>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2020 / 2021

Status
Zamknięty.
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
A jutro mamy pojedynek łotewsko-białoruski i dla mnie to hit dnia (a nie Loko-SKA ;) ). Obie ekipy 12 bramek w ostatnich trzech meczach i to nie z byle jakimi ekipami (Torpedo/Spartak/Dynamo M-Nizniekamsk/Omsk/SKA). Wychodzi over jak nic (tak, wiem, że po takich meczach w końcu wyjdzie najmniej spodziewany under, ale może jeszcze nie teraz). Faworytem Białorusini i patrząc na ich grę zgadzam się całkowicie. Zobaczymy jeszcze jutro obsadę bramki w Rydze.

Edit: broni Nalimov, ale typy podtrzymuję, bo Minsk stać na kilka goli, a i Ryga raczej cos trafi.

Co może wejść?

Dynamo Mińsk RT @2.13
Dynamo Mińsk RT i powyżej 5.5 bramki w meczu - @3.85

Za jakieś drobne popróbuję dokładnego wyniku:

Ryga-Mińsk 2-4 - @17
Ryga-Mińsk 3-5 - @33

(2-6, no nie doceniłem chłopaków..)

Kursy Fortuna.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +156
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jutro sporo ciekawych spotkań, do wyboru do koloru i tym razem trochę zaszaleję. Zdecydowałem się na dwa AKO oraz singla, jedynie mecz w Niżny Nowogrodzie odpuszczam:

Avangard Omsk vs Severstal Czerepowiec: Severstal Czerepowiec powyżej 1.5 gola @2.09 ✅
Dinamo Ryga vs Dynamo Mińsk: Dinamo Ryga powyżej 1.5 gola @1.31 ✅
1. AKO @2.74 Superbet ✅

Avangard Omsk vs Severstal Czerepowiec: Severstal Czerepowiec podwójna szansa 2-2 (zwycięstwo pierwszej tercji lub meczu)
2. Singiel @3.88 Superbet ✅

Lokomotiv Jarosław vs SKA St. Petersburg: 1X @1.53 ✅
Kunlun Red Star vs Sibir Nowosybirsk: 1X @1.62 ❌
3. AKO @2.48 Fortuna ❌

Zacznę od starcia w Bałaszycha, nie wiem jak Was, ale mnie wygrana Jastrzębi w Ufie nie przekonała. Okej, liczy się komplet punktów, przerwanie złej serii i wyszarpanie zwycięstwa w dogrywce na trudnym terenie, ale po raz kolejny bramkarze nie pomogli. Tym razem Simon Hrubec wpuścił pięć bramek, a przecież pamiętamy jeszcze niedawno, jak Avangard słynął z dobrej defensywy. Od dłuższego czasu coś jest nie tak w tej ekipie i zwycięstwo zawsze nakręca pozytywnie, ale Bob Hartley ma sporo do myślenia przed końcówką sezonu zasadniczego. Zobaczymy jak to się rozwinie, może zbyt ostro do tego podchodzę, ale po wygranej w stolicy Baszkirii czas zejść na ziemię i kolekcjonować punkty z tymi słabszymi przeciwnikami. Po dwóch starciach wyjazdowych wracają do siebie do Bałaszycha i czeka na nich zawsze niewygodny Severstal. Dobrze wiemy, że klub z Czerepowca dla nikogo nie jest łatwym przeciwnikiem, a akurat gra gości mi się od dłuższego czasu podoba. Przecież pomimo przegranych w Jarosławiu, Petersburgu czy Helsinkach zaprezentowali kawał hokeja, a zdecydowaną porażkę w Sochi nie brałbym pod uwagę, bo tam wkradło się zmęczenie. Mamy tam trzy równe piątki, które równomiernie punktują. Przy słabszej postawie Avangardu w defensywie jestem zdania, że kurs na 2 gole Severstalu to spore value, bo ja osobiście bym wystawił wartości około 1.7. Pamiętam ich ostatnie starcie miesiąc temu i tam momentami ekipa z Czerepowca miażdżyła Avangard. Do AKO dwa trafienia, a na singla podwójna szansa. Liczę na to, że Jastrzębie znów będą mieli problemy po powrocie, tak jak to było z Barys Nur-Sultan i być może zdyscyplinowany w obronie Severstal wygra już pierwszą tercję.

Trochę wyszedł referat, dlatego pozostałe typy postaram się wyjaśnić krócej. Co do meczu w Rydze, to nie wydaje mi się, żeby dla ekipy z Białorusi był to spacerek. Regularnie mają problemy, gdy przychodzi im się mierzyć w stolicy Łotwy i nawet w tej kampanii ich bezpośrednie starcia były na styku (prócz tego 3:0 gdzie Ryga miała Covid). Często jest tak, że po sukcesach z przeciwnikami z najwyższej półki następne spotkanie jest gorsze. Mniejsza koncentracja, zmęczenie. Tego się obawiam po stronie Mińska i do AKO pobieram sobie dwa trafienia gospodarzy. Ofensywa działa tam świetnie, a obrona Mińska nie jest jakaś wybitna. Pewnie będzie sporo bramek, ale ja sobie pobieram tylko dwa trafienia Ryżan.

Hit w Jarosławiu dla mnie na remis z lekkim wskazaniem na gospodarzy. Przewagą Loko nad SKA są wszystkie piątki, które regularnie punktują. Każdy zawodnik dokłada cegiełkę i wróciła także świeżość wraz z powrotem zawodników po kontuzji. Mnie najbardziej imponuje Artur Kayumov, dla którego Andrei Skabelka znalazł miejsce i regularnie asystuje lub zdobywa bramki. Jeżeli Edward Pasquale będzie miał swój dzień, to myślę, że i zwycięstwo w RT jest możliwe. Bardzo indywidualnie grało SKA w Mińsku i pomimo przewagi zawiedli w decydującym momencie. Z Loko nie ma miejsca na błędy, bo zostaną one wykorzystane.

Co do Kunlun widać było, że ta przerwa była im niepotrzebna, bo mogli pójść za ciosem po wygranej z Avangardem Omsk. Nie zagrali wcale źle z Severstalem, po prostu obudzili się dopiero w trzeciej tercji, gdzie przeciwnik już wcześniej odjechał. Z Sibirem ostatnio im się bardzo dobrze gra, a goście mają jakiś problem, gdy przyjdzie im odpoczywać. Z pewnością zrobią wszystko, aby do Nowosybirska przywieźć jakieś punkty, ale ja Kunlun nigdy nie lekceważę. Tutaj nie będę się rozpisywał, typ trochę na czutkę, trochę podparty statystykami i formą zespołów, ale wiem, że Smoki powalczą ze słabym Sibirem i 1X wydaje mi się idealnie.

Jeżeli ktoś dotrwał do końca to się cieszę. Przepraszam, że wyszedł taki referat, ale po prostu lubię obszernie przedstawiać swoje zdanie i dyskutować na tematy, powodzenia :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +216
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Jak co roku o tej porze, kiedy za nami mniej więcej 2/3 sezonu można zaobserwować ciekawą sytuację dotyczącą tych klubów, którym pozostały albo niewielkie szanse na udział w play offach, albo nie mają żadnych szans. Mianowicie zaczynają cieszyć swoich kibiców lepszymi wynikami i dobrą grą. Dotyczy to szczególnie łotewskiego Dynama, bo w stosunku do nich widać to wyraźnie od kilku sezonów. Jednak nie tylko Łotysze mobilizują się pod koniec sezonu. Dotyczy to również Niżnekamska, Chabarowska, Władywostoka, czy Slovana Bratysława z czasów kiedy jeszcze brał udział w rozgrywkach. Nie wiem czy to wynik braku presji, czy niechęć zakończenia sezonu na ostatnim miejscu, ale tak się dzieje i już. W związku z tym skłaniam się dzisiaj ku dwóm zespołom, które straciły swoje szanse na play offy. Chodzi o Kunlun i Dynamo Ryga. Najcięższą sytuację spośród dzisiaj grających drużyn ma chyba Nowosybirsk, który ma sporą stratę do ósmego i siódmego miejsca. Dodatkowo ósmy Barys ma trzy zaległe spotkania, więc Sibir od dzisiaj nie może sobie pozwolić na błędy. Problem w tym, że oni nie powinni pozwalać sobie na błędy od kilku spotkań, a jednak bardzo dużo tych błędów im się zdarza. Głównie w defensywie. Teoretycznie powinienem postawić na drużynę, która o coś gra, czyli w tym przypadku Nowosybirsk. Pytanie tylko, czy lepiej postawić na zespół na którym ciąży ogromna presja, który gra nerwowo i który zagra na wyjeździe czwarty mecz w tym trzeci w ciągu pięciu dni. Czy lepiej skłonić się ku gospodarzom, którzy nie muszą kalkulować i którzy - co tu dużo mówić - mogą już tylko i wyłącznie cieszyć się grą w hokej. Wybieram tych drugich.

Spotkanie na Łotwie. Jak do niego podejść? Początkowo byłem pewien, że postawię na Mińsk. Po czym zacząłem się zastanawiać, czy kurs nie jest zbyt niski, bo czasu regulaminowego lepiej nie ryzykować, a ML poniżej 1,70 (już teraz) to trochę za mało. Oglądałem zarówno ostatni mecz Ryżan jak i Białorusinów. Jedni i drudzy zagrali z przeciwnikiem wysokiej klasy bez kompleksów. W obu przypadkach fajnie to wyglądało ofensywnie. Może trochę gorzej defensywnie, chociaż Mińsk całkiem nieźle prezentował się również pod tym względem. Mimo to idealnie nie było. Ktoś wyżej wspominał, że hitem dnia nie bedzie mecz w Jarosławiu tylko w Rydze i jak chyba przychylam się do tego stwierdzenia, bo w meczu na szczycie będzie pewnie dużo ostrożności i próba wypunktowania przeciwnika natomiast na Łotwie spodziewam się raczej wymiany ognia i prezentacji umiejętności ofensywnych. Od kilku sezonów kibicuję trochę Mińskowi, ale mam przeczucie, że dzisiaj nie będzie łatwo i rozpędzona Ryga sprawi wiele problemów. Z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby gospodarze wygrali w czasie regulaminowym, więc co mi zostaje? Remis. Mińsk wszystkie ostatnie mecze zakończył wynikami w okolicach remisu lub właśnie remisami. W bezpośrednich pojedynkach między zespołami padły zresztą trzy remisy w pięciu ostatnich meczach. Spróbujemy również dzisiaj.

❌ Kunlun RS z dogrywką @2,15 4/10

❌ Remis na Łotwie @4,25 2/10

❌ Dokładny wynik na Łotwie 3:3 @14,00 1/10

❌ Dokładny wynik I tercji na Łotwie 1:1 @6,40 2/10

Unibet

+50,91

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dwa spotkania na tapete

Torpedo-Magnitka

Ekipa Niemirowskiego zatrzyłała się w Niznekamsku i szczerze mowiac Wilki to zasłużenie wygrały, dziś w NN trudniejszy rywal bo w Magnitce wszystkie formacje równe i każda może zapunktować, maja trochę kłopoty z tyłu ale jest to do ogarniecia, mysle ze Torpedo może mieć teraz kilka meczy w kratke a dziś goście wywiozą dwa punkty

Magnitka ml kurs 1,75 ✅

Ryga-Mińsk

Takie zachodnie derby KHL. Zwyciestwo Rygi nad Dynamem Moskwa aż tak do mnie nie przemawia bo to bardziej goście olali sprawę niż Ryga to wygrała. Minsk z kolei dwa zwycięstwa z mocnymi rywalami i widać dyscyplinę taktyczna i skuteczność. W pierwsza piatke dobrze wpasowal się Mitchel, zapełniając trochę luke po Szaraganowiczu( choc to wyjątkowy gracz, którego ciężko będzie zastapic). Dzis spodziewam się walki ale Minsk dla mnie przedstawia wyzsza wartość a forma tez nie uleciała.

Mińsk ml kurs 1,63✅

W Jarosławiu bedzie ciekawie i raczej nie zagram tego spotkania ale kusi mnie 1 tercja dla Loko. Widzac ze forma jest , poczatek meczu czesto mocny, pozniej jest roznie raz lepiej raz gorzej a kurs 2,86 do gry ale nie proponuje wam tego i sam sie jeszcze zastanowie czy to zagrac
świetny mecz Loko brawo chłopaki oby tak w PO💚

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +150
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Eh te Kunluny niewdzięczne są w tym sezonie, chociaż jeszcze niedawno łapało się kursy na ich dwie bramki z SKA np. No nic, tylko Chiny zniszczyły 100%, ale nie jest źle :D

Avtomobilist Jekaterynburg vs Barys Nur-Sultan: podwójna szansa 1-1 @1.50 ❌
Jokerit Helsinki vs Spartak Moskwa: każda drużyna 2+ bramki @1.76 ❌
AKO @2.64 Fortuna ❌

Avto chyba na dobre wróciło do gry i nic tak nie scali drużynę jak wygrana z CSKA w Moskwie. Do tego bohaterem został Pavel Datsyuk, więc myślę, że Jakub Kovar przybiił z nim piątkę i jest już po aferze. Barys wraca z dalekiej delegacji i mają jedynie 2 dni odpoczynku, gdzie inne ekipy wracające z Chabarowska dostają ich 3-4, więc myślę, że zmęczenie odegra sporą rolę. Do tego jestem zdania, że mamy w Nur-Sultan mały spadek formy i liczę na dobre wejście w mecz Avto i wygranie pierwszej tercji lub meczu.

W Helsinkach spodziewam się sporej strzelaniny, bo Jokerit wraca na swoją taflę po dwóch meczach w delegacji, a Spartak czuje krew po zwycięstwie nad Traktorem i będzie chciało pójść za ciosem. Obie ofensywy w formie, do tego wypadł jeden z bramkarzy Jokerit, a więc Lindback na 6 tygodni przez kontuzję nabytą w Moskwie i nie wiem czy Kalnins dociągnie sam do tego czasu i Marjamaki nie będzie przygotowywał Jukuri do grania. Jutro pewnie jeszcze nie, ale tak czy siak uważam, że wynik 2:2 może paść.

Mam jeszcze jeden typ na singla, ale on jest na czutkę. Ja wiem, że Bars Kazań to na ten moment najlepsza drużyna w KHL pod względem formy, ale ta seria bez przegranej jest zbyt długa. Traktor nie jest chłopcem do bicia, co pokazali w ostatnich bezpośrednich rywalizacjach w tym sezonie i dwa razy ekipa z Czelabińska wygrała z Kazaniem. Dawno też nie wygrali i pójdę tutaj w podwójną szansę na przekór. Może już pierwszą tercję wygrają.

Bars Kazań vs Traktor Czelabińsk: podwójna szansa 2-2 @2.90 Superbet ✅ dobre przeczucia :D wniosek jeden tylko single

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +164
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Bedzie krótko bo czasu mało:

Jokerit-Spartak

Im bardziej Marjamaki narzeka na gre i ma sporo uwag tym Jokerit gra lepiej, mysle ze forma zwyzkuje i trzeba gonic czołówke. Spartak Znaroka gra na ten moment nierówno, pokonanie Traktora , który jeszcze nie wskoczył na własiwe tory wczesniej przegrana z Rygą. Wg mnie w Helsinkach nie zdobędą ani punktu

Jokerit RT kurs 1,68⛔

Avto-Barys
Ekipa Petersa wróciła do dobrych wyników ale wazniejsze to przyzwoita gra, pokonanie CSKA potwierdza ze jest coraz lepiej, Zarzad zaufał kanadyjczykowi a w zespole atmosfera troche sie oczysciła i mysle ze to dobry prognostyk. Jutro rywal w zasiegu, mozna by rzec ze słabszy, jednak Barys potrafi zaskoczyc i musza zachowac czujnosc w szykach obronnych.

Avto RT kurs 1,72⛔

Kolega wyzej wspomniał o Traktorze i wg mnie tez to jest dobry trop. Traktor dobrze sobie radzi w tm sezonie z ekipa Kvartalnowa, która pierwszy mecz po przerwie wygladała mówiac delikatnie kiepsko,( o mało wypuscili wygrana z bezbarwnym Dynamo) był to z pewnoscia wynik przerwy w grze jak i obciazen które zawodnikom zafundował Kvartalnow, mimo ze Traktorzysci nie zachwycili to jednak jutro powinno byc lepiej, ale i Barsy sie poprawia wiec szykuje sie wg mnie wyrownany mecz ✅

Ostatnia edycja:
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Kazań-Traktor
Kazań RT 1,67
Kazań -1,5 2,20

Ja jednak pójdę w kierunku gospodarzy. Ostatnie dwa wygrane mecze Traktorzystów przeciwko Barsom to był w mojej opinii trochę inny Traktor bardziej pragmatyczny i przede wszystkim tracący mniej bramek. Jeśli tracisz 4,5,6 bramek w ostatnich spotkaniach to nie liczyłbym na nagłą poprawę. Była chwila przerwy i ten element nie został poprawiony , a w dodatku Spartak był w ostatnim meczu wyraźnie lepszy. Kazań jest w świetnej dyspozycji i wyglądają na poważnego kandydata do Gagarina. Pierwszy mecz po przerwie z Dynamo przyzwoity teraz znowu mogą złapać rytm i ogrywać rywali. Trudny teren i myślę że Kazań zrewanżuję sie Traktorowi z nawiązką.
CSKA-Niżnekamsk
Niżnekamsk hc +2,5 1,77🔴
Goście nareszcie coś zaczęli grać i ostatnie zwycięstwa z Mińskiem czy Torpedo drużynami solidnymi które dobrze punktują dają argumenty aby spróbować zagrać w kierunku gości. Ostatnie 3 mecze w Moskwie to 3 remisy. Cska ma swoje kłopoty i będący w lepszej dyspozycji Neftekhimik może wojskowym się postawić.

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Kazań jest w świetnej dyspozycji i wyglądają na poważnego kandydata do Gagarina. Pierwszy mecz po przerwie z Dynamo przyzwoity teraz znowu mogą złapać rytm i ogrywać rywali.
Z tą świetną dyspozycją Barsów to bym dyskutował. W meczu z Dynamo , które zagrało słabo o mało nie zremisowali a kilka razy tyłek ratował im Reideborn, dostali troche obciazen , nogi tak nie niosły, ale i traktor pakował przed najwazniejsza czescia sezonu. Jutro moze sie wszystko wydarzyć. Typu nie neguje ale na ten moment czołówka KHL szykuje sie do najwazniejszej czesci sezonu i wyniki moga byc zaskakujace.

T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Widzę że zdania na temat meczu w Kazaniu podzielone, ale to dobrze :). Ja skłaniam się jednak ku Barsom, ale nie spodziewam się kanonady (a przynajmniej nie z obu stron), w związku z czym postawię na

Kazań RT i poniżej 6,5 bramki - @2,28 (Fortuna) (kanonady nie było..)

Spróbujemy jeszcze kanadyjki, bo widzę na nią sporą szansę:
Makeyev , Da Costa , Okulov (nie ten atak poszalał co trzeba :() >0,5p
AKO: 3,06

Dawes , Makeyev >0,5 bramki
AKO: 7,42

Ostatnia edycja:
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Zawsze jak napiszę "przemówienie" to nic nie wejdzie. Trzeba było się tyle nie mądrzyć ; ) Dzisiaj będzie o wiele krócej.

✅ AK Bars Kazań ML & Poniżej 6,5 bramki @1,90 5/10 Unibet Tutaj powielam typ kolegi wyżej z tym, że zamiast wygranej w czasie regulaminowym gram z dogrywką. Obie drużyny nie zagrały najlepiej swoich ostatnich spotkań, ale Kazań był w niezłej formie przed przerwą i przeciętny mecz z Dynamem (koniec końców wygrany) mógł być wynikiem przestoju. Traktorzyści przeciwnie - już przed przerwą wykazali spadek formy, a ostatni mecz ze Spartakiem może nie tragiczny, ale na pewno nie najlepszy. Dzisiaj z pewnością obie drużyny zagrają lepiej niż poprzednio. Uważniej. Liczę na podobny przebieg spotkania jaki mieliśmy okazję zobaczyć w poprzednim meczu Kazania, czyli zwycięstwo gospodarzy i nie wiele bramek.

❌ Neftekhimik +2,5 @1,76 3/10 Unibet Również przychylam się do typu kolegi. Bilans CSKA z Wilkami jest zdecydowanie na korzyść Stołecznych, ale wysokich wygranych wcale tak wiele nie ma. Poza tym patrząc na ostatnie wyniki Neftekhimika warto spróbwać taki handicap. Szanse na zwycięstwo są niewielkie, ale może pójdą za ciosem i napsują Stołecznym trochę krwi.

↩ Poniżej 5.0 bramek w Jekaterynburgu @1,72 3/10 Unibet Tego jeszcze nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że padnie mało bramek. Barys wraca z dalekiego wschodu i zmęczenie nie powinno pozwolić im na zbyt wiele poza tym Avto ostatnio zaczęło grać uważniej w defensywie i pewnie na zbyt wiele nie pozwolą gościom. Sami też ostatnio nie wiele strzelają i oddają mało strzałów - przynajmniej w dwóch ostatnich meczach tak było.

❌ Poniżej 1,5 bramki Barysa @2,15 3/10 Unibet Patrząc na ostatnie wyniki defensywy Avto kurs wydaje się być dobry biorąc pod uwagę to, że goście zdołali strzelić tylko jedną bramkę Amurowi i właśnie wracają z długiej delegacji.

❌ Dokładny wynik w Jekaterynburgu 3:0 @20,00 1/10 Unibet

+50,91

Ostatnia edycja:
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Ja dzisiaj drugi raz z rzędu przedmeczowo kompletnie odpuszczam. Meczy może i jest sporo, ale wszystkie wydają mi się trudne do typowania drugi dzień z rzędu. Chciałem grać w stronę Avto, ale spojrzałem sobie w tabelę i na pozycję Barysa i doszedłem do wniosku, że nie ma co. Może i mają sporą przewagę nad Sybirem, ale tak czy siak. Vityaz z Sochi będzie mocno zmotywowany, bo gonią Spartaka, ale takie drużyny jak Sochi w końcówce sezonu różne rzeczy robią. :) Jokerit na wschodzącej, pewnie bym grał w ich stronę, ale Spartak 8 i po ostatnich porażkach i wygranej dzisiaj będą gryźć lód, bo Podolsk goni. Fajny może wydawać się typ na Kazań, który jest w gazie i po przerwie już pokazał, że nadal gra się klei, ale mają serię 9 wygranych pod rząd, a każda seria kiedyś się kończy. W tym przypadku obranie kierunku na Chelyabinsk może być fajne :) nie mówię, że Jokerit, Kazań lub CSKA dzisiaj poprzegrywają mecze - absolutnie nie, ale przedmeczowo nie mam odwagi grać tych meczy. Jutro Dynamo Moskwa i Loko po wystawionych kursach też wydają się nie do grania. Zastanawiam się nad graniem gospodarzy z Omska z ml po @1,60 przeciwko gością z Magnitogorska, ale jeżeli się zdecyduje to napiszę jeszcze bliżej meczu jakąś analizę.
Edit
Odpuszczam sobotnie mecze, a mecz Omska z przyjemnością sobie obejrzę, ale nie typuję

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
❌ Czwartą bramkę w meczu strzeli Barys @2,95 3/10 Unibet Barys dobrze wykorzystuje błędy Avtomobilista. Ofensywnie wyglądają lepiej. Avto bezzębne. Dwie minuty 5 na 3 nie wykorzystali. Co więcej - nie stworzyli nawet za bardzo niebezpiecznych sytuacji. Większe szanse na kolejnego gola daję Barysowi, a kurs na gola Avto przy takiej grze gospodarzy to lekka przesada (1,6). 5 minut do końca drugiej tercji.

// Tylko co zagrałem. Też muszę sobie zrobić przerwę na weekend.

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dzis jeszcze troche ryzykownie i probuje kierunku Traktorzystow. Kazań miał przerwe spora przerwe w rozgrywkach. Pierwszy mecz po przerwie rozegrali dwa dni temu u siebie z Dynamem Moskwa , które było osłabione brakiem kilku kluczowych graczy, sam proponowałem ten typ na Kazan tutaj. Jednak gra Barsów była, mówiac delikatnie słaba, nie za dobrze to wygladało wszystko w ataku a w obronie sporo strat i czesto sytuacje ratował Reideborn który spisał sie swietnie miedzy słupkami, dodatkowo widac było, że zespoł Kazania popracował na siłowni i brak było odpowiedniego timingu, nogi nie niosły graczy, zreszta jest to cecha charakterysyczna zespołow prowadzonych przez Dmitrija Kvartalnova, który o tym wlasnie czasie serwuje swoim graczom dodatkowe obciazenie tak by w PO wejsc na pełnym gazie. Traktorzysci trzy porazki z rzedu ale ta oststnio troche zawalona przez bramkarza i gole w osłabieniu, Traktor wygladał dobrze w tym meczu i sa szanse ze dzis bedzie jeszcze lepiej, dodatkowo Traktorzysci potrafia grac z mistrzem z Kazania i mysle ze dzis sa w stanie przerwac piekna serie wygranych gospodarzy. Ostatnio swietnie spisał sie Reideborn i czy to dzis powtórzy, mozliwe, że nie a w bramce gosci Fedotow czyli lepszy z dwojki golie, ja gram na przekór spadajacym kursom na Barsów.

Traktor RT kurs 4,55 STS ⛔
Traktor z x kurs 2,65 STS✅

EDIT : Debil Woronkov powinien dwa razy siedzieć na ławce kar a szczególnie za atak na głowę na 4 min przed końcem meczu i to 5 minut powinien dostać a nawet dwóch nie było. To był kluczowy moment meczu. Pasy wielu fauli gospodarzy nie widzieli niestety. Inna rzecz że traktorzyści w PP często jak dzieci we mgle. Szkoda

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +51
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Avto to już chyba nie zaufam w tym sezonie, co złapią formę to od razu tracą. Bardzo niestabilnie grają, chodź zobaczymy jak będzie wyglądało następne spotkanie z Jokerit, o dziwo u siebie w roli gościa.

Trzeba jak najszybciej łapać kursy, bo za chwilę pospadają, tak jak to było z Severstalem wczoraj. Standardowo AKO oraz singiel. Skupiam się na bramkach drużynowych, bo to mi idzie najlepiej i dodatkowo udało się zboostować w Fortunie AKO.

Dynamo Moskwa vs Dynamo Mińsk: Dynamo Mińsk powyżej 1.5 gola ❌
Avangard Omsk vs Metallurg Magnitogorsk: Metallurg Magnitogorsk powyżej 1.5 gola ✅
AKO @2.82 Fortuna ❌

Singiel: Dynamo Moskwa vs Dynamo Mińsk: podwójna szansa 2-2 (wygrana pierwszej tercji lub całego meczu)
Fortuna @3.20 ❌

Żubry są on fire! Ciekawe kto ich zatrzyma, ale piękna serio trwaj. Oczywiście Ryga to żaden wyznacznik formy w tym sezonie, ale widać w tej ekipie chemię i zrozumienie, a Zack Mitchell się super wkomponował. Wrócił Dominik Furch więc jestem zdania, że powalczą w stolicy Moskwy. Tamtejsze Dynamo ma coraz więcej kontuzji, a jak kolejny zawodnik wypada, to zawsze pojawiają się jakieś roszady i nie pomaga to trenerowi. Jak zwykle celuje w dwa trafienia Mińska, a dodatkowo podwójna szansa na singla, bo uważam, że wejdą mocno w mecz, tak jak to zazwyczaj robią. W sumie to mógłbym kopiować co chwilę analizy na Mińsk, no ale jeżeli bukmacherzy wystawiają na nich takie kursy to trzeba atakować.

Avangard nie przekonuje. Nie wiem co się dzieje w tej drużynie i mało brakowało, a tak jak z Kunlun zaprzepaściliby wygraną w RT, tym razem z ambitnym Severstalem. Dopóki tak się prezentują gram przeciwko nim i stawiam na dwa trafienia Lisów. Doskonale wiem, że h2h mocno underowe, ale przy takich dyspozycja bramkarzy Jastrzębi trzeba to wykorzystać. Magnitka w ofensywie gra coraz lepiej i jestem zdania, że u nich akurat forma idzie w górę. Muszą dołożyć jeszcze co nieco w defensywie, dlatego też zdecydowałem się na dwa trafienia a nie X2.

Zakład specjalny KHL Fortuna 09.01..png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +63
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Faktycznie nie ma co kopiować analiz na Mińsk, trzeba grać, choć wiadomo że co chwilę wchodzić nie będzie.
Jedyne co mogę powiedzieć o jutrzejszym meczu - nie wierzę w underowe spotkanie. A że kursy są jakie są.. W sumie nie wiem czym kierują się bukmacherzy wystawiając kursy na sąsiednie w tabeli drużyny, z identycznym niemal dorobkiem punktowym (3 pkt różnicy ale 1 mecz mniej ma Mińsk), z których na dodatek ta "słabsza" jest w takiej formie że ogrywa ostatnio SKA, Omsk..
Może i Moskwa jest faworytem tego meczu, ale myślę że nie aż takim żeby kurs na RT był 1.50.

Dynamo Moskwa - Dinamo Mińsk 2 i powyżej 4.5 bramki @7.30
Dynamo Moskwa - Dinamo Mińsk 2 i powyżej 5.5 bramki @11

Szkoda że na Fortunie nie ma zakładów ML+ilość bramek.

Ostatnia edycja:
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Wybaczcie że piszę tutaj (niech admin potem przeniesie do jakiegoś innego działu), ale nasunęła mi się taka myśl, a ten temat teraz najbardziej żyje. Nie wiem kto i w jakim zakresie korzysta z tego co tu się pisze, ale nietrudno zauważyć że grono piszących jest dość wąskie. Myślę, że nikt z nas (a pewnie i spoza nas) nie korzysta z podpowiedzi typu: Omsk 1.35 ML. Niskie kursy są na tyle oczywiste, że trudno się spodziewać by ktoś zagrał akurat taki typ pod wypływem postu na forum (tak tak, ja sam takie czasami podrzucam, ale to nie wynika z chęci wskazania innym co być może warto zagrać, tylko po prostu sam gram takie typy w jakimś ako). A może ustalić jakiś odgórny limit kursowy powyżej którego wrzucamy swoje pomysły i przewidywania (bo chyba takich podpowiedzi szukają ludzie przeglądający fora), żeby siłą tego działu były analizy niekoniecznie pokrywające się z przewidywaniami bukmacherów?

Otrzymane punkty reputacji: +1
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Mi się pomysł nie podoba, bo na takich kursach łatwo wpaść i trzeba wiedzieć, kiedy takie grać. Ja sam czasem podaję takie typy - czasem do ako, a czasem single, bo mnie kursy w okolicach 1.30 już satysfakcjonują i na dobrą sprawę nie widzę czemu mielibyśmy ustalać limit. Komu się nie podobają takie kursy to nie korzysta i tyle. A odnośnie tego czy jakiś gość tu przyjdzie i napisze oczywiste Omsk @1.35, to można się też posiłkować reputacja, żeby było jasne na ile jest to typ „przemyślany”, a na ile strzelba po kursie + oczywiście ewentualną analizą/komentarzem.

kibic-zwierze 47,9K

kibic-zwierze

Użytkownik
Wybaczcie że piszę tutaj (niech admin potem przeniesie do jakiegoś innego działu), ale nasunęła mi się taka myśl, a ten temat teraz najbardziej żyje. Nie wiem kto i w jakim zakresie korzysta z tego co tu się pisze, ale nietrudno zauważyć że grono piszących jest dość wąskie. Myślę, że nikt z nas (a pewnie i spoza nas) nie korzysta z podpowiedzi typu: Omsk 1.35 ML. Niskie kursy są na tyle oczywiste, że trudno się spodziewać by ktoś zagrał akurat taki typ pod wypływem postu na forum (tak tak, ja sam takie czasami podrzucam, ale to nie wynika z chęci wskazania innym co być może warto zagrać, tylko po prostu sam gram takie typy w jakimś ako). A może ustalić jakiś odgórny limit kursowy powyżej którego wrzucamy swoje pomysły i przewidywania (bo chyba takich podpowiedzi szukają ludzie przeglądający fora), żeby siłą tego działu były analizy niekoniecznie pokrywające się z przewidywaniami bukmacherów?
Już były takie fora, gdzie był ustalony minimalny poziom kursu i nie do końca się to sprawdza. Każdy ma swój rozum i sam potrafi ocenić czy ryzyko jest warte danego kursu.

B 13,9K

bunio

Użytkownik
Dodam coś jeszcze do kolegi. Trzeba do swoich wpisów dodawać stawkowanie inaczej nie pomaga to w takim stopniu jakby mogło laikowi z danej dyscypliny. Najlepiej wyjaśnić swoje stawkowanie tak, aby każdy mógł zrozumieć jak ktoś gra. Pewnie tylko życzenie moje...

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Tez nie rozumiem jak to buki oszacowały ale Minsk nie gra z CSKA ale z Dynamem, które mozna pokonac umiejetnie układjac taktyke. Najlepszy atak KHL tez czasem sie zatnie. A jak oni nie zagraja to reszta nie pociagnie. Minsk ma wyrownane formacje , fajnych liderów i coraz lepiej zorganizowana obrone. Jutro na pewno stac ich na przynajmniej punkt. Takie kursy jak ten to po prostu trzeba zagrać.

Minsk RT kurs 6⛔
Minsk ml kurs 4⛔
Minsk z x kurs 2,85⛔

Niech kazdy wybierze cos dla siebie a stawke w zaleznosci od tego ile moze stracic bo kazdy wie ze pewniaków nie ma nawet kurs w granicach 1,2-1,4 nie wchodza . Bramek nie podejmuje sie tpowac bo to czesto loteria

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom