>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Eight LŚ 2011 [ 6-10 lipiec] - Gdańsk-Sopot

Status
Zamknięty.
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Myślę że jest spore value w grze na DW 0-3 w meczu Polska - Argentyna. Wystarczy, że Argentyńczycy zagrają na swoim poziomie, a wiele wskazuje na to, że tak właśnie będzie gdyż:
- Dla Argentyny będzie pewnym ryzykiem rotowanie składem gdyż może to wybić z rytmu meczowego podstawowych zawodników,
- Gładkie wygranie 3-0 leży w interesie Argentyńczyków ponieważ po co się męczyć dłużej i tracić siły?
- Ktoś już o tym wspominał i rzeczywiście coś w tym jest, że kalkulacja nie leży aż tak w naturze graczy z Ameryki
- Zakładając, że Włosi rozniosą Bułgarię co jest wielce możliwe, Argentyńczycy będą chcieli zająć pierwsze miejsce w grupie, a do tego będą potrzebować w zależności od wyniku 1,2 setów, a po co grać na 2-3 długą pięciosetówkę jak można wygrać szybko 3-0
Tak więc:
Polska - Argentyna DW: 0-3 ▶ @5.00
nie sposób się nie zgodzić z tym co piszesz, ale jedno pogrubione zdanie jest mocno przesadzone.. Nie w naturze graczy z Ameryki? a Brazylia co dziś zrobiła? Brak Murilo, Lucasa, Bruno, Theo, Giba na trybunach. W 3. secie nawet zmieniony Sergio sugeruje, że Kanarki wybitnie mecz odpuściły (chwała im za to, bo pięknie na tym zarobiłem). Po meczu Włochów dużo łatwiej będzie mówić o sytuacji Albicelestes.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Nie bardzo rozumiem tego grania na Włochów -1.5, ponieważ nawet wygrywając 3:2 mają zapewniony awans z 2. miejsca (5 pkt - 7:5 - ratio 1.4) i nie muszą się oglądać na Polskę. Polska wygrywa z Argentyną 3:0 (5 pkt - 6:5 - ratio 1.2). Obie drużyny mają po 2 zwycięstwa zatem decyduje ratio setowe, które jest po stronie Włochów. Włosi w lepszej dyspozycji niż Bułgarzy - co do tego nie ma wątpliwości, ale nie potrzebują oni wygranej za 3 pkt (No chyba, że się mylę :razz: ). Jedyne co przemawia za tym typem to umiejętności obu ekip i ich dotychczasowa postawa.
Co ma granie -1,5 seta na Włochów do tego, że wystarczy im 3:2??? Po dwóch wygranych setach przegrają specjalnie dwa kolejne bo im wystarczy 3:2 czy jak? Nie łapie... Oczywiste jest, że będą chcieli wygrać te 3 sety jak najszybciej, tak samo jak Bułgarzy, i to, że 3:2 im wystarczy nie tu nic do rzeczy. Kompletny brak logiki. Gdyby granie tiebreak dawało awans obu zespołom to byłoby prawdopodobieństwo wałka ale w tej sytuacji takie dywagacje nie mają żadnego sensu.

Macie swoją Brazylie:grin: Zagrałem Rosje na live tak jak pisałem.

Mnie rozbawilł dzisiaj jakiś &quot;dziennikarz&quot; Polsatu, który w wywiadzie z Dante stwierdził, że finał Rosja - Brazylia jest praktycznie pewny i już pytał Dantego o to jak będzie ten finał wyglądał:grin:. Jak dla mnie zarówno Argentyna jak i Włochy nie są bez szans w półfinałach, szczególnie Brazylia jest do ogrania. No chyba, że cudem Bułgaria czy Polska wyjdzie.

V 256

vernix

Użytkownik
Co ma granie -1,5 seta na Włochów do tego, że wystarczy im 3:2??? Po dwóch wygranych setach przegrają specjalnie dwa kolejne bo im wystarczy 3:2 czy jak? Nie łapie... Oczywiste jest, że będą chcieli wygrać te 3 sety jak najszybciej, tak samo jak Bułgarzy, i to, że 3:2 im wystarczy nie tu nic do rzeczy. Kompletny brak logiki. Gdyby granie tiebreak dawało awans obu zespołom to byłoby prawdopodobieństwo wałka ale w tej sytuacji takie dywagacje nie mają żadnego sensu.

Macie swoją Brazylie:grin: Zagrałem Rosje na live tak jak pisałem.

Mnie rozbawilł dzisiaj jakiś &quot;dziennikarz&quot; Polsatu, który w wywiadzie z Dante stwierdził, że finał Rosja - Brazylia jest praktycznie pewny i już pytał Dantego o to jak będzie ten finał wyglądał:grin:. Jak dla mnie zarówno Argentyna jak i Włochy nie są bez szans w półfinałach, szczególnie Brazylia jest do ogrania. No chyba, że cudem Bułgaria czy Polska wyjdzie.
A czemu w mojej wypowiedzi szukasz na siłę kombinatorstwa ze strony Włochów? Nigdzie nic na ten temat nie napisałem :? Dałem przykład, że przy wyniku 3:2 Włosi mogą być spokojni awansu. Sam gram Włochów -1.5, zwłaszcza po tym co odstawiła Brazylia. Przeczytaj jeszcze raz powoli to co napisałem, a nie porywasz się z motyką na słońce.

toudi 715

toudi

Użytkownik
A czemu w mojej wypowiedzi szukasz na siłę kombinatorstwa ze strony Włochów? Nigdzie nic na ten temat nie napisałem :? Dałem przykład, że przy wyniku 3:2 Włosi mogą być spokojni awansu. Sam gram Włochów -1.5, zwłaszcza po tym co odstawiła Brazylia. Przeczytaj jeszcze raz powoli to co napisałem, a nie porywasz się z motyką na słońce.
Cięzko to czytać jak w jednym wpisie piszesz, że nie rozumiesz tego grania Włochów -1,5 a w drugim, że sam zagrałeś -1,5 na Włochów. Nie porywam się z motyką na słońcę tylko chciałem zebyś wyjasnił swoją pokrętną argumentację.

memek_ns 0

memek_ns

Użytkownik
Na bet365 na chwilę obecną kursy na Polskę i Argentynę jest równy po 1.75 na Polaków i aż 2.00 na Argentynę,szczerze uważam że jest to spora przesada jak na poziom jaki nasze łamagi prezentują.W miarę sensownym typem jest typ na zwycięstwo Argentyny dla której zajęcie 1 miejsca w grupie jest bardzo istotne.Nie wydaje mi się aby ten mecz odpuścili, co zaznaczał ich trener w wywiadach że każdy mecz traktują tak samo.Po naszej stronie kontuzje , dziwne zmiany.Ja uważam że ten mecz skończy się jak wczorajszy z Włochami przy których byliśmy BEZRADNI!!
Polska - Argentyna typ 2 kurs.2

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Powiem Wam chłopaki że nie ma co się bawić w te dywagacje kto odpuści mecz, który trener postawi na rezerwowych...
Poczekajcie na live, na początku meczów już wiele powinno się wyjaśnić. Patrząc na poczynania czysto sportowe Włosi nie powinni mieć problemów z Bułgarami, jak i Argentyńczycy z Polakami. Ja zagram coś na live bo teraz ciężko mi coś wybrać atrakcyjnego z oferty.
Jeżeli Argentyna wyjdzie podstawowym składem to szanse na sukces dla naszych będą małe i tu będę grał Albicelestes live ????

toudi 715

toudi

Użytkownik
W Bułgarii Nikolov zaczyna za Sokolova, przedziwna decyzja Stoychewa bo Sokolov to w ostatnim czasie najlepiej grajacy zawodnik Bułgarów.

duo 303

duo

Użytkownik
Kurde Bułgarzy dzisiaj grają nad wyraz dobrze. Włosi nie mogą się przebić przez blok coś mi się widzi, że będzie ciężko. Bardzo możliwe że Włosi po raz drugi po porażce z Argentyną popsują kupony wielu graczom :;/:

toudi 715

toudi

Użytkownik
Włosi okradzeni w drugim secie, zamiast 20:20 zrobiło się przez błędy sedziowskie 22:19 dla Bułgarii. Ten oddany punkt przy stanie 21:24 to już sobie ten &quot;sędzia&quot; może w d*** wsadzić. Myśle, że pierwszy z brzegu człowiek z ulicy po 30 minutowym kursie lepiej by sędziował niż &quot;sędziowie&quot; na tym turnieju.

Co do samego meczu to ta masa bloków bierze się stąd, że po obu stronach grają słabi rozgrywający, Travica już z Argentyną grał beznadziejnie, dzisiaj gra tak czytelnie, że cały czas Włosi muszą atakować na podwójnym albo potrójnym, do tego prawie w ogóle nie gra krótkiej. To, że Zhekov wymiataczem nie jest to wiadomo od dawna. Aż dziwne, że komentatorzy podniecają się grą środkowych a nie widzą tego oczywistego faktu. Łasko jak zwykle wali po przekątnej przed siebie.

Owszem, błedy robią w obie strony ale są nieporównywalnie bardziej kosztowne dla Włochów.

midel 189

midel

Użytkownik
Włosi okradzeni w drugim secie, zamiast 20:20 zrobiło się przez błędy sedziowskie 22:19 dla Bułgarii. Ten oddany punkt przy stanie 21:24 to już sobie ten &quot;sędzia&quot; może w d*** wsadzić. Myśle, że pierwszy z brzegu człowiek z ulicy po 30 minutowym kursie lepiej by sędziował niż &quot;sędziowie&quot; na tym turnieju.
Błędy robią w obie strony. Włosi mieli pecha, że akurat przy kluczowych piłkach na nich trafiło. W pierwszym secie w końcówce Zaitsewowi też nie uznali asa.
Nie ma tego złego ... Nasi w grze i moim zdaniem granie -1,5 na naszych w tym momencie to jest pewniak.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Dokadnie!
W pierwszym secie w końcówce Włosi oszukani, w drugim secie to samo (domniemany as Zekowa - nie wiem jak na takim turnieju może być taki słaby poziom sędziowania...).
Grałem sety na Bułgarów także trochę szczęście dzisiaj sprzyja...
Nudzą mnie trochę już te ciągłe bloki ????

duo 303

duo

Użytkownik
Nie ma tego złego ... Nasi w grze i moim zdaniem granie -1,5 na naszych w tym momencie to jest pewniak.
Na pewno z takim rezultatem w meczu Włochów jest to bardziej prawdopodobne ale ja bym tego za pewniaka nie uważał. W tej chwili po stronie Polaków będzie motywacja jednak z drugiej strony trzeba będzie wytrzymać presję. Ja nadal uważam, że faworytem jest Argentyna.

dokładnie bo nasi na pewno beda mieli handicapa w postaci sędziów ;)
Sędziowie mogą pomóc jeżeli set będzie wyrównany, a tak wcale być nie musi

A 861

amigo007

Użytkownik
Nie powiem wynik Włochów z Bułgarami jest dla mnie dużym zaskoczeniem. Niestety nie mam polsatu sport i nie mogę oglądać meczu na żywo. Jak przed chwilą zobaczyłem rezultat w internecie to aż mnie zamurowało. Większość stawiających ten mecz tutaj w tym ja obstawiało Włochów, a tu taka niespodzianka ???? Liczę na obszerniejsze relację oglądających.

M 17

miki3453

Użytkownik
Bułgarzy wcale nie grają tak źle to prawda że sędziowie w decydujących momentach im pomogli ale to to że bez sokolova potrafia sobie tak dobrze radzic jest dla mnie nie lada zaskoczeniem . Włochy bez rewelacji na pewno stać ich na więcej a mają tylko przebłyski .
Na pewno z takim rezultatem w meczu Włochów jest to bardziej prawdopodobne ale ja bym tego za pewniaka nie uważał. W tej chwili po stronie Polaków będzie motywacja jednak z drugiej strony trzeba będzie wytrzymać presję. Ja nadal uważam, że faworytem jest Argentyna.

Sędziowie mogą pomóc jeżeli set będzie wyrównany, a tak wcale być nie musi
No ale nie wierze że Argentyńczycy są na tyle nie rozsądni żeby spinać sie jakoś specjalnie na mecz z Polską jeśli maja już zapewnione 1msc w grupie .

midel 189

midel

Użytkownik
i
Według mnie Argentyna wyjdzie drugim składem, ponieważ:
1. Ma zapewnione 1. miejsce w grupie.
2. Turniej jest bardzo męczący - 5 dni gry pod rząd, warto dać odpocząć najlepszym w środku tego maratonu.
Może będą chcieli pomóc awansować gospodarzom (w sferze marzeń) :p

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
W kilka minut kurs na Argentynę na Betclic wzrósł z 1.85 do 2.40
Argentyńczycy powinni pokazać, że nie są drugą Brazylią, która lubi oddać mecz. To, że Bułgarzy wygrali gładko Polakom nie doda umiejętności także bez podniety, trzeba wyjść mocno skoncentrowanym i grać.

D 208

daka58

Użytkownik
Panowie jak na moje to Polska na bank dzisiaj wygrywa Aregntyna tak czy siak ma już pierwsze miejsce i pewnie zagra drugi garnitur u naszych przeciwników. I fuksem będzie awans ale potem to jużna bank w plecy. A co do meczu włochów to się zgodzę że sędziowie wiele rzeczy nie widzieli zresztą tak samo jak we wczorajszym meczu naszych

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Ja czekam na live, dobrze że rośnie kurs na Argentynę. Polacy wcale nie muszą zagrać lepiej niż wczoraj, ławki rezerwowej to my nie mamy (jedynie ktoś z pary Ruciak/Kubiak), dlatego trochę dziwi mnie ta nagła zmiana kursów. Czyżby nagle wszyscy rzucili się na granie na Polaków? Nie wydaje mi się. Komentatorzy Polsatu mocno podnieceni, oby Nasi dzisiaj znowu nie zawiedli tych wspaniałych kibiców w Ergo Arenie.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Jedno jest pewne, kto by nie awansował Bułgaria czy Polska to jutro Rosja ich zmiecie z parkietu. Śmiem twierdzić, że Brazylia też pokona i być może gładko Argentynę no ale tu byłbym ostrożniejszy. Ciekawi mnie tylko kurs na Rosję jutro, oby był powyżej 1.30 to do dubla jakiegoś elegancko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom