Wczoraj nieco przeszarżowałem i skuteczność marna, ale chociaż Sibir dał radę i stąd też mniejszy minus. Pomimo tego, że sporo pomysłów, to na jutro nieco skromniej, AKO Boost oraz singiel, mam nadzieję, że udanie zakończy się sezon regularny
KHL. Uniknięcie Traktoru to jest klucz na jutrzejsze moje typowanie, mam przynajmniej taką nadzieję
Metallurg Magnitogorsk vs Traktor Czelabińsk: 1X
Avtomobilist Jekaterynburg vs Sibir Nowosybirsk: handicap +2.5 Sibir Nowosybirsk
Lokomotiv Jarosław vs Saławat Jułajew Ufa: X2
AKO BOOST @3.25 Fortuna
Avtomobilist Jekaterynburg vs Sibir Nowosybirsk: 2 ml @3.45 Fortuna
Trochę czasu spędziłem nad ewentualnymi scenariuszami i kombinowaniem drużyn przed play-off, aby wybrać sobie odpowiednich rywali w pierwszej i kolejnych rundach. Mam nadzieję, że tym razem AKO Boost się zazieleni. Zaczynamy wcześnie, bo w Magnitogorsku, gdzie goście z Czelabińska nie walczą już o nic. Są na piątym miejscu na wschodzie i ciekawy jestem, kto na nich trafi, ale myślę, że nikt tego nie chce. Muszę przyznać, że Traktor wyróżnia się swoim stylem i są niewygodnym przeciwnikiem dla nikogo. Jutro jednak jestem zdania, że mogą kompletnie przejść obok tego starcia w Magnitogorsku. Przede wszystkim nie ma co odkrywać kart. Nawet jak Metallurg jutro wygra, to wydaje się, że zajmą to nieszczęsne czwartą pozycję i trafią na Traktor. Lisy zrobią jednak wszystko, aby ich uniknąć i dadzą sobie tę szansę, aby wyprzedzić chociaż na chwilę Saławat Jułajew. Uważam, że 1X jest dobrym początkiem do kuponu.
Mecz w Jekaterynburgu sobie zostawię na później. Ktoś tutaj pisał już wcześniej, że Jokerit może być łakomym kąskiem w pierwszej rundzie play-off. Dobrze wiemy, że nie rozegrają spotkań w fazie pucharowej w Helsinkach lecz na taflach rywali, co może przy korzystnych wiatrach dać spory handicap w kolejnych rundach (brak podróży, przemieszczania się itd.). Myślę, że Lokomotiv z tego skorzysta. Wystarczy utrzymać czwartą pozycję, a więc nie wygrać starcia z Saławat Jułajew. Ekipa z Ufy marzy jeszcze o drugiej pozycji na wschodzie, a przede wszystkim chce uniknąć Traktor, dlatego motywacja będzie po stronie gości. Do bramki wróci może Metsola, ale i Tarasov daje radę. Nie powinni tego przegrać w RT.
Avtomobilist może jeszcze wskoczyć na szóste miejsce na wschodzie, ale nie wiem, czy jest sens wypruwać sobie flaki, jaki by to rywal nie był, to ciężko będzie drużynie z Jekaterynburga pokonać przeciwnika w pierwszej rundzie play-off. Ich gra jest strasznie chimeryczna i wiele zależy od postawy bramkarza pomiędzy słupkami. Jakub Kovar i długo długo nic. W Sibirze widać chęć i radość grania do samego końca. Ich kampania nie potoczyła się jak należy i uważam, że ich seria wygranych może zostać powiększona. Poza tym Avto im leży. Pamiętam poprzednie play-offy i pomimo tego, że teraz mamy całkiem inną sytuację to jestem zdania, że kursy są na nich przesadzone. Do AKO BOOST handicap, a na singla końcowa wygrana klubu z Nowosybirska.