Z tego co widzę jesteś zapalonym kibicem Manchesteru. Spójrz na to obiektywnie, niestety w tym sezonie Vidic i Rio nie byli takimi solidnymi obrońcami jak to miało miejsce np w poprzednim sezonie. Ile razy oglądałem Manchester tyle razy tych dwóch obrońców popełniało jakieś głupie błędy i tylko nieudolność napastników drużyn przeciwnych sprawiło, że Manchester nie stracił o wiele więcej bramek w tym sezonie. Porównajmy sobie obronę. Zacznijmy od bramkarzy Valdes - Van der Sar - niby lepszy ten drugi, ale to już dziadek. Ja osobiście nigdy nie przepadałem za Edvinem. Jest wielu lepszych bramkarzy których znam, choćby Cech czy Casilias. Ale niech będzie - 1-0 dla Manchesteru. Obrońcy - Evra - Abidal (o ile zagra) jak dla mnie nie ma porównania. I gdyby nie to, że Abidal miał raka i teraz po tym wraca do footballu byłby on najlepszym lewym obrońcom świata. Załóżmy że tu remis 1-1 bo Eric jeszcze w takiej formie nie jest, jak przed tą operacją. Środkowa obrona - Vidic - Puyol - 1-1 taka sama klasa. Ferdinand - Pique jak poprzednio. 1-1. Któryś z braci - Alves - 0-1... NIe ma porównania. Bracia to jeszcze nie ta klasa co Dani. Więc z mojej analizy wynika, że wynik to 4-4. Defensywa na tym samym poziomie. Może jak coś to z lekkim wskazaniem na Manchester, ale to, że obrona Czerwonych Diabłów bije na łeb defensywę Katalończyków, to już przesadziłeś....
może i widziałeś błędy defensywy MU , ale już pisałem Ci wyżej. Rio z Vidicem nie grali w tym sezonie tyle co w tamtym , dopiero w II części sezonu grali regularnie a pod koniec prezentowali poziom taki jak kiedyś. Żelazna para nie do przejścia. Wiadomo , blędów nie da się ustrzec ale ogólnie grali bdb.
VdS - Valdes i z lekkim wskazaniem na Edvina ? oczy przecierałem w tym sezonie co wyczyniał Edwin. Wyciągał takie piłki , że Valdes w fifie takich pewnie nie broni. 41 lat , szczyt formy , wybrany na najlepszego bramkarza
LM przez UEFA ...
Evra - Abidal , sam piszesz , ze Abdial bez formy i 1:1 ? Evra cały sezon rozegrał, coś koło 45 meczów , zawsze wysokie noty... piszesz jeszcze , że kiedyś to był obrońca najlepszy , liczy się to co jest dziś a dziś Evra jest dużo lepszym LO
Ferdinand - Pique - Rio sporo mniej meczów w tym sezonie , ale wrócił i trzyma poziom ale zgodzę się , że tu może być remis
Vidic - Puyol , sam na forach FCB wyczytałem że obawiają się o formę Carlesa i czy wytrzyma mecz kondycyjnie. Vidic wybrany do najlepszej jedenastki
LM oraz
Premier League i 1:1 ?
Alves - Rafael/ Fabio - tu nie będę dyskutował. Alves jest dużo lepszy od bliźniaków , przede wszystkim więcej ogrania i doświadczenia. Ale Bliźniacy mają materiał na zostanie jeszcze lepszym PO niż Dani.
Jak dla mnie 4:2
Piszesz , że jestem zapalonym kibicem MU. Fakt , jestem. Ale Ty też się nie kłóć bo widać , z kim mocno sympatyzujesz i z jaką liga masz na co dzień do czynienia. Ty swoje typy podałeś (wg mnie nie odpowiednie) ja swoje podałem ( wg wielu też nie odpowiednie) i należy to uszanować. ELO
A i jeszcze raz podkreślam , że nie zamierzam wzniecać żadnych kłótni.