>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
marco 17

marco

Użytkownik
Dzisiaj w pewnym stacjonarnym bukmacherze przede mną człowiek chciał zagrać za 25 tysięcy Rosję -1,5 po @ 1,4. 15 minut trwały konsultacje telefoniczne. I skończyły się na niczym. Nie zezwolono mu. Bali się zaryzykować 5800 zł ewentualnej straty. Mimo wszystko dziwne.
No i pewnie przez to poleciały kursy u naziemnych ????
Totomix miał
DW 3:0 2.10 teraz 1.90 poniżej 180.5 1.80 teraz 1.60
Fortuna DW 3:0 2.00 teraz 1.75 poniżej 180.5 1.85 teraz 1.55
Co do meczy to napiszę tylko tyle że, się zastanawiam czy Polska dzięki pomocy sędziów + luzackie podejście Rosjan(czyt. lekceważenie) - jeśli oczywiście te dwie rzeczy nastąpią razem - czy będzie w stanie ugrać jakiegoś seta.
Ja gram Rosja DW 3:0 i poniżej 180.5
Drugi mecz to trochę niewiadoma. Lepiej gra Argentyna, ale Brazylia jakoś zawsze gra w tych finałach. Brazylia pod formą sam Giba może nie dać rady chyba że, w końcu obudzi się Murilo, a Bruno będzie lepiej rozgrywać.
Ja gram Argentyna +2.5 oraz powyżej 180.5

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
A Brazylia to obecnie ilu ma tych znakomitych zawodników? Giba , Murilo bez formy , Theo który niczym wielkim się nie wyróżnia + para dobrych środkowych i Bruno bez formy na rozegraniu. Argentyna nie ma tylko dwóch zawodników , jest obecnie najlepszy rozgrywający świata De Cecco , jest para solidnych środkowych , jest para świetnych przyjmujących (nie zapominaj o Quirodze który jest również znakomitym zawodnikiem) , jest dobry libero i potrafiący zagrać kapitalny mecz Pereyra .
Obecnie Brazylia to nie jest żadna potęga , gra opiera się na Gibie , nie chcę nawet mówić co będzie jak ten zawodnik przestanie kończyć.
Nie pisze że Argentyna na pewno wygra , wiadomo że nie jest faworytem , ale granie tutaj po 1.15 na Brazylie to czysty debilizm , drużyny są zbliżone poziomem .
OK, zgadzam się, ale wcześniej wymieniłeś zaledwie 2 siatkarzy Argentyny, że oni muszą zagrać na poziomie to Brazylia leci, a teraz dopisałeś kolejnych siatkarzy. I o to chodzi, 2 ciężko aby wygrało mecz, ale jeżeli cała drużyna zagra na równym dobrym poziomie to mają szansę na niespodziankę.
Ja ten mecz odpuszczam, no chyba, że rekreacyjnie over 45,5 pkt w 1 secie bądź over 180,5 pkt , ale to tylko aby podnieść emocję jak się będzie mecz oglądało.
EDIT: Kursy idą ciągle w dół, Expekt czy Betsafe już tylko 1.10 na Rosję, inne buki po 1.12 do max 1.18. Oby tylko Rosja nie zawiodła, dziś buki chyba całym sercem za Polską, bo wtopy byłyby straszne gdyby nasi wygrali, ale jest to &quot;nie możliwe&quot;

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Szanse na zwycięstwo Polaków są naprawdę minimalne, ale wierzę, że kibice potrafią zdziałać cuda. Dzisiaj atmosfera w ERGO będzie naprawdę gorąca. Ciekawy jestem czy Rosja wytrzyma to ciśnienie.

Rosja zasłużyła na awans w finale, ale mam nadzieję, że jednak ich zabraknie.

tiko227 10

tiko227

Użytkownik
Polska:Rosja #1# Mój typ DW 3:2
Polska z Ruskami potrafi grać w dodatku u siebie przy pełnej hali może pokusić się o zwycięstwo cel minimum został wykonany więc teraz na luzie mogą nas zaskoczyć Nowakowski Możdżonek Kurek Ruciak Ignaczak Gruszka Jarosz to nieprzypadkowi gracze i być może któryś z nich będzie miał swój dzień . Rosja ma potencjał ale dla przykładu mecz z USA mogli przegrać a Brazylia w tym roku bardzo słaba jak na Brazylie a granie po kursie 1,18 na win Rosji to przesada bo siatkówka na tym poziomie jest mało przewidywalna wczoraj miała Italia wygrać a tu 0:3 w plecyki no i masóweczka ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Szanse na zwycięstwo Polaków są naprawdę minimalne, ale wierzę, że kibice potrafią zdziałać cuda. Dzisiaj atmosfera w ERGO będzie naprawdę gorąca. Ciekawy jestem czy Rosja wytrzyma to ciśnienie. Rosja zasłużyła na awans w finale, ale mam nadzieję, że jednak ich zabraknie.
Kibice i sędziowie to jedno, forma zawodników drugie. Trzeba się chyba liczyć z tym że powyższe &quot;plusy&quot; to coś koło handicapu około 3-4 pkt na set na korzyść Polaków. Dla mnie jednak nie ma to znaczenia, bo takiej gry Polaków, takiej katastrofy ja oglądać więcej nie chcę, już sam &quot;awans&quot; do półfinału drużyny tak słabej to po prostu żenada.
Miałem nadzieję że Argentyna zmiecie Polaków z parkietu, niestety co nie dziwne odpuścili oni spotkanie co nie zmieniło faktu, że Polacy i tak zaliczyli ogromną męczarnię z drugim składem...
Rok temu na MŚ we Włoszech mówiło się o ustawianiu drabinki, kanciarstwie Włochów i tym podobne. To co się dzieje teraz na parkietach Ergo Areny nie ma porównania. Poza ogromnymi błędami sędziowskimi i jak wiadomo ustawieniem grup pod siebie, dochodzi tu po prostu do oszustw na boisku, gdzie choćby Bułgaria grając z Włochami dostaje po parę pkt od sędziego i to w newralgicznych momentach seta (1. jak i 2. set po 20stym punkcie, 3. nie oglądałem bo była to błazenada). Pomyłek liniowych nawet nie będę komentował.
Takim zagraniom mówię po prostu nie, na dodatek Nasza reprezentacja gra dno, w porównaniu z innymi wypada fatalnie i blado, mam nadzieję że Rosjanie zgromią Polaków do zera i ten cały cyrk z oszustwami na czele skończy się.
Organizacji przez Polskę Final Six/Eight mówię nie. Takie zachowania po prostu wypaczają sport i całą jego idee. Przekrętów było więcej kto widział ten wie.

midel 189

midel

Użytkownik
Kibice i sędziowie to jedno, forma zawodników drugie. Trzeba się chyba liczyć z tym że powyższe &quot;plusy&quot; to coś koło handicapu około 3-4 pkt na set na korzyść Polaków. Dla mnie jednak nie ma to znaczenia, bo takiej gry Polaków, takiej katastrofy ja oglądać więcej nie chcę, już sam &quot;awans&quot; do półfinału drużyny tak słabej to po prostu żenada.
Miałem nadzieję że Argentyna zmiecie Polaków z parkietu, niestety co nie dziwne odpuścili oni spotkanie co nie zmieniło faktu, że Polacy i tak zaliczyli ogromną męczarnię z drugim składem...
Rok temu na MŚ we Włoszech mówiło się o ustawianiu drabinki, kanciarstwie Włochów i tym podobne. To co się dzieje teraz na parkietach Ergo Areny nie ma porównania. Poza ogromnymi błędami sędziowskimi i jak wiadomo ustawieniem grup pod siebie, dochodzi tu po prostu do oszustw na boisku, gdzie choćby Bułgaria grając z Włochami dostaje po parę pkt od sędziego i to w newralgicznych momentach seta (1. jak i 2. set po 20stym punkcie, 3. nie oglądałem bo była to błazenada). Pomyłek liniowych nawet nie będę komentował.
Takim zagraniom mówię po prostu nie, na dodatek Nasza reprezentacja gra dno, w porównaniu z innymi wypada fatalnie i blado, mam nadzieję że Rosjanie zgromią Polaków do zera i ten cały cyrk z oszustwami na czele skończy się.
Organizacji przez Polskę Final Six/Eight mówię nie. Takie zachowania po prostu wypaczają sport i całą jego idee. Przekrętów było więcej kto widział ten wie.
Drabinki zawsze są ustalane pod gospodarza - nasi wykorzystali okazję. Sami otworzyli sobie drogę do półfinału zwyciestem z Bułgarami - a może kolejny spisek i Bułgarzy specjalnie przegrali? To, że Włosi z nimi nie potrafili wygrać to ich problem. Sędziowanie jest skandaliczne, ale zawsze są to błędy w obie strony, Włosi mieli pecha, że w decydującym momencie seta. W meczu z Argentyną sędzia drukował praktycznie tylko w 4. secie, który nasi i tak przegrali. W pierwszym natomiast zamiast 12-13 zrobiło się 11-14 a później 11-16 przez ewidentny błąd sędziego - dlaczego nie piszesz, że zabrał Polakom seta?
Tego meczu nie stawiam, bo nie gram przeciwko naszym. Mam nadzieję, że wyjdzie im najlepszy mecz w sezonie. Presja już z nich zeszła, nie mają nic do stracenia. Porażka nie będzie wstydem, a zwycięstwo największą sensacją finałów. W dodatku nie wierzę, że przy takiej publice dostaną kolejny raz w tym turnieju lanie.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Widzę, że spodziewacie się zaciętego meczu w pierwszym półfinale (typy na over punktów, Argentyne z handicapem), ja to widzę trochę inaczej.
Brazylia przegrała z Rosją, ale jak chyba wszyscy wiemy, grali bez Giby i Murilo. Po drugie, Rosjanie świetnie serwowali - 9 asów w ciągu trzech setów. Do tego bardzo dobrze grali wyblokiem, w dużej mierze właśnie dzięki zagrywce. Argentyńczycy późno skończyli swój mecz, grali 5 setów, wprawdzie też nie grali do końca podstawowym składem, ale jeśli ktoś ma bardziej odczuwać wczorajsze spotkanie, to na pewno Argentyna. Serwis Rosji i Argentyny w ogólne nie ma porównania, blok tak samo - 22 punkty Argentyny w 12 setach i 30 pkt. Rosji w 10 setach. Argentyna nie ma atutów, które pozwoliły Rosjanom na wczorajsze zwycięstwo. Nie będzie tak kąsać zagrywką, Brazylijczycy będą kończyć więcej piłek (dojdzie przecież Giba). Według mnie Brazylia spokojnie zwycięży, maksymalnie w 4 setach.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Sędziowanie jest skandaliczne, ale zawsze są to błędy w obie strony, Włosi mieli pecha, że w decydującym momencie seta
Mieli pecha hah, prawdą jest że Nikolov odmienił grę Bułgarów i mecz był wyrównany, a gdy mecz jest równy jeden błąd sędziego może zadecydować o jego wyniku. 1 błąd jeszcze jestem w stanie zrozumieć, jednak tu nie mowa o 1 błędzie i mam na myśli raptem jeden mecz, dokładnie Bułgarów i Włochów. 1. set stan 22-21 dla Bułgarii Włoch robi asa na zagrywce, byłaby równowaga, a mamy 2 pkt prowadzenia dla Bułgarii, set kończy się do 21. 2. set wynik coś koło 20 wpierw autowy serw Zhekova policzony jest jako boisko (i to pól metrowy aut ???? ), Włosi dostają bodajże dodatkowo kartkę (chyba że komentator bzdury gadał, a za niego nie będę odpowiadał) i z niczego mamy już 3 pkt dla Bułgarii. Jeśli to jest pech, to ciekaw jestem jak będzie wyglądał &quot;fart&quot; w meczu Polaków z Rosją.
Na dodatek widzę że Polska gra tylko Kurkiem, na drugi skład Argentyny ledwo daliśmy radę, więc co to będzie za pogrom z Rosją hoho.

midel 189

midel

Użytkownik
Mieli pecha hah, prawdą jest że Nikolov odmienił grę Bułgarów i mecz był wyrównany, a gdy mecz jest równy jeden błąd sędziego może zadecydować o jego wyniku. 1 błąd jeszcze jestem w stanie zrozumieć, jednak tu nie mowa o 1 błędzie i mam na myśli raptem jeden mecz, dokładnie Bułgarów i Włochów. 1. set stan 22-21 dla Bułgarii Włoch robi asa na zagrywce, byłaby równowaga, a mamy 2 pkt prowadzenia dla Bułgarii, set kończy się do 21. 2. set wynik coś koło 20 wpierw autowy serw Zhekova policzony jest jako boisko (i to pól metrowy aut ???? ), Włosi dostają bodajże dodatkowo kartkę (chyba że komentator bzdury gadał, a za niego nie będę odpowiadał) i z niczego mamy już 3 pkt dla Bułgarii. Jeśli to jest pech, to ciekaw jestem jak będzie wyglądał &quot;fart&quot; w meczu Polaków z Rosją.
Na dodatek widzę że Polska gra tylko Kurkiem, na drugi skład Argentyny ledwo daliśmy radę, więc co to będzie za pogrom z Rosją hoho.
Widzisz błędy tylko z końcówek, a sędziowie mylą się praktycznie co seta i w obie strony. Jesteś kolejnym, który widzi dookoła tylko wały i spiski. Jak nasi dzisiaj wygrają i sędziowie, nie daj Boże, zrobią błąd na naszą korzyść to żółcią chyba się udławisz.

G 33

green-black

Użytkownik
Widzisz błędy tylko z końcówek, a sędziowie mylą się praktycznie co seta i w obie strony. Jesteś kolejnym, który widzi dookoła tylko wały i spiski. Jak nasi dzisiaj wygrają i sędziowie, nie daj Boże, zrobią błąd na naszą korzyść to żółcią chyba się udławisz.
Ale zauważ, ile błędów w kluczowych momentach wczoraj popełniali sędziowie i wszystko szło na korzyść Polaków ( a sorry, raz sędzia pomylił się na niekorzyść Bułgarów w meczu z Włochami, po wcześniejszych dwóch błędach w drugą stronę). To trochę razi, bo sam pamiętam jak mnie wku***** ustawienie drabinki pod kątem Włochów na zeszłorocznych MŚ (zresztą wiele osób ma chyba podobne odczucia jak ja). I popatrzmy prawdzie w oczy, gdyby nie fakt, że ten turniej jest rozgrywany u Nas to podejrzewam że Nasi by po fazie grupowej wracali do domu.

Rosjanie są zdecydowanymi faworytami i jeśli tylko zagrają tak jak w fazie grupowej to ograją Kurka i spółkę bez żadnych problemów. Ja zagrałem dość asekuracyjnie Rosję -1,5, idealnie pasuje do dubla, ew. tripelka ;)

toudi 715

toudi

Użytkownik
Dokładnie jak pisze Dawid Barca. Różnica między Bułgarią a Polską w aktualnym składzie jest taka, że oni mogą nie mieć formy ale potencjal to mają spory, Kazijski czy Nikolov zawsze mogą &quot;zaskoczyć&quot;. U nich jedynie Zhekov jest ewidentnie ograniczony i nigdy nie będzie lepszy niż teraz czyli zaledwie solidny. U nas taki Ruciak nie jest po prostu w stanie być dobry w ataku, Żygadło całe życie był rzemieślnikiem (jak na wymagania najwyższego poziomu) a teraz na stare lata jakiś totalnie drewniany się zrobił, zero polotu w rozegraniu. Środkowi być może mają jeszcze rezerwę ale to za mało, poza Kurkiem nie ma komu wystawić na skrzydło.

Na dziś analiz długich nie będe pisał bo generalnie zgadzam się z większością przytaczanych tu argumentów więc nie ma sensu.

Argentyna +9,5 1.92 5/10 ✅pkt albo raczej bezpieczniejsze +1,5 seta 1.50 6/10⛔

Jakoś nie widzę powodu żeby Argentyna raptem stanęła a Brazylia odpaliła. Zresztą nawet jezeli Brazylia odpali a Argentyna nie stanie to i tak Argentyńczycy są w stanie nawiązać wyrównaną walkę. Może dla wielu to herezja ale ja twierdze, że oni nawet potencjałem nie ustepują obecnej Brazylii.

Rosja -1,5 seta 1.50 10/10✅, under 185,5 9/10✅

Nie udawajcie co niektórzy, że wszystko jest ok na tym turnieju bo tak naprawde to już losowanie grup było mocno poderzane a wczoraj w obu meczach gestykulowali gracze obu drużyn w zbliżonym stonpiu ale już żółte kartki były rozdawane po myśli Polaków, do tego zagrywka Zhekova z 30 cm w aut i właśnie żółta kartka zaraz po tej akcji w kluczowym momencie 2 seta kiedy Włosi łapali rytm, Zaytsev się rozegrał. Piłka spadająca 3 metry od sędziego ewidentnie w polu... Najbardziej żałosny w tym wszystkim jest fakt, że na MŚ we Włoszech wszyscy w Polsce tzn. komentatorzy i eksperci Polsatu, polscy siatkarze, kibice inni płakali jak to sport został zabity przez zasady turnieju ustawione pod Włochów, wielcy obrońcu sportu i fair play. Ja śmiem twierdzić, że to co się tutaj dzieje może nawet przebiło ten włoski skandal ale teraz to jest ok... Wczorajszy mecz Włochy Bułgaria był wyrównany i uznanie asa Zaytseva w pierwszym secie czy autu Zhekova w drugim mogło wszystko odmienić.

Dzięki takim zachowaniom jak na MS we Włoszech i obecnemu finałowi LŚ i przyzwoleniu na to FIVB zapewne na każdym kolejnym turnieju będą skandale robione pod gospodarzy.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Polska:Rosja #1# Mój typ DW 3:2
Polska z Ruskami potrafi grać w dodatku u siebie przy pełnej hali może pokusić się o zwycięstwo cel minimum został wykonany więc teraz na luzie mogą nas zaskoczyć Nowakowski Możdżonek Kurek Ruciak Ignaczak Gruszka Jarosz to nieprzypadkowi gracze i być może któryś z nich będzie miał swój dzień . Rosja ma potencjał ale dla przykładu mecz z USA mogli przegrać a Brazylia w tym roku bardzo słaba jak na Brazylie a granie po kursie 1,18 na win Rosji to przesada bo siatkówka na tym poziomie jest mało przewidywalna wczoraj miała Italia wygrać a tu 0:3 w plecyki no i masóweczka ????
Tak to jest argument ???? typ jest świetny , dużo ludzi go gra i dlatego nie wejdzie ????
Mecz z USA mogli przegrać? ???? niby jakim cudem? w pierwszym secie sędzia popełnił karygodny błąd i tylko dlatego Amerykanie ugrali tutaj seta , w innym wypadku skończyłoby się 3:0.
Nawet jak Jarosz , Ruciak i Żygadło będą mieli mecz życia to i tak przerżniemy to z kretesem , bo ich mecz życia = przeciętny mecz Michajłowa czy Muserskiego. Siatkówka na tym poziomie jest mało przewidywalna? na jakim poziomie? poziom Polski i Rosji to dwa różne światy i kurs i tak jest za duży.
Co do kibiców to jeśli nie pomogli z Włochami to z Rosją również nie powinni , to nie kibice grają tylko siatkarze. Rosja to nie jakieś 18-letnie lejtki które przestraszą się bandy idiotów (nikogo tutaj nie obrażam , po prostu uważam że 70% ludzi na meczach Polaków to kibice którzy nie mają pojęcia o tym sporcie , kobiety i dzieci które przyszły zjeść kawałek pizzy i pokrzycześ &quot;Polska! , Polska!&quot; , nie pisze oczywiście o kibicach którzy przychodzą na mecz nie po to żeby przyglądać się czy kamery ich pokazały na telebimie tylko żeby podziwiać ten wspaniały sport ) które drą się wniebogłosy , nie wiedząc nawet co śpiewają , na czym polega ten sport ani jaki jest wynik.

Otrzymane punkty reputacji: +2
buzero 59

buzero

Użytkownik
PONIZEJ WYWIAD Z TRENEREM POLAKOW: (jezeli trener tak mocno sugeruje jakie juz jest zmeczenie w zespole a takze ze pomysl rozgrywania meczu co dzien to musi cos byc na rzeczy... nasi oddychaja juz rekawami !!! tylko sterydy by im pomogły-ponadto trener nam daje 10% szans....)
Dla mnie i dla mojego zespołu najważniejsze jest to, że zdołaliśmy zakwalifikować się do półfinału. Bułgaria zagrała dziś wspaniale, Włosi bardzo słabo, a my... cóż, do perfekcji sporo brakowało, ale było o niebo lepiej niż wczoraj. Dla mnie to świetnie, że gramy turniej finałowy w Polsce, ale z tego co widzę niektórzy zawodnicy miewają problem ze związaną z tym presją - ocenił Anastasi.
To była bardzo trudna i specyficzna grupa. Celem był awans do czołowej czwórki i udało się. Jutro będzie zupełnie inaczej niż dzisiaj, presja będzie znacznie mniejsza. Oczywiście możemy przegrać, ponieważ Rosja jest znakomitą ekipą. Dziś nie wystawiłem wszystkich swoich zawodników, nie wiem jaki jest stan fizyczny niektórych z nich. Mogą być zmęczeni, ale wierzę, że są w stanie grać lepiej niż dziś - dodał trener Polaków.
- Czwartkowa porażka z Włochami była dla nas niezwykle trudna. Rozmawiałem wczoraj ze swoimi zawodnikami, czynię to zresztą regularnie. Wczoraj o północy zebrałem ich i podzieliłem się z nimi swoimi odczuciami odnośnie do tej przegranej. Przekazałem im, że nie wszystko da się w siatkówce załatwić siłą. Dziś zrozumiał to Bartosz Kurek i nie uderzał piłki zawsze z całą mocą. Czasem trzeba kiwać, uderzać lżej, ale po odpowiednich kierunkach - stwierdził Anastasi.
- Cieszę się mimo wszystko, że zagramy z Rosją, a nie z Brazylią. Ze &quot;sborną&quot; już raz w tym sezonie wygraliśmy, co prawda w meczu towarzyskim, ale jednak. Z Brazylią nie daliśmy sobie rady ani razu i myślę, że moi zawodnicy również wolą grać z Rosjanami. Może akurat jutro będziemy mieli wyjątkowo dobry dzień i wygramy. Musimy po prostu grać dobrą siatkówkę, nie oglądając się na jakość przeciwnika - prognozuje Anastasi. - Ten turniej nie jest najlepiej zaplanowany. Rozgrywanie pięciu meczów w ciągu pięciu dni, szczególnie kiedy rozgrywa się spotkania pięciosetowe, jest poronionym pomysłem. Jak można grać dobrze, kiedy czuje się silne zmęczenie? - retorycznie pytał.
- To jest jednak Liga Światowa i trzeba się przystosować do jej warunków. Jutro mamy szansę na wygraną, ale oceniam ją na być może 10 procent. Bardzo jednak tego chcemy. Najpierw trzeba się dobrze wyspać, ale dotyczy to zawodników, a nie mnie. Trenerzy mało śpią w czasie takich turniejów, siatkarze też miewają z tym kłopoty. Jesteśmy jednak silni jako grupa, jest w tym zespole dobra komunikacja. Brakuje jednak nieco umiejętności technicznych, jeżeli chcemy wygrywać musimy to poprawić. Są też pewne kontuzje i inne problemy. Podejmiemy jednak wyzwanie - ocenił szanse Polaków w spotkaniu z Rosją Anastasi.

tiko227 10

tiko227

Użytkownik
Tak to jest argument ???? typ jest świetny , dużo ludzi go gra i dlatego nie wejdzie ????
Mecz z USA mogli przegrać? ???? niby jakim cudem? w pierwszym secie sędzia popełnił karygodny błąd i tylko dlatego Amerykanie ugrali tutaj seta , w innym wypadku skończyłoby się 3:0.
Nawet jak Jarosz , Ruciak i Żygadło będą mieli mecz życia to i tak przerżniemy to z kretesem , bo ich mecz życia = przeciętny mecz Michajłowa czy Muserskiego. Siatkówka na tym poziomie jest mało przewidywalna? na jakim poziomie? poziom Polski i Rosji to dwa różne światy i kurs i tak jest za duży.
Co do kibiców to jeśli nie pomogli z Włochami to z Rosją również nie powinni , to nie kibice grają tylko siatkarze. Rosja to nie jakieś 18-letnie lejtki które przestraszą się bandy idiotów (nikogo tutaj nie obrażam , po prostu uważam że 70% ludzi na meczach Polaków to kibice którzy nie mają pojęcia o tym sporcie , kobiety i dzieci które przyszły zjeść kawałek pizzy i pokrzycześ &quot;Polska! , Polska!&quot; , nie pisze oczywiście o kibicach którzy przychodzą na mecz nie po to żeby przyglądać się czy kamery ich pokazały na telebimie tylko żeby podziwiać ten wspaniały sport ) które drą się wniebogłosy , nie wiedząc nawet co śpiewają , na czym polega ten sport ani jaki jest wynik.
:] Jednym słowem ta twoja opinia nadaje się na kwejka :cool: mam swoje zdanie napewno nie będzie 3:0 dla rusków :cool: Rosja taka straszna nie jest w serwisie nie mają jakiś wielkich armat jak przed laty mają pseudotrenera który nic wielkiego jeszcze nie wygrał :cool: Muserskiego ala loczek blond może dziś przyćmić nasz blok Nowakowski/Możdżonek ich libero też jakiś mega nie jest owszem mają jeszcze Grankina Tarasa Volkova Mihaylova poza tym nic specjalnego jak Mihaylov będzie miał słabszy dzień na zagrywce różnie jeszcze może być licz dziś na Kurka w duecie z Możdżonkiem w dodatku Ruski grały zawsze wczesnym popołudniem a teraz późny wieczór :cool: spacerku 3:0 nie będzie :cool: a i na koniec mojego podsumowania kluby twojego Dream Temu
Taras Khtei Khtei 22/05/1982 205 109 351 339 Lokomotiv-Belogorie
5 F Sergey Grankin Grankin 21/01/1985 195 96 351 320 Dinamo
13 F Dmitriy Muserskiy Muserskiy 29/10/1988 218 104 375 347 Lokomotiv-Belogorie
17 F Maxim Mikhaylov Mikhaylov 19/03/1988 203 105 345 330 ZENIT Kazan
18 F Alexander Volkov Volkov 14/02/1985 210 90 360 335 Cuneo
Tak więc tylko Volkov gra za granicą reszta to 3 najsilniejsze drużyny w Rosji a liga Rosyjska wg mnie jest gorsza od polskiej:cool:
1 F Piotr NOWAKOWSKI NOWAKOWSKI 18/12/1987 205 90 355 340 Tytan AZS
6 F Bartosz KUREK KUREK 29/08/1988 205 87 352 326 PGE Skra
7 F Jakub JAROSZ JAROSZ 10/02/1987 195 84 353 328 ZAKSA
14 F Michal RUCIAK RUCIAK 22/08/1983 189 75 336 305 ZAKSA
15 F Lukasz ZYGADLO ZYGADLO 2/08/1979 200 88 345 325 Trentino Rozgrywający najlepszej drużyny globu
16 F Krzysztof IGNACZAK IGNACZAK 15/05/1978 188 86 330 315 Asseco Resovia
17 F Michal BAKIEWICZ BAKIEWICZ 22/03/1981 196 79 345 335 PGE Skra
18 F Marcin MOZDZONEK MOZDZONEK 9/02/1985 211 93 358 338 PGE Skra
Skra Bełchatów Zaksa i Resovia to też nie są anonimowe drużyny w Europie:cool:

toudi 715

toudi

Użytkownik
Moim zdaniem Polska jest też źle przygotowana do tego turnieju, ewidentnie na początku ligi światowej zawodnicy skakali wyżej i dynamiczniej, uderzali mocniej. Wczoraj komentator zauwazył, że naszym atakom po prostu brakuje mocy, najlepiej to było widac na tle Włochów gdzie dysproporcja w sile zagrywki i ataku była ogromna. Po prostu nasz sztab szkoleniowy chyba nie trafił przygotowaniem formy zawodników.

Żygadlo gra w Trentino ale jest tam rezerwowym to raz a dwa oni mają takich przyjmujących i atakujących, że może grac wysoko do skrzydeł cały czas. U nas to samo gra niestety ale u nas to przynosi mizerne efekty. Kazijski chyba najlepszy siatkarz świata, Juantorena też ścisła czołowka, bombowiec Stokr, jeden z najmocniej walących atakujących na świecie, Sokolov też bardzo dobry atakujący, jednym słowem gigantyczna siła ataku czyli zupełne przeciwieństwo naszej reprezentacji. Dzięki tej sile Zygadło wygląda tam solidnie.

Liga polska nie jest mocniejsza od rosyjskiej...

G 0

gregrok

Użytkownik
Zgadzam się, 12 punkt polaków w 3 secie z Argentyną to dla mnie podsumowanie tej edycji F8. Serce mi się kraje że to u nas takie przekręty i to przed kibicami w hali z kamerami które wszystko brutalnie pokażą.

A zawsze byłem dumny z naszej reprezentacji w siatkę :;/:.

memek_ns 0

memek_ns

Użytkownik
Dawniej to była reprezentacja w siatkę, teraz to zbieranina straszna.Uważam że trenerem powinien zostać trener prowadzący jakiś polski skład.Był by w stanie ocenić zawodników jak grają,co mecz miał by oko na ligę.Czemu nie ma Zagumnego , Wlazłego kontuzje??

S 2

szpakowski

Użytkownik
Polacy niestety w LŚ w składzie dość mocno rezerwowym, a wybór rozgrywających to jest tragedia, mam nadzieję, że Anastasii Żygadłę powołał tylko dla celów zobaczenia jego możliwości i się przekonał, że ten człowiek na poziomie reprezentacyjnym zapewne nigdy grać nie będzie. W ogóle Polacy są pod formą, ale przy prowadzeniu gry przez Żygadłe i Woickiego Polska to niestety europejski średniak o czym przekonaliśmy się już wielokrotnie. Do tego brak atakującego (kolejny błąd Anastasiego, bo nie może być tak, że gra dwa miesiące eliminacji i nie ma przygotowanej alternatywy na ewentualność kontuzji).
Słuchałem dziś wywiadu z Panem trenerem i wypowiadał się jakby był jakimś bohaterem po wczorajszej wygranej, że robił dobre zmiany itp. Selekcję zrobił kiepską bo obaj rozgrywający słabi, nie mamy rezerwowego atakujacego przygotowanego do gry, a zmiany typu Woicki na zagrywkę i do obrony w drugiej linii (wczoraj wszystkie wejścia Woickiego kiepskie, bo zagrywke ma mierną a w obronie podbijał piłki beznadziejnie), to jest kpina. Za Anastasim przemawiają wyniki z poprzednich reprezentacji i wciąż liczę, że ta LŚ to dla niego jakiś etap przygotowań do ME i więcej takiej reprezentacji oglądać nie będę musiał. Bo w tej chwili Polska reprezentacja nie jest w stanie grać na równi z żadnym dobrym światowym zespołem. Jedyna możliwość wygrania z Rosją jaką widzę, to powtórka z MŚ, od gładkiego 0-2, po czym Rosjanie się rozluźniają, co wykorzystują nasi. Ale ta reprezentacja to niestety nie jest tamta z czasów Lozano i nawet takiej sytuacji raczej nie wykorzystają. W tej chwili to słaby zespół i każdy inny wynik niż wygrana Rosji to dla mnie byłaby meganiespodzianka.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
tiko227 przestan pisać bo taką argumentacją tylko się ośmieszasz..
Co robi Żygadło w kadrze to ja nie wiem, to jest zdecydowanie najgorszy wybór jaki możemy mieć na rozegraniu, skoro odmładzamy kadrę to po jakie licho bierzemy 30-letniego Żygadłę miast ogrywać Fabiana Drzyzgę??

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom