>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Finał - Manchester United - FC Barcelona 28 maja 2011 [sobota] - Wembley

Status
Zamknięty.
legia 122

legia

Użytkownik
Kurs ok 4,0 jest zupełnie niezrozumiały. Podświadomie graczu MU będą czuli że grają jakby u siebie to zawsze jakiś tam handicap. Można mówić że mecz na neutralnym obiekcie ale każdy czuje że jednak ściany będą nieco sprzyjać MU.
Moja propozycja zostaje niezmienna MU + 0,5 w Azji. po ok 1.85. Liczę po cichu też że Barcelona nie wstrzeliła się perfekcyjnie z tym dwutygodniowym mikrocyklem treningowym i lepiej będzie dziś na tle fizycznym wyglądał MU. Chociaż Barcelona to drużyna wybitna która przerasta swoją epokę to nie będą zawsze i wszędzie wygrywać. Może zadecydować indywidualny błąd, słabsza dyspozycja o raz to że grają na QUASI-wyjeździe.
Glory Glory Man United
Boże miej dziś w opiece Czerwone Diabły ????

J 22

junior1317

Użytkownik
Czytam temat o finale LM i nie wierzę. Serio Ci wszyscy, którzy stawiacie na Manchester postawicie w rzeczywistości prawdziwą kasę na ten mecz?? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć. Niektórzy mówią, że kurs 2,0 na Barcelonę się nie opłaca. Jak się nie opłaca, jak pięknie można zagrać na podwojenie? Co do wyniku przewiduje 2-0 lub 3-1 dla Barcy. Manchester według mnie nie ma szans. Śmiejecie się z tego, że Barcelona ogrywała jak chciała Real, a Real jest słaby i potrafi kilka bramek strzelić przeciętniakom. Śmieszy mnie to, ostatni mecz Realu na wyjeździe i zwycięstwo nad Villarreal 3-1, gdzie Villarreal dotarli do półfinału PE. Inne przykłady Valencia - Real i Sevilla - Real odpowiednio 3-6 i 2-6. Valencia i Sevilla to przeciętniaki? To kiedy ten wspaniały Man Utd zaaplikował 6 bramek na wyjeździe drużynom pokroju Everton, Bolton, Sunderland czy choćby Aston Villa?? Manchester wcale nie jest taki mocny, kim on postraszy w ataku? Rooney - Berbatov - Nani - Hernandez?? A Barcelona Messi - Villa - Pedro - Xavi - Iniesta. Obrona Man robi wielkie błędy na czele z Vidicem i Ferdinandem. Jakbym nie spojrzał na ten mecz wychodzi mi zwycięstwo FCB, a argument że grają na Wembley, że grają w Anglii i dlatego Manchester wygra jest raczej nie poważny.

Otrzymane punkty reputacji: +7
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Obrona Man robi wielkie błędy na czele z Vidicem i Ferdinandem.
Cała Twoja wypowiedź jest ukierunkowana w jednym celu ale jak przeczytałem to co zaznaczyłem to nie wytrzymałem. Ferdinand i Vidic to bodajże najlepsza para stoperów na świecie. Uzupełniona jednym z 2 może 3 najlepszym lewym obrońcą - Evra i młodym ale również bardzo dobrym Fabio bądź jego bratem Rafaelem. Może i MU kilka bramek w tym sezonie straciło ale z racji takie , że rotacja składem była bardzo duża i grał caly zespół a nie jedna jedenastka. Dziś gra żelazna obrona z VdS i jak pomoc Barcelony bije na łeb pomoc Manchesteru tak obrona Manchesteru bije na łeb obronę Barcelony.

legia 122

legia

Użytkownik
Manchester według mnie nie ma szans.
????
Patrząc tylko na Azję kursy na zwycięstwo Barcelony średnio 2.08 , na MU +0,5 czyli klasyczne x2 1,8.
Pisanie że MU grający w Anglii nie ma szans jest głupie i niedorzeczne. To tak jakbyś próbował komuś wmawiać że przy rzucie monetą nie ma szans żeby wypadła reszka. To jest finał , wiele może się wydarzyć.

Otrzymane punkty reputacji: +7
expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Blisko 100 zakładów na wielki finał Ligi Mistrzów!

Już w najbliższą sobotę o godzinie 20:45 najlepszy klub Starego Kontynentu wyłoniony zostanie po raz 56. Mecz odbędzie się na Wembley. Dla Barcelony i Manchesteru United będzie to trzecie bezpośrednie spotkanie w finale rozgrywek europejskich. W 1991 r. MU zwyciężył w Pucharze Zdobywców Pucharów, a w 2009 r. Barcelona - w Lidze Mistrzów. Bez wątpienia emocji nie zabraknie, a dodatkowo możecie przy tym skorzystać dzięki ofercie Expekt, jaką przygotowano z okazji wielkiego finału Ligi Mistrzów.
W meczu na Wembley spotkają się dwa najlepsze zespoły ostatnich lat. Gospodarzem finału będzie Barcelona. W roku 2009 oba kluby starły sie już ze sobą w finałowej rozgrywce. Wtedy lepszą okazała sie jedenastka z Katalonii. Potwierdziła to zwycięstwem 2:0 z Czerwonymi Diabłami. Z liczby zakładów zawartych do tej pory w Expekt wynika, że większośc typerów stawia na podopiecznych Pepa Guardioli. Nic dziwnego, skoro panuje ogólna opinia, iz Duma Katalonii prezentuje przepiękny futbol poparty dużą skutecznością. Z drugiej strony z Blaugraną zmierzy się klub, który jako jedyny z Wysp Brytyjskich, potrafi w ostatnich latach dojść tak daleko. Manchester United, jest często niedoceniany i niestawiany w roli faworyta. Jedna i druga drużyna mają na swoim koncie po trzy triumfy w Lidze Mistrzów, Barcelona przegrała finał trzy razy, Manchester jeden raz. Na pewno obie ekipy mają na całym świecie swoich zwolenników, ale i wrogów. Mają swoje plusy i mają swoje minusy. Właściwie mają wszystko, czego potrzeba, by zdobyć kolejne do klubowej kolekcji, najbardziej prestiżowe trofeum w Europie.
Tak jak napisaliśmy już wyżej, typując na zakłady związane z finałem Ligi Mistrzów w Expekt można zaspokoić swoje wymagania dotyczące oferty i kursów. Zawiera ona bowiem blisko sto rozmaitych zakładów o bardzo atrakcyjnych kursach. Oczywiście najbardziej popularnymi są wśród graczy Expekt zakłady na wynik meczu. Expekt płaci za zwycięstwo Barcelony stawkę razy 2,05, za remis 3,35, a za wygraną Manchesteru United 3,80. Reszty kursów z oferty Expekta nie sposób tutaj wymienić. Wystarczy wejść na stronę Expekt i przekonać się samemu.
Powodzenia!
Dla nowych graczy darmowy zakład 50zł!

edyp 186

edyp

Użytkownik
junior ale pier*olisz za przeproszeniem
porównywanie wyników z ligi hiszpańskiej do ligi angielskiej nie ma najmniejszego sensu...
co to za liga w tej Hiszpanii jak Barca wygrywa z Realem 5-0, Real wygrywa z Valencia 6-2, a Valencia z Villareal 5-0... i to są najlepsze drużyny w kraju? strach pomyśleć jaki poziom prezentują drużyny ze środka tabeli... poziom ligi hiszpańskiej poza Realem i Barceloną to dno i każdy szanujący się kibic to wie... więc daruj sobie swoje wywody... jak Ronaldo strzela 40 goli w sezonie no to bez przesady tam nie ma poziomu... po 40 goli to my z kolegami strzelamy w amatorskiej lidze szóstek...
Owszem, Barcelona jest najlepsza w Hiszpanii i jedną z najlepszych ekip w Europie, a może nawet i najlepszą. Real Barca i Manchester to moim zdaniem obecnie 3 najlepsze kluby. A dzisiejszy finał nam pokaże, kto jest z nich tak na prawdę najlepszy.
Co do samego finału to szanse oceniam po 50% Wszystko jest możliwe. Jednak jest wiele statystyk na korzyść Manchesteru. Po pierwsze Messi nigdy nie strzelił gola w Anglii. Po drugie na 11 meczy Barcy z Man Utd nigdy żadna drużyna nie wygrała 2 razy z rzędu, a ostatni mecz wygrała Barca więc dziś wypada na United. Po trzecie od 40 lat równo co dekadę jest rozgrywany finał europejskich pucharów między drużyną z Anglii i Hiszpanii i zawsze wygrywa ta z Anglii. Po czwarte w tej edycji Ligi Mistrzów Manchester jeszcze nie stracił ani jednego gola grając poza Old Trafford.
Ale wiadomo, że statystyki nie grają. A jeśli chodzi i piłkarskie argumenty. To najważniejsze moim zdaniem jest jedna sprawa. Skład i taktyka Barcy jest w 100% znana. Jedyna niewiadoma to lewa obrona, ale nie zmieni to wiele taktyki. W Manchesterze natomiast pewnych gry może być 5 zawodników: VDS, Evra, Ferdinand, Vidic i Rooney. Reszta jest niewiadoma i tylko Ferguson wie kto wybiegnie na boisko i jaka będzie taktyka United. Fergusonowi w taktyce pomagał jego przyjaciel Mourinho i sądzę, że Manchester może nas wszystkich dzisiaj czymś mocno zaskoczyć. Coś na co Barca i Guardiola nie będą przygotowani.

J 22

junior1317

Użytkownik
Cała Twoja wypowiedź jest ukierunkowana w jednym celu ale jak przeczytałem to co zaznaczyłem to nie wytrzymałem. Ferdinand i Vidic to bodajże najlepsza para stoperów na świecie. Uzupełniona jednym z 2 może 3 najlepszym lewym obrońcą - Evra i młodym ale również bardzo dobrym Fabio bądź jego bratem Rafaelem. Może i MU kilka bramek w tym sezonie straciło ale z racji takie , że rotacja składem była bardzo duża i grał caly zespół a nie jedna jedenastka. Dziś gra żelazna obrona z VdS i jak pomoc Barcelony bije na łeb pomoc Manchesteru tak obrona Manchesteru bije na łeb obronę Barcelony.
Z tego co widzę jesteś zapalonym kibicem Manchesteru. Spójrz na to obiektywnie, niestety w tym sezonie Vidic i Rio nie byli takimi solidnymi obrońcami jak to miało miejsce np w poprzednim sezonie. Ile razy oglądałem Manchester tyle razy tych dwóch obrońców popełniało jakieś głupie błędy i tylko nieudolność napastników drużyn przeciwnych sprawiło, że Manchester nie stracił o wiele więcej bramek w tym sezonie. Porównajmy sobie obronę. Zacznijmy od bramkarzy Valdes - Van der Sar - niby lepszy ten drugi, ale to już dziadek. Ja osobiście nigdy nie przepadałem za Edvinem. Jest wielu lepszych bramkarzy których znam, choćby Cech czy Casilias. Ale niech będzie - 1-0 dla Manchesteru. Obrońcy - Evra - Abidal (o ile zagra) jak dla mnie nie ma porównania. I gdyby nie to, że Abidal miał raka i teraz po tym wraca do footballu byłby on najlepszym lewym obrońcom świata. Załóżmy że tu remis 1-1 bo Eric jeszcze w takiej formie nie jest, jak przed tą operacją. Środkowa obrona - Vidic - Puyol - 1-1 taka sama klasa. Ferdinand - Pique jak poprzednio. 1-1. Któryś z braci - Alves - 0-1... NIe ma porównania. Bracia to jeszcze nie ta klasa co Dani. Więc z mojej analizy wynika, że wynik to 4-4. Defensywa na tym samym poziomie. Może jak coś to z lekkim wskazaniem na Manchester, ale to, że obrona Czerwonych Diabłów bije na łeb defensywę Katalończyków, to już przesadziłeś....

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ja mam delikatne przeczucie że to MU zdobędzie puchar.Barcelona ma trochę więcej atutów i pokemonów na forach, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.Barcelona gra stale to samo, w porównaniu z zeszłym rokiem dla mnie powoli obniża loty a sir A. coś tam na pewno wymyśli, a Barca? Cóż grają na boisku rywala, już nie raz dostawali po dupsku...no ale pewnie odpuszczali :O za dużo się naoglądaliście się Cubasy

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Z tego co widzę jesteś zapalonym kibicem Manchesteru. Spójrz na to obiektywnie, niestety w tym sezonie Vidic i Rio nie byli takimi solidnymi obrońcami jak to miało miejsce np w poprzednim sezonie. Ile razy oglądałem Manchester tyle razy tych dwóch obrońców popełniało jakieś głupie błędy i tylko nieudolność napastników drużyn przeciwnych sprawiło, że Manchester nie stracił o wiele więcej bramek w tym sezonie. Porównajmy sobie obronę. Zacznijmy od bramkarzy Valdes - Van der Sar - niby lepszy ten drugi, ale to już dziadek. Ja osobiście nigdy nie przepadałem za Edvinem. Jest wielu lepszych bramkarzy których znam, choćby Cech czy Casilias. Ale niech będzie - 1-0 dla Manchesteru. Obrońcy - Evra - Abidal (o ile zagra) jak dla mnie nie ma porównania. I gdyby nie to, że Abidal miał raka i teraz po tym wraca do footballu byłby on najlepszym lewym obrońcom świata. Załóżmy że tu remis 1-1 bo Eric jeszcze w takiej formie nie jest, jak przed tą operacją. Środkowa obrona - Vidic - Puyol - 1-1 taka sama klasa. Ferdinand - Pique jak poprzednio. 1-1. Któryś z braci - Alves - 0-1... NIe ma porównania. Bracia to jeszcze nie ta klasa co Dani. Więc z mojej analizy wynika, że wynik to 4-4. Defensywa na tym samym poziomie. Może jak coś to z lekkim wskazaniem na Manchester, ale to, że obrona Czerwonych Diabłów bije na łeb defensywę Katalończyków, to już przesadziłeś....
może i widziałeś błędy defensywy MU , ale już pisałem Ci wyżej. Rio z Vidicem nie grali w tym sezonie tyle co w tamtym , dopiero w II części sezonu grali regularnie a pod koniec prezentowali poziom taki jak kiedyś. Żelazna para nie do przejścia. Wiadomo , blędów nie da się ustrzec ale ogólnie grali bdb.
VdS - Valdes i z lekkim wskazaniem na Edvina ? oczy przecierałem w tym sezonie co wyczyniał Edwin. Wyciągał takie piłki , że Valdes w fifie takich pewnie nie broni. 41 lat , szczyt formy , wybrany na najlepszego bramkarza LM przez UEFA ...
Evra - Abidal , sam piszesz , ze Abdial bez formy i 1:1 ? Evra cały sezon rozegrał, coś koło 45 meczów , zawsze wysokie noty... piszesz jeszcze , że kiedyś to był obrońca najlepszy , liczy się to co jest dziś a dziś Evra jest dużo lepszym LO
Ferdinand - Pique - Rio sporo mniej meczów w tym sezonie , ale wrócił i trzyma poziom ale zgodzę się , że tu może być remis
Vidic - Puyol , sam na forach FCB wyczytałem że obawiają się o formę Carlesa i czy wytrzyma mecz kondycyjnie. Vidic wybrany do najlepszej jedenastki LM oraz Premier League i 1:1 ?
Alves - Rafael/ Fabio - tu nie będę dyskutował. Alves jest dużo lepszy od bliźniaków , przede wszystkim więcej ogrania i doświadczenia. Ale Bliźniacy mają materiał na zostanie jeszcze lepszym PO niż Dani.
Jak dla mnie 4:2
Piszesz , że jestem zapalonym kibicem MU. Fakt , jestem. Ale Ty też się nie kłóć bo widać , z kim mocno sympatyzujesz i z jaką liga masz na co dzień do czynienia. Ty swoje typy podałeś (wg mnie nie odpowiednie) ja swoje podałem ( wg wielu też nie odpowiednie) i należy to uszanować. ELO
A i jeszcze raz podkreślam , że nie zamierzam wzniecać żadnych kłótni.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Ja mam delikatne przeczucie że to MU zdobędzie puchar.Barcelona ma trochę więcej atutów i pokemonów na forach, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.Barcelona gra stale to samo, w porównaniu z zeszłym rokiem dla mnie powoli obniża loty a sir A. coś tam na pewno wymyśli, a Barca? Cóż grają na boisku rywala, już nie raz dostawali po dupsku...no ale pewnie odpuszczali :O za dużo się naoglądaliście się Cubasy
nie no zajebiste podsumowanie chłopie po takim postach sam jesteś pokemonem

w Gamebookers znalazłem zakład faule powyżej 26.5 1.65 sądzę że będzie sporo walki a co za tym idzie sporo fauli linia nie jest duża w finale nikt nie odpuści a jeśli któraś drużyna będzie wygrywać przed końcem meczu to nie wierze że nerwy nie puszczą.
Następnym typem jest Messi shots on target over 2.5 1.75 wiadomo będzie szarpał strzały nawet zza pola karnego trzy razy powinien trafić w światło bramki.
To mi się rzuciło w oczy jeśli ktoś ma takie ciekawe typy niech wrzuca;)

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Nie jestem fanem żadnego z tych zespołów, powiem więcej - obu nie lubie, ale myśle że Manchester wcale nie stoi na straconej pozycji. Moim zdaniem Barcelona którą każdy ma w pamięci już znikła, obecna Barcelona to już nie jest ta sama Barcelona która zadziwiała, grała niespotykany futbol. Dobra Barcelona to była z Eto&#39;o, z Yaya Toure itd. a teraz powchodziły jakieś płaczące wynalazki typu Busquets czy Pedro (chociaż tego drugiego akurat dość szanuje). Manchester ma znakomity szybki atak i w tym upatruje ich szanse - Valencia, Nani czy Giggs oraz napad Rooney-Hernandez.⛔ Zapowiada się fajny mecz, ale jak wspomniałem na poprzednich stronach - dla mnie NO BET w wygraniu meczu jednak kusi mnie ilość bramek: 0-1. ⛔

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
A posty że Barce zna każdy na pamięć to normalnie bym kasował z miejsca ,to że zna nic nie znaczy tyle drużyn wiedziało że tak zagra nie? no i popatrzcie ile dotychczas meczy przegrali.To że zagra jak zagra nie znaczy że ją ktoś zatrzyma jeśli jest na fali to ciężko coś wymyślić Xavi ,Iniesta mają taką paletę zagrań ,że nie wiadomo jakiego się spodziewać.
Porównywanie w stylu Ferdinand -Puyol (nie czepiam się) czy jakieś inne jest nie na miejscu w takich meczach głównie ważna jest dyspozycja dnia.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Rio z Vidicem nie grali w tym sezonie tyle co w tamtym , dopiero w II części sezonu grali regularnie a pod koniec prezentowali poziom taki jak kiedyś. Żelazna para nie do przejścia. Wiadomo , blędów nie da się ustrzec ale ogólnie grali bdb.
No dobre określenie - a w 2009 roku w Rzymie w finale LM Rio Ferdinanda w wyskoku do główki pokonuje najniższy gracz na boisku Messi ???? - dobry żart tynfa wart.
Ferdinand jest dobry jak ma normalnego napastnika do zastopowania, jak ma ruchliwego i zwinnego to jest za wolny i mułowaty.
Villę może spokojnie obstawić, ale Messiego czy jak wejdzie Affelay to będzie łapał faule i kartki
Fergusonowi w taktyce pomagał jego przyjaciel Mourinho i sądzę, że Manchester może nas wszystkich dzisiaj czymś mocno zaskoczyć. Coś na co Barca i Guardiola nie będą przygotowani.
Możesz nam przybliżyć jakich to sukcesów w bataliach Pepe vs Mou dokonał MURinho?
5-0 , 2-0, 0-0 et--&gt; 0-1, no i 2 batalie LM w tym jedna 1-1, druga 2-0.
Finał Pucharu Króla i wygrana w ostatnich minutach dogrywki? Jeżeli MUR pomaga Alexowi to dla mnie śmiech na sali, nie darzę MU sympatią no ale sorry dorobek Alexa jest o wiele większy i lepszy niż MOU, Alex co roku prawie obmyśla inną taktykę i zaskakuje, a Mou generalnie musi mieć mega gwiazdorków i taktykę 0 z tyłu dobre rozegranie i z przodu 2 super snajperów.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
nie no zajebiste podsumowanie chłopie po takim postach sam jesteś pokemonem
Będę sobie żyły ciął do finału bo Barcelona jest nie do rozwalenia i co tam słabiutki MU.Założę się że 65% ekspertów z tobą na czele po za LM derbami w PD nie chciało się oglądać meczów Barcelony.
Ja tu ie widzę sensu żadnej rozmowy skoro typ kibicujący Barcelonie wytyka kiepską obronę Anglików.A twoje typy na wróżkę też bardzo ciekawe no prócz tych strzałów Messiego (wyeliminowanie go z gry będzie głównym zadaniem MU) z wolnych się nie liczy, choć warte ryzyka.
ps: kasuj, powodzenia
w takich tematach od zawsze nie ma dyskusji (napinka przed meczem, spuszczanie po meczu)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
No dobre określenie - a w 2009 roku w Rzymie w finale LM Rio Ferdinanda w wyskoku do główki pokonuje najniższy gracz na boisku Messi ???? - dobry żart tynfa wart.
Ferdinand jest dobry jak ma normalnego napastnika do zastopowania, jak ma ruchliwego i zwinnego to jest za wolny i mułowaty.
Villę może spokojnie obstawić, ale Messiego czy jak wejdzie Affelay to będzie łapał faule i kartki
Po pierwsze to ja pisałem a nie Track.
No i co z tego , że Messi strzelił gola główką ? Bo nie rozumiem o co chodzi. Daj mi przykład jakiegoś obrońcy który całą karierę nie popełnił żadnego błędu ? Wtedy wynik był niekorzystny , do końca meczu co raz mniej czasu , wiadomo trzeba było zacząć atakować kładąc mniejszy nacisk na obronę. Mecz meczowi nie równy i kto się sugeruje tamtym meczem robi błąd. Ja mogę się sugerować Dwumeczem półfinałowym z przed 3 lat ? No i co ?

O masz. Może i wysoki obrońca jest trochę mniej zwrotny ale bez przesady. A Anglii nie grają tylko przeciw dwumetrowym 100 kilowcom , gdzie aby silny obrońca to klucz do sukcesu.
Jeżeli MUR pomaga Alexowi to dla mnie śmiech na sali,
Pomyśl jaki może być tego cel. Mourinho rozegrał więcej meczów z Barceloną w ciągu jednego roku niż Ferguson przez 25 lat. Zobacz jak wyglądały GD te z listopada a jak te ostatnie. Dużo lepiej wyglądał Real w tych 4 GD w ciagu miesiąca ale jeszcze czegoś brakowało. Bilans 1-2-1 Bramki 4:3 dla Barcelony. Więc ?

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
28/05 20:45 Barcelona vs. Man Utd
Typ: 2 (DNB) ⛔
Kurs: 2,50 (Bet365)

Wynik: 3-1
// Przejechali się po nich walcem niestety. A jak ktoś chce wygrać z Barceloną to niech już się zacznie uczyć od Mourinho bo niestety tylko jego pomysł jest najbliżej sukcesu. A taka dominacja jednej drużyny też mało ciekawa...
Wiadomo wszystko może się zdarzyć bo to finał tylko jeden mecz może zadecydować dyspozycja dnia itd. Ale dlaczego na taki typ się zdecydowałem. W tej edycji Ligi Mistrzów Manchester nie przegrał meczu do tego stracił tylko 3 bramki może nie strzelał ich strasznie dużo ale zwykle więcej niż rywal. Barcelona straciła 6 bramek i jednak przegrała jeden mecz. Był to mecz na wyspach właśnie w Londynie tyle, że z Arsenalem. W ogóle patrząc na ostatnie sezony, na wyspach ciężko gra się wirtuozom z Barcelony. Pamiętamy mecze z Chelsea, Arsenalem czy chociażby Manchesterem. Sir Alex wyciągnął też wnioski z ostatniego przegranego finału z Barceloną a od tego czasu gra Katalończyków nie wiele się zmieniła, ten sam styl jest utrwalany i udoskonalany przez Guardiole. Plus jeszcze moje subiektywne odczucie z oglądania ostatnich meczów Ligi Mistrzów. Mam wrażenie, że Barcelona mimo wszystko trochę przeczołgała się przez półfinał z Realem, wiem było już dużo dyskusji na ten temat ale chyba nikt nie zaprzeczy, że awans Barcelony czy to z Arsenalem czy z Realem wywoływał wiele kontrowersji co znaczy, że nie był przekonujący dla wielu obiektywnych lub chociaż starających się być obiektywnymi obserwatorami zdecydowanie pewniej fazę pucharową przeszedł Manchester chociaż też pojawiły się pytania o karny w ostatnich minutach meczu z Chelsea. Myślę, że kurs na taki typ jest bardzo dobry do grania więc życzę wszystkim zdrowych emocji bo jak czytam temat to niektórym może być o nie ciężko ???? Dodam jeszcze, że skupiałem się na porównaniu obydwu zespołów tylko w Lidze Mistrzów pomijając krajowe rozgrywki bo to jednak inna specyfika i wiele razy można się było przekonać o dwóch obliczach zespołów w kraju i w pucharach. Chociażby opisywany tutaj Manchester w lidze słaba postawa na wyjazdach a w pucharach zero straconych goli na wyjazdach.
PS. Darmowy zakład na żywo spróbuję na dokładny wynik 0-1 lub 1-2 ⛔jeśli będzie taki rynek. Zwykle takiej loterii nie gram ale przy darmowym zakładzie trzeba chyba zdecydowanie bardziej zaryzykować.

warciarz 21

warciarz

Użytkownik
Czytam temat o finale LM i nie wierzę. Serio Ci wszyscy, którzy stawiacie na Manchester postawicie w rzeczywistości prawdziwą kasę na ten mecz?? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć.
A co byś zrobił na miejscu fana MU? Postawił kasę na Barcelonę, a oglądając mecz kibicował Diabłom? :grin: Barca jest uważana za faworyta i to nie podlega dyskusji. Nie jest to jednak żaden pewniak. Skoro słabiutki w tym sezonie Arsenal dał rade ją ograć, czemu ma nie zrobić tego lepszy angielski zespół jakim jest Manchester? Oczywiście to tylko gdybanie, ale jak już wcześniej mówiłem faworyzowanie Barcy jest przesadne i stawienie na nią grubej kasy to spore ryzyko.

nolito 1,2K

nolito

Użytkownik
Heh, patrzcie co znalazłem :]
Any Barcelona player to be booked for simulation?
Yes - 6,00 Ladbrokes
Coś dla antybarcelonistów :]
Ci, którzy uważają Barcę za bandę aktorów, niech grają. Coś specjalnie dla nich.
edit// Jak się dowiesz , jak to będą rozliczać to napisz bo sam jestem ciekawy jak to rozliczą ;) Konrad
Nie mam pojęcia, ale pewnie według własnej opinii na temat spornych sytuacji, bo jak inaczej? Nie ma oficjalnego źródła, które poda poda, że ktoś otrzymał kartkę za symulowanie. Strona UEFA nie może tak napisać :] Nawet nie chcę się dowiadywać, bo nie interesuje mnie taki zakład. Do Barcelony przyległa etykieta wielkich aktorów, ale tak najczęściej tę drużynę nazywają kibice Realu, którzy w swoim składzie mają... Cristiano Ronaldo ????
Znalazłem kolejny ciekawy zakład, tym razem bardziej sensowny (też w Ladbrokes). Większość jest zgodna, że oba zespoły na początku meczu zagrają zachowawczo i pierwszego gola zobaczymy dość późno. Ja do tego dodam, że nie liczę, aby któryś z trenerów szybko dokonał zmiany. Warto wobec tego zastanowić się nad zakładem: co wydarzy się najpierw: kartka (1,50), gol (3,00) czy zmiana (8,00). Pierwsza opcja po takim kursie jest kusząca, co o tym sądzicie?
Dodam jeszcze coś o opiniach na temat obrony Manchesteru. Ci kibice (głównie Barcy), którzy uważają, że &quot;Diabły&quot; nie mają dobrej defensywy, a jak tu nawet przeczytałem, jest ona słaba. Ktoś tu musi mieć problemy z głową, pisząc takie rzeczy. Porównując linię obrony obu drużyn należy najpierw ustalić, czy bierzemy pod uwagę ogólną jakość zawodników, czy aktualną formę. Skoro to jeden mecz, a nie porównanie w kontekście całych rozgrywek, trzeba przyjrzeć się aktualnej dyspozycji graczy. Należy pamiętać, że Puyol wraca po długiej kontuzji, być może nie starczy mu sił na 90 minut, natomiast Abidal wraca do gry po przezwyciężeniu choroby. Wiadomo, że te czynniki są niekorzystne dla Barcy i należy je wziąć pod uwagę, tym bardziej, że jest spora szansa, że jako środkowy obrońca zagra Mascherano. Argentyńczyk dość dobrze radził sobie w tej roli, jednak dla mnie nie jest to pewny punkt obrony. Poza tym jego wzrost (175 cm to jak na obrońcę niewiele) też przemawia na jego niekorzyść. Mógłbym pokusić się o stwierdzenie, że obrona Barcelony w pełni zdrowa i w pełni formy to najlepsza defensywa świata, ale wobec zaistniałych sytuacji obrona Manchesteru w porównaniu do tej Barcy prezentuje się bardzo okazale. Może Rafael czy Fabio odstają od pozostałych, ale para Vidić-Ferdinand i rewelacyjny na lewej obronie Evra to fantastyczny tercet.

K 23

kajzer

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:&quot;Table Normal&quot;; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt; Barcelona - Manchester Utd

Typ:1
Kurs:2.00

Już dziś wielki finał ligi mistrzów w którym to spotkają się dwie znakomite drużyny z jednej strony FC Barcelona a z drugiej Manchester Utd. Jak wiadomo nie jest łatwo wskazać faworyta tego spotkania bo obydwie drużyny jak już wcześniej wspomniałem są znakomite zarówno Barcelona jak i Manchester wywalczyli tytuły w swoich ligach. Wiadomo również, że finały toczą się swoimi prawami, ale mimo wszystko postanowiłem na Barcelone, ale niezbyt dużo kwotę i głównie dlatego, żeby lepiej oglądało się finał. Barcelona już od paru sezonów gra kosmicznie i jest przez wielu uważana za najlepszą drużynę świata ma w swoim naprawdę wielkie gwiazdy które swoimi indywidualnymi akcjami potrafią rozstrzygnąć mecz jak np. Messi. Myślę, że Barca będzie prowadziła grę a Manchester nastawi się na kontry, które z pewnością będą bardzo groźne ale jak Bracelona pierwsza strzeli bramkę to jestem przekonany, że to oni właśnie wygrają.

K 0

kurant_

Użytkownik
Ktoś pisał że może być podobny scenariusz finału Ligi Mistrzów jak w meczu Poro z Bragą, to może warto stawiać na under bramkowy i tutaj. Ja się z tym nie zgadzam i uważam że w ogóle nie warto stawiać na ilość bramek w zakładach przedmeczowych. To czysta loteria. Ten mecz to loteria. Tu nie ma faworyta ;) Po cichu mam nadzieje ze będzie sporo bramek. :razz: Że rozwiąże się woreczek z bramkami odpowiednio szybko. Będzie mi się lepiej wtedy oglądało to spotkanie. Obie ekipy mają kim strzelać, mają potenciałw ofensywie, a przy zdobyciu bramki odpowiednio szybko (do 30-45 minuty) nie sądzę ze cofną się do głębokiej defensywy tylko będą wciąż atakować, aby nie dać się zdominować, a dobić przeciwnika. Stać na to obie ekipy. Liczę na rozstrzygnięcie w regulaminowym czasie gry. Oby było jak najwięcej piłki a jak najmniej fauli i prowokacji.
Ja stawiam raczej z sympatii na zwycięstwo Barcelony w ciągu 90 minut po kursie 2.0 w Bet365.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom