>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
G 33

green-black

Użytkownik
Sędziowie dzisiaj zdecydowanie popełnili zbyt wiele rażących błędów. Na nasze szczęście/nieszczęście były to błędy po obydwu stronach siatki, jednak w tych rozgrywkach nie powinno ich być aż tak wiele. To nie powinno mieć miejsca na takim turnieju, a tym bardziej w takich rozmiarach.
No z tymi błędami w obie strony to trochę naciągane stwierdzenie. Bo było w tym meczu kilka sytuacji (szczególnie 3 i 4 set), gdzie sędziowie &#39;ciągneli&#39; Naszych za uszy żeby coś ugrali. Najlepszy przykład to akcja w której Argentyńczyk trafia w boisko, sędzia daje punkt naszym a chwilę pózniej treneiro ARG dostaje kartkę i w sumie zamiast mieć +1 pkt., to mają -2pkt. W pełni się zgadzam, że sędziowanie na tym turnieju to żenada, przecież nie było chyba meczu, w którym sędziowie nie popełnili by przynajmniej 4,5 błędów.

Ale wracając do samej gry... Ja widzę jutro wygrane Rosji i Brazylii, myślę nawet o opcji -1,5 seta. Potężna siła Rosjan na zagrywce (my im przeciwstawimy tradycyjne polskie baloniki) i w ataku w połączeniu z dobrą grą na bloku powinna w zupełności wystarczyć na Polaków. Dzisiaj znów grał praktycznie tylko Kurek, kilka razy się jeszcze włączyli Nowakowski i Ruciak, ale ogólnie to dramatycznie wygląda nasz rozkład ataków. Poza tym brakuje wartościowych rezerwowych, Woicki i Gruszka to nie są zawodnicy potrafiący w tym momencie coś zmienić w Naszej grze. Ciekawe ile jutro wytrzyma Kurek, bo chłopak ratuje Nam już drugą pięciosetówkę w ciągu 3 dni.
W drugim meczu myślę, że brazylijskie doświadczenie wezmie górę i Canarinhos ograją spokojnie Argentynę. Dzisiaj nawet w pierwszych dwóch setach nie siedziała im już zagrywka, myślę że osiągneli już i tak wiele i raczej mogą się skupić na grze o 3 miejsce (teraz chyba nikogo nie dziwi, że puścili nas do 1/2 kosztem Bułgarów ???? ). Tak jak mówiłem, w obu meczach -1,5 seta na faworytów.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
taaa, ja bym all in poszedł w handi dla Rosji i podwojenie z hakiem na plus, no ale limity... Nie wierzę, że sędziowie aż tyle punktów dadzą naszym żeby urwali 2 sety maszynie z Rosji. To nie jest drużyna... to są armaty w każdym możliwym punkcie, na każdej pozycji przewyższają nas o głowę, jedynie Kurek może się mierzyć z kimkolwiek, ale po takim wysiłku nie poderwie Biało-Czerwonych.. ????
TOBET - DZIĘKUJEMY !!
ps. limity zdenerwowały mnie, no ale cudowna dniówka powinna wpaść jutro... ????

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Ja z mojej strony proponuje hendi -1,5 na Rosjan ???? Nie wiem jeszcze jakie kursy ale powinny byc w miare.Za Polska w półfinale w starciu z Rosja już kompletnie nic nie przemawia (pomijając atmosfere na tryunach).Dzisiaj męczarnie ze skadem B Argertyny, cudem sie udało. Wszytko dzięki gdzie Kurka, to dzięki niemu jesteśmy w połfinale w 5 secie jednak gral ostatkami sił i nie sadze zeby jutro wyszedł w pełni sił, a jeśli nawet,sam nie zatrzyma machiny rosyjskie. Tak więc powinno byc gładkie 0-3 dla Rosjan:]

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Ja za to czekam aż się pojawi dokładny wynik i walę 3:0 dla Rosji.
Wiesz co w innych bukach nie musi być takich promocji, jestem przekonany, że będą kursy po 1.25-30 a na 3:0 max 2.0 . Tu mamy -1,5 seta za 2.10.
Tylko te limity, ale jak napisał Feekus dobra dniówka będzie jeżeli wejdzie.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Są już kursy z Unibet !!! 1.35 Rosja. Myślę, że i tak inne buki mogą zaproponować niżej, a jeżeli już to kursy spadną. Ale i taki kurs w dublu do pogrania, żeby wystawił już Tobet normalny kurs bez limitów to także zagram.
Feekus na pewno nie wycofają, nie po to limity dawali i to bardzo niskie, bo tylko 140 zł na kurs 2.10 ? To jest mało. Tak zostanie, teraz tylko kibicować Rosji ( ja wiem dziwnie to brzmi ale takie życie ).

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Trochę przegrałem u buka i przeliczyłem się w niektórych spotkaniach, ale myślę, że i tak warto było na hali kibicować Bułgarom (Chociaż postawiłem na Italie.).

&quot;Wszyscy jesteśmy Bułgarami !&quot;
Właśnie doping dla Bułgarii podobał mi się dzisiaj najbardziej. Podopieczni Trenera Stoytcheva zagrali kapitalne spotkanie. Zaimponował mi libero Ivanov i oczywiście Vladimir Nikolov. Ten facet ma niesamowity wpływ na resztę zespołu.

Polska awansowała do półfinału chociaż cały czas gra bardzo słabo. Powinniśmy po meczu podziękować zarówno Bułgarom jak i Argentyńćzykom. Gdyby tylko chcieli to wygraliby to spotkanie.

Rosjanie są faworytem całego turnieju finałowego. Mam nadzieję, że obok Sbornej w finale zobaczymy jeszcze Argentyne. Będzie cholernie ciężko wyeliminować Canarinhos, ale chłopcy Trenera Webera są w stanie to uczynić.

EDIT: Zapomniałem wspomnieć o beznadziejnym sędziowaniu. Dziękuję.

komos84 182

komos84

Użytkownik
Nad czym tu myśleć. Tobet wystawił 1.55 i za kilkanaście minut zdjął. W unibecie było 1.35 i spadało aż zdjęli z oferty. Niestety nie spodziewałbym się nic powyżej 1.20 na Rosję.
Polacy grają bardzo słabo, Rosja nie ma sobie równych jak narazie. To jest 20% zysku w niecałe 2 godziny. Tyle, że pewnie będą limity.
Nie ma zagrywki, blok bardzo rzadko, wiele nie kończonych ataków. Dzisiaj Kurek skończył trochę piłek z Argentyną B, ale na Ruskim bloku sobie nie pogra. Żygadło będzie jutro musiał wystawiać sposobem dolnym bo nie będzie dokładnego przyjęcia. Tak widze jutrzejszy mecz. Poczekam też na linię pkt w meczu i jak bedzie w okolicach 185 to gram undera

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No kursy są już w większości bukmacherów. I tak jak można było się spodziewać bardzo niskie tzn. obecnie Tobet 1.18 a chyba największy kurs w Pinnacle 1.224. Także prezent od Tobet był świetny, szkoda tylko, że z limitami.
Ale myślę, że również warto w Tobet zagrać -1,5 seta Rosja po 1.40 w jakimś dublu.

O 27

odrzanski

Użytkownik
Kursy z dupy, ale nie mozna było sie czegos wiecej spodzieac. Ja zagralem na dokladny wynik 3:0 dla Rosji po kursie 1.85. Jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazic, ze z taka gra jaka pokazuja nasi w LŚ zdołają urwać ruskim seta, chyba ze Rosja by miala jakis mega przestoj albo im sie chwile nie chcialo, tak to nie widze szans i widze ten mecz jak szybki dla Rosjan.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Jeżeli już szukacie ciekawych kursów to na ilość setów w meczu (3) w bwin jest 2.20 co dla mnie jest prezentem z którego korzystam. Tak jak już wiele zostało tutaj napisane Polacy grają bardzo przeciętnie i nawet jakby Rosjanom nie chciałoby się przez moment grać to i tak są w kilka piłek ich dogonić. Poza tym zdają sobie sprawę z tego że w niedzielę będzie ich czekał najważniejszy mecz (może powtórka meczu z Brazylią gdzie już tak łatwo nie będzie jak w grupie). Przewaga na każdej pozycji Rosjan

3-0 w godzinę i do domu ... taki widzę scenariusz.

Post można usunąć w późniejszym czasie jeżeli uważacie że nie wniósł nic ...

lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Final Eight
Mecz: Polska - Rosja
Typ: Mecz zakończy się po 3 setach
Kurs: 2,20
Buk: Bwin
Analiza: Półfinał Ligi Światowej rozgrywany w Polsce. Nie ma co się czarować, dziś kończymy swój udział w tym turnieju. Rosyjski pociąg jest maksymalnie rozpędzony i nie wydaje mi się, by Polakom udało się ugrać chociażby seta. Rosjanie imponują zagrywką (potężne bomby Muserskiego, Volkova, Mikhaylova, itd.) oraz jak zwykle w bloku. Bardzo ciężko jest się przebić przez postawioną przez nich często ścianę. Także atak w ekipie Rosjan rozkłada się równomiernie. Najwięcej punktuje Mikhaylov, ale ma także równomierne wsparcie od obu przyjmujących, Khteya i Biriukova. Poza grą skrzydłami także bardzo dobrze funkcjonuje środek. Muserskiy i Volkov to najwyższa i chyba obecnie najlepsza para środkowych na świecie. W turnieju Rosjanie na razie idą jak burza. Stracili seta tylko na otwarcie turnieju i to przez własną głupotę, a nie jakiś nacisk ze strony Amerykanów. Późniejsze gładkie 3-0 z Kubańczykami i Brazylijczykami mogą robić wrażenie. Ja Polaków w tym meczu niestety nie widzę. Wymęczyliśmy awans, ale naprawdę nie prezentujemy się dobrze. Jeżeli często nie możemy skończyć ataku przy bloku 2. składu Argentyny to jak przebić się przez rosyjską ścianę? Sam Bartek Kurek nie wystarczy zwłaszcza, że widać jak bardzo jest już zmęczony. Moim zdaniem 3-0 dla Rosjan, a tym samym mecz zamknie się w 3 setach.

K 5

killkoss

Użytkownik
Kto wczoraj oglądal mecz Polakow wie jak dzis stawiac.Jesli rezerwy Argentyny daja nam wygrac to daje nam dzis niewiele procent szans na jednego seta.Dzis sporo czap na Kurku który wczoraj sie juz calkiem wypompowal,na Jaroszu ,który staral sie jak mogl.Gruszka tez dzis sie przekona co to znaczy szczelny blok.Srodkowi prawie nie istnieją.Zygadło będzie mial problem.Mecz troche podobny do tego z Włochami.

komos84 182

komos84

Użytkownik
A jakie macie zdanie o meczu Argentyna - Brazylia?
mam problem w podjęciu decyzji: Arg+2.5 seta 1.55 czy Bra-1.5 seta 1.5???
Z jednej strony Brazylia to Brazylia, drużyna typowo turniejowa, z drugiej momentami nie zachwycają. Argentyna ma świetny, silny skład, genialnego rozgrywającego, dużą siłę ataku. Tylko czy oni wytrzymają psychicznie mecz w półfinale LŚ?
Pomóżcie merytorycznie ludzie bo zarówno jeden jak i drugi typ wydaje się sensowny tyle że chciałbym wybrać ten mniej stresujący.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Ja widzę niezłe value w Argentynie. Dotychczas w turnieju Brazylia zawsze przegrywała pierwszego seta, dziś może być podobnie, tradycyjnie poczekam na live i tam będę próbował Argentyńczyków po dobrych kursach.

Otrzymane punkty reputacji: +2
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Z jednej strony Brazylia to Brazylia, drużyna typowo turniejowa, z drugiej momentami nie zachwycają. Argentyna ma świetny, silny skład, genialnego rozgrywającego, dużą siłę ataku. Tylko czy oni wytrzymają psychicznie mecz w półfinale LŚ?
Pomóżcie merytorycznie ludzie bo zarówno jeden jak i drugi typ wydaje się sensowny tyle że chciałbym wybrać ten mniej stresujący.
może pomogę? chyba nie. Dla mnie wszystko może się wydarzyć. Brazylia męczy sie w tym turnieju niesamowicie. Na pozycji atakującego zarówno Visotto jak i Theo mnie nie przekonują całkowicie - tęsknią za leworęcznym Andre Nascimento. Środek też pozostawia wiele do życzenia, Gustavo swego czasu był klasą, a teraz Lucas z Sidao nie gwarantują tak wysokiego poziomu jak kiedyś.
Druga kwestia to taka, że Argentyna nie mierzyła się z żadną pozornie mocną drużyną w grupie, ale to wynikało z rozstawienia grup i dziś czeka ich konkretny sprawdzian. Grają bardzo podobnym stylem jak Brazylia - szybkie rozegranie, dynamiczne ataki i stosunkowo kiepskie parametry fizyczne w porównaniu do Europejczyków. Dla mnie to zwycięstwo Canarinhos nie jest wcale takie oczywiste, ale nawet grosza nie postawiłbym ani na jednych, ani na drugich. Lepiej skorzystaj z lokaty na Ruskich i bez stresu obejrzyj jak przejedzie radziecki walec po naszych grajkach ;)

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Ja osobiście gram tutaj Over 180.5 pkt i za drobniej Argentyna czysty win , nie wierze tutaj w jakiś pogrom Argentyny. Widzieliśmy próbkę sił Albicelestes w grupie , widzieliśmy jak gra Brazylia z USA czy z Kubą (już o formie Dantego i Vissotto z meczu z Rosją to nawet nie mówię ) . Argentyna jest obecnie lepszą drużyną od Brazylii , jeśli będą grali swoje to spokojnie stać ich na wygraną , oby się tylko nie spalili.
Druga kwestia to taka, że Argentyna nie mierzyła się z żadną pozornie mocną drużyną w grupie, ale to wynikało z rozstawienia grup i dziś czeka ich konkretny sprawdzian.
Po tym co grali Włosi w grupie , w turnieju finałowym można było ich uważać za bardzo mocną drużynę. Argentyna ich rozbiła , zresztą podobnie jak Bułgarię. Myślę że Włosi i Bułgaria to wcale nie gorsze zespoły niż Kuba czy USA.

komos84 182

komos84

Użytkownik
A czy to nie jest tak, że Argentyna przegrała jedyny mecz z najsłabszym zespołem grupy? ????
Bułgarzy w meczu z Włochami pokazali, że umiejętności mają, tylko późno zaskoczyli, Włosi nas obili jak chcieli i obie te ekipy nie miały właściwie nic do powiedzenia z Argentyną, która imponuje mi tutaj niemal w każdym elemencie.
p.s.Lokata na ruskich jest, ale chciałem jeszcze dubla puścić bom chciwy ????

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Według mnie dobrym rozwiązaniem w meczu Argentyna - Brazylia jest over 185.5. Brazylijczycy długo wchodzą w mecz co nieraz powoduje ze przegrywają pierwszego seta ze słabszymi zespołami, tak było w meczu np. z USA. Argentyna w obecnej formie jest w stanie nie tylko urwać seta bardziej utytułowanemu rywalowi ale także w mojej opinii wygrać ten mecz, co udowodniła już grając z teoretycznie mocniejszymi rywalami.Przy wyniku 3-1 w którąkolwiek ze stron linia 185,5 powinna zostać pokryta.
Argentyna - Brazylia over 185,5 2,20 Unibet

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
(już o formie Dantego i Vissotto z meczu z Rosją to nawet nie mówię ). Argentyna jest obecnie lepszą drużyną od Brazylii , jeśli będą grali swoje to spokojnie stać ich na wygraną , oby się tylko nie spalili.
Za pewne Dante i Vissotto dziś mogą nie grać od początku, Murillo ma 100% będzie grał no i ktoś z dwójki Dante - Giba. Vissotto bardzo słaba forma, Theo mnie bardziej przekonuje.
Czy Argentyna jest lepszą drużyną od Brazylii ? Na pewno nie, co jak co ale Argentyna zarówno w rundzie zasadniczej miała słabą grupę jak i też teraz. Włochy miały tylko przebłysk dobrej formy ( być może nawet mieli fuksa, że Polska grała 5 setów z Bułgarią bo za pewne nasi takiego łomotu by nie dostali).
Argentyna nie jest obecnie lepszą drużyną od Brazylii, a co najwyżej lepiej się prezentuje. Jednak wciąż Brazylia to potęga i biją na głowę rywali doświadczeniem. Nie zmienia to faktu, że jak ktoś napisał Brazylia nie wchodzi dobrze w mecz i w tym widzę, szanse Argentyny. Ale ostatecznie i tak dla mnie 3:1 lub 3:2 dla Brazylii się skończy.
O której godzinie jest mecz Brazylia - Argentyna ? Na expekcie piszą że o 20,00 a na betclicku że o 17,00...
O 17:00, Expekt ma pomyłkę bo FIVB daje też 17:00

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom