>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

KHL (Liga Kontynentalna) - Sezon zasadniczy 2020 / 2021

Status
Zamknięty.
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Bedzie troche sucho ale brak mało czasu.
Jutro sporo meczy

Ufa ml kurs 1,84
Mimo ze to trudny teren, to w Ufie wiecej jakosci i mysle ze nie puszcza meczu jak w Ekaterinburgu.

Cherepowiec z x kurs 2,17
Cherepy ostatnio dwa dobre mecze , w Jarosławiu przegrali w koncówce po wyrownanym meczu, w w Leningradzie do akcji weszli sędziowie na co wściekł sie Razin do tego stopnie ze został wyrzucony z ławki trenerkiej a jutro bedzie pauzwał

Moze jutro zobaczymy debiut Ilii Kovalczuka w barwach Avangardu, ale daje szanse Spartakowi

Otrzymane punkty reputacji: +4
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Jutro sporo meczów próbujemy dalej, po raz kolejny suche typy, z analizami wrócimy po świątecznym czasie:

Dynamo Moskwa vs SKA St. Petersburg: X2 @1.55 ✅
Dynamo Mińsk vs Dinamo Ryga: Dinamo Ryga powyżej 1.5 gola @1.74✅
AKO @2.70 Superbet✅

Kanadyjka: (single lub AKO dla wariatów)
Nikita Mikhailis powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.67⛔
Alexei Makeyev powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.53 ✅
Lukas Sedlak powyżej 0.5 punktu w kanadyjce @1.70✅

AKO @4.34 Fortuna⛔

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +85
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Jokerit-Czerepowiec 0-0 podwójna szansa 1.99 ✅ Edit:Wrócił skład jednak :( (mimo tego udało się :) brawo sevestral ! )
Finowie z serią porażek na koncie i dziś znów osłabieni. Co innego po drugiej stronie lodowiska. Sevestral bardzo dobrze się spisuje w ostatnich kilku spotkaniach. Seria 5 zwycięstw a później naprawdę byli wymagającym rywalem dla Loko i SKA i dziś w Helsinkach nie powinno być inaczej. Remis w 1 tercji lub meczu jak najbadziej możliwy.
Omsk-Spartak Omsk hc-1,5 2.10🔴
Omsk słabo z Barysem i tutaj liczę na rehabilitację drużyny Hartleya. Przewaga składu po stronie gospodarzy. Spartak nadal bez Lehtery będzie miał dzisiaj ciężko.
kursy z fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +61
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj tylko jedno spotkanie przed nami i szczerze mówiąc uważam, że CSKA sobie poradzi. Wojskowi mieli kilka dni przerwy choć w ich wypadku lepsze byłoby rozgrywanie więcej spotkań po przerwie reprezentacyjnej, ponieważ w przeciągu dwóch tygodni mierzyli się tylko raz w meczu z SKA St. Petersburg. Potrzebny był odpoczynek dla zawodników, którzy brali udział w EHT i nabranie świeżości. Głód gry również powinien się pojawić i czeka nas ciekawa rywalizacja w Podolsku. Co do Vityazu mają swoje problemy w defensywie. Może
Anton Todykov złapał formę, ale ze Spartakiem zaprezentował się poniżej oczekiwań. Ilya Ezhov to też nie jest jakiś fachowiec, dlatego zdecydowałem się na over nie na under. U gospodarzy jest kilku hokeistów, którzy także mogą zapunktować, więc stawiam na over i liczę na większą ilość trafień gości.

Vityaz Podolsk vs CSKA Moskwa 2/+4.5 ❌
Fortuna @2.06

Ostatnia edycja:
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Tez jestem zdania ze wojskowi sobie dzis poradza. Derbowe pojedynki to jednak prestiz i mysle ze CSKA podejdzie powaznie do tego

CSKA minus 1,5 kurs 1,75
fortuna

T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Jak zobaczyłem skład i nawet nie polowe z podstawowego składu to pomyslałem ze remis bedzie
To źle pomyślałeś ;). Swoją drogą znów VAR w roli głównej, nie wiem jak na oficjalnych monitorach ale na transmisji ciężko było się dopatrzeć ze 100% pewnością czy był spalony przy bramce Leipsica.

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dzisiaj sporo meczów, ale ciężko jest mi przewidzieć nawet połowę z nich. Zdecydowałem się na skromne AKO do zagrania bez podatku w Fortunie, co to przyniesie? Zobaczymy :)

Avangard Omsk vs Traktor Czelabińsk: 1X @1.31 ✅
Torpedo Niżny Nowogród vs Dinamo Ryga: podwójna szansa 1-1 @1.34 ✅
Jokerit Helsinki vs Lokomotiv Jarosław: X2 @1.59 ✅
AKO @3.18 Fortuna ✅

Jak dobrze wiemy informacją ostatnich dni na wschodzie jest powrót Ilya Kovalchuka na tafle KHL. Legenda rosyjskiego hokeja powinna wnieść wiele doświadczenia do szatni, ale przede wszystkim mentalnie poprawić kondycję Jastrzębi. Nawet sam menadżer generalny Avangardu powiedział, że potrzebują hokeistów, którzy będą w stanie odwrócić losy spotkania, gdy wynik będzie niekorzystny. To prawda w ostatnim czasie zabrakło tego np. w rywalizacji z Barysem. Ze Spartakiem komfortowe prowadzenie 2:0 i łatwe dwa punkty, tak zapewne pomyśleli zawodnicy gospodarzy. Pięknym strzałem z połowy lodowiska popisał się Artyom Serikov, ale bramkarz takiej klasy jak Igor Bobkov mógłby się lepiej zachować. Dzisiaj zapewne wróci Simon Hrubec, co jest naturalnie wzmocnieniem. Traktor jest chyba trochę zmęczony już meczami wyjazdowymi i wydaje mi się, że gospodarze sobie poradzą i sięgną po komplet punktów, ale do AKO pobieram 1X.

O pojedynku w Niżny Nowogrodzie nie będę się rozpisywał. Dinamo potrafi zaskakiwać, ale często przesypia początki meczów. Liczę, że Torpedo u siebie już w pierwszej części załatwi sprawę trafionego typu.

Co do rywalizacji w stolicy Finlandii, Jokerit nie zachwyca. Ten koronawirus, izolacje, źle wpływają na ich dyspozycje i co chwilę musieli łapać formę i rytm. Mało brakowało, a Severstal załatwiłby sprawę w RT, ale udało się wygrać gospodarzom w rzutach karnych. W Lokomotivie od pierwszych minut wystąpi zapewne Edward Pasquale i tym samym o obronę się nie martwię. Co ciekawe obie ekipy mierzyły się w tej kampanii trzykrotnie i za każdym razem górą byli goście. Liczę na Loko, że nie przegrają w RT.

Kilka pobocznych typów bez większej analizy:
Barys Nur-Sultan vs Sibir Nowosybirsk: podwójna szansa 1-1 @1.67 ✅
Spartak Moskwa vs Dynamo Moskwa: każda drużyna 2+ bramek @1.70 ❌
Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +93
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Barys/X + Avto ml @1.78❌
Omsk Ml + Ufa/X @2.28 ✅
Czerepy Ml + Torpedo ml @2.02✅
Spartak/X @1.72❌

*Edit*
Ortio się popisał przy drugiej bramce Sybira 🤦🏼‍♂️

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +66
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Kolega pewnie zmęczony po świętach ; ) Czas powoli wracać na forum. Sam również nie będę się rozwodził na temat dzisiejszych typów, bo po takiej kilkudniowej przerwie jakoś ciężko się pisze. Według mnie dzisiaj mamy trzy spotkanie w których można postawić na zwycięstwo gospodarzy i tak właśnie zrobię. No dobra - może cztery, ale Jekaterynburg jeszcze nie zdobył mojego zaufania, a poza tym kurs na ich zwycięstwo nie jest wart ryzyka. Na początek Barys. Seria pięciu zwycięstw trwa. Komplet punktów zdobyty na wyjazdach dodatkowo na tych trudniejszych terenach. Ostatnio pewna wygrana u siebie z Amurem. Co prawda Sibir to nie Amur, ale ich dobra forma z przed przerwy na reprezentację gdzieś zniknęła i teraz grają średnio. Ostatnio byli w stanie ograć tylko Chabarowsk, więc trudno będzie im w Kazachstanie. Dalej Omsk. Ostatnio bardzo cienko. Rywale wymagający, ale powinni wygrywać częściej niz raz w pięciu spotkaniach. Dziwne są ich ostatnie wyniki, ponieważ prezentują całkiem składny styl gry. Traktorzyści ostatnio również w nierównej formie. Będą próbować dosiąść się na fotel wicelidera, więc jeśli Avangard chce pozostać samodzielnym wiceliderem to musi zagarnąć dwa punkty tym bardziej, że grają u siebie. Na koniec Czerepowiec. Ich kalendarz jest bardzo wymagający. Mimo, że musieli się przeciwstawić bardzo niewygodnym rywalom poradzili sobie całkiem dobrze. Dzisiaj na przeciwko Wilki, które w ogóle sobie nie radzą i to bedzie dobra okazja dla Severstali żeby umocnić swoją pozycję, bo Podolsk i Jokerit tuż, tuż.

❌ Barys ML & Avangard ML & Severstal ML @3,76 3/10 Unibet

Każdy wie jak się zakończył ostatni mecz między Torpedo, a łotewskim Dynamem. Padło dziesięć bramek i kursy na Over są bardzo niskie. Mnie natomiast dręczy przeczucie, że tutaj wcale wiele bramek nie padnie. NN poza spotkaniem w Rydze raczej underowo. Myślę, że goście sobie nie postrzelają w Nowogrodzie, a Torpedo również nie będzie się nadwyrężać.

↩ Poniżej 5.0 bramek w Nowogrodzie @2,20 4/10 Unibet

+34,49

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +16
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Salavat Ufa - Magnitogorsk 1 ML 1.82✅
Po przerwie Ufa złapała rytm i zagrała dobre spotkania z Mińskiem Sybirem i Avto ( gdzie wypuścili głupio mecz ). Fiński atak znów w formie. Naumenkov dobrze się wprowadził i dodał jakości. Stać dziś Salavat aby zrewanżować się Magnitce za ostatnią porażkę u siebie.
Soczi- SKA 2 ✅
Jokerit-Loko x2 ✅

Dubel 2.1
Kolega sunxl opisał spotkanie w Helsinkach i tez kieruje się ku Loko. Do dubla SKA , które nie powinno mieć kłopotu z ograniem Soczi w RT

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +157
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dziś sporo meczy.
Krótko bo zaraz mecze .Astana juz na kuponie i zgadzam sie z przedmówcami. Ja jednak patrze na mecz Loko, ktore bedzie z tego co sie orientuje w pełnym garniturze, Jokerit jest w zasiegu a Marjamaki zali sie na jakosc gry, Loko musi to wykorzystac

Loko ml kurs 2

W Ufie ciekawy pojedynek, Ufa troche latala a MMG spojonie sie przygotowywało do tego pojedynku. PAtrzac na roster bardziej widzi mi sie ten w Magnitce a forma mysle ze tez jest, pierwszy link Ufy trzeba zatrzymac, bedzie to ciezkie ale do zrobienia

Magnitka ml kurs 2,07

Poza tym licze na wyrownany mecz w Omsku

Traktor z x kurs 1,94

fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
A jakaś argumentacja?
Nie zawsze starcza czasu na rzetelną argumentacje, zwłaszcza, jeżeli podaje się kilka typów dot. różnych meczów (a czasami najzwyczajniej w świecie po prostu się może nie chcieć rozpisywać). Zawsze wychodziłem z założenia, że jak mam do wyboru napisać szybko i podać same typy bez argumentacji lub nie wypisywać nic to lepiej chociaż podać same typy (plis pamiętaj, że nie podaje tego dla siebie na forum, bo dobrze równie mógłbym nie podawać zupełnie nic). Jeżeli moje typy bez analizy Cię nie przekonują i nie pomagają podjąć decyzji to trudno, ale mam nadzieję, że dla niektórych jest to chociaż jakiś kierunek, który czasem pomoże podjąć jakąś decyzję lub wstrzymać się z zagraniem.

Otrzymane punkty reputacji: +29
T 23,8K

twinkle

Użytkownik
Dziś king is back, czyli pierwszy mecz Kovalchuka po powrocie do KHL, przeciwnik przeciętny, wymarzona okazja do zapunktowania.(Myślałem nad golem, ale spodziewałem się mniejszego kursu na punkt, a po 1.60 myślę że warto)
(w dublu z D.Kase, bo Karlove Vary grają u siebie z Litwinovem i liczę na parę goli, a David ostatnio punktuje bardzo regularnie)

I.Kovalchuk >0.5p (1,60) (trzeba było jednak tego gola ;))
D.Kase >0.5p (1.48)

AKO: 2,37 (Fortuna)

Edit: I zgodnie z planem :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +87
fazesky 8,4K

fazesky

Użytkownik
Omsk ml + Magnitogorsk ml + Loko/X
@3.12 ❌

Omsk - Kunlun

W drużynie Jastrzębi zadebiutuje dzisiaj Kovalchuk i myślę, że gospodarze sobie na spokojnie poradzą. Powinien to być fla nich spory boost mentalny, a Kunlun to jednak inna klasa zawodników. Mecz u siebie, niespodzianki nie ma sensu się dopatrywać, bo Kunlun ostatnio też coś wygrał, więc nie mają jakiejs super serii przegranych, a Omsk myślę, że będzie extra zmotywowany. Mimo wszystko zachowawczo wezmę moneyline, bo RT z definicji raczej nie gram, a tym razem @1.22 do ako mnie w pełni zadowola.

Barys - Magnitogorsk
Oglądałem drużynę gości w Ufie i widziałem poczynania Barysa z Sybirem. W obronie barys był bardzo chaotyczny, a w ataku nie było skuteczności. Drugi gol ewidentnie zawinił bramkarz i potem już musieli docisnąć. Trzeciego gola stracili na pustą. Magnitogorsk grał naprawdę nieźle, chociaż początek trochę przespali i później musieli odrabiać. W sumie podobała mi się ich gra dosyć i jeżeli będą tak grać jak ostatnio (i nie prześpią początku), to uważam, że sobie poradzą w Astanie.

Torpedo - Lokomotiv
Ciekawy mecz, spodziewałem się pewnego zwycięstwa NN w poprzednim meczu i rzeczywiście wygrali, ale zaledwie 3:2 z ryzanami. Loko wraca z Helsinek, gdzie spodziewałem się, że wezmą mecz, ale w dogrywce przegrali. Przyznam, że meczu nie widziałem, a tylko highlighty i gole. H2h bardzo wyrównany. Liczę, że Mark jeszcze doda od siebie rzetelne przemyślenia dot. tego meczu, bo przyznam, że nie oglądając za dużo Loko, nie mam co tutaj pisać. Typ głównie bazuje na ostatniej grze Torpedo (niewygórowanej).

*edit 1(10:25)*
Dodatkowo myślę, że szedłbym w kierunku SKA w Helsinkach, ale z jakimiś podpórkami lub ml, bo remis jak najbardziej możliwy :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +70
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Sporo ciekawych spotkań przed kilkudniową przerwą. Nie przepadam za typowaniem przed takimi przerwami, bo często padają dziwne wyniki. Zawodnicy mają różne podejście. Niektórzy już czują zapach wolności, a innym w głowach pojawiają się już plany na mnóstwo wolnego czasu. No nic, spróbujemy. Ciężko wytypować zwycięzcę któregokolwiek spotkania. Wszystkie pary wydają się być mocno wyrównane. Jedynie Dynamo Mińsk wydaje się być w dużo lepszej dyspozycji niż Niżnekamsk chociaż chyba powinienem napisać odwrotnie - Wilki są w dużo gorszej dyspozycji niż Dynamo. Wczoraj szpital opuścił Klinkhammer, ale czy wspomoże dzisiaj swoją drużynę na lodzie? Ciężko powiedzieć. Mimo niskiego kursu zaryzykuję zwycięstwo Białorusinów w czasie regulaminowym, bo to co prezentuje ostatnio ekipa przyjezdnych to... ciężko skomentować. Minczanie powinni zacząć powoli łapać wiatr w żagle po stracie Sharangovicha. Mają kim postraszyć ofensywnie, a między słupkami sytuacja jest stabilna. Jeśli obrona się nie pogubi to pewnie wejdzie nawet jakiś handicap.

❌ Dynamo Mińsk -1.0 @1,90 4/10 Unibet

Oprócz tego spróbuję ustrzelić dwa remisy. Pierwszy w Kazachstanie, a drugi w Helsinkach. Barys prezentują bardzo dobrą formę. Jedynie ostatnio w meczu z Sibirem coś nie wyszło, ale winę zrzucił bym bardziej na wypadek przy pracy niż słabą formę Barysa. Magnitka ostatnio trochę nierówno. Będzie to dla nich wielka szansa na wskoczenie na trzecią pozycję konferencji natomiast dla Barysa nadarzy się okazja na skrócenie dystansu do czołówki i co ważniejsze - zbudowanie przewagi nad pościgiem. Jeśli chodzi o mecz w Helsinkach to oba zespoły radzą sobie ostatnio dobrze i dla mnie to taki typowy mecz 50/50 więc nie mógłbym typować nic innego jak tylko podział punktów. Może SKA prezentuje lepszy styl, ale Jokerit gra u siebie i to wyrównuje szanse.

✅ Remis w Kazachstanie @3,95 1/10 Unibet

❌ Remis w Helsinkach @4,20 1/10 Unibet

Jeśli miałbym strzelić kto dzisiaj napsuje najwięcej krwi faworytom to celował bym w Kunlun. Smoki brały punkty w siedmiu z ośmiu ostatnich meczów, a nie grały z byle kim. Ostatnio z Omskiem coś nie zaskoczyło i przegrali 1:5 ale już z Traktorem pokazali charakter. Kusi mnie Kunlun +1,5 za @2,23 ale to do przemyślenia. Zależy kto stanie w bramkach obu zespołów.

Nie wiem co myśleć o meczu Spartaka z Łotyszami po ostatnim występie tych pierwszych. Gdyby kurs był wyższy to może coś w stronę gospodarzy, ale za 1,50 to niech sobie grają beze mnie.

Spotkanie między Nowogrodem, a Lokomotivem skomentuję jak znajdę swoją magiczną kulę. Wydaje mi się, że Jarosław, ale nawet palca bym nie dał uciąć.

Został jeszcze mecz w Podolsku. Ten Podolsk też coś mnie ciągnie, ale też coś mnie odpycha w stronę Dynama. Na pewno nie pójdzie im tak łatwo jak ze Spartakiem, ale czy Podolsk się postawi rozpędzonym Niebieskim? Postawili się ostatni CSKA, Omskowi i Jokeritowi więc czemu nie. Vityaz bardzo dobrze spisuje sie w roli underdoga i @2,45 na ich zwycięstwo z dogrywką to bardzo dobry kurs. Mi chodzi jednak po głowie gol Kagarlitskiego. Chłop ostatnio się uaktywnił. W trzech meczach z ostatnich pięciu strzelał. Może strzeli i dzisiaj.

❌ Kagarlitsky strzeli @4,25 1/10 Unibet

34,49

Ostatnia edycja:
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Zgadzam się z rasijskij rasijskij od kilku dobrych lat odkąd śledzę KHL też to zauważyłem, że w tym okresie noworoczno-świątecznym w Rosji pada wiele nieprzewidzianych wyników, dlatego ja tym razem omijam 1X2 chociaż ta Magnitka X2 kusi :D

Spróbujemy z dwoma dublami:

Torpedo Niżny Nowogród vs Lokomotiv Jarosław: każda z drużyn 2+ bramek @1.70 ✅
Jokerit Helsinki vs SKA St. Petersburg: każda z drużyn 2+ bramek @1.62 ❌
AKO @2.75 BETFAN

Dodatkowo wymyśliłem sobie jeden zakład na mecz w Bałaszycha i jest on dostępny w BETFAN i w dublu z ml na Dynamo Mińsk:

Avangard Omsk vs Kunlun Red Star: całkowity czas kar (min.) powyżej 18.5 @1.80 ❌
Dynamo Mińsk vs Nieftiechimik Niżnekamsk: 1ml @1.38 ❌
AKO @2.48 BETFAN

No to od początku, jeżeli chodzi o bramki w Niżny Nowogrodzie oraz w Helsinkach to uważam, że lekkimi faworytami są goście, ale gospodarze szczególnie u siebie grają o 20% lepiej niż zazwyczaj. To zapowiada nam wyrównane boje, koło remisów i co za tym idzie bramki. Torpedo lubi strzelać, znamy przecież ich styl gry i często już w pierwszej części widzimy ich trafienie, podobnie jest z Jokerit. To zmusza naturalnie do ataku przeciwne drużyny i mecz nam się ożywia. Do Lokomotivu wróciło kilku graczy po kontuzji i widać było, że jeszcze nie wszystko trybi, ale już dzisiaj powinno być lepiej. Co do SKA to pierwsza tercja w Sochi do zapomnienia, ale potem mądrze wypunktowali Lamparty. Po prostu spodziewam się, że w pierwszych 20. minutach jak to mają w zwyczaju Torpedo i Jokerit napoczną przeciwnika, a SKA i Lokomotiv nie będą im dłużni. Może na singielka obie strzelą w pierwszej tercji? Kursy około 3.00 w obu przypadkach.

Zapewne zastanawiacie się skąd taki typ na wykluczenia w Bałaszycha. Szczerze mówiąc szukam ciekawych pomysłów na statystyczne typy w hokeju i już kilka razy próbowałem grać np. celne strzały w spotkaniu lub jednej drużyny i mi to wychodziło. Tutaj po prostu liczę, że ujrzymy kontynuację z poprzedniego bezpośredniego starcia obu ekip. Jeżeli ktoś oglądał mecz Kunlun vs Avangard w Mytiszczi lekko ponad tydzień temu to widział, że szczególnie pod koniec starcia, gdzie wynik dawno był rozstrzygnięty padło wiele kar. Zawodnicy z pewnością to jeszcze pamiętają i jakoś nie widzi mi się lekka przeprawa faworytów. Kunlun to ekipa, która zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie, a osoba Ilya Kovalchuka może powodować dodatkowe nerwy po obu stronach. 10 kar mniejszych, a może pojawi się jakaś większa, dla mnie do zrobienia, zobaczymy jak wypali ten eksperyment.

Co do Mińska to także zgadzam się z przedmówcami, do dubla ml wydaje mi się idealnie.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom