Wczoraj pieknie grał Traktor i wg mnie zasłuzenie wygrał a mógł nawet w RT przy odrobinie szczescia
Dzis duzo meczy i wywołany do tablicy zaczynam od Loko
To w zasadzie piaty mecz w którym graja wszyscy liderzy i przyznam , ze brakuje mi puntów a przede wszystkim dobrej gry szwedzkiego trio. Ostatnio przełamał sie Lander , który wyjachał w piatce z Kraskovskim i Korszkowem, widac ze od razu złapali chemie, co zaowocowało puktami i golami, kapitana Tkaczova przesunietu by rozruszac Pettersona i Paajarviego i ten zabie prawie sie udał, to trio było aktywniejsze i dzis licze ze te dwie pierwsze wymieszzane formacje zagraja na jeszcze wyzszym poziomie, kolejne dwie wcale im nie ustepuja, wiec mamy bardzo wyrownany zespół. A co tam Ryga? Ano po powrocie jeszcz gra , szczegolnie w defensywie sie nie klei, tego nie poprawi sie w kilka dni, punkt w Minsku ale tam gospodarze w zasadzie bez obcokrajowców a i tak pokonali Ryge, która ma przestuje i dziury w obronie. Wiec mysle ze Lokomotiv wygra przewaga dwoch bramek
Loko RT kurs 1,54 ( do ako)
Loko minus 1,5 kurs 1,94
Podobnie jak kolega 
			 rasijskij

rasijskij mysle ze Avto wygra dzis pod Moskwą. Kluczem wg mnie bedzie defensywa bo Avto mimo kanadyjskich sterów jest poukladane od obrony a sam zespoł tez silniejszy do gospodarze, którzy mowiec szczerze graja gorzej niz sezon temu
Avto ml kurs 1,72
Mysle rowniez , że Spartak poradzi sobie z Astaną. Ekipa Znaroka po wstrzasie w Helsinkach( gdzie w zasadzie wynik nie oddaje przebiegu gry bo ekipa z Moskwy w zasadzie na taki wymiar kary nie zasłuzyła ale stało sie. Po tym meczu przyszły juz dobre wyniki ale poparte dobra gra mimo , że przeciwnicy o roznej klasie. Astana wg mnie nie przypomina absolutnie tej z poprzedniego roku gdzie za staremi stał Skabelka, brakuje zeba, skladnosci no i chyba defensywnie tez jest roznica
Spartak ml kurs 1,81
W Kazaniu moze byc bardzo ciekawy mecz bo Barsy bez bramkarzy i sytuacje ratuje młodzian , ktory wczoraj zagral poprawnie, moze nerwowo ale co miał złapac to złapał, dzis mniejsze zagrozenie ale czy da rade powtorzyc wyczyn, kusi mnie zaryzykowac Amur z x , bo tygrysy dzis beda groxne , zadziorne i świeższe, poza tym czekam az bracia Uszenin sie obudzą i Jakupov. Moze dziś
Poza tym chciałbym by w Helsinkach wygrał Jokerit, bo mimo przegranej gra byla bardzo dobra z Loko, z kolei CSKA nabobliło w obronie czego konsekwencja były przynajmniej trzy cztery bramki, wiec jesli miałbym stawiac to zwyciestwo Finow 

Roznie ciekawie bedzie w magnitogorsku, gdzie przyjezdza Omsk,ktorego faworyzuja buki, jednak Magnitka sporo poprawiła ostatnio, gra cały zespół i sa rachunki do wyrównania, drzazgi dzis polecą ale mysle ze to gospodarze zejda z lodu jako zwycięzcy.

W Sochi nowy trener, szefostwo po ostatnim laniu i grze nie wytrzymało juz i Andijewski poleciał, narazie trener tymczasowy bo jest kilkukandydatów( może da sie namówić Nazarowa 

) , ale dzis rywal ciezki, choc jeszcze sporo do popray maja. SKA spedziło sporo czasu w tercji Dynama ostatnio ale nie przełozyło sie to na wynik, moze dzis ale tutaj moze sobie obejrze powtorke .
To by było na tyle z dzisiejszego i tak zbyt długiego wystepu