vs
Rosja - Polska (W Polsce) 20.00
Totals - suma punktów
Typ: Mniej niż 185,5
Kurs 1.55
185 Pkt
Stawka 100j
Wygrana 155j
55j
Szybko i na temat o meczu Ruskich z Polakami. Mecz odbędzie się dziś a jako że
Polska to gospodarz to o godzinie 20.00.
Rosja pokazała swoją moc w fazie grupowej LŚ jak i fazie Grupowej Final eight LŚ. To według mnie najmocniejsza teraz ekipa w stawce. Grają świetnie przede wszystkim niesamowicie skutecznie. Zawodników na każdej pozycji mają wybornych może poza libero bo według mnie słabo broni ma mało obron. A poza nim nie widzę słabych punktów tej drożyny. Chtijej kapitalny zawodnik naprawde lubię go oglądać do tego niesamowity Mihajlov ten zawodnik ma ogromne możłiwości świetna dynamika, siła ataku ale i olbrzymia technika. Nie ma słabych punktów zagrywka również kapitalna i wielka regularnośc. Środkowi bardzo dobrzy Muserskij olbrzym ale muszę przyznać że ma na swój wzrost niesamowitą sprawność fizyczna. Przy wzroście prawie 2.20 potrafi szybko się przemieszczać do tego ma niesamowicie dobrą zagrywkę, poteżną i dosyć stabilną. O jego możliwościach w ataku i bloku nawet nie będe pisał wystarczy wiedzieć ile ma wzrostu góruje warunkami fizycznymi i potrafi to wykorzystać. Wołkov to zawodnik który w kadrze jest już dłóższy czas kilka sezonów on również kapitalny serwis i blok. Rozgrywający przyzwoity wystarczający dla takich zawodników jak wyżej wymieniłem. Na pewno solidny ale Grankin nie jest wybitnym zawodnikkiem według mnie. Ławka niesamowicie mocna tu nie ma słabych punktów wczoraj to widzieliśmy.
Rosja pewnie wygrała 3 mecze nie powinna przegrać nawet seta ale jak wiemy ze Stanami sędzia im nie pomógł piłkę po bloku odgwizdał jako bez bloku i przegrali wówczas seta.
Rosja pokazała że jest dróżyną silną bardzo silną udowodniła to w meczu z Brazylią. Ktoś powie żę Murilo nie grał Giba czy Sergio zszedł ale odpowiedzcie mi czy oni by coś zmienili. Giba który prawie nie gra Murilo który nie może odzyskać dawnej formy. Sergio nic nie mógł obronić nie wyróżniał się przez 2 sety to został zdjęty. Do tego Ruscy wcale nie grali pierwszym składem w póżniejszej części meczu wszedł Apalikov, Spiridonov, Butka któży utrzymali siłe ognia nie było widać że są z ławki tam nie ma słabych punktów natomiast
Brazylia jest słaba nie ma kadry. To w następnej analizie. Teraz trochę o Polakach. Polacy grają fatalnie ktoś powie przecież wygrali 2 mecze ja mu odpowiem wole przegrać 3-0 niż te mecze wygrać 3-2 to były kompromitujące mecze ale zwycięsców się nie sądzi dlatego mało się mówi. Grali słabo przebłyskami gra szarpana zero regularności, zagrywka leży blok przyzwoity. Kurek raz dobże 5 razy zle, jarosz przyzwoicie ale bez fajerwerków, Ignaczak dobże, Żygadło słabo, Gruszka jak Gruszka swój poziom. Ta reprezentacja jest najsłabsza od kilku lat, grają słabo wygrywają szczęśliwie. Wiecej tu szcześcia jak umiejętności. Ta kadra nie ma atutów. Po prostu ich nie ma ani zagrywka, ani obrona, ani kontra. Obrona może mniej bo z blokiem to jedyne małe plusiki. Nie mamy armat o tym pisałem nie mamy argumentów aby przeciwstaić się sbornej. Bądzmy szczerzy jak oni ugrają dziś seta to będzie sukces niebywały ja nawet na to nie liczę o ile wczoraj z Argentyną spodziewałem się że możę się uda o tyle dziś nie. Nie uda się nie ma prawa się udać. Czym mamy się przeciwstawić jak my mamy zagrywki albo po autach, taśmach albo flot. Z Ruskimi da się wygrać ale trzeba ich zniszczyć ich własną bronią czyli poteżna zagrywką dobrym blokiem. Uważam że w tym meczu scenariusz tylko i wyłącznie będzie zależał od Rosji jak oni zagrają tak my zaańczymy jeśli wygramy seta to oni go nam oddali o wygranej meczu ja nawet nie maże bo to wykracza po za sfere mojego umysłu. Według mnie ten mecz musi mieć tylko jeden scenariusz czyli gładkie wygrane Ruskich. Nie wierzę w to że Polacy ugrają tu seta ale nawet gdyby to może nie wystarczyć aby mi typ nie wszedł. Spodziewam się meczu jednostronnego który pokaże gdzie nasze miejsce w szeregu. Ja osobiście cieszę się z tego że mimo tak słabej ekipy jesteśmy w 4ce i zagramy o medal. Typ na under rozsądny kurs dobry nie potrafię przytoczyć jakiegoś zdania które przemawia za Polakami w tym meczu oprócz hali i kibiców. Ale to jest sport może wydarzyć się wszystko dlatego to jest piękne ale uważam że sorry panowie nie dziś. Kibice i hala to czasem za mało!!!
vs
Argentyna - Brazylia (W Polsce) 17.00
Totals - suma punktów
Typ: Więcej niż 179.5
Kurs 1.90
177 Zaliczam to do kategorii Pech
Stawka 100j
Wygrana 190j
100j
Z gry
Argentyna zasługiwała na co najmniej 1 set ale doświadczenie
turniejowe Brazylii dało znać. Brak przyjęcia to zadecydowało.
Króciutko bo mi się nie chce już. Mecz odbędzie się o godzinie 17. Pierwszy mecz półfinałowy. Taki mecz elektryzuje kibiców na całym świecie ale jeśli chodzi o inna odmianę piłki tą kopaną ta odbijana mniejsza popularność co nie dziwi.
Brazylia to
Brazylia drożyna niesamowicie utytułowana z zawodnikami dobrymi ale z gwiazdami, gwiazdami bijącymi mniejszym blaskiem Giba, Murilo Sergio który jeszcze trzyma poziom. Pozostali to zawodnicy co najmniej dobrzy ale nie wybitni tylko to że są w tej grupie razem pozwala im wygrywać bo osobno raczej nie znaczą za wiele to nie są jakieś gwiazdy nie z tej ziemi. Mecze w tym sezonie Brazylii pokazały że to tylko ludzie że z nimi można wygrać a to co zrobili Ruscy to był pogrom. Ktoś powie że mecz bez znaczenia że o nic to ja mu powiem że każdy mecz ma znaczenie a jeśli się dostaje taki łomot to musi się to potem odbić czkawką jak drożyna wygrywa to jest w gazie jak się męczy to niekoniecznie. Ja uważam że to lanie od Rosji musi coś przynieść albo poprawę gry albo jeszcze pogorszenie. To jest efekt domina. Brazylijczycy mogą zatracić swoją wartość. Psychicznie mogą pomyśleć że oni już nie są tak dobrzy mogą się obawiać dlatego ważny będzie pierwszy set dla obu ekip. Ale zostawmy te dywagacje
Brazylia to
Brazylia.
Argentyna to drożyna która podoba mi się najbardziej z Rosją. Młoda bardzo młoda ale jak widać ograna. Zawodnicy dysponują b.dobrą techniką i co ich wyróżnia świetnym rozrywającym. Chłopak jest siatkarzem bardzo dobrym poczekajmy jeszcze trochę to jest zadatek na postać wybitną imponuje mi to rozegranie.
Argentyna ma atut Brazylii która to zatraciła czyli zabawa grą i piękne akcje tak kiedyś grali Canarinhos teraz się meczą niebywale. Uważam że mecz będzie bardzo ciekawy jak Brazylijczycy będą czytać grę jak zaserwują Argentyńczycy niesamowicie ciekawy mecz. Ja spodziewam się że właśnie Argentyńczycy którzy grają kompletnie bez kompleksów i presji będą godnym rywalem kanarkowych uważam że mecz powinien być zacięty sądzę że 4 sety muszą być że
Argentyna musi 1 wygrać. Ktoś powie że nie mierzyła się z silnymi tego świata ja mu odpowiem tak jeśli się gra dobrze ma się swój styl to z kim byś nie grał go nie zmienisz to jest w ich genach. Oni się nie będą obawiać Brazylii to
Brazylia ma się obawiać ich bo to ona musi być w finale nie
Argentyna. Uważam że 4 sety to najmniej na dziś może tiebreak. Mam nadzieję że
Brazylia nie pokaże swojej siły potencjału który w nich tkwi. Sądzę że
Argentyna może powalczyć, może podjąć rękawice to czego nie umieli zrobić Polacy. Zwycięstwo Brazylii nie jest przesądzone śmieszne są te kursy na nich. Mam nadzieję i w to wierze że
Argentyna pokaże dlaczego zaszła tak daleko i że to nie przypadek.