punkty w siedmiu z ośmiu ostatnich meczów, a nie grały z byle kim. Ostatnio z Omskiem coś nie zaskoczyło i przegrali 1:5 ale już z Traktorem pokazali charakter. Kusi mnie Kunlun +1,5 za @2,23 ale to do przemyślenia. Zależy kto stanie w bramkach obu zespołów.
Nie wiem co myśleć o meczu Spartaka z Łotyszami po ostatnim występie tych pierwszych. Gdyby kurs był wyższy to może coś w stronę gospodarzy, ale za 1,50 to niech sobie grają beze mnie.
Spotkanie między Nowogrodem, a Lokomotivem skomentuję jak znajdę swoją magiczną kulę. Wydaje mi się, że Jarosław, ale nawet palca bym nie dał uciąć.
Został jeszcze mecz w Podolsku. Ten Podolsk też coś mnie ciągnie, ale też coś mnie odpycha w stronę Dynama. Na pewno nie pójdzie im tak łatwo jak ze Spartakiem, ale czy Podolsk się postawi rozpędzonym Niebieskim? Postawili się ostatni CSKA, Omskowi i Jokeritowi więc czemu nie. Vityaz bardzo dobrze spisuje sie w roli underdoga i @2,45 na ich zwycięstwo z dogrywką to bardzo dobry kurs. Mi chodzi jednak po głowie gol Kagarlitskiego. Chłop ostatnio się uaktywnił. W trzech meczach z ostatnich pięciu strzelał. Może strzeli i dzisiaj.
Kagarlitsky strzeli @4,25 1/10 Unibet
34,49