>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
P 46

probet-65708

Użytkownik
ME rozpoczynają się bodajże 10 września. Wlazły praktycznie zawsze unikał gry w kadrze tłumacząc się zmęczeniem albo kontuzjami, a mu raczej nic takiego nie było, a jak grał to już naprawdę &quot;na siłę&quot; jak został &quot;zmuszony&quot;. A to wszystko dlatego, że jest traktowany w Skrze jak święta krowa, wystarczy że powie, że go boli paluszek i już nie musi trenować i grać, odpowiada mu to i dlatego nie przechodzi np do włoskich klubów, bo tam trzeba zapieprzać na treningach, a gdyby to zrobił to mógłby być jednym z najlepszych atakujących na świecie, bo w tej lidze każdy podnosi swój poziom, a w Polsce niekoniecznie.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
ME rozpoczynają się bodajże 10 września. Wlazły praktycznie zawsze unikał gry w kadrze tłumacząc się zmęczeniem albo kontuzjami, a mu raczej nic takiego nie było, a jak grał to już naprawdę &quot;na siłę&quot; jak został &quot;zmuszony&quot;. A to wszystko dlatego, że jest traktowany w Skrze jak święta krowa, wystarczy że powie, że go boli paluszek i już nie musi trenować i grać, odpowiada mu to i dlatego nie przechodzi np do włoskich klubów, bo tam trzeba zapieprzać na treningach, a gdyby to zrobił to mógłby być jednym z najlepszych atakujących na świecie, bo w tej lidze każdy podnosi swój poziom, a w Polsce niekoniecznie.
Głupoty gadasz, Wlazły nie raz miał kłopoty ze zdrowiem. Być może był moment gdzie unikał kadry, ale ja się niektórym nie dziwię, jeżeli grają cały sezon, później wakacje LŚ i ME i znów liga i gdzie tu czas na odpoczynek. Zobaczycie, że za jakiś czas i Kurek może chcieć odpocząć sobie od LŚ.
Na pewno takiego Wlazłego brakuje, on i Kurek mogliby niesamowicie ciągnąć drużynę, Winiar jak najbardziej też by się przydał no, ale przede wszystkim to Zagumny gdyby wrócił byłoby rewelacyjnie. Zobaczymy jak to będzie, ale Polska spokojnie ma szansę na medal ME, jednak złoto chyba zarezerwowane dla Rosji.
DawidBarça poziomu takiego na ME jak w LŚ nie będzie na pewno, w końcu wystąpią dużo słabsze zespoły niż Kuba, USA czy Argentyna. A może być tak, że Rosja nie będzie miała godnego przeciwnika i przejdzie przez turniej jak burza zgarniając złoty medal.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Głupoty gadasz, Wlazły nie raz miał kłopoty ze zdrowiem. Być może był moment gdzie unikał kadry, ale ja się niektórym nie dziwię, jeżeli grają cały sezon, później wakacje LŚ i ME i znów liga i gdzie tu czas na odpoczynek. Zobaczycie, że za jakiś czas i Kurek może chcieć odpocząć sobie od LŚ.
Odpoczynek? reprezentowanie barw narodowych w tak ważnych meczach to powinna być przyjemność i zaszczyt , zobacz sobie na np. Dantego czy Michajłowa , mieli oni niesamowicie trudny sezon w Rosyjskiej lidze , grali praktycznie na wszystkich frontach a i tak kiedy trener poprosił to byli na czas...
Mam jednak nadzieję że nasze leniwie gwiazdeczki mimo wszystko wrócą na ME , bez nich mamy marne szanse na ugranie czegokolwiek.

DawidBarça poziomu takiego na ME jak w LŚ nie będzie na pewno, w końcu wystąpią dużo słabsze zespoły niż Kuba, USA czy Argentyna. A może być tak, że Rosja nie będzie miała godnego przeciwnika i przejdzie przez turniej jak burza zgarniając złoty medal
Wystąpią słabsze zespoły ale tylko nazwą , w LŚ mieliśmy odmłodone kadry Włoch i Polski , przez co poziom prezentowany przez te drużyny był po prostu niższy niż będzie na ME kiedy w kadrach zobaczymy (mam nadzieję) Wlazłego , Winiarskiego czy Parodiego albo Feia. Co do tego złotego medalu dla Rosji to już od tylu lat mają go wygrać i jeszcze ani razu im się to nie udało (oczywiście pisze od Rosji a nie o ZSRR).

a gdyby to zrobił to mógłby być jednym z najlepszych atakujących na świecie, bo w tej lidze każdy podnosi swój poziom, a w Polsce niekoniecznie.
Wlazły już teraz jest jednym z najlepszych atakujących świata (myślę że bez problemu łapie się do TOP 3 na świecie) , bardzo czesto atakuje na skuteczności praktycznie nieosiągalnej dla innych , jeszcze raz przypomne mecz z Zenitem w LM gdzie grał po prostu fenomenalnie , i to nie na tle jakiś patałachów z Polskiej ligi tylko na tle takich zawodników jak Michajłow czy Priddy . Mariusz wiele razy pokazywał że gra na najwyższym światowym poziomie to dla niego normalka. Poza tym Skra ustępuje poziomem może 2-3 zespołom we Włoskiej lidze , Trentino jest na pewno zespołem lepszym a Cuneo i Macerata to podobny poziom.

Otrzymane punkty reputacji: +3
P 46

probet-65708

Użytkownik
Głupoty gadasz, Wlazły nie raz miał kłopoty ze zdrowiem. Być może był moment gdzie unikał kadry, ale ja się niektórym nie dziwię, jeżeli grają cały sezon,
Yhy, głupoty, tylko powiedz mi, kiedy Wlazły faktycznie zagrał cały sezon? bo ja jakoś tego nie pamiętam, bo w ostatnich latach co chwile na coś narzekał.
Dla mnie unika i jako, że to jest moje zdanie, to nie znaczy, że to są głupoty, bo jakoś w innych krajach zawodnicy mogą grać, tylko u nas w Polsce jak zawsze przemęczeni, a są przemęczeni tylko dlatego, że nie są przyzwyczajeni do profesjonalnego treningu, bo każdy zawodnik, które wyjedzie za granice, to pierwsze co mówi, że są znacznie cięższe wyniki, a Wlazły nie wyjeżdża, bo się właśnie ich zwyczajnie boi, tam kazaliby mu trenować, a w Skrze się poskarży i ma spokój.
Wlazły już teraz jest jednym z najlepszych atakujących świata (myślę że bez problemu łapie się do TOP 3 na świecie) , bardzo czesto atakuje na skuteczności praktycznie nieosiągalnej dla innych , jeszcze raz przypomne mecz z Zenitem w LM gdzie grał po prostu fenomenalnie , i to nie na tle jakiś patałachów z Polskiej ligi tylko na tle takich zawodników jak Michajłow czy Priddy . Mariusz wiele razy pokazywał że gra na najwyższym światowym poziomie to dla niego normalka. Poza tym Skra ustępuje poziomem może 2-3 zespołom we Włoskiej lidze , Trentino jest na pewno zespołem lepszym a Cuneo i Macerata to podobny poziom.
Tylko, że on dopiero w drugiej połowie poprzedniego sezonu tak eksplodował z formą, która była podobna to tej z MŚ w Japonii, bo w poprzednich sezonach była znacznie słabsza, na polską ligę i tak to spokojnie starczało, ale na inne rozgrywki już nie, często mnie irytowało, że zamiast atakować z trudniejszych piłek to tylko je plasował oddając za darmo.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Odpoczynek? reprezentowanie barw narodowych w tak ważnych meczach to powinna być przyjemność i zaszczyt , zobacz sobie na np. Dantego czy Michajłowa , mieli oni niesamowicie trudny sezon w Rosyjskiej lidze , grali praktycznie na wszystkich frontach a i tak kiedy trener poprosił to byli na czas...
Mam jednak nadzieję że nasze leniwie gwiazdeczki mimo wszystko wrócą na ME , bez nich mamy marne szanse na ugranie czegokolwiek.
Czy Ty masz pretensje do zawodników: Zagumny, Wlazły, Winiarski, którzy nie grali w Lidze Światowej? Ja zawsze jestem tego zdania, że każdy z nas mógł poświęcić pół życia na treningi i teraz grać dzień i noc w kadrze. Jak ktoś nie chce, to niech nie gra. Przecież nikt nie będzie zmuszał ani prosił o występ. Do Wlazłego bardzo pasuje powiedzenie: kto skacze wysoko, ten krótko skacze. Oprócz słabego zdrowia też pewnie unika gry w reprezentacji, ale czemu się dziwić. Siatkówka to jego praca, więc trzeba myśleć inaczej niż kibic. Nigdy nie widziałem, żeby do Brazylijczyków miał ktoś pretensje, że unikają gry w Europie. W Europie jest najwyższy poziom klubowy, a jednak oni sobie pogrywają w ojczyźnie. Jak jest rozgrywany turniej, typu Klubowe Mistrzostwa Świata, to zespół z Brazylii nic nie pokazuje. Dobrze było to widoczne w rozgrywkach kobiecych. Najlepszy klub z Europy grał z najlepszym z Brazylii. U Brazylijek w składzie połowa reprezentacji, a Fenerbahce bardzo łatwo je pokonały. W tym roku mieliśmy świetny przykład, Dantego, jaki wpływ na zawodnika ma bardzo męczący sezon w mocnym klubie. Grał dużo w Europie, to później w Lidze Światowej nie odegrał żadnej roli. Jak ktoś jest mocno ekspoatowany w klubie, to oczywiste, że całego sezonu na wysokim poziomie nie zagra. Często słabe okresy przypadają wtedy na reprezentacje.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Mariusz Wlazły TOP 3 na świece wśród atakujących??? Większej głupoty nie słyszałem!
O Wlazłym nie możemy tak mówić że jest w jakimś TOP itd. Chłopak w Bełchatowie jest traktowany jak święta krowa, sezon reprezentacyjny się opierdziela, taka prawda.
Dla mnie zawodnicy z TOP to są gracze, którzy grają równo przez cały sezon ligowy na przyzwoitym poziomie i grają też w sezonie reprezentacyjnym. Nasze Polskie gwiazdeczki typu Wlazły, Winiarski, Zagumny olewają to, odpoczywają sobie od zakończenia ligi do początku następnego sezonu.
99% z nas tak naprawdę ma okazję zobaczyć najlepszych graczy na świecie w sezonie reprezentacyjnym( no i jeszcze w Lidze Mistrzów kilku), no nie powiecie mi że oglądacie ligę Włoską i Rosyjską na bieżąco.
Wlazłemu się nie dziwię, ma problemy ze zdrowiem, zarabia dużo pieniędzy w Skrze, więc po co ma ryzykować ze zdrowiem na kadrze, już o wyjeździe zagranicznym nie wspominam, bo tam to trzeba się już postarać, a Mariusz może całą rundę zasadniczą odpoczywać i wejść w dopiero w mecze II rundy LM oraz play offy PlusLigi.
Nie zgadzam się z końcową częścią postu Hopkirka, jest wiele przykładów na to że pomimo męczącego sezonu zawodnicy grają dobrze w sezonie reprezentacyjnym nawet pomimo zaawansowanego wieku, najlepszy przykład Vlado Nikolov słynny palacz papierosów z Cuneo (od tego sezonu COPRA) ????

yvel 19

yvel

Użytkownik
&quot;Na listopadowy Puchar Świata powrót do reprezentacji Polski zapowiedzieli już Paweł Zagumny i Daniel Pliński. Prawdopodobny jest także udział Michała Winiarskiego. Mariusz Wlazły jeszcze nie podjął decyzji.&quot;
Tak podaje wp. A o ME nic nie znalazłem.
LŚ jeszcze jakoś ujdzie, że Polaków nie było, ale na Mistrzostwa Europy przydałoby się mieć najmocniejszy zespół, aby powalczyć być może nawet z Rosjanami w finale, bo kto jak nie my?

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Mariusz Wlazły TOP 3 na świece wśród atakujących??? Większej głupoty nie słyszałem!

O Wlazłym nie możemy tak mówić że jest w jakimś TOP itd. Chłopak w Bełchatowie jest traktowany jak święta krowa, sezon reprezentacyjny się opierdziela, taka prawda.
Dla mnie zawodnicy z TOP to są gracze, którzy grają równo przez cały sezon ligowy na przyzwoitym poziomie i grają też w sezonie reprezentacyjnym.
Piszę o czystych umiejętnościach siatkarskich i o potencjale a nie o tym czy ktoś się opierdziela czy nie...

midel 189

midel

Użytkownik
&quot;Na listopadowy Puchar Świata powrót do reprezentacji Polski zapowiedzieli już Paweł Zagumny i Daniel Pliński. Prawdopodobny jest także udział Michała Winiarskiego. Mariusz Wlazły jeszcze nie podjął decyzji.&quot;
Tak podaje wp. A o ME nic nie znalazłem.
LŚ jeszcze jakoś ujdzie, że Polaków nie było, ale na Mistrzostwa Europy przydałoby się mieć najmocniejszy zespół, aby powalczyć być może nawet z Rosjanami w finale, bo kto jak nie my?
Dlaczego od razu Rosjan wpisujesz do finału? Są jeszcze Serbowie, Bułgarzy, Niemcy, Włosi, na nas mogą trafić np. w półfinale. Nie rozumiem takiego przypisywania, zwłaszcza, że Rosjanie na docelowej imprezie często zawodzą.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Dlaczego od razu Rosjan wpisujesz do finału? Są jeszcze Serbowie, Bułgarzy, Niemcy, Włosi, na nas mogą trafić np. w półfinale. Nie rozumiem takiego przypisywania, zwłaszcza, że Rosjanie na docelowej imprezie często zawodzą.
Co nie zmienia faktu, że na ten moment są zdecydowanie najlepszą europejską ekipą i na pewno będą głównymi fawortyami Euro. ????

yvel 19

yvel

Użytkownik
Wpisuję ich do finału, bo pewnie tam będą. Dla mnie Niemcy to czyste nieporozumienie. Strasznie ich nie cierpię. Bułgarzy z Rosją sobie nie poradzą, a Włosi zawiodą ????

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Wpisuję ich do finału, bo pewnie tam będą. Dla mnie Niemcy to czyste nieporozumienie. Strasznie ich nie cierpię. Bułgarzy z Rosją sobie nie poradzą, a Włosi zawiodą ????
Dla mnie Włosi to może być (wszystko zależy od kadry) główny faworyt tej imprezy (nie wiem dlaczego ale mam do nich słabość , może to przez ogromną sympatię do Savaniego ;) ) , jeśli wróci Fei i Vermiglio to są wstanie zrobić wielkie rzeczy , skład będą mieli genialny a czy osiągną sukces to to już będzie zależało od wielu czynników , na pewno będę im ogromnie kibicował. Zobaczymy czy będzie Miljkovic w Serbii , jeśli tak to również można ich zaliczać do ścisłej czołówki na tym turnieju .

Na razie nie ma co spekulować , najważniejsze jest to jakie składy powołają trenerzy , jeśli wrócą nasze gwiazdy to odważę się powiedzieć że spokojnie złoty medal możemy obronić.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom