Przez Barys trochę szybko skończyły mie się emocje z
KHL na dzisiaj, dlatego postanowiłem pomyśleć jeszcze nad kanadyjką, aby umilić sobie oglądanie meczów w tym wolnym dniu, gram dubelka
Traktor Czelabińsk vs Spartak Moskwa: Lukas Radil powyżej 0.5 punktu @1.80
Bars Kazań vs Dynamo Moskwa: Vadim Shipachyov powyżej 0.5 punktu @1.55
AKO: @2.79 Fortuna
Ze składu Spartaka już jakiś czas temu wypadł Jori Lehtera, a więc najlepszy asystent tego klubu i zaczęły się małe problemy w ofensywie. Nie zmienia to faktu, że u stołecznych cały czas jest kilku zawodników, którzy kolokwialnie mówiąc potrafią pociągnąć ich grę. Początki nie były łatwe, ale już w Magnitogorsku widzieliśmy zalążki lepszej formy. Mi najbardziej podobał się
Lukas Radil, który wrócił do Spartaka po kilku latach spędzonych za Oceanem. Tak jak pisałem wcześniej spodziewam się minimum dwóch trafień gości w Czelabińsku i liczę na Czecha, który coraz lepiej czuje się na taflach
KHL. Gra długo w PP, co jest dodatkowym plusem.
Im dłużej siedziałem i analizowałem hit dzisiejszego dnia, tym więcej szans widzę po stronie Dynama. Okej, pojawiły się liczne kontuzje, ale w swoich szeregach mają przecież najlepszy atak w całej
KHL. Wystarczy ich powstrzymać i stołeczni będą mieli problemy, ale czy to takie proste? Bars Kazań nie rozegrało spotkania od Wigilii, a więc od dwóch tygodni, gdzie pokonało właśnie Dynamo. Nie będę typował wyniku, ale myślę, że przyjezdni mają szanse na przynajmniej dwa trafienia i do kanadyjki wybieram kapitana
Vadima Shipachyova. Chęć odegrania się za porażkę 2:7 będzie ogromna, a dodatkowo przegrali przecież w Rydze. Bez
Vadima, a więc najlepszego punktującego zawodnika w całej
KHL ciężko będzie wygrać w Kazaniu, dlatego liczę na jego dobrą postawę.