Choć kibicuję Rosji, to mam dziwne wrażenie, że dziś
Brazylia wygra ten mecz. Nie pamiętam kiedy to było dokładnie, ale była już sytuacja, że
Rosja grała rewelacyjnie,
Brazylia przeciętnie, a w finale Brazylia ich pocisnęła 3:1 i bardzo możliwy jest taki scenariusz na dzisiaj. I chyba pokuszę się postawić na Brazylię dziś.
Co do meczu
Argentyna -
Polska to może być 4 lub 5 setowy mecz. I skłaniałbym się ku Argentynie, oni wczoraj nie przegrali meczu z Brazylią przez brak umiejętności, a bardziej po prostu mieli mniej szczęścia. Gdyby wygrali ten 2 set różnie mogło się to potoczyć. Do tego Polacy nie wierzę by nie odczuwali trudów tych wszystkich meczów, wczoraj skończyli o 22, a dziś o 17 już grają.
W tamtym roku był taki finał LŚ
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale
Brazylia od kilku lat nie gra najlepszej siatkówki świat ale i tak wygrywa , męczą te zwycięstwa , grają przeciętnie ale i tak dochodzą to tego finału i zdobywają złoto :?
Rosja , wiadomo że ma kapitalny skład i zawodników , jednak nie wydaje mi się aby byli oni wstanie wytrzymać presję takiego spotkania , wczoraj widzieliśmy że w trudnych momentach zazwyczaj grali kaszane i spalali się psychicznie , do tego dochodzą te ich ogromne problemy z przyjęciem nawet najprostszych zagrywek .
Brazylia powinna znów sięgnąć po złoto , kurs 1.80 jak najbardziej mnie zadowala.
Co do meczu o brąz to tak jak już pisałem , uważam że
Polska nie ma szans wygrać z tak dysponowanym rywalem . Myślę że gdyby
Argentyna wyszła z drugiego miejsca w grupie to miałaby dużo prostszą przeprawę w półfinale , wczoraj
Brazylia zniszczyła ich tym że nie dała się na bardzo odrzucać od siatki i ciągle grała przez środek (a jak wiadomo Brazylijscy środkowi rzadko się mylą) , gdyby
Rosja wyszła z tym swoim tragicznym przyjęciem to możliwe że dziś finał byłby zupełnie inny , nie mówię już o tym że De Cecco dużo łatwiej byłoby rozrzucić drętwy Rosyjski blok niż szybkich i zwinnych Brazylijczyków. W każdym razie finał jest jaki jest i nic tego nie zmieni , poziom sportowy Argentyny na tym turnieju jest jednak absolutnie poza zasięgiem Polaków .
Dubel Brazil + Argentina jak najbardziej do gry