Po długich rozmyślaniach postanowiłem postawić kilka meczy z I ligi polskiej.
Pogoń Szczecin- Kolejarz Stróże
typ: 2
kurs: 5,20 (Toto-Mix)
Dlaczego na początek taki wariat?
Otóż od jakiegoś czasu w Pogoni nie dzieje się dobrze. Piłkarze od początku sezonu mieli za cel postawiony awans do
ekstraklasy. Niestety plany te już w tym momencie należy odstawić na przyszły sezon. Strata 18 pkt do ŁKS-u to prawdziwa przepaść, mimo to zarząd udaje, że wszystko gra, a trener Stolarczyk robi dobrą minę do złej gry. Kibice powoli mają dość przepłaconych gwiazdorów i na szczecińskim stadionie zjawia się ich coraz mniej. Oto niektóre wypowiedzi kibiców Pogoni:
"
(...) Przegrywanie nie jest ujmą ale olewanie meczu to najwyższa hańba dla piłkarza! Tylko że wam nie zależy na honorze a na pieniążkach...."
"(...)STOP piłkrskiej patologi, obnizyc pensje do poziomu Floty - albo nizej jak bedzie taki poziom jak teraz"
Tak więc kibice powoli odwracają się od zespołu i władz klubu, a na dodatek prawdopodobnie w Szczecinie nie powstanie nowy, od dawna oczekiwany stadion.
W drużynie Portowców nie zagra Dymkowski oraz Bojarski, którzy pauzują za kartki.
A co u
Kolejarza Stróże?
Zespół co prawda znajduje się w strefie spadkowej, jednak już po ostatniej kolejce dało się zauważyć, że zespół będzie walczył o utrzymanie i każdy centymetr boiska. Remis z rewelacyjną w tym sezonie Flotą Świnoujście to prawdziwy powód do radości i nie przekonują mnie słowa trenera Floty, że boisko było nierówne i małe. Piłkarze gryźli trawę i było widać efekty.Prawdopodobnie zadziałał też efekt "nowej miotły" bo trener Marek Motyka zatrudniony został na 2 dni przed meczem ze Świnoujściem. To, że piłkarze starali się pokazać trenerowi w meczu z Flotą wcale nie znaczy, że teraz też nie będą chcieli zapracować na zaufanie Motyki.
W zespole Kolejarza zabraknie Roberta Draga, Adriana Basty oraz kapitana Tomasza Księżyca.
Mecz na pewno underowy i myślę, że padnie maksymalnie jedna bramka, oczywiście dla Kolejarza
reszta analiz później ????