Wczoraj pieknie grał Traktor i wg mnie zasłuzenie wygrał a mógł nawet w RT przy odrobinie szczescia
Dzis duzo meczy i wywołany do tablicy zaczynam od Loko
To w zasadzie piaty mecz w którym graja wszyscy liderzy i przyznam , ze brakuje mi puntów a przede wszystkim dobrej gry szwedzkiego trio. Ostatnio przełamał sie Lander , który wyjachał w piatce z Kraskovskim i Korszkowem, widac ze od razu złapali chemie, co zaowocowało puktami i golami, kapitana Tkaczova przesunietu by rozruszac Pettersona i Paajarviego i ten zabie prawie sie udał, to trio było aktywniejsze i dzis licze ze te dwie pierwsze wymieszzane formacje zagraja na jeszcze wyzszym poziomie, kolejne dwie wcale im nie ustepuja, wiec mamy bardzo wyrownany zespół. A co tam Ryga? Ano po powrocie jeszcz gra , szczegolnie w defensywie sie nie klei, tego nie poprawi sie w kilka dni, punkt w Minsku ale tam gospodarze w zasadzie bez obcokrajowców a i tak pokonali Ryge, która ma przestuje i dziury w obronie. Wiec mysle ze Lokomotiv wygra przewaga dwoch bramek
Loko RT kurs 1,54 ( do ako)
Loko minus 1,5 kurs 1,94
Podobnie jak kolega
rasijskij mysle ze Avto wygra dzis pod Moskwą. Kluczem wg mnie bedzie defensywa bo Avto mimo kanadyjskich sterów jest poukladane od obrony a sam zespoł tez silniejszy do gospodarze, którzy mowiec szczerze graja gorzej niz sezon temu
Avto ml kurs 1,72
Mysle rowniez , że Spartak poradzi sobie z Astaną. Ekipa Znaroka po wstrzasie w Helsinkach( gdzie w zasadzie wynik nie oddaje przebiegu gry bo ekipa z Moskwy w zasadzie na taki wymiar kary nie zasłuzyła ale stało sie. Po tym meczu przyszły juz dobre wyniki ale poparte dobra gra mimo , że przeciwnicy o roznej klasie. Astana wg mnie nie przypomina absolutnie tej z poprzedniego roku gdzie za staremi stał Skabelka, brakuje zeba, skladnosci no i chyba defensywnie tez jest roznica
Spartak ml kurs 1,81
W Kazaniu moze byc bardzo ciekawy mecz bo Barsy bez bramkarzy i sytuacje ratuje młodzian , ktory wczoraj zagral poprawnie, moze nerwowo ale co miał złapac to złapał, dzis mniejsze zagrozenie ale czy da rade powtorzyc wyczyn, kusi mnie zaryzykowac Amur z x , bo tygrysy dzis beda groxne , zadziorne i świeższe, poza tym czekam az bracia Uszenin sie obudzą i Jakupov. Moze dziś
Poza tym chciałbym by w Helsinkach wygrał Jokerit, bo mimo przegranej gra byla bardzo dobra z Loko, z kolei CSKA nabobliło w obronie czego konsekwencja były przynajmniej trzy cztery bramki, wiec jesli miałbym stawiac to zwyciestwo Finow
Roznie ciekawie bedzie w magnitogorsku, gdzie przyjezdza Omsk,ktorego faworyzuja buki, jednak Magnitka sporo poprawiła ostatnio, gra cały zespół i sa rachunki do wyrównania, drzazgi dzis polecą ale mysle ze to gospodarze zejda z lodu jako zwycięzcy.
W Sochi nowy trener, szefostwo po ostatnim laniu i grze nie wytrzymało juz i Andijewski poleciał, narazie trener tymczasowy bo jest kilkukandydatów( może da sie namówić Nazarowa
) , ale dzis rywal ciezki, choc jeszcze sporo do popray maja. SKA spedziło sporo czasu w tercji Dynama ostatnio ale nie przełozyło sie to na wynik, moze dzis ale tutaj moze sobie obejrze powtorke .
To by było na tyle z dzisiejszego i tak zbyt długiego wystepu